-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Για πείτε μου τώρα σε τι αναφέρεται το 'Υπουργείο αίματος' στην ελληνική πολιτική ιστορία?
Μανιαδάκης;
Όχι...
-
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (δεν ειμαι σιγουρος ) με υπουργο καποιον Μανιαδακη
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πρεπει να φυγω ομως , γιαυτο.SUEZ = ZEUS
SAID = DIAS
Εχω διαβασει οτι υπηρχαν ναοι αφιερωμενοι στον Δια -Ζευς και επειδη οι Αραβες διαβαζουν αναποδα προεκυψαν αυτα τα ονοματα .Αυτό δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Said ήταν ο αντιβασιλέας της Αιγύπτου κατά την διάρκεια της αντιβασιλείας του οποίου άρχισε η κατασκευή της διώρυγας. To Port Said πήρε το όνομά του από αυτόν.
Επίσης το Suez είναι Αγγλο-Γαλλική γραφή και προφορά της λέξης που απέχει πολύ από την Αραβική που είναι as-Suways. Tο ίδιο το Suez έχει δύο λιμάνια, το Port Ibrahim και το Port Tawfiq. Ibrahim και Tawfiq ήταν επίσης αντιβασιλείς της Αιγύπτου. Στην ανατολική όχθη του καναλιού απέναντι από το Port Said υπάρχει το Port Fouad, που κτίστηκε πολύ αργότερα (το 1927) από τον βασιλιά Fuad για να αποσυμφορήσει το Port Said. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για πείτε μου τώρα σε τι αναφέρεται το 'Υπουργείο αίματος' στην ελληνική πολιτική ιστορία?Ζοριστήκαμε ε?
Αυτό όταν το σκέφτηκα σαν ερώτηση μετά το googλισα για να δω τι υπάρχει και είδα ότι δε βοηθάει και πολύ ο Γούγλης...Έχει νομίζω 1 αναφορά αλλά εγώ τη βρήκα γνωρίζοντας την απάντηση...
Άντε μια προσπάθεια ακόμα ...Μιλάμε για εποχή σαφώς πρότερη του Μανιαδάκη...
-
Aναφερεσαι στις εκτελεσεις που εγιναν μετα την μικρασιατικη καταστροφη ????
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πρεπει να φυγω ομως , γιαυτο.
SUEZ = ZEUS
SAID = DIAS
Εχω διαβασει οτι υπηρχαν ναοι αφιερωμενοι στον Δια -Ζευς και επειδη οι Αραβες διαβαζουν αναποδα προεκυψαν αυτα τα ονοματα .Αυτό δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Said ήταν ο αντιβασιλέας της Αιγύπτου κατά την διάρκεια της αντιβασιλείας του οποίου άρχισε η κατασκευή της διώρυγας. To Port Said πήρε το όνομά του από αυτόν.
Επίσης το Suez είναι Αγγλο-Γαλλική γραφή και προφορά της λέξης που απέχει πολύ από την Αραβική που είναι as-Suways. Tο ίδιο το Suez έχει δύο λιμάνια, το Port Ibrahim και το Port Tawfiq. Ibrahim και Tawfiq ήταν επίσης αντιβασιλείς της Αιγύπτου. Στην ανατολική όχθη του καναλιού απέναντι από το Port Said υπάρχει το Port Fouad, που κτίστηκε πολύ αργότερα (το 1927) από τον βασιλιά Fuad για να αποσυμφορήσει το Port Said.Ουτε και εγω το εγραψα σαν τεκμηριωμενη επιστημονικη αποδειξη , αλλα ανεξαρτητα απο αυτο η ερωτηση ηταν σωστα διατυπωμενη .
-
Για πείτε μου τώρα σε τι αναφέρεται το 'Υπουργείο αίματος' στην ελληνική πολιτική ιστορία?
Ζοριστήκαμε ε?
Αυτό όταν το σκέφτηκα σαν ερώτηση μετά το googλισα για να δω τι υπάρχει και είδα ότι δε βοηθάει και πολύ ο Γούγλης...Έχει νομίζω 1 αναφορά αλλά εγώ τη βρήκα γνωρίζοντας την απάντηση...
Υπουργείο Αίματος του Αθ. Μιαούλη, Υπουργείο Ναυτικών.
http://www.sansimera.gr/archive/biograp ... =169&name=Αθανάσιος_Μιαούλης
(υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ζοριστήκαμε ε?
Υπουργείο Αίματος του Αθ. Μιαούλη, Υπουργείο Ναυτικών.
http://www.sansimera.gr/archive/biograp ... =169&name=Αθανάσιος_Μιαούλης
(υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης )
Δεν τα λες καλά όμως : δεν ήταν το Υπουργείο ναυτικών του Αθ. Μιαούλη (5ος γιος του Ανδρέα Μιαούλη) αλλά η κυβέρνηση Μιαούλη.
Την ίδια μέρα της παραίτησης Βούλγαρη (13-11-1857), ο Όθωνας ανέθεσε την πρωθυπουργία στον υπουργό ναυτικών και πρώην υπασπιστή του Αθ. Μιαούλη. Στην κυβέρνηση αυτή μετείχαν και οι Αλ. Κουμουνδούρος και Γ. Ράλλης. Η κυβέρνηση διατηρήθηκε 4 χρόνια και 6 μήνες (13.11.1857 -26.5.1862), είχε τη βασιλική υποστήριξη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Στις 10 Μαΐου 1859 άρχισαν φοιτητικές αναταραχές και επεισόδια γνωστά ως σκιαδικά, που αποτέλεσαν την αρχή της έξωσης του μονάρχη.
Στις 24 Μαΐου 1859 ο Όθωνας κήρυξε τη λήξη της Γ' συνόδου της Ε' βουλευτικής περιόδου και στις 29 Μαΐου καλεί τον Ανδρ. Μεταξά, και του δίνει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση προκειμένου να καθησυχάσει την αντιπολίτευση. Ο Μεταξάς δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση, λόγω προστριβών στην ίδια την αντιπολίτευση για τα πρόσωπα των υπουργών και τελικά κατέθεσε την εντολή. Η κυβέρνηση Μιαούλη ανασχηματίστηκε (Ιούνιος 1859) κα περιέλαβε υπουργούς και από την αντιπολίτευση.Προκηρύσσονται εκλογές για την 1η Αυγούστου 1859. Τις εκλογές κέρδισε η κυβερνητική παράταξη του Αθ. Μιαούλη. Παρά τη εκλογική νίκη η κυβέρνηση Μιαούλη παρουσίαζε κεντρόφυγες τάσεις. Μετά από πολλές αποχωρήσεις η κυβέρνηση δεν διέθετε πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο Όθωνας διατηρεί την κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά διαλύει τη βουλή στις 16.11.1860. Ο Όθωνας καλεί (το ∆εκέμβριο του 1860) τον Καλλέργη, πρεσβευτή στο Παρίσι και του αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Καλλέργης αρνείται και η κυβέρνηση Μιαούλη, διεξάγει ξανά εκλογές την 16.1.1861. Τις εκλογές αυτές, που έγιναν εντελώς ανορθόδοξα κέρδισε ο Μιαούλης και αποκλείστηκε από τη βουλή οι Κουμουνδούρος, ∆εληγιώργης και Θρ. Ζαϊμης.
Η τελευταία φάση της κυβέρνησης Μιαούλη, επειδή τήρησε σκληρή στάση απέναντι στην αντιπολίτευση, ιδιαίτερα μετά την επανάσταση του Ναυπλίου – τα «Ναυπλιακά» - είναι γνωστή σαν 'υπουργείο αίματος'.
-
Τι έγινε ξεχαστήκαμε?
Θα συνεχίσει κανείς? -
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:
Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
-
Πειτε καποιος...μου ηρθε μια καλη...!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Πειτε καποιος...μου ηρθε μια καλη...!κι εμένα! Αντε να πάιρνουμε σειρά!
-
Kαι γιατί δεν τις βάζετε; Έτσι κι αλλιως οι γνωστοί-άγνωστοι θα τις έχουν για πρωινό.
-
OK ας τρέξουν παράλληλα λοιπόν:
Την είχα βάλει και παλιότερα στο thread των 'κλασσικών' αλλά δεν πήρα απάντηση: Από ποιά κλασσική ταινία είναι τα παρακάτω πλάνα;
-
Απο καποια με τον James Dean
-
Εγώ θα ρώταγα αν είναι Χίτσκοκ?
-
Εγώ θα ρώταγα αν είναι Χίτσκοκ?Είσαι άπαιχτος. Από ποιά ταινία;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εϊσαι άπαιχτος. Από ποιά ταινία;
Μήπως 'To catch a thief'?
-
Οκ..μαλλον δεν χρειαζεται επιβεβαιωση...το ειπε ο koutsan
Σειρα μου....
*''Γιατι η μια βαλβιδα της καρδιας λεγεται μιτροειδης?''*και ποιος ο ''μυθος'' που την ακολουθει?
(μπορει να ειναι κι ευκολο δεν ξερω...Koutsan μην απαντησεις αμεσως )
-
Εϊσαι άπαιχτος. Από ποιά ταινία;
Μήπως 'To catch a thief'?
OXI!!!
Quiz γενικών γνώσεων