-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ναι Βασίλη, αλλά οι Γερμανοί και οι ΗΠΑμερικάνοι δεν ήσαν αραχτοί και λάιτ.Α!!!Εκει το πηγαινες !!!
-
phd στην Αγγλία ειναι 1500 εύρώ καθαρα το μήνα για 36 μήνες, αν εισαι φοιτητης,ή απο φέτος 20000 ευρω το χρονο για 4 χρονια.αλλα δεν γινεται να το τελιωσεις σε λιγοτερο απο 4
και 36000 ευρώ το χρονο μεικτα αν εισαι κανονικα εργαζομενος
για τις εξτρα ωρες σε πληρωνουν 15 ευρώ την ώρα και
διδακτρα δεν πληρώνεις.αυτό ειναι αν κάνεις ενα project που αποφερει λεφτά στο πανεπιστήμιο,πχ πολυτεχνικες σχολες,χρηματοοικονομικα,φυσικομαθηματικο κτλ
phd στη Γερμανια/Αυστρία ειναι γυρω στα 2400 το μήνα μεικτα,και 1200-1300 καθαρά το μήνα μετά τις κρατήσεις.
phd στην Ελλαδα μου ειχαν προτεινει 750 ευρώ το μήνα πριν απο 2 χρονια,αλλα αγνωστη διάρκεια για να το παρω,
ενας φιλος μου ξεκινάει στο Βολο σύντομα και τα λεφτα θα ειναι πολύ καλά πανω απο 1000 ευρώ το μήνα.
Η ζωή παντως στην Αγγλία ειναι πολύ ακριβή σε σχέση με Ελλάδα και Γερμανία και τα λεφτά απλώς αρκουν.
-
Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
Καλα 550 Ε το μηνα και ολα μετρητα; Δεν πληρωνει φορους;
-
[quote='aserf']Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
phd στην Αγγλία ειναι **1500 εύρώ καθαρα το μήνα **για 36 μήνες, αν εισαι φοιτητης,ή απο φέτος 20000 ευρω το χρονο για 4 χρονια.αλλα δεν γινεται να το τελιωσεις σε λιγοτερο απο 4και 36000 ευρώ το χρονο μεικτα αν εισαι κανονικα εργαζομενος
διδακτρα δεν πληρώνεις.αυτό ειναι αν κάνεις ενα project που αποφερει λεφτά στο πανεπιστήμιο,πχ πολυτεχνικες σχολες,χρηματοοικονομικα,φυσικομαθηματικο κτλ
Μηπως το εγραψες γρηγορα κα ιηθελες να γραψεις 1500 λιρες? Γιατι 1500 € περιπου 1000 λιρες δλδ το μηνα.....βγαίνεις μονο αν ζεις σε καμια πολη μικρη πολη ή σε μια κανονικη πολη συγκατοικοντας....Λονδινο κλπ δεν βγαινεις ουτε για πλάκα με αυτα τα λεφτα!
-
[quote='ililias'][quote='aserf']Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
phd στην Αγγλία ειναι **1500 εύρώ καθαρα το μήνα **για 36 μήνες, αν εισαι φοιτητης,ή απο φέτος 20000 ευρω το χρονο για 4 χρονια.αλλα δεν γινεται να το τελιωσεις σε λιγοτερο απο 4
και 36000 ευρώ το χρονο μεικτα αν εισαι κανονικα εργαζομενος
Μηπως το εγραψες γρηγορα κα ιηθελες να γραψεις 1500 λιρες? Γιατι 1500
-
20.000 / 12 μηνες βγαίνει 1667 € κάτι παραπάνω απο 1000 λιρες δλδ ισως 1100, δεν ξερω ποσο εχει παει η ισοτημια. Απλα πρέπει να κάνεις 2ρη δουλεια ή να στελνουν οι δικοι σου λεφτά ή να ζεις μεσα στις στερησεις.....ξενητια και στερησεις παντως δεν πάνε ρε φούστη μ' (και μην μου πει κανεις για τους παλιους που πηγαινανε εξω και δουλευανε μπλα μπλα μπλα....νταξ εγω δεν θα την παλευα .-)
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα 550 Ε το μηνα και ολα μετρητα; Δεν πληρωνει φορους;Tι φόρους να πληρώσει ρε Νίκο...ούτε το κατώτερο όριο για το αφορολόγητο δεν πιάνει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Tι φόρους να πληρώσει ρε Νίκο...ούτε το κατώτερο όριο για το αφορολόγητο δεν πιάνει
...το οποίο είναι νομίζω 12.000 ευρώ ετησίως...για να καταλάβεις Νίκο για τι μέγεθος μιλάμε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tι φόρους να πληρώσει ρε Νίκο...ούτε το κατώτερο όριο για το αφορολόγητο δεν πιάνει
...το οποίο είναι νομίζω 12.000 ευρώ ετησίως...για να καταλάβεις Νίκο για τι μέγεθος μιλάμε...
Οκ υποθετω οτι δεν ρωταω την σωστη ερωτηση. Εστω και αν δεν υπαρχει φορολογια δηλωνωνται τα λεφτα γιατι ο πληρωσας τα βαζει κατω για εξοδα και απαλασεται πληρωνει/γλυτωνει αρκετους φορους. Τωρα αν την πληρωνει στην ζουλα τοτε δεν υπαρχει καμμια απαλλαγη.
Παμε παρακατω. Εννοειτε οτι οποιος εχει εισοδημα κατω απο 12 χιλ ευρω τον χρονο καθαρα δεν πληρωνει φορους; (και ναι ξερω να ειναι φυσικα μονιμος κατοικος Ελλαδας). Τοτε οι μισοι συνταξιουχοι δεν πληρωνουν τιποτα.
Πιο κατω. Με 12 χιλιαδες ευρω καθαρα μπορει κανεις να ζησει?
Αν δεν εχει νοικι, εχει πληρωμενο αυτοκινητο, εχει πληρωμενη περιθαλψη;
Νικος
-
[quote='ililias'][quote='aserf']Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Παμε παρακατω. Εννοειτε οτι οποιος εχει εισοδημα κατω απο 12 χιλ ευρω τον χρονο καθαρα δεν πληρωνει φορους; (και ναι ξερω να ειναι φυσικα μονιμος κατοικος Ελλαδας). Τοτε οι μισοι συνταξιουχοι δεν πληρωνουν τιποτα.Λογικά ναι...
Με 12 χιλιαδες ευρω καθαρα μπορει κανεις να ζησει?
Αν δεν εχει νοικι, εχει πληρωμενο αυτοκινητο, εχει πληρωμενη περιθαλψη;
Νικος
Όταν λες κάποιος εννοείς κάποιος ελεύθερος ή κάποιος με οικογένεια;
Αν αυτός ο κάποιος είναι ελεύθερος, ζει σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει πληρωμένο αυτοκίνητο τότε ναι μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, στερούμενος μόνο τις πολυτέλειες.
Αν απ' την άλλη μιλάς για κάποιο οικογενειάρχη που έχει να θρέψει και άλλα μέλη της οικογένειας από τα λεφτά αυτά τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. -
[quote='koutsan'][quote='ililias'][quote='aserf']Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
[quote='dimitrios'][quote='koutsan'][quote='ililias'][quote='aserf']Φίλος μου κάνει phd στην Ελβετία (στο ETH) και όντας ακόμα στο 1ο έτος αμοίβεται ~3000 κάτι
-
μπραβο ρε φιλε,
τουλάχιστον πέρασες καλά στη Γαλλία?Μην με πεις οτι πήρες και το διδακτορικό?
-
PS
Ταυτόχρονα σώρρευα και 3.5 χρόνια ΙΚΥ για το οποίο είχα ειδοποιήσει και τη Σορβόννη αλλά και το ίδιο το ΙΚΥ ότι είχα και εισοδήματα στη Γαλλία αλλά κανείς δε μου έφερε αντίρρηση : αποτέλεσμα για 3 χρόνια περίπου σώρρευα 2 πηγές ελληνικό και γαλλικό δημόσιο = 600.000 δρχ το μήνα πριν 10 χρόνια...
Μου αρνήθηκαν μόνο ακόμα μία υποτροφία που είχα πάρει ( Ίδρυμα Μ. Στασινόπουλου) που δεν με άφησαν να τη σωρρεύσω και αυτή και την έδωσαν στο δεύτερο... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
μπραβο ρε φιλε,
τουλάχιστον πέρασες καλά στη Γαλλία?Μην με πεις οτι πήρες και το διδακτορικό?
Προφανώς όχι
-
Στο εξωτερικό πχ(Αγγλία) όταν παίρνει κανείς το πτυχίο του και μετά όταν βρει μια δουλειά, πόσο καιρό δουλεύει ως μαθητευόμενος? μετά αρχίζει να έχει κανονικό μισθο?
Πχ εγώ θελω να σπουδάσω βιομηχανικό σχεδιασμό. Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχω ακούσει ότι σε μερικούς τομείς θελει πείρα(πχ όπως στο σχεδιασμο ενος αυτοκινήτου που σχεδιαζουν το ομοίωμα από ειδικό ξύλο και άλλα υλικά κλπ κλπ)
Βλέπω αγγελίες στο ίντερνετ, σχεδόν όλες οι εταιρίες ζητούν να έχεις προυπηρεσία, ε λοιπον εαν πάρω το πτυχίο της σχολής πόσο καιρό θα δουλεψω ως μαθητευόμενος?(περίπου).
Επίσης βλέπω οτι το καθενα πανεπιστήμιο εχει σχέσεις με διαφορες εταιρίες. Το πανεπιστήμιο εάν δείξει κανεις καλά δειγματα στις σπουδες του του βρίσκει δουλειά σε αυτές?
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εαν ξερει κανεις πόσο κοστίζει η διαβίωση στην Αγγλία σε μια επαρχιακή πόλη πχ κατω των 100 χιλ. κατοίκων
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....