-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ειδικά την οροφή δεν θέλω να την πειράξω γιατί αφήσαμε εμφανή τα δοκάρια της σκεπής και πραγματικά μου αρέσει το χωριάτικο αυτό στυλ, μου θυμίζει το σαλέ που γεννήθηκα στο Gstaad (:lol:). Βέβαια το αυξημένο ύψος σημαίνει ότι η λιγοστή θέρμανση που διαθέτει το 'κατάστημα' φεύγει κατευθείαν πάνω. Για τους τοίχους θα δούμε τι μπορεί να γίνει.Στα ψηλά εργοστάσια το ΧΕΙΜΩΝΑ βάζουν ανεμιστήρες οροφής να φυσάνε πολύ σιγά για να κατεβάζουν τη ζέστη από ψηλά. Δε χρειάζεται να βάλεις τεράστιο ανεμιστήρα - ένα μικρό για να μη φαίνεται (και ας κοιτάει λίγο στο πλάι) μόνο να ανακατεύει τον αέρα και να μη συσσωρεύεται ο ζεστός αέρας ψηλά.
Για τους τοίχους αγόρασε πανάκριβα περσικά χαλιά
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ερώτηση Νο2... στην χαλκιδική μενει κανείς τον Χειμώνα? έχει πάει κανείς στο εξωχικό του?Φίλος μου πηγαίνει ΚΑΘΕ Σ/Κ - κάθεται μέσα και ανάβει το τζάκι (λέει ότι του αρέσει).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εξυπακούεται
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εξυπακούεται
Κυρία Μοιραράκη τρεχάτε πελάτης.
-
Για 50 τετρ. μέτρα χώρο, πόσο μεγάλο κλιματιστικό χρειάζομαι για ψύξη?
-
Κανα 18άρι. Για 56 τετραγωνικά το δικό μου 18άρι είναι ΟΚ. Περισσότερο θα μου φαινόταν υπερβολικό, τα 12άρια σίγουρα λίγα.
-
Ανάλογα με τα θερμικά φορτία, τελευταίος όροφος, τζαμαρίες, κουζίνες κλπ. Είναι πολύ ζεστό το σπίτι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κανα 18άρι. Για 56 τετραγωνικά το δικό μου 18άρι είναι ΟΚ. Περισσότερο θα μου φαινόταν υπερβολικό, τα 12άρια σίγουρα λίγα.Μη το βλέπεις μόνο αν καταφέρνει να σου δροσίζει τον χώρο, αλλά και πόση ώρα θέλει γι΄αυτό αρχικά μέχρι να φτάσει την επιλεγμένη θερμοκρασία και μετά, πόσα λεπτά λειτουργεί η εξωτερική μονάδα (αυτή που ουσιαστικά καταναλώνει ηλεκτρικό), ανά ώρα για να κρατήσει τη θερμοκρασία αυτή. Αν δεν κόβει καθόλου η εξωτερική μονάδα ή κόβει ελάχιστα θα είμαστε η χαρά της Δ.Ε.Η..
Χοντρικά θέλουμε 500 btu ανά τετραγωνικό σε κανονικές συνθήκες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα με τα θερμικά φορτία, τελευταίος όροφος, τζαμαρίες, κουζίνες κλπ. Είναι πολύ ζεστό το σπίτι;Αρκετά ζεστό (γι'αυτό άλλωστε θέλει ψύξη). Σοφίτα με κεραμύδι από πάνω και καλή μόνωση (κενό, ασφαλτόπανο, κενό, πετροβάμβακας) και μόνο ένα παράθυρο αρκετά μεγάλο, όπως και το άνοιγμα της σκάλας για κάτω. Το χτυπάει ο ήλιος το μεσημέρι-απόγευμα (4-δύση).
-
Εγώ στο σαλόνι μου, περίπου 50 τμ, έχω βάλει 24ρι (LG inverter) ...Βούλα βέβαια τα πράγματα είναι αρκετά πιο ζεστά σε σχέση με τα βόρεια προάστεια...Ούτε σκέφτηκα καν να βάλω μικρότερο, αλλά ούτε μου το πρότεινε κανείς...Όλοι το θεώρησαν πολύ φυσιολογικό, ακόμα και αυτός που πλήρωνε!, δηλ ο εργολάβος
50*500 = 25.000
-
Εχει να κάνει και με την μόνωση του σπιτιου, αν ειναι μονοκατοικια ή πολυκατοικια....και αν ειναι πολυκατοικια τι όροφος είναι....φυσικά αν είναι φρεσκοχτισμένη ή χτιστηκε κάπου αρχες 80'.
-
Κώστα για τις δικές μας τις συνθήκες συζητητή 24 κλιματιστικό. Το έχω και εγώ και ξέρω. Αν βάλεις μικρότερο θα δουλεύει υπερορίες και θα σου καταναλώνει τα κέρατα του.
-
Σωστά, παίζει σημαντικό ρόλο το πόσο ζεσταίνεται ο χώρος. Εμένα δεν το πιάνει ο ήλιος και γενικά η μόνωση είναι πολύ καλή. Αν είχα τζαμαρίες και ταράτσα, μάλλον δεν θα έκανε επαρκή δουλειά το 18άρι.
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και χαμηλοτάβανη η σοφίτα (220 το μέγιστο ύψος) και γι αυτό συσωρεύεται ή ζέστη.
-
Σε υπογειο γκαραζ που εχει μόνο τσιμεντο κατω,τι προτεινετε να ρίξω απο πανω;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και χαμηλοτάβανη η σοφίτα (220 το μέγιστο ύψος) και γι αυτό συσωρεύεται ή ζέστη.Χαμηλό = μικρός όγκος, μικρότερη απαίτηση ψύξης. Μάλλον σε καλύπτει 18άρι (δε χρειάζεται να δώσεις παραπάνω για inverter αλλά μη πάρεις πολύ φτηνό μηχάνημα - ενεργοβόρο).
Αν έχεις ανοικτή σκάλα, όλη η ψύξη θα πέφτει κάτω και θα ανεβαίνει η ζέστη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και χαμηλοτάβανη η σοφίτα (220 το μέγιστο ύψος) και γι αυτό συσωρεύεται ή ζέστη.Δεν αναφερεις κατι πολυ σημαντικο , ποσο ανεβαινει η θερμοκρασια
και που για σενα θα ειναι ευχαριστη . Δηλαδη ποσο θελεις να την κατεβαζεις στους 25 στους 22 η 26-27 .
Εαν λοιπον θελεις να την κατεβαζεις 2-3 βαθμους ενα 9 πανασονικ η κατι εφαμιλο σε ποιοτητα θα κανει θαυμασια δουλεια .
Σιγουρα με ενα 18 θα εχεις αμεσο αποτελεσμα , θα εχεις ομως θορυβο και καταναλωση , κυριως ομως θορυβο .
Το 24 το θεωρω πολυ μεγαλο για τοσο μικρο χωρο , πολυ θορυβωδες ,,
Το εχω σε σπιτι (εξοχικο ) 140 τμ , με καλυπτει μεν αλλα πολυ θορυβο .
Το ενιαρι το εχω βαλει στην Αθηνα σε σαλονι 80 τμ (βορεια προαστεια ) με καλυπτει μια χαρα ,πιστευω να βοηθησα . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και χαμηλοτάβανη η σοφίτα (220 το μέγιστο ύψος) και γι αυτό συσωρεύεται ή ζέστη.
Δεν αναφερεις κατι πολυ σημαντικο , ποσο ανεβαινει η θερμοκρασια
και που για σενα θα ειναι ευχαριστη . Δηλαδη ποσο θελεις να την κατεβαζεις στους 25 στους 22 η 26-27 .
Εαν λοιπον θελεις να την κατεβαζεις 2-3 βαθμους ενα 9 πανασονικ η κατι εφαμιλο σε ποιοτητα θα κανει θαυμασια δουλεια .
Σιγουρα με ενα 18 θα εχεις αμεσο αποτελεσμα , θα εχεις ομως θορυβο και καταναλωση , κυριως ομως θορυβο .
Το 24 το θεωρω πολυ μεγαλο για τοσο μικρο χωρο , πολυ θορυβωδες ,,
Το εχω σε σπιτι (εξοχικο ) 140 τμ , με καλυπτει μεν αλλα πολυ θορυβο .
Το ενιαρι το εχω βαλει στην Αθηνα σε σαλονι 80 τμ (βορεια προαστεια ) με καλυπτει μια χαρα ,πιστευω να βοηθησα .9ρι για 80 τμ!!...Ακούγεται πολύ λίγο
-
Ναι ακουγεται , και ετσι ειναι , μην ξεχνας ομως οτι μιλαω για βορεια προαστεια και για βελτιωση .
Εαν εχεις θ/σιες 32-34 (εσωτερικη) η ακομα μεγαλυτερες σιγουρα θελεις κατι πιο δυνατο .
Θα ηθελα να προσθεσω οτι ολοι μου προτειναν 18-24 , ευτυχως που δεν τους ακουσα . -
Με τη ψύξη πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός απ' ότι με τη θέρμανση. Αν έχεις για παράδειγμα μικρότερα θερμαντικά σώματα η θερμοκρασία του χώρου θα είναι λίγο χαμηλότερη (δεν έγινε τίποτε σημαντικό). Αν όμως το κλιματιστικό (9άρι) είναι μικρότερο από τις απαιτήσεις του χώρου, τότε μπορεί:
- με εξωτερική θερμοκρασία 30 βαθμών με 18άρι να έχεις 25 βαθμούς εσωτερική
- με εξωτερική θερμοκρασία 30 βαθμών με 9άρι να έχεις 34 βαθμούς εσωτερική
δηλαδή καλύτερα να ανοίγεις τα παράθυρα
εξαρτάται πολύ από τα θερμικά φορτία.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ