-
γνωστο μου ατομο ως νεος οδηγος σκευτεται να παρει ενα Polo...
μοντελο απο 96-97 θελει κατι φθηνο και δεν υπαρχουν συγκεκριμενες
απαιτησεις.αυτο που θα ηθελε να μαθει ειναι τι προβληματα βγαζουν τα Polo
εκεινης της περιοδου και τι θα πρεπει να προσεξει για την συγκεκριμενη αγορα?Ευχαριστουμε προκαταβολικα!
-
εκεινης της περιοδου και τι θα πρεπει να προσεξει για την συγκεκριμενη αγορα?Ευχαριστουμε προκαταβολικα!
-
-
το συνηθέστερο πρόβλημα είναι ο γρύλος των παραθύρων... 2 ή 3 έχω αλλάξει στα 7 χρόνια... κρίμα είναι... μηχανικά είναι σκυλιά...
-
Φίλος αγόρασε πριν 1,5-2 χρόνια το Polo 1.4 60 του 1997 νομίζω (ή 1996, προ facelift τέλος πάντων). Το έχει μετανιώσει οικτρά, έχει χρεωθεί αλλαγή κιβωτίου στα 80-85Κ, ενώ έχει αλλάξει μπουζοκαλώδια και ετοιμάζεται για 2η φορά μάλλον, μια που το αυτοκίνητο έχει τάση να πηγαίνει 3κύλινδρο αρκετά συχνά. Πρόβλημα και με την εξάτμιση, ενώ γκρινιάζει και για τριγμούς από σημεία της ανάρτησης. Το εσωτερικό του δεν έχει κάποιο πρόβλημα, παρά την ταλαιπωρία. Ο κινητήρας είναι πραγματικά πολύ λίγος. Και παράθυρo το οποίο από όσο ξέρω είναι συχνό, όπως αναφέρει και ο πιο αρμόδιος PeterPan.
Αν θέλεις, ψάξε για κάτι ή νεότερο (μήπως έχουν λυθεί μερικά προβλήματα) ή κάποια πιο υψηλή έκδοση (π.χ. 75αρα, 100αρα κλπ.). Όπως διδάσκει η εμπειρία μάλλον οι πιο μεγάλες εκδόσεις είναι πιο προσεγμένες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ξέρω αν αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο φίλος είναι συχνά παρατηρούμενα στο μοντέλο ή απλά έπεσε σε 'μάπα'. Απλά περιγράφω με τι μπορεί να μπλέξεις, πράγματα που δεν φαίνονται στην πρώτη ματιά. Κάνε πάντως καλή έρευνα αγοράς, και νομίζω ότι ένας μηχανικός ειδικευμένος στα VW θα σου πει πολλά πράγματα...
-
αμα ειναι ας παρει κανα γκολφ.. καλυτερα ετσι..
-
δεν υπαρχει περιπτωση για Golf...ειναι μεταξυ polo ή Starlet...ομως ποιο πολυ προς polo της εποχης 96-97 δεν γνωριζω ποτε εγινε facelift...
Ως κατοχος Peugeot 106 ειναι το μονο αμαξι που εχω γνωμη και γνωριζω καλα καποια ευαισθητα σημεια του. με αλλα μοντελα οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες και ιδιαιτερα με το polo που δεν το εχω οδηγησει ποτε...
Υ.Γ οσα polo εχουμε κοιταξει ειχαν ηλεκτρικα παραθυρα...για τον ηλεκτρικο γρυλο μιλατε?
υπαρχουν τιποτα 'κρυφα' σημεια τα οποια θα πρεπει να εχουμε υποψην μας να κοιταξουμε? διστοιχος ειναι δυσκολο να βοηθησει καποιος απο
συνεργειο..δεν υπαρχει γνωστος γιαυτο προσπαθουμε να μαθουμε μεσω του φορουμ τι γινεται με αυτο το αυτοκινητακι. -
Γνωστός μου αγόρασε μεταχειρισμένο polo 1.4 60hp πριν κανα 6μηνο. Τη μία του πέφτει το παράθυρο, την άλλη του έβαζε νερά από το παρμπρίζ, το κεντρικό κλείδωμα τα έχει παίξει και ανοιγοκλείνει όποτε γουστάρει και διάφορα άλλα. Εγώ του τα έλεγα να μην τολμήσει, καθώς ίδιας χρονολογίας αλλά το 16v με τα 100hp το έχει μια φίλη της μητέρας μου και έχει βγάλει διάφορα μηχανικά προβλήματα. Το καπάκι τους είχε ραγίσει όταν ήταν πιο καινούριο και άλλες φορές έσβηνε στα καλά καθούμενα και είχαν ψοφήσει ποιός ξέρει πόσα άλογα το αυτοκίνητο δεν πήγαινε πάνω από 160...
Πες του να ψάξει για κανα starlet αν θέλει τέτοιας χρονολογίας αυτοκίνητο....
-
παιδια ειναι και θεμα κοστους...γιαυτο κοιταζει τετοιας χρονολογιας...μην ξεχναμε οτι ειναι και νεος οδηγος! τουλαχιστον το polo παρεχει καθολου ασφαλεια ή ειναι τενεκες με ροδες? το πεζο πχ ειναι χαρτινο....
-
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
παιδια ειναι και θεμα κοστους...γιαυτο κοιταζει τετοιας χρονολογιας...μην ξεχναμε οτι ειναι και νεος οδηγος! τουλαχιστον το polo παρεχει καθολου ασφαλεια ή ειναι τενεκες με ροδες? το πεζο πχ ειναι χαρτινο....Το starlet είναι ΠΟΛΥ υποδεέστερο και χάρτινο, αλλά είναι ειλικρινά σκυλί.
Κάτι βλακείες χαλάνε (βίσματα στα φώτα, κάτι σύνδεσμοι στον προφυλακτήρα
που ξεραίνονται) αλλά στα μηχανικά (μηχανή, κιβώτιο, διαφορικό) είναι
ΣΚΥΛΙΑ και δεν θα έχει τρεξίματα με ακριβές επιδιορθώσεις.Ειδάλως να σκεφτεί ΠΑΡΑ πολύ να πάρει κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μικρό με
3ετή εγγύηση να ησυχάσει. -
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 531#910531
και
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 114#911114
Βέβαια μιλάω για το f/l με τα 75 άλογα. Τα προ f/l έχουν ένα καλό. Σκληρά πλαστικά γιατί τα αναβαθμισμένα πλαστικά στα f/l έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν και να ξεφάβουν και οι επενδύσεις στις πόρτες να ξεκολλάνε και να κρέμονται. -
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
υπαρχουν τιποτα 'κρυφα' σημεια τα οποια θα πρεπει να εχουμε υποψην μας να κοιταξουμε? διστοιχος ειναι δυσκολο να βοηθησει καποιος απο
συνεργειο..δεν υπαρχει γνωστος γιαυτο προσπαθουμε να μαθουμε μεσω του φορουμ τι γινεται με αυτο το αυτοκινητακι.Μπαίνεις μέσα σε συνεργείο και του λες 'έχω πρόβλημα με τον γρύλο σε Πόλο 60αρι...' την ώρα που θα σου εξηγεί, ρωτάς αν είναι συχνό φαινόμενο. Κατόπιν, τον ρωτάς αν υπάρχουν και άλλα πράγματα για να προσέξεις...
Εναλλακτικά, του λες ότι προτίθεσαι να το αγοράσεις και θέλεις να μάθεις τα προβλήματα. Δεν νομίζω να σου αρνηθεί.
Πάντως, από Στάρλετ παλιότερο από 96-97 και Πόλο 1996-1997, εγώ ασυζητητί στο Σταρλετάκι θα πήγαινα...πόσο μάλλον για το 1.3αρι της 5ης νομίζω γενιάς...
-
εφόσον μιλάμε για 10ετίας αμάξι...Στάρλετ .-
έχει ένα ως δευτεροτρίτο ένας συνάδελφος εδώ και 13 χρόνια...ΣΚΥΛΙ!
-
Fiat punto sporting σε κιτρινακι??
-
Δεν το συζητάμε στάρλετ! είναι σκυλία όντως, έχω παραδείγματα για 3 γενιές (την πισωκίνητη, την προτελευταία και την τελευταία) όπου βγήκαν απίστευτα και μέ όχι τηνκαλύτερη δυνατή χρήση...
Οι δε ιστορίες που έχω ακούσει για το πόλο είναι ενδιαφέρουσες. Η καλύτερη ήταν μία κοπελίας που είχε ένα πόλο, την είχε πεθάνει στις βλάβες της το αντικατέστησαν, την πέθανε και το επόμενο και μετά τους σκάει νευριασμένη μήνυση! Ένας άλλος φίλος που το είχε του έβγαζε συνεχώς εκνευριστικές μικροβλάβες αλλά του συμπεριφερόταν άθλια και μετά πήρε πάλι γου-βου (γκολφ).
Η απόψη μου, τα συμπεράσματα δικά σου...
-
παιδια αποκαρδιωτικα συτα που γραφετε...διστοιχος δεν το βλεπω
να κατεφερνει να περνει starlet ασχετος αν ειναι μεσα στις επιλογες..
διοτι αυτα ξεκινουν απο 3000-3500Ε και τα λεφτα που μπορει να διαθεσει ειναι μεχρι 2800Ε. Οταν μαθει να οδηγει σκευτεται να μαζεψει λεφτα για καινουργιο.εγινε προταση και για ενα ford fiesta στα λεφτα που μπορει να δωσει...ομως καμοια σχεση με το polo, τουλαχιστον απο εμφανιση πολυ
κατοτερο και για τα δικα μου γουστα! (βλεπετε εχουμε και το προβλημα τις εμφανισης!Ο χρήστης makr έγραψε:
Fiat punto sporting σε κιτρινακι??hehehe ευχαριστω για την προταση σου...ομως μαλλον οχι
-
Λευτέρη...θα τα δώσει μετά για συντήρηση...
10ετίας αμάξι παίρνει να είναι προετοιμασμένος...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Λευτέρη...θα τα δώσει μετά για συντήρηση...10ετίας αμάξι παίρνει να είναι προετοιμασμένος...
+1.
Με τόσο ζόρι για 2.800
-
μπα... κανένα πρόβλημα.... απλά πατάς το φρένο στη Γλυφάδα και το αυτοκίνητο σταματάει... στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας... καλή τύχη
-
ΓΙατι δεν σκεφτεσαι για κανα Micra K11 μοντελο 95-99? Και το 1000cc και το 1300cc ειναι μια χαρα...Εχω κανει πανω απο 150.000 χιλιομετρα και οι μονες βλαβες που ειχα ειναι μια αντλια βενζινης και μια ηλεκτρονικη...Τα συνεργεια χρεωνουν πολυ φτηνα εργατικα και τα ανταλλακτικα εχουν λογικες τιμες.
Ερωτησεις για αγορα μεταχειρισμενου VW Polo