Πριν 1,5 με δυο χρονια το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και ο πατέρας μου. Καρκίνος παχέος εντέρου σε προχωρημένη μορφή και όχι πολύποδας που αφαιρείται σχετικά εύκολα και ανώδυνα ( αν κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ανώδυνο το τρόπο αφαίρεσης).
Ένα πράγμα θα σου πω, κάτι τέτοιο δε θα’ναι εύκολο για κανέναν από την οικογένεια σου και από κάθε οικογένεια που θα αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα πίστεψε με . Οποτε φυσιολογικό είναι να στεναχωριέται ο μπαμπάς σου.
Μα αν κάποιος θα πρέπε να ξέρει το συμβαίνει αυτός είναι ο ίδιος ο θείος σου και μονο. Ίσως κρύβοντας του την αλήθεια, το μονο που θα καταφέρεται είναι να τον ρίξετε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά. Αν ρωτάς γιατί θα σου απαντήσω λόγο εμπειρίας και μονο: Γιατί πολύ απλά θα τον κάνετε να αιστανθεί αδύναμος και πραγματικά άρρωστος ενώ δε θα πρέπε!!
Από τότε που έμαθα για τον πατέρα μου διάβασα πολλά για τον καρκίνο, τα στάδια του και τις πιθανές μεταστάσεις, πέρασα απίστευτες ώρες σε νοσοκομεία ρωτώντας η μάλλον καταναλώνοντας τον χρόνο πολλών γιατρών με διαφορες ερωτήσεις. Μα ποτε δεν έδειξα στον ίδιο ότι στεναχωριέμαι η ότι κάτι δε πάει καλά γιατί αυτό μάλλον δε θα ήταν καλο για τον ίδιο. Anyway λέω να μην κάνω αυτό το post μου ένα ακόμα επεισόδιο της λάμψης γιατί δε βοηθα κανέναν ( I hope you smile).
Καταλαβαίνω πως θες ψυχολογική υποστήριξη και είναι απόλυτα λογικό ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο κάποια στιγμή στο παρελθόν. Πάντως ειλικρινά ο Καρκίνος του παχέος εντέρου είναι κάτι που προλαβαίνετε αν είναι ακόμα στην αρχή και δεν έχει προχωρήσει στο εξωτερικό μέρος αυτού, ώστε να κάνει και κάπου αλλου μετάσταση.
Τι σου προτείνω? Μην ανακατευτείς παραμόνο πες στον μπαμπά σου να του μιλήσει το συντομότερο δυνατό! Αν μπορεί να το προλάβει ΤΏΡΑ θα είναι κρίμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος! Και στη τελική τι είναι καλύτερο? Να αφαιρέσει τον όγκο και ίσως να πάθει μια παροδική κατάθλιψη η να τον αφήσετε να συνεχίσει τη ζωή του παίζοντας με τη τύχη, το αν και το εφόσον εν αγνοια του???
Αυτά είχα να πω! Συγνώμη αν μακρηγόρησα και ελπίζω να βοήθησα. Εύχομαι να'ναι περαστικά και καλο κουράγιο!
PS : ξέχασα το πιο σημαντικό!!! ο πατέρας μου το πρόλαβε και εδώ και κάμποσο καιρό είναι μια χαρά παραμόνο ακολουθεί τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις κάθε κάμποσους μήνες για να είναι σίγουρος πως όλα είναι καλά