-
Εξι ώρες έχω να μπω στο φόρουμ και βλέπω 2 σελίδες επιπλέον στο thread με άσκοπες αντιπαραθέσεις για το αν ο οικος Πινινφαρίνα είναι 'ΗΠΑμερικανικός' ή οχι αν η Βόξωλ ανήκει στην 'ΗΠΑμερική' (τί ωραίες λέξεις για να ξεχωρίζουμε απο την πλέμπα που ζεί απο τα νότια σύνορα του Τέξας και νοτιότερα...!!!!!!!).
Ηθικός αυτουργός ο Καφριήλ του φόρουμ και οι υπόλοιποι συνεχίζουμε...στο τέμπο του!
Ας σταματήσουμε εδω τις αντιπαραθέσεις και ας μιλήσουμε για το θέμα του thread... -
Εξι ώρες έχω να μπω στο φόρουμ και βλέπω 2 σελίδες επιπλέον στο thread με άσκοπες αντιπαραθέσεις για το αν ο οικος Πινινφαρίνα είναι 'ΗΠΑμερικανικός' ή οχι αν η Βόξωλ ανήκει στην 'ΗΠΑμερική' (τί ωραίες λέξεις για να ξεχωρίζουμε απο την πλέμπα που ζεί απο τα νότια σύνορα του Τέξας και νοτιότερα...!!!!!!!).
Ηθικός αυτουργός ο Καφριήλ του φόρουμ και οι υπόλοιποι συνεχίζουμε...στο τέμπο του!
Ας σταματήσουμε εδω τις αντιπαραθέσεις και ας μιλήσουμε για το θέμα του thread... -
Μέτρησα όχι 1, όχι 2, όχι 3, όχι 4, όχι 5... αλλά 6 (ΕΞΙ!!!) post του Gabriel (το γράφω στα 'ΗΠΑμερικάνικα' για να μην παρεξηγηθώ!) για να σχολιάσει τις μόλις 2 παραγράφους που έγραψε χθες η Μισέλ, η οποία εύλογα ρωτούσε:
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
το έγραψες αυτό για το ποια εταιρία ανήκει σε ποιά άλλη, αφού το θεωρείς σημαντικό, και το διαβάσαμε. ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ πολύ σε καίει να μας πείσεις ότι η Aston Martin, η Ferrari, η Saab, η Maserati κλπ 'είναι ΗΠΑμερικάνικες' που ξοδεύεις κι άλλο από τον (πολύτιμο, είμαι σίγουρη...) χρόνο σου να το επαναλαμβάνεις σε όποιον το σχολιάζει?????? Έτσι βγαίνουν τα 3700+ μηνύματα?...Νομίζω ότι όποιος είχε την ίδια απορία πήρε την (ξεκάθαρη κατ' εμέ) απάντησή του!
Κατά τ' άλλα πιστεύω ότι ο φίλος μας απλά είναι ελαφρώς κολλημένος με το χρήμα και τη χρηματοδότηση της σχεδίασης και κατασκευής ενός προϊόντος όπως το αυτοκίνητο και έχει βάλει όλα τα υπόλοιπα στο περιθώριο, κάνοντας το λάθος αντί να μείνει στα γεγονότα (περί 'πατρότητας' των εταιριών που ανέφερε) να προσπαθεί να μας πείσει και για τα περί προσωπικότητας κλπ... Να θέσω 2-3 ερωτήματα, και ο καθένας ας κρατήσει τα συμπεράσματα για τον εαυτό του.
-
Όταν λέμε 'οδηγάω Ιταλικό' τί εννοούμε? Ποια χώρα ήταν ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων που δώσαμε, ή το σε ποιά σχεδιαστική αντίληψη (ή αν προτιμάτε 'σχολή', 'φιλοσοφία', κλπ) ανήκει η εταιρία που έφτιαξε το αυτοκίνητό μας?...
-
Αν στο μέλλον ο κολοσσός που ακούει στο όνομα 'General Motors' αγοράσει π.χ. τη Subaru ή τη Mitsubishi (λέμε τώρα!), εμείς που οδηγούμε κάποιο μοντέλο των εν λόγω εταιριών τι θα πρέπει να λέμε? 'Οδηγάω Αμερικάνικο τουτού'???!!! Ακόμα κι αν δεν έχει καμία σχέση με 'μαούνα'?!...
-
Αν η Fujitsu αγοράσει το εργοστάσιο με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες του Φυρογένη στην Εκάλη για να κερδίζει από τις πωλήσεις των προϊόντων του, και ΔΕ φέρει τη δική της τεχνογνωσία και τους δικούς της ανθρώπους ν' αναλάβουν τη σχεδίαση, την παραγωγή, τη διαφήμιση κλπ, εμείς από κει και στο εξής θα αγοράζουμε 'Γιαπωνέζικο προϊόν', made in Greece???!!! Και ο Φυρογένης θα γίνει αυτόματα Γιαπωνέζος, ο φουκαράς?!....
(Hint: Υπάρχει σχετική ορολογία για παρόμοιες περιπτώσεις - 'Ελληνική εταιρία Ιαπωνικών συμφερόντων', κλπ...)
Εκεί είναι και η 'στάχτη στα μάτια' που σωστά ανέφερε η Μισέλ. Το σημαντικό δεν είναι το που πάει τελικά το χρήμα μου, αλλά το ποιός το φτιάχνει αυτό που θα πάρω στα χέρια μου ως αγοραστής. Και μην ακούσω εξυπνάδες του στυλ 'το χρήμα το φτιάχνει!' - όποιος ενδιαφέρεται μόνο για το πρώτο (μη λέμε πάλι ονόματα) πολύ φοβάμαι πως έχει χρησιμοποιήσει μόνο conditioner χωρίς shampoo στο τριχωτό της κεφαλής του... Τα υπόλοιπα, όπως το αν είναι 100% Ιταλοί οι σχεδιαστές που δουλεύουν με τον Pininfarina (χμμμμ.... η υπηκοότητά τους μετράει ή μήπως η κουλτούρα που ακολουθούν?!...), αν υπάρχουν παράπονα για τη σχεδίαση του Bangle (really?!...), κλπ, κλπ, δεν είναι παρά προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την ουσία και δημιουργίας εντυπώσεων.
Αυτά, διότι παρασύρθηκα κι εγώ στο 'χωρό' και οφείλω να ζητήσω συγνώμη!
Κλείνοντας, ν' αναφέρω άλλη μια αντίληψη - μύθο, για να μην ξεχνιόμαστε: 'Άν βάλω έναν κινητήρα με μεγαλύτερη ιπποδύναμη στο αυτοκίνητό μου, αυτό θα γίνει πιό γρήγορο (προφανώς διότι το 'γρήγορο' εξαρτάται κι από πολλά άλλα - ροπή, καμπύλη απόδοσης, κλπ).
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η Αστον, Οπελ, Βολβο, Σααμπ, Βοξουλ, κτλ ειναι ολες ΗΠΑμερικανικες ομως.
[list:30y366ok]Δε μου λες γαβριπαπαρακο, οι μαυροι που εχετε στην αμερικη ανηκουν και αυτοι στην ιδιοκτησια της τζι εμ? [/list:u:30y366ok][list:30y366ok]Εσυ απο ποια εταιρια εισαι αγορασμενος?[/list:u:30y366ok][list:30y366ok]Απ την unitet lunatic asylum? [/list:u:30y366ok][list:30y366ok]Αντε και σε ενα hospital [/list:u:30y366ok]
Nice moderator work here. I'll set that as an example.
But the attempt to write in english is quite comendable.
Σε στυλ για come to δωθε ...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
]
Οχι και ναι. Γιατι? Διοτι η ερωτηση ειναι λαθος. Γιατι? Διοτι δεν ειναι θεμα εθνικιστικο (οπως λανθεσμενα το αντιλαμβανοντε στην Ελλαδα και αλλου), αλλα ειναι θεμα ΕΤΑΙΡΙΑΚΟ.
Ποιος σχεδιαζει για την Φερραρι? Η απαντηση δεν ειναι 'ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ'. Η απαντηση ειναι 'Η εταιρια ΠΙΝΙΝΦΑΡΙΝΑ' ή οποιοσδηποτε αλλος. Το ιδιο με αλλες εταιριες. Και σε αυτη την περιπτωση ο Πινινφαρινα ειναι Ιταλικη εταιρια.
Ομως αυτο που τελικα κανει την διφορα και ειναι η σωστη ερωτηση ειναι
ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ?
Σε αυτη την περιπτωση κατα 20% απο την Τζενεραλ Μοτορος η οποια ειναι ΗΠΑμερικανικη εταιρια. Στην περιπτωση της Αστον, Βολβο, Σααμπ, Οπελ, κτλ ειναι 100% απο ΗΠΑμερικανικες εταιριες (Φορντ και Τζι Εμ οπως εγραψα).
Νομίζω ότι μία εταιρία,έχει βασικό τής μέλημα,νά σχεδιάζει αυτοκίνητα,πού θά είναι (πρώτα απ'όλα) αποδεκτά σχεδιαστικά,στήν 'εσωτερική' τής αγορά.Κάνω λάθος;Οί Ιταλοί (ως γνωστών) δέν έίναι λάτρεις τού 'big is beautifull' οπότε διαφοροποιούνται από τόν αμερικάνο αγοραστή.Ετσι δέν είναι;Αυτό είναι καί τό μόνο 'εθνικιστικό'πού βλέπω στήν συγκεκριμένη περίπτωση(καί νομίζω καί όλοι οι υπόλοιποι)!!!
ΔΕΝ μπορεί στήν Ίταλία νά πουληθεί ούτε ένα αυτοκίνητο,σχεδιασμένο στά Αμερικάνικα πρότυπα,δέν τό βλέπεις;
Εσύ πώς τό αντιλαμβάνεσαι;Πανω-κατω συμφωνω με τι εγραψες πιο πανω, αλλα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με αυτο που λεω εγω για το θεμα.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι τα Αμερικανάκια
Oops. Δεν νομιζω να αρμοζε να αναφερομουν στους Ελληνες ως 'Ελληνακια' απο εδω και περα. Τι λες?
Πισω στο θεμα
ούτε Aston Martin σχεδιάζουν, ούτε Ferrari (ιεροσυλία και μόνο η σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί!), ούτε Saab κλπ -
Εισαι της εντυπωσης οτι ολοι που δουλευουν στην Φερραρι ειναι....Ιταλοι? Ακομη και η ομαδα της Φορμουλα ενα ειναι οσο diverse οσο ειναι η χωρα των ΗΠΑ απο πλευρας εθνικοτητας. Βλεπεις....παγκοσμιοπειηση.
Γιαυτο λεω οτι αυτο που μετραει ειναι 'ποιανου ειναι τα λεφτα' που πληρωνουν αυτους τους Ιταλους και μη για αυτα που φτιαχνουν. Αυτο ειναι το μονο που μετραει σε αυτη την περιπτωση.
Βλεπεις, ο Πινινφαρινα, δεν σχεδιαζει για να μερακλωσει ή επηδει ειναι μερακλωμενος. Εαν δεν του 'τα ριξεις' και οπως λετε εκει 'χοντρα', δεν θα παρεις ουτε ενα φτερο απο το επομεν Αλφα 157/158. Και αυτο το 'χοντρο ριξιμο' στην περιπτωση των εταιριων που λισταρισα πιο πανω ερχεται απο την Τζενεραλ Μοτορς και την Φορντ. Χωρις αυτο, η Αστον θα ηταν στα ιστορικα βιβλια σημερα και μονο το ονομα θα θυμομασταν.
Εφυγε λιγο σταχτη απο τα....ματια τωρα?
Με αρκετή υπομονή παρακολουθώ εδώ και 2-3 μέρες μία απίστευτη
σειρά δημοσιεύσεων του Γαβριήλ.
Σε κάποια στιγμή , ο Castor (με την ευκαιρία , Άρη καλώς επανήλθες !!!! )
άφησε μία αιχμή περί ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Η απάντηση δώθηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ : Ο Γαβριήλ θίχθηκε απο τη λέξη 'Αμερικανάκια' και εν ολίγοις απειλεί να ΜΑΣ αποκαλεί 'Ελληνάκια'.ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
Απαιτώ :
- Να πάρει πίσω την φράση του , είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ !
- Κάποιο μέλος του Βήματος μας να 'ανεβάσει' την ανεπανάληπτη
δημοσίευση του Sotiris (G60POWER ακούς ???????) με σκοπό να την
ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙ ο Γαβριήλ.
Ερωτώ :
Γαβριήλ , είσαι γεννημένος στις Η.Π.Α. ? και εάν ναί , ποιάς γεννιάς
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ είσαι ?ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΗΚΕΣ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ !
Σε αντιπαράθεση, σήμερα , στην μικρή πόλη του Δ. Χατζή, στα Γιάννενα,
ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ κάποιας (μου διαφεύγει )
πόλης της Γερμανίας ΔΩΡΙΣΕ ένα ασθενοφόρο στην Πυροσβεστική
Υπηρεσία Ιωαννίνων ! , με χρήματα πού 500 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μας ,
ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ μάζεψαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και ο κ. Gabriel έχει το θράσος να απειλεί πως θα μας αποκαλεί
ΕλληνάκιαΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!
Και κάτι επί προσωπικού :
Δέν μας κάνεις μιά εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη περί
'Διαχείρησης .... περιπτέρου' Mr. στέλεχος πολυεθνικής , για να ρίξουμε
το γέλιο της ΑΡΚΟΥΔΑΣ !!!!!!!!!!!!!!
ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ brother μου ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ότι μπορείς να
το κουμαντάρεις .Άφησε λοιπόν κατά μέρους την ..... στάχτη των ματιών της Mishelle, και
προσπάθησε να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ .Αποστόλης.-
Thanks apostolis for proving my point!
Γιαυτο ακριβως ο ορος 'Αμερικανακια' ειναι αναρμοστος και οσο προσβλητικος οσο ο ορος 'Ελληνακια'. Βλεπεις που συμφωνουμε στο τελος?
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ας σταματήσουμε εδω τις αντιπαραθέσεις και ας μιλήσουμε για το θέμα του thread...Καφριήλ ε?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μέτρησα όχι 1, όχι 2, όχι 3, όχι 4, όχι 5... αλλά 6 (ΕΞΙ!!!) post του Gabriel (το γράφω στα 'ΗΠΑμερικάνικα' για να μην παρεξηγηθώ!) για να σχολιάσει τις μόλις 2 παραγράφους που έγραψε χθες η Μισέλ, η οποία εύλογα ρωτούσε:.
Ειναι πιο ευκολο για μενα να κανω ετσι, αντι να κανω copy/paste τα quotes. Ειδικα οταν το μυνημα ειναι μεγαλο. Σορρυ αν σε πειραξε. Δεν νομιζω να αλλαξω τακτικη ομως.
-
Κατά τ' άλλα πιστεύω ότι ο φίλος μας απλά είναι ελαφρώς κολλημένος με το χρήμα και τη χρηματοδότηση της σχεδίασης
Εγω δεν ειμαι κολλημενος με το παραπανω. Ετσι δουλευει η επιχειρηματικος τομεας σε μια καπιταλιστικη αγορα/εθνος. Καταλαβαινω γιατι ειναι δυσκολο για τους περισσοτερους απο εσας να το κατλαβεται ζωντας μια ζωη στην Ελλαδα που μολις τωρα αρχιζει να γωνριζει τους 'ορους του παιχνιδιου' (οχι οτι ειναι παιχνιδι με την ρεαλιστικη εννοια). Επισης πολλοι απο εσας ειναι αρκετα νεοι και αυτο δεν βοηθαει.
και κατασκευής ενός προϊόντος όπως το αυτοκίνητο και έχει βάλει όλα τα υπόλοιπα στο περιθώριο, κάνοντας το λάθος αντί να μείνει στα γεγονότα (περί 'πατρότητας' των εταιριών που ανέφερε) να προσπαθεί να μας πείσει και για τα περί προσωπικότητας κλπ... Να θέσω 2-3 ερωτήματα, και ο καθένας ας κρατήσει τα συμπεράσματα για τον εαυτό του.
Δεν προσπαθω να πεισω κανενα. Προσπαθω να βρω καποιον, να βγαλει λαθος τα επιχειρηματα μου. Ετσι ωστε να δω που κανω λαθος. Εαν κανω λαθος καπου. Μεχρι τωρα...τιποτε ιδιαιτερο. Μαλιστα εχω απογοητευθει ακομη πιο πολυ απο πριν. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...
- Όταν λέμε 'οδηγάω Ιταλικό' τί εννοούμε?
Αυτοκινητο το οποιο εχει κατασκευαστη απο ΙΤΑΛΙΚΗ εταιρια.
Ποια χώρα ήταν ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων που δώσαμε, ή το σε ποιά σχεδιαστική αντίληψη (ή αν προτιμάτε 'σχολή', 'φιλοσοφία', κλπ) ανήκει η εταιρία που έφτιαξε το αυτοκίνητό μας?...
Οταν η εταιρια ανηκει εν μερη σε ΗΠΑμερικανικη, τοτε δεν ειναι 100% Ιταλικη. Απλο. Αλλα ειναι πολυπλοκο αλλα αυτο ειναι απλο.
- Αν στο μέλλον ο κολοσσός που ακούει στο όνομα 'General Motors' αγοράσει π.χ. τη Subaru ή τη Mitsubishi (λέμε τώρα!),
Και οι 2 ειναι εν μερη αγορασμενοι, η Σουμπαρου απο την Τζενεραλ Μοτορς και η Μιτσου απο την Κραισλερ (DCX).
εμείς που οδηγούμε κάποιο μοντέλο των εν λόγω εταιριών τι θα πρέπει να λέμε? 'Οδηγάω Αμερικάνικο τουτού'???!!! Ακόμα κι αν δεν έχει καμία σχέση με 'μαούνα'?!...
Οταν οδηγας Φορντ ή Οπελ ή Σααμπ ή Βολβο, κτλ οδηγας ΗΠΑμερικανικο αυτοκινητο το οποιο (στις περισσοτερες περιπτωσεις εδω), εχει σχεδιαστει για την Ευρωπαικη αγορα.
ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. (ειναι σχετικο σε αλλες συζητησεις, αλλα οχι σε αυτη). 'Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ' ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ 'ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ' ΟΧΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ή ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Αλλιως η BMW ειναι 30% ΗΠΑμειρκανικη, το ιδιο η Τογιοτα, Χοντα, Νισσαν, Μερσεντες και χιλιες δυο αλλες.
- Αν η Fujitsu αγοράσει το εργοστάσιο με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες του Φυρογένη στην Εκάλη για να κερδίζει από τις πωλήσεις των προϊόντων του, και ΔΕ φέρει τη δική της τεχνογνωσία και τους δικούς της ανθρώπους ν' αναλάβουν τη σχεδίαση, την παραγωγή, τη διαφήμιση κλπ, εμείς από κει και στο εξής θα αγοράζουμε 'Γιαπωνέζικο προϊόν', made in Greece???!!! Και ο Φυρογένης θα γίνει αυτόματα Γιαπωνέζος, ο φουκαράς?!....
Οταν μια εταιρια αγοραζεται, ειναι σχεδον ΑΠΙΘΑΝΟ να μην γινουν τεραστιες αλλαγες στην συγκεκριμενη λειτουργια αυτης της εταιριας. Κατα αρχην αλλαζουν οι ανθρωποι. Ποιος δινει λογο σε ποιο. Τα αφεντικα ειναι διαφορετικα. Ακομη και να μην αλλαξουν τα Ελληνικα αφεντικα, τα αφεντικα αυτων αλλαξαν. Η εταιρια αγορασθηκε, καταλαβαινεις τι σημενει κατι τετοιο στην βαση του? Δεν χρειαζεσαι πτυχιο.
Αρα, αποφασεις για το ποια θα ειναι η στρατηγικη μαρκετιγκ της εταιριας βγαινουν απο τα ΝΕΑ αφεντικα. Αρα, και το ποιος θα παρει την διαφημηση, και ολες τι λεπτομεριες. ΤΟ ΙΔΙΟ γινετε και για ολα τα υπολοιπα. Απο που βγαινουν οι αποφασεις, παιζει ρολο στο τελος, οχι το εαν τα υπολοιματα της εταιριας που αγαρασθηκε ειναι Ελληνικα ή οτιδηποτε αλλο.
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο για εσας να καταλαβεται κατι τετοιο, δεν εχω ιδεα.
Τεχνογνωσια: Ναι, η εταιρια που αγορασε την αλλη εταιρια, πληρωσε για αυτην. Αγορασε και την τεχνογνωσια. Και? Επηδει βγαινει απο ΕΛληνες θα πει τα προιοντα ειναι Ελληνικα? Αρα τα BMW που κατασκευαζοντε ή συνερμολογουνε σε ΗΠΑμερικανικα εργοστασια, ειναι ΗΠΑμερικανικα? Το ιδιο και με χιλια δυο αλλα προιοντα.
(Hint: Υπάρχει σχετική ορολογία για παρόμοιες περιπτώσεις - 'Ελληνική εταιρία Ιαπωνικών συμφερόντων', κλπ...)
Εκεί είναι και η 'στάχτη στα μάτια' που σωστά ανέφερε η Μισέλ.
Η σταχτη ειναι στα δικα σου ματια και αυτα της Μισελ. Δεν καταλαβαινεις πως λειτουργουν οι εταιριες στην βαση του, γιαυτο και μιλας....εθνικιστικα, εγωιστικα, εγωκεντρικα. Ολα αρνητικα και ακρως επικυνδυνα.
Το σημαντικό δεν είναι το που πάει τελικά το χρήμα μου, αλλά το ποιός το φτιάχνει αυτό που θα πάρω στα χέρια μου ως αγοραστής.
ΟΚ αρα η BMW ειναι ΗΠΑμερικανικη κατα πολυ. Ειδικα αφου ο chief designer ειναι ΗΠΑμερικανικης καταγωγης.
Και μην ακούσω εξυπνάδες του στυλ 'το χρήμα το φτιάχνει!' - όποιος ενδιαφέρεται μόνο για το πρώτο (μη λέμε πάλι ονόματα) πολύ φοβάμαι πως έχει χρησιμοποιήσει μόνο conditioner χωρίς shampoo στο τριχωτό της κεφαλής του...
Εαν βρεις εσυ σουπερ ικανα ατομα, οποιασδηποτε ειδικοτητος, που θα δουλευουν για ψιχουλα, ενημερωσε μας διοτι ενδιαφερομαστε να τους πληρωσουμε τα διπλασια ψιχουλα. ΟΚ?
Ο Ζαπατινας δεν πηγε στην Σουμπαρου γιατι ξαφνικα την αγαπησε. Επεσε χοντρο πακετο. Χοντροτερο απο την αλλη που δουλευε.
Στην περιπτωση των 'παικτων', ήτε εταιριων ή ανθρωπων, το μερακι και ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα. Ειναι εκει, αλλα το ποσο τους πληρωνει ειναι αυτο που μετραει πρωτα. Εαν τους πληρωνεις λιγοτερο απο οτι αλλοι, ειναι απλως θεμα χρονου πριν τους χασεις. Οπως ειπα, υπαρχουν και αλλοι λογοι που δουλευει ο κοσμος εδω και παντου, αλλα το χρημα ειναι αρκετο να επισκιασει ολους τους αλλους παραγοντες. Λεγετε καπιταλισμος εαν δεν εχεις ακουσει.
Τα υπόλοιπα, όπως το αν είναι 100% Ιταλοί οι σχεδιαστές που δουλεύουν με τον Pininfarina (χμμμμ.... η υπηκοότητά τους μετράει ή μήπως η κουλτούρα που ακολουθούν?!...),
Κουλτουρα? Μια στιγμη. ΛΕς δηλαδη οτι ουτε η εθνικοτητα των ανθρωπων δεν μετραει, αλλα τωρα πρεπει να τους μετραμε με το ειδος 'κουλτουρας' των? Τι διαολο παει να πει αυτο τωρα? Καινουργιο μετρο μετρησης εθνικοτητας (ή κατι αλλο) εταιριας?
Για να δω ποσο τσακπινης εισαι πριν σε βαλω στην καταλληλη κατηγορια κυριε Bangle.
Δεν εχω ιδεα σε ποιον πλανητη ζεις. Σιγουρα δεν ειναι αυτος που ζουν οι 'παικτες' ομως.
Αυτά, διότι παρασύρθηκα κι εγώ στο 'χωρό' και οφείλω να ζητήσω συγνώμη!
Ζητας συγνωμη που ειπες την γνωμη σου. Σαν προβλημα το βλεπω κατι τεοτοιο. Εισαι σιγουρος οτι δεν ζεις στην Κουβα ή κατι τετοιο? Εκει ζητανε συγνωμη που μιλανε ξερεις.
Κλείνοντας, ν' αναφέρω άλλη μια αντίληψη - μύθο, για να μην ξεχνιόμαστε: 'Άν βάλω έναν κινητήρα με μεγαλύτερη ιπποδύναμη στο αυτοκίνητό μου, αυτό θα γίνει πιό γρήγορο (προφανώς διότι το 'γρήγορο' εξαρτάται κι από πολλά άλλα - ροπή, καμπύλη απόδοσης, κλπ).
-
Η αλήθεια φίλε Gabriel είναι ότι ανεξάρτητα από την 'τακτική' σου γίνεσαι λίγο κουραστικός, μονοπωλώντας ένα θέμα που ανοίχτηκε για άλλο λόγο από αυτόν τον οποίο φαίνεται να νομίζεις. Για διευκρινίσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις νομίζω ότι θα έπρεπε να το γυρίσεις στα προσωπικά μηνύματα... Τι λες?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η Αστον, Οπελ, Βολβο, Σααμπ, Βοξουλ, κτλ ειναι ολες ΗΠΑμερικανικες ομως.
[list:1jhdxb05]Δε μου λες γαβριπαπαρακο, οι μαυροι που εχετε στην αμερικη ανηκουν και αυτοι στην ιδιοκτησια της τζι εμ? [/list:u:1jhdxb05][list:1jhdxb05]Εσυ απο ποια εταιρια εισαι αγορασμενος?[/list:u:1jhdxb05][list:1jhdxb05]Απ την unitet lunatic asylum? [/list:u:1jhdxb05][list:1jhdxb05]Αντε και σε ενα hospital [/list:u:1jhdxb05]
Nice moderator work here. I'll set that as an example.
But the attempt to write in english is quite comendable.
Σε στυλ για come to δωθε ...
-
Η αλήθεια φίλε Gabriel είναι ότι ανεξάρτητα από την 'τακτική' σου γίνεσαι λίγο κουραστικός, μονοπωλώντας ένα θέμα που ανοίχτηκε για άλλο λόγο από αυτόν τον οποίο φαίνεται να νομίζεις. Για διευκρινίσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις νομίζω ότι θα έπρεπε να το γυρίσεις στα προσωπικά μηνύματα... Τι λες?ΛΕω οτι δεν ξερω τι σε κανει να νομιζεις οτι μπορω να μονοπωλησω ενα θρεντ οταν εχω τα ιδια δικαιωματα στο φορουμ οπως και τα υπολοιπα μελη (εξερωντας τους moderators και τον administrator).
-
Αφου κατηγορουμε οτι γραφω ασχετα, να και ενα (για οσους ενδιαφεροντε).
Ειδα το Terminator 3 σημερα. Καλο, αλλα το 2 ηταν καλυτερο. Ηταν οφθαλμοφανες οτι το μπατζετ ηταν μικροτερο των αλλων.
Ειχαν το Lexus SC430 μεσα ως promo. ΑΠο αυτοκινητα τιποτε αλλο ιδαιτερο.
Επισης πριν 1 εβδομαδα ειδα το Charly΄s Angel's 2. Εκει η ΦΙΑΤ σχεδον μονοπωλησε. Το Ενζο ηταν εκει οπως και μια αρκετα μεγαλη σκηνη με το καινουργιο Μασερατι Σπαιντερ. Τελος, απο το πουθενα εμφανισθηκε ενα Cobra Replica.
Επισης το Charly΄s Angel's 2 ηταν χειροτερο του πρωτου.
-
Φίλοι φορουμίστες, αν θέλει κανείς να συνεχίσει το 'γύρω-γύρω όλοι' με το Gabriel ας κοπιάσει - εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Ότι είχα να πω το είπα. Εξαντλήθηκα. Απηύδησα! Ο φίλος μας φαίνεται να έχει 'χαθεί' για τι καλά. Κρίμα...
Υ.Γ. Gabriel, σε σχέση με τον Ζαπατίνα - μια φιλική συμβουλή: Kαλύτερο είναι να μη μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε απλά για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Χάνουμε αξιοπιστία. Από την 'άλλη' που λες (=Centro Stile της Alfa Romeo, αλλά αυτή την εταιρία δεν την ξέρουν και πολλοί...) έφυγε επειδή τον ήθελαν να κάνει administrative tasks ενώ ο ίδιος προτιμούσε να είναι πιο κοντά στο design, ευκαιρία που του έδωσε η Subaru. Καμία σχέση με 'χοντρό πακέτο.' Το ξέρω από 'μέσα' διότι έχω την τύχη να κάνω παρέα με την ανηψιά του. Έμαθα αρκετά πράγματα για τον Ανδρέα τις ημέρες του φετινού Ακρόπολις που βρισκόταν στη Λαμία με την ομάδα της Subaru και θα σε πληροφορίσω ότι άνθρωποι του επιπέδου του (και του οικονομικού, αν αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο) έχουν πολύ ισχυρότερους 'θεούς' από τον δικό σου ($$$) οι οποίοι καθοδηγούν τις επιλογές τους.
Άντε, σου εύχομαι περαστικά σου! Και για να δεις τι φίλος είμαι, πάρε κι ένα αυτόγραφο (αντί για λουλούδια...) που 'σκάναρα' ειδικά για σένα. Η άλλη φωτογραφία είναι bonus (όπως λέτε και ekei sto ameriki) για το χρόνο που πέρασες γράφοντας και την προσπάθεια να μη μας πείσεις για την άποψή σου. Ελπίζω να αναγνωρίζεις ποιός είναι ο Ζαπατίνας απ' όλους αυτούς με τα μπλε...
http://users.hol.gr/~nido/various/Andre ... g6June.jpg
-
Kai asxeta na einai auta pou grafh o gavriil merikoi to girisan etsi gia to xabale se prosopikh epi8esh.
Ean diafonhs me auta pou exei na ph o antropos tote apantise analoga etsi oste na kanhs mia prospa8eia na pistpsh diaforetika afou eseis upoti8ete exete to dikio. Prospa8isete na ton diafotisete kai oxi na ton prosbalete auton kai tous upolipous autou to forum me ubrihs.
Polh tsampouka poulane merikoi piso apo thn o8onh.
Ego den sumfono me arketes apopshs tou Gavriil. Sigoura den sumfono me ths prospikes epi8eshs kai xaraktirismous. Alla se ena exei dikio o gavriil. Oraio moderating kanoun.
-
Φίλοι φορουμίστες, αν θέλει κανείς να συνεχίσει το 'γύρω-γύρω όλοι' με το Gabriel ας κοπιάσει - εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Ότι είχα να πω το είπα. Εξαντλήθηκα. Απηύδησα! Ο φίλος μας φαίνεται να έχει 'χαθεί' για τι καλά. Κρίμα...Σορρυ αλλα εξαντλησε και απηυθεις ευκολα.
-
Υ.Γ. Gabriel, σε σχέση με τον Ζαπατίνα - μια φιλική συμβουλή: Kαλύτερο είναι να μη μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε απλά για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Χάνουμε αξιοπιστία.
Oh δηλαδη μεχρι τωρα ειμουν αξιοπιστος για σενα, αλλα με το παρπανω εχασα την αξιοπιστια μου? So sorry...
Από την 'άλλη' που λες (=Centro Stile της Alfa Romeo, αλλά αυτή την εταιρία δεν την ξέρουν και πολλοί...) έφυγε επειδή τον ήθελαν να κάνει administrative tasks ενώ ο ίδιος προτιμούσε να είναι πιο κοντά στο design, ευκαιρία που του έδωσε η Subaru. Καμία σχέση με 'χοντρό πακέτο.' Το ξέρω από 'μέσα' διότι έχω την τύχη να κάνω παρέα με την ανηψιά του.
Πιθανως. Μερικες φορες, οταν τα λεφτα ειναι τα ιδια, ομως δεν σου αρεσει η τωρινη εργασια και ερχεται μια καλυτερη ευκαιρια, φτανει αυτο για να μεταπηδησεις. Κατι μου λεει ομως πως σε αυτη την περιπτωση η Σουμπαρου/Τζι Εμ τα εσταξαν (χωρις αυτο να ειναι κακο σε καμια περιπτωση).
Ομως το νοημα μου μενει οπως και το επιχειρημα. Τον Ζαπατινα τον πηρα ως παραδειγμα. Θες να σου βρω αλλο?
Έμαθα αρκετά πράγματα για τον Ανδρέα τις ημέρες του φετινού Ακρόπολις που βρισκόταν στη Λαμία με την ομάδα της Subaru και θα σε πληροφορίσω ότι άνθρωποι του επιπέδου του (και του οικονομικού, αν αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο) έχουν πολύ ισχυρότερους 'θεούς' από τον δικό σου ($$$) οι οποίοι καθοδηγούν τις επιλογές τους.
Θεους απο τους δικους μου? Εγραψα ποτε εγω οτι ο Θεος μου ειναι το χρημα? Γιατι βαζεις λεξεις στο στομα μου? Τολμας να μιλας και για να μην λεμε πραγματα που δεν ξερουμε γιατι χανουμε αξιοπιστια? Εσυ σιγουρα οσην ειχες την εχασες με το παραπανω...
Τους νομους δεν τους κανω εγω. Αυτοι ειναι. Εαν νομιζεις οτι οι 'παικτες' 'παιζουν' οχι για το χρημα ως πρωτον λογο, ζεις στον πλανητη Ελλαδα. Να γιατι δεν υπαρχουν παικτες εκει, ή ειναι σχεδον ανυπαρκτοι. Γιατι δεν βλεπεις the pattern here? Και οι αλλοι το ιδιο.
Θελεις να ενημερωθεις για τους μισθους ικανων leaders στον επιχειρηματικο τομεα στις ΗΠΑ? Αλλα να σε προλαβω και να ματεψω. Για σενα οι ΗΠΑ ειναι διαολος ετσι?
Άντε, σου εύχομαι περαστικά σου!
Ακομη πιο κατω η αξιπιστια και το επιπεδο? Δεν εχει πολυ ακομη....
Και για να δεις τι φίλος είμαι, πάρε κι ένα αυτόγραφο (αντί για λουλούδια...) που 'σκάναρα' ειδικά για σένα. Η άλλη φωτογραφία είναι bonus (όπως λέτε και ekei sto ameriki) για το χρόνο που πέρασες γράφοντας και την προσπάθεια να μη μας πείσεις για την άποψή σου. Ελπίζω να αναγνωρίζεις ποιός είναι ο Ζαπατίνας απ' όλους αυτούς με τα μπλε...
Συνχαρητηρια. Εχεις αυτογραφο του Ζαπ. Τωρα καταλαβες πως λειτουργει ο κοσμος.
ΤΗν προηγουμενη εβδομαδα και ενω για Λος Ανζελες απο Σικαγο, πετουσα με τον Silvester Stalone 3 θεσεις πιο πανω. Επι 4 ωρες. Τι λες? Ξερω τα παντα για το Holywood? Πρεπει να εγινα τουλαχιστον Σκορσεζε ετσι?
-
Λανθεσμενες αυτοκινητιστικες αντιληψεις:
Το 911 με τα 3.6 λιτρα και το NSX με τα 3.2 και τους επικεφαλης, καινε λιγοτερο (καυσιμο) απο το απλο Κορβετ και το Κορβετ Ζ06 με τα 5.7 λιτρα, 2 κυλινδρους παραπανω και τα ωστηρια.
-
Το 911 ειναι πιο γρηγορο στην πιστα (οχι στην ευθεια) απο το Ζ06.
-
Τα αυτοκινητα που κατασκευαζοντε απο ΗΠΑμερικανικες εταιριες και διατιθοντε στην ΗΠΑμερικανικη αγορα, ειναι ολα βαρκες, καινε ενα τονο βενζινη για τα κυβικα τους, ειναι αναξιοπιστα και μολυνουν το περιβαλλον.
Αναληθείς αυτοκινητικές αντιλήψεις