-
Στο ραδιόφωνο ενός φίλου μου (καινούργιο) χάνει τις μνήμες του ραδιοφώνου όταν είναι σβηστή η μηχανή.
Αν την σβήσει την μηχανή για λίγα λεπτά δεν τις χάνει απλά αν πάει μετά από μία μέρα ας πούμε δεν υπάρχουν...Τι μπορεί να φταίει?
-
Στο ραδιόφωνο ενός φίλου μου (καινούργιο) χάνει τις μνήμες του ραδιοφώνου όταν είναι σβηστή η μηχανή.
Αν την σβήσει την μηχανή για λίγα λεπτά δεν τις χάνει απλά αν πάει μετά από μία μέρα ας πούμε δεν υπάρχουν...Τι μπορεί να φταίει?
-
-
Κάποιο σφάλμα με λάθος σύνδεση από τη μπαταρία ή γενικά τον έλεγχο του ηλ.κυκλώματος του αμαξιού προς το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα όταν κλείνει τη μηχανή να διακόπτεται τελείως η παροχή ρεύματος προς το ραδιόφωνο!Δεν είμαι γνώστης αλλά υποθέτω!
-
Συνήθως τα ραδιοκασετόφωνα έχουν δύο καλώδια τροφοδοσίας. Το ένα αναλαμβάνει την τροφοδοσία λειτουργίας και το άλλο την τροφοδοσία της εσωτερικής μπαταρίας (αν υπάρχει) η την απαραίτητη τροφοδοσία για την διατήρηση των ρυθμίσεων όταν είναι κλειστή η μηχανή.
Αυτά τα δύο καλώδια δεν πρέπει να συνδεθούν στο ίδιο κύκλωμα. Για την ακρίβεια το δεύτερο πρέπει να συνδεθεί σε κύκλωμα που πάντα έχει ρεύμα.
Μήπως αυτές οι δύο συνδέσεις έχουν γίνει λάθος στην περίπτωση του φίλου σου;
Μήπως είναι χαλασμένη η εσωτερική μπαταρία; -
Τα ηχοσυστήματα έχουν δύο παροχές ρεύματος. Η μια (συνήθως κόκκινη) συνδέεται στην ασφαλειοθήκη σε ασφάλεια που έχει ρεύμα με το διακόπτη της μηχανής σε θέση ΟΝ. Η δεύτερη παροχή με πολύ μικρή ένταση ρεύματος (συνήθως κίτρινη ή ροζ), συνδέεται σε ασφάλεια που έχει μόνιμα ρεύμα. όπως π.χ την ασφάλεια των ALARM. Αυτή είναι υπεύθυνη για τις μνήμες του ηχοσυστήματος και τις ρυθμίσεις του.
Ενδέχεται να μην έχει συνδεθεί σωστά ή να έχει καεί η μικρή ασφάλεια των 0,5 Α που έχει η γραμμή αυτή. -
τις περισσοτερες φορες που συμβαινει κατι τετοιο στην φισα που συνδεει το στερεοφωνικο με την καλωδιωση του αυτοκινητου αρκει να αντιστρεψεις τα καλωδια [ξεκουμπωνοντας τα απο την φισα] χρωματος κοκκινου με το ροζ ή κιτρινο ωστε να παραμενει ταση για να κραταει τις μνημες!!!!!!
καλο ομως ειναι για να μην γινει κανενα λαθος να απευθυνθει κανεις σε γνωστη και να μην πειραματιστει μονος του γιατι τα αποτελεσματα πιθανου βραχυκυκλωματος μπορει να ειναι δυσαρεστα!!!!!!!
-
Σωστός alexastrag
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μήπως έχει Αλτσχάιμερ;
-
Ο χρήστης haris έγραψε:
Μήπως έχει Αλτσχάιμερ;
-
Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα του στερεοφωνικού και πρέπει να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία.
Αν έχανε τις μνήμες με το σβήσιμο της μηχανής τότε θα ήταν θέμα συνδεσμολογίας.
Τώρα όμως αν όπως λες οι μνήμες χάνονται την επόμενη ημέρα, για παράδειγμα, δεν είναι λογικό να είναι θέμα συνδεσμολογίας, διότι αυτό που περιγράφεις έχει λειτουργία πυκνωτικού φαινομένου που δεν είναι λογικό να υπάρχει.Να σε ρωτήσω...Μήπως είναι Toyota το αυτοκίνητο;
Παρόμοιο (μεταφυσικό ) φαινόμενο είχε παρουσιαστεί στο οικογενειακό Yaris με το ρολόι του αυτοκινήτου. Θα σε γελάσω αν υπήρχε και στις μνήμες του κασετοφώνου. -
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα του στερεοφωνικού και πρέπει να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία.
Αν έχανε τις μνήμες με το σβήσιμο της μηχανής τότε θα ήταν θέμα συνδεσμολογίας.
Τώρα όμως αν όπως λες οι μνήμες χάνονται την επόμενη ημέρα, για παράδειγμα, δεν είναι λογικό να είναι θέμα συνδεσμολογίας, διότι αυτό που περιγράφεις έχει λειτουργία πυκνωτικού φαινομένου που δεν είναι λογικό να υπάρχει.Να σε ρωτήσω...Μήπως είναι Toyota το αυτοκίνητο;
Παρόμοιο (μεταφυσικό ) φαινόμενο είχε παρουσιαστεί στο οικογενειακό Yaris με το ρολόι του αυτοκινήτου. Θα σε γελάσω αν υπήρχε και στις μνήμες του κασετοφώνου.Ένα 106 είναι...
Υπάρχει μπαταρία μέσα στο ραδιοCD για τις μνήμες???? -
Nομιζω οτι μπαταρια εχουν οι πηγες που δεν διαθετουν αποσπωμενη προσοψη,αλλα βγαινουν ολοκληρες.
-
Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κασετόφωνο με μπαταρία για τις μνήμες. Σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω οι μνήμες διατηρούνται με μία σύνδεση με την μπαταρία του αυτοκινήτου. Χάνονται όμως ακαριαία κάθε φορά που σβήνεις τη μηχανή του αυτοκινήτου.
-
Ειναι καποια κουμπακια,που θελουν απενεργοποιηση,οπως αυτα που ειναι για να πιανει τους σταθμους με το ισχυροτερο σημα κλπ.
Τωρα ακριβως την ονομασια τους δεν θυμαμαι,αλλα στην οθονη εμφανειζονται ως ενδειξεις ΑΤ πχ,και μπορει και να αναβοσβηνουν.
Το ραδιόφωνο χάνει τις μνήμες!