-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Respect -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
@ tm Ευχαριστώ πολύ!Και το δικό μου έπιασε λιμάνι...... και αύριο ή την Παρασκευή θα είναι στην έκθεση κλπ κλπ .... Μάλλον θα την φάμε και την άλλη βδομάδα!!!!
Εντάξει τουλάχιστον το επόμενο σαββατοκύριακο, με το καλό, θα το'χεις και τότε ποιός σε πιάνει!
εγω σας πιανω αμφοτερους γιατι ειμαι 'στρωμενος'
-
sorry για το μεγάλο post
Επειδή έχω στραβώσει λίγο ως πολύ..... θα τα γράψω εδώ για να χαλαρώσω και ίσως κάποιοι βγάλουν και συμπεράσματα.
Δεκ 06, αφού κάνω γύρα στην αγορά προσφέροντας το μεταχειρισμένο μου IV GTI για ανταλλαγή με A4 και αφού πέρασα από τους εξουσιοδοτημένους AUDI κόβοντας όσο μπορώ την τιμή, καταλήγω στον εξουσιοδοτημένο που έκανα τα service του GTI για επτά χρόνια (κόστος με τιμολόγια 6,000 euro) και ερωτώ αν μπορούν να μου φέρουν ένα AUDI
Απ: Βεβαίως
Τους λέω την καλύτερη προσφορά που είχα μου την βελτιώνουν και τα συμφωνούμε!! (παρότι δεν μπορούσε να χειριστεί καλά τους κωδικούς στην παραγγελία)
Ερ: Πότε έχει παράδοση?
Απ: 3 – 3.5 μήνες
Ερ: Είσαι σίγουρος? Tα avant αργούσαν και επιπλέον το Σεπτέμβρη έχουμε νεο Α4!!! Αν είναι πες μου να πάω για το καινούργιο μια και έξω!!
Απ: Σίγουρος!!! (Μάλιστα μου έκανε πλάκα για το Πάσχα)Αφήνω το GTI μου κόβουν τιμολόγιο αγοράς μιας και δεν είχε πωληθεί ακόμα για να πάρω το μετρητό και το ποσό αυτό μαζί με την προκαταβολή των 1,500 Euro πιστώνονται στο λογαριασμό μου!!!
Λέω τρεις μήνες η παράδοση έχει πολλά extra το αμάξι δεν πειράζει χαλάλι!!!
Μετά από 1 βδομάδα παίρνω ένα τηλέφωνο... επειδή νοιαζόμουν για το GTI (το αγαπούσα) και ήθελα να ξέρω αν τελικά το πούλησε και μου κρατάει το μετρητό
Ερ: Μήπως πουλήθηκε?
Απ: Όχι, είναι στα μεταχειρισμένα!!!
2η βδομάδα το ίδιο...... και πάω και τσεκάρω τα δυο σημεία που βάζουν μεταχ. και δεν υπήρχε γιατί είχε πουληθεί day 1 και ο πωλητής δεν ήξερε. Λέω δεν πειράζει θα ζητήσω κανα δωράκι στο άλλο για τους τόκους 3 μηνών που χάνω!!!!
Και περνάνε οι 3 μήνες και παίρνω τηλέφωνο
Ερ: Τι κάνουμε? Ήρθε?
Απ: Όχι, είστε στο πρόγραμμα παραγωγής 17ης βδομάδας (23 Απριλίου) άφιξη στην Ελλάδα 20η (14 Μαΐου) εκτελωνισμοί κλπ παράδοση 21η (21 Μαΐου)!!!
Έχω μπει ντουζιέρα για δροσούλα εν τω μεταξύ
Ερ: Τι λες ωρέ?
Απ: Έτσι λεει το κομπιούτερ!!!!!
Φουρνέλο.... ρίχνω λίγες φωνές .... και αράζω ντουζιέρα!!!! Εν τω μεταξύ για ταξίδια, γάμους, κλπ δανείζομαι σταθερά το Α4 από τον πεθερό και την CLS AMG από τον μπάρμπα και αιτιολογούμαι όπου πάω στον περίγυρο ότι δεν είναι αυτό το Α4 που περιμένω όταν με βλέπουν με το A4 του πεθερού και ότι δεν είμαι της cosa nostra όταν κυκλοφορώ με την AMG (Μια μέρα πήγα για soccer και ήθελαν οι άρρωστοι να ακυρώσουν την μπάλα για να πάμε βόλτα)
Μην ξεχνιόμαστε όμως η ντουζιέρα τρέχει!!!!!
Τελειώνει και η 20η βδομάδα ... μην με πουν και γύφτο σκαω εγώ τηλέφωνο
Ερ: Τι κάνουμε? Ήρθε?
Απ: Όχι, δεν το βλέπω στο σύστημα .... είναι transportation
Ερ: Transportation που?
Απ: Δεν ξέρω ακριβώς!!! Θα σας πάρουμε όταν έχουμε νέα!!!!Κάτι μου στράβωσε.... και λέω να πάρω κατευθείαν την Kosmocar να μου πουν που είναι ?? ..... τι στο διάλο ένα φάκελο στέλνεις και ξέρεις αν είναι σε αεροπλάνο σε τρένο κλπ!!!!!
Ανοίγω ντουζιέρα , παίρνω στο 24h Audi Help και μου πέφτει ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Ερ: Μπλα... μπλα... το ταδε Audi??
Απ: Όχι, δεν το βλέπω στο σύστημα .... δεν υπάρχει τέτοια παραγγελία!!!
Ερ: Τι λες ωρέ??? Δίνω τον κωδικό αντιπρόσωπου
Απ: Ο κύριος είναι αντιπρόσωπος σε VW και όχι σε AudiΒάζω το μυαλό να δουλέψει ... και λεω άρα ... Α) Το φέρνει μόνος του από Γερμανία ή αλλού ή Β) το παίρνει από άλλο αντιπρόσωπο Audi και θα μου το φέρει!!!
Πάω εκεί λέω ρε παιδιά τι γίνεται?? και μου λένε από ποιόν αντιπρόσωπο το παίρνουν και πως παίζεται το χαλασμένο τηλέφωνο!!
Η συνέχεια ...... χτυπάω τηλέφωνο μονος μου στον Αντιπρόσωπο Audi την προηγούμενη Πέμπτη
Ερ: Τι γίνεται με το Audi που θα έβλεπα την 20η βδομ. και θα παραλάμβανα από αντιπρόσωπο VW την 21η??
Απ: Αν και δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί ο εντολές είναι άλλος και έχουμε συνεργασία μακρόχρονη... να σας πω ότι Τρίτη απόγευμα (σήμερα) ή Τετάρτη (αύριο) το αμάξι θα είναι εδώ για να το δείτε και να τιμολογηθεί !!!!Πάω ΠΣΚΔ Σαρωνικό.... εν το μεταξύ όπως ανεβαίναμε από Υδρα με το σκάφος (μου κάνουν όλοι κάζο για το αμάξι πλέον και μου φωνάζει ο καπετάνιος από το σκάφος “Ψηλέ αριστερα RO – RO των Grimaldi Lines” για όσους δεν ξέρουν μεταφέρουν τα καινούργια αμάξια και ήθελε να του μιλήσει στο VHF του καπετάνιου αν έφερε Audi???) γυρνάω και παίρνω σήμερα (22η βδομάδα πλέον) τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο VW
Ερ: Τι ώρα να πάω την Τετάρτη να το δώ στον αντιπρόσωπο Audi ??? Λέω αύριο γιατί για σήμερα δεν με πήρατε... άρα δεν ήρθε!!!!
Απ: Δεν έχω ενημέρωση θα σας πάρω αύριο και εύχομαι να ήρθε!!!!!Τι να κάνω??? Να το ακυρώσω αύριο να γίνει της ζαρτιέρας????
Η ντουζιέρα τρέχει και το νερό πλέον ζεσταίνει και δεν κάνει για άλλο κρύο ντους!!!!
-
'100 ξυλιές σε ξένο κώλο δεν πονάνε'
Μετά την παραπάνω παροιμία και αφού αξιολογήσεις πόσο πολύ θες το Α4, πόσο πολύ το θες άμεσα και γενικότερα πόσο σε πονάει να μείνεις χωρίς αμάξι ένα άλφα χρονικό διάστημα :
**Ναι ακύρωσέ **τη με συνοδεία από τα απαραίτητα γαλλικά...Α μην ξεχάσω δώσε και το όνομα του αντιπροσώπου στο παρόν forum να τον θυμόμαστεΑς ξαναπώ όμως ότι με ξένα κόλυβα εύκολα λες 'ακυρωσέ τη'....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μετά την παραπάνω παροιμία και αφού αξιολογήσεις πόσο πολύ θες το Α4, πόσο πολύ το θες άμεσα και γενικότερα πόσο σε πονάει να μείνεις χωρίς αμάξι ένα άλφα χρονικό διάστημα :
**Ναι ακύρωσέ **τη με συνοδεία από τα απαραίτητα γαλλικά...Α μην ξεχάσω δώσε και το όνομα του αντιπροσώπου στο παρόν forum να τον θυμόμαστεΑς ξαναπώ όμως ότι με ξένα κόλυβα εύκολα λες 'ακυρωσέ τη'....
Μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του; Έστω μια καταγγελία στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο ΙΝΚΑ κάτι τέτοιο για να τους τρέξουν;
Αυτό με τον αντιπρόσωπο VW δεν το κατάλαβα ακριβώς.
-
Οχι ρε γμτ ...τα ιδια και η Audi?
Εγω θα το ακυρωνα!
-
ακύρωσέ και κανε μια καταγγελια στο υπουργείο Ανάπτυξης....
-
Απο τη στιγμή που πήρε BW17 σε περίπου 3 με 4 εβδομάδες το αυτοκίνητο θα έπρεπε να είναι Ελλάδα, εκτός απροόπτου, που σημαίνει week 21 το αργότερο. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την 22.
Περίμενε να περάσει και αυτή η εβδομάδα και αν ακόμη δεν έχει έρθει τότε πήγαινε στον και-καλά-αντιπρόσωπο και πες του να φροντίσει να έχει μια καλή δικαιολογία.
Μέχρι 4 εβδομάδες transportation είναι λογικό, απο 5 και πάνω υπάρχει σίγουρα πρόβλημα...Απο την άλλη, να ξέρεις ότι όταν το αυτοκίνητο φεύγει για Ελλάδα, ουσιαστικά πέφτει σε 'μαύρη τρύπα' και κανένας - ούτε η εδώ αντιπροσωπία, ούτε το εργοστάσιο - δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται το αυτοκίνητο, αφου αναλαμβάνει η εταιρία μεταφοράς.
Απλά περιμένουν την άφιξη του στο τελωνείο.Εγώ θα σου πρότεινα, εαν δεν έχει έρθει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, να μην ακυρώσεις μία παραγγελία που 'τρέχει' εδω και 5 μήνες, για μερικές μέρες...
Να απαιτήσεις όμως να σου δώσουν μεταφορικό μέσο (κατα προτίμηση Α4) μέχρι να έρθει το δικό σου και φυσικά μερικά καλά δωράκια για την καθυστέρηση.Αναμένω και εγώ αυτοκίνητο απο την audi αυτόν τον καιρό και ξέρω πως είναι να περιμένεις 4-5 μήνες... δεν αξίζει να το ακυρώσεις μερικές μέρες πριν φτάσει. Εκτός και αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και στο γνωστοποιήσουν άμεσα.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
-
Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης με τον jim147. Απαίτησε να σου παραχωρήσουν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου και κάποια αξεσουάρ για να πατσίσετε την όποια καθυστέρηση και το όποιο χάσιμο χρημάτων.
Αν το ακυρώσεις πολύ φοβάμαι πως θα βγεις χαμένος και από οικονομικής απόψεως, καθώς δεν θα είναι δυνατό να αποδοθούν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο παλιό σου αυτοκίνητο +τους μήνες της αναμονής που για εκείνους ήταν όφελος, ενώ για σένα χασούρα (με την έννοια ότι το συγκεκριμένο διάστημα τα χρήματα αυτά θα μπορούσες να τα είχες αξιοποιήσει αλλιώς).
-
Σίγουρα βράζεις στο ζουμί σου, αλλά προσπάθησε να δεις το θέμα ψύχραιμα. 'Αν ακυρώσεις απλά θα επιβεβαιώσεις οτι σου παίξανε πολύ χοντρό παιχνίδι (απο όλες τις απόψεις) και ο μοναδικός χαμένος θα είσαι εσύ.
Άν κάνεις λίγο υπομονή ακόμα, μόλις το πάρεις στα χέρια σου θα τα ξεχάσεις όλα. Μπροστά στους 5 μήνες τί είναι δύο εβδομάδες ακόμα... Καλορίζικο απο εμένα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης με τον jim147. Απαίτησε να σου παραχωρήσουν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου και κάποια αξεσουάρ για να πατσίσετε την όποια καθυστέρηση και το όποιο χάσιμο χρημάτων.Αν το ακυρώσεις πολύ φοβάμαι πως θα βγεις χαμένος και από οικονομικής απόψεως, καθώς δεν θα είναι δυνατό να αποδοθούν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο παλιό σου αυτοκίνητο +τους μήνες της αναμονής που για εκείνους ήταν όφελος, ενώ για σένα χασούρα (με την έννοια ότι το συγκεκριμένο διάστημα τα χρήματα αυτά θα μπορούσες να τα είχες αξιοποιήσει αλλιώς).
+1 Λίγο ακόμα υπομονή...
Κάνε κι ένα τηλ σε δικηγόρο για μια συμβουλή, αν κι ευχομαι να μην χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσεις τελικά...@Michael-Amott: Εδώ μάλλον δεν φταίει η Audi...
-
@Michael-Amott: Εδώ μάλλον δεν φταίει η Audi...
Δεν ξερω τι και πως(και δεν με ενδιαφερει στην τελικη)..αλλα αν γινει αυτο και με το δικο μας(Δελτα Καρ Πατρας), θα ακυρωσουμε την παραγγελια με την πρωτη ''στραβη''!
(εχουμε περασει αναλογο περιστατικο με το δικο μου Opel και δεν την ξαναπαταμε)Μια δουλεια εχουν οι αντιπροσωπειες..ελεος πια!
Δεν κατασκευαζουν αυτοκινητα, απλα τα παραγγελνουν και περιμενουν να ερθουν...αμα δεν μπορουν να κανουν ουτε αυτο... -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μια δουλεια εχουν οι αντιπροσωπειες..ελεος πια!
Δεν κατασκευαζουν αυτοκινητα, απλα τα παραγγελνουν και περιμενουν να ερθουν...αμα δεν μπορουν να κανουν ουτε αυτο...Το θέμα δεν είναι ότι δεν το κάνουν αυτό (με εξαίρεση μερικές ακατανόμαστες περιπτώσεις που φεύγει λάθος η παραγγελία απο εδώ ) το θέμα είναι ότι πολλές φορές για να 'αρπάξουν' τον πελάτη του δίνουν ψεύτικους χρόνους παράδοσης.
Απο τη μεριά του ο πελάτης δεν μπορεί να διασφαλίσει εαν είναι αλήθεια η όχι αυτό γιατί μερικοί αντιπροσώποι τυχαίνει όντως να έχουν κλείσει μερικά slots απο νωρίς και έτσι να γλυτώσεις ενα σεβαστό χρονικό διάστημα... εαν όχι, καλό θα είναι να γνωρίζεις τον πραγματικό χρόνο παράδοσης του συγκεκριμένου μοντέλου για να ξέρεις τι σε περιμένει 'στην χειρότερη'...
...και βέβαια μετά φροντίζεις -όπως του αξίζει- να κάνεις ρόμπα τον εκάστοτε 'Πονηρίδης Cars'... στην καλύτερη. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τι να κάνω??? Να το ακυρώσω αύριο να γίνει της ζαρτιέρας????
Η ντουζιέρα τρέχει και το νερό πλέον ζεσταίνει και δεν κάνει για άλλο κρύο ντους!!!!
Όταν μπλέκονται 2 dealer για την πώληση ενός αυτοκινήτου, μπερδεύονται τα πράγματα.
Προφανώς, η VW που έκανες τα σέρβις και έκλεισες την παραγγελία
δεν έχει σήματα Audi, άρα δεν είναι dealer Audi.Πιθανόν, ο άλλος ντίλερ να προτίμησε να δώσει το αυτοκίνητό σου σε δικό του πελάτη (είναι μία εκδοχή), με μεγαλύτερο κέρδος απ' ότι αν το έδινε στον ντίλερ σου...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του; Έστω μια καταγγελία στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο ΙΝΚΑ κάτι τέτοιο για να τους τρέξουν;
Αν μπορεί να αποδείξει ότι είχε υποσχεθεί συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης και δεν τον τήρησε ναι...Βέβαια για να διεκδικήσει αποζημίωση πχ πρέπει να αποδείξει και ζημιά...Γενικώς μάλλον δεν αξίζει τον κόπο - αν δεν υπερβεί τελείως τα όρια - αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν όπλο για να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω (ένα εξώδικο υπογεγραμμένο από δικηγόρο πχ ίσως πιέσει)
Καταγγελία μπορείς να κάνεις παντού και πάντα (και αυτό που έκανε εδώ καταγγελία είναι )Τι εννοείς δεν κατάλαβες με τον αντιπρόσωπο : να μας πει ποιός είναι αυτός που του έκανε το χουνέρι για να μαθαίνουμε τους 'καλούς' επαγγελματίες να τους τιμάμε με την προτίμησή μας...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν μπορεί να αποδείξει ότι είχε υποσχεθεί συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης και δεν τον τήρησε ναι...Βέβαια για να διεκδικήσει αποζημίωση πχ πρέπει να αποδείξει και ζημιά...Γενικώς μάλλον δεν αξίζει τον κόπο - αν δεν υπερβεί τελείως τα όρια - αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν όπλο για να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω (ένα εξώδικο υπογεγραμμένο από δικηγόρο πχ ίσως πιέσει)
Καταγγελία μπορείς να κάνεις παντού και πάντα (και αυτό που έκανε εδώ καταγγελία είναι )Τι εννοείς δεν κατάλαβες με τον αντιπρόσωπο : να μας πει ποιός είναι αυτός που του έκανε το χουνέρι για να μαθαίνουμε τους 'καλούς' επαγγελματίες να τους τιμάμε με την προτίμησή μας...
Έλαβα τηλέφωνο σήμερα ότι το αυτοκίνητο μπορώ να το δω στις εγκαταστάσεις τους το απόγευμα!!!
Δεν έχω πρόβλημα με τον αντιπρόσωπο τον οποίο τον ξέρω καλά δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ ... θα τον χρησιμοποιήσω για ένα δωράκι αν πάνε όλα καλα.... αλλά αυτό που έγινε λάθος σε εμένα είναι ο ψευτάκος ανήξερος υπαλληλος του!!! Το ψέμα δεν το μπορώ με τίποτα!!! Με πιάνει το στομάχι!!!
Να τον δώσω??? Να του πω ότι σου χαλάει το όνομα πρόσεξε τον!!!!! απλά ο έχων αυτόγνωση υπάλληλος πρέπει να καταλαβαίνει και να λέει ναι είπα ψέματα αλλά θα διορθωθώ!!!
BTW στο contract λέει μετά τους 3.5 μηνες που μου είχαν πει παράδοση αν δεν έρθει σε 45 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ μπορείς να πάρεις προκαταβολή πίσω άτοκα!! -
Δεν ξερω γιατι χτυπιεσαι,το να ερθει ενα αυτοκινητο στην ωρα του ειναι κατι που δεν γινεται ποτέ στην Ελλάδα,αν σου πουν 1 εβδομαδα εννοουν 2, αν σου πουν 3 μηνες εννοουν 4 κ.ο.κ.
-
Η 5η και 6η ταχύτητα είναι αρκετά μακριές και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στο κατέβασμα από 5η σε 4η. Πάντως σε νορμαλ προς αρκετά γρήγορη οδήγηση ο TFSI δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό (τουλάχιστον από τις 3000 rpm και πάνω). Τα 200 έρχονται πολύ ευκολα και ήσυχα χωρίς -αν δεν κάνω λάθος- το στροφόμετρο να υπερβεί ιδιαίτερα τις 4500!Update! Το ταχύμετρο φτάνει 200 όταν το στροφόμετρο βρίσκεται μεταξύ 4100 και 4200!
@Cpp Με το καλό η παραλαβή!
-
το είδα και είναι όπως πρέπει!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
το είδα και είναι όπως πρέπει!εεετσι!!
ποτε το βαζεις μπροστα?
AUDI FORUM