-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εγω παντως την πιο ομορφη νυχτερινη ζωη,απο ευρωπαικες χωρες στις οποιες εχω βγει βραδυ,και δεν ειναι και λιγες,
την εχω δει στην ελλαδα,στο βελιγραδι,στη πραγα και στη βουδαπεστηΓενικώς......
στους ανεπτυγμένουςΑν και τσεχία,ουγγαρία δεν μπορούμε να τους φτάσουμε ούτε στον ύπνο μας
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Την πρωτη φορα που πηγαμε με την συζηγο στην Αθηνα και αλλες πολεις, με ρωτησε κατι παρομοιο... 'Εαν εισαι αναπηρος πως ζεις σε αυτη την χωρα?' Τι να απαντησω πισω?
Να απααντησεις πως αν εισαι αναπηρος (ιδιαιτερα στο μυαλο) σαυτη τη χωρα δε ζεις.....
Μεταναστευεις στην Αμερικη.....
Και αν σου ζητησει λεπτομερειες δειξτης τον ανθρωπο που παντρευτηκεΌταν μας λένε τις αλήθειες και μας ξυπνάνε απ τον λήθαργο της αφασίας επιτεθόμαστε σαν τα φίδια
-
[quote='hrdoukas']Ενώ για τους Ελληνες διασκέδαση είναι να να παστωθούν σα σαρδέλες κάτω από ένα μεταλικό υπόστεγο αναπνέοντας (μόνο) καπνό, πετώντας λουλούδια (Θεός σχωρέσ'τους), πληρώνοντας 150
-
Eγώ πλήρωσα εσχάτως 200Ε τα 700κ.εκ αμόλυβδης (άρα 285Ε το λίτρο) σε 'πίστα' της Θεσσαλονίκης όπου με έσυραν (με αντάλλαγμα πίστα Σερρών το πρωί που προηγήθηκε).
Εννοείται ότι δεν πινόταν (ούτε το 'πρόγραμμα' ακουγόταν για όποιον έχει κάποια ελληνική μουσική παιδεία), οπότε η περισσεύσασα μισή φιάλη (από τρεις...) κατέληξε συμβολικά στο Θερμαϊκό, κατά το ξημέρωμα.
Λείποντας στο εξωτερικό, σε χώρα εξ ίσου υπανάπτυκτη με τη δική μας, δεν έπαυαν να με σοκάρουν οι νεόπλουτες φάτσες των συμπατριωτών μου στο 'κέντρον' 'διασκεδάσεως' γμτΧ μου!Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για μία ακόμη φορά στους μοντς (το ξέρω ότι έχω γίνει κουραστικός) για την έλλειψη emoticon ξερατού.
-
Και επειδη εχουμε ξεφυγει τελειως, στο θεμα επαγγελματικη αποκατασταση δυστυχως η Δυτικη/Βορεια Ευρωπη ειναι ετη φωτος μπροστα. Επισης οι ΗΠΑ. Γενικα εδω ο υπαλληλος, ακομα και αν ειναι επιστημονας, ειναι σε κακια μοιρα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μιας και μιλάτε για τη Γερμανία μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με αυτό:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 783#886783 ;;αν θελεις τρελλο γλεντι με ενα σωρο μυστηρια ατομα και μυστηρια μαγαζια,χαλαρα βερολινο.
αν θελεις γραφικα μερη,παραδοση,μουσεια,ανακτορα,αλπεις και χλιδα τοτε μοναχο.
αν πας μοναχο παντως στειλε p.m..
ημουν εκει πολλα χρονια.ρωτα για οτι θελεις.
για βερολινο δεν ξερω πολλα,μιας και πηγα μονο μια φορα για 4 μερες.αλλα εχει τρομερη νυχτερινη ζωη. -
μιας και εχει ξεφυγει το θεμα , εγω δε μπορω να καταλαβω πως πηγαινει ο κοσμος στα κλαμπ , πινει τη μπομπα , την αλλη μερα ειναι σκατα , και μετα ξαναπηγαινει να την ξαναπιει , τοσο μαλακες δηλαδη.
α ναι οποιος ξερει τετοιο μερος στην αθηνα που εχει νορμαλ ποτα ας το πει.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
μιας και εχει ξεφυγει το θεμα , εγω δε μπορω να καταλαβω πως πηγαινει ο κοσμος στα κλαμπ , πινει τη μπομπα , την αλλη μερα ειναι σκατα , και μετα ξαναπηγαινει να την ξαναπιει , τοσο μαλακες δηλαδη.α ναι οποιος ξερει τετοιο μερος στην αθηνα που εχει νορμαλ ποτα ας το πει.
πολυ σωστος.
μπομπες παντου εχει.
πιες κρασακι η μερικα μπυρονια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
εγω παντως την πιο ομορφη νυχτερινη ζωη,απο ευρωπαικες χωρες στις οποιες εχω βγει βραδυ,και δεν ειναι και λιγες,
στους ανεπτυγμένουςΑν και τσεχία,ουγγαρία δεν μπορούμε να τους φτάσουμε ούτε στον ύπνο μας
ε ναι ρε μακη.
αφου σε φτωχες χωρες γλεντας καλυτερα.
παρε για παραδειγμα το ριο
αν και δεν νομιζω οτι ειμαστε παραπανω αναπτυγμενοι απο τσεχια και ουγγαρια. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
μιας και εχει ξεφυγει το θεμα , εγω δε μπορω να καταλαβω πως πηγαινει ο κοσμος στα κλαμπ , πινει τη μπομπα , την αλλη μερα ειναι σκατα , και μετα ξαναπηγαινει να την ξαναπιει , τοσο μαλακες δηλαδη.α ναι οποιος ξερει τετοιο μερος στην αθηνα που εχει νορμαλ ποτα ας το πει.
Παλιά παρακμιακά ποτάδικα (συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου μπαρ της πόλης, από το 1957) . Old fashioned bars. Eίναι λίγα και μικρά, οπότε συγχώρα με που δεν θα τα αναφέρω διαδικτυακώς.
Αν (τα) αξίζεις, θα τα βρεις. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
Δυο μπυρίτσες black color χθες με ροκάδικη μουσική και κουβεντούλα,πέρασε φίνα η βραδυά
Να πάω να παστωθώ?
Μπαααα δεν προβλέπεται -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μιας και εχει ξεφυγει το θεμα , εγω δε μπορω να καταλαβω πως πηγαινει ο κοσμος στα κλαμπ , πινει τη μπομπα , την αλλη μερα ειναι σκατα , και μετα ξαναπηγαινει να την ξαναπιει , τοσο μαλακες δηλαδη.
α ναι οποιος ξερει τετοιο μερος στην αθηνα που εχει νορμαλ ποτα ας το πει.
Δυο μπυρίτσες black color χθες με ροκάδικη μουσική και κουβεντούλα,πέρασε φίνα η βραδυά
Να πάω να παστωθώ?
Μπαααα δεν προβλέπεταιΑυτο που εκανες εγώ δεν μπορω να το κανω εδω. Τα ηρεμα μπαρακια το Σαββατο κλεινουν νωρις γιατι ολοι πανε για παστωμα.. Ετσι εχθες την εβγαλα με κατι ελληνες που γνωρισα σε μια ταβερνα. Πλακα ειχε και ας ηταν 25 χρονια μεγαλύτεροι μου ολοι.
-
Την καλύτερη δουλειά έκανες
Και είμαι σίγουρος ότι περάσατε τέλεια
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Την καλύτερη δουλειά έκανεςΚαι είμαι σίγουρος ότι περάσατε τέλεια
Ναι ενώ στην αρχή υπήρχε ενας παγος, έσπασε γρηγορα και κατά τις 2 με ρακή και κοψίδια το κλείσαμε και επιστρέψαμε σπίτι. Από τις πιο 'ελληνικες' στιγμές.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πραγματικα πιστευεις οτι οι αλλες πρωτευουσες και μεγαλες πολεις στον κοσμο δεν εχουν τις παρακατω εκλογες;
Δηλαδη το Λονδινο, το Παρισι η Μαδριτη δεν εχουν;
Ειναι βεβαια φυσικο να χρησιμοποιεις τα τοπικα ισοτιμα για ρεμπετικα/μπουζουκια κτλ...
Εν μέρει σου απάντησα και πριν. Οι μπιραρίες της ΑΘήνας είναι πολύ κοντά στο Γερμανικό ύφος, αλλά οι ΕΛληνικές ταβέρνες στο εξωτερικό είναι Γ.Τ.Π
θα διαφωνησω.
εξ'αλλου, πολλες απο τις ελληνικες ταβερνες του εξωτερικου τις εχουν ελληνες.
και η ατμοσφαιρα ειναι διαφορετικη σε μια γερμανικη μπιραρια απ'οτι σε μια ελληνικη. μπορει να ειναι ολοϊδιες, design κλπ αλλα οι ανθρωποι ειναι αυτοι που προσδιοριζουν ενα μερος, κατα την αποψη μου παντα.
δλδ οσο ελληνικες ειναι οι ταβερνες του εξωτερικου, αλλο τοσο γερμανικες ειναι και οι μπιραριες της αθηνας.ΥΓ το λονδινο εχει ΤΡΕΛΗ ΖΩΗ!
Δεν μιλαω για συγκεκριμενα μερη αλλα τα εβαλα σαν παραδειγματα. Απλως δεν πιστευω οτι η Αθηνα εχει το μαγικο και ολα τα αλλα δεν εχουν. Αν ολα βεβαια τα βλεπουμε κατω απο το φιλτρο το τι κανουμε εν Ελλαδι ειναι φυσικο να απογοητευομαστε.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν μιλαω για συγκεκριμενα μερη αλλα τα εβαλα σαν παραδειγματα. Απλως δεν πιστευω οτι η Αθηνα εχει το μαγικο και ολα τα αλλα δεν εχουν. Αν ολα βεβαια τα βλεπουμε κατω απο το φιλτρο το τι κανουμε εν Ελλαδι ειναι φυσικο να απογοητευομαστε.
μαγικα νικο εχουν μονο τα παραμυθια
ειπαμε, ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων και κουλτουρας.
δηλαδη πιστευω πως ενας ελληνας ειναι πιθανοτερο να περασει καλυτερα στην αθηνα απ'οτι στη ρωμη. ενας βερος λονδρεζος σιγουρα περναει καλυτερα στο λονδινο απ'οτι στην αθηνα (μιλαω για τον κανονα και οχι την εξαιρεση). κοκ.
φυσικα καποιος που ειναι ανοιχτομυαλος ειμαι σιγουρος οτι μπορει να περασει καλα σχεδον παντου.
βασικη προυποθεση για την καλοπεραση ειναι παντως τα λεφτα για μενα και πιστευω οτι οποιος λεει το αντιθετο λεει ψεματα ή δεν εχει συνειδητοποιησει οτι ακομα και στην πλατεια να αραξεις στο παγκακι να πιεις μια μπιρα θες λεφτα
ειδικα στις μεγαλες πολεις, θες περισσοτερα λεφτα.
δηλαδη η ΝΥ και το λονδινο εχουν φοβερη ζωη με απειρες επιλογες, αλλα χωρις χρημα εισαι στο δρομο..
το καλο που εχουν οι μικροτερες πολεις ειναι οτι ειναι πιο συμμαζεμενες και συνηθως πιο φθηνες. πχ η αθηνα εχει πολλες επιλογες αλλα το να τις ζησεις ολες ειναι σχεδον ακατορθωτο, γιατι εκτος απο τα λεφτα, το χ μερος μπορει να'ναι στον αγιο στεφανο και το ψ στη βουλιαγμενη (και το σπιτι σου στο γερακα).εγω παντως την πιο ομορφη νυχτερινη ζωη,απο ευρωπαικες χωρες στις οποιες εχω βγει βραδυ,και δεν ειναι και λιγες,
ε ναι ρε μακη.
αφου σε φτωχες χωρες γλεντας καλυτερα.
παρε για παραδειγμα το ριο
αν και δεν νομιζω οτι ειμαστε παραπανω αναπτυγμενοι απο τσεχια και ουγγαρια.ειμαστε:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... per_capita
εκτος αν εννοειτε κατι διαφορετικο
-
απο το οσο εχω ταξιδεψει εξω Βελγιο και Ολλανδια βασικα,μια χαρα περνανε οι ανθρωποι...κυριλε και φθηνα εστιατορια,μπυραριες κτλ.
δηλ.τα μπουζουκια μας κανουν καλυτερους?
προσωπικα το θεωρω γελοιο θεαμα να πηγαινω παραπανω απο 1-2 φορες τον χρονο σε ενα τραουδιστη για πανω απο 3 ωρες...
οι υποδομες στην βορεια ευρωπη ειναι 1000 χρονια μπροστα απο εμας.εκει εχουν ποιοτητα ζωης,πρασινο,παρκα κτλ..εδω τιποτα.
ανετα ζουσα Ολλανδια.....ειρθα εδω 12.00 το βραδυ στο αεροδρομιο και εψαχνα μετρο,ταξι,λεωφορειο να παω σπιτι μου...εκει εχεις τα παντα..παρτε και μια τιμη για εισητηριο τρενου απο Βρυξελες-νοτια Ολλανδια σε μια πολη-και Αμστρενταμ Βρυξελες..30
-
μα δεν ειναι μονο τα μπουζουκια διασκεδαση.
σε πολεις της βορειας ευρωπης με πληθυσμο κατω των 100.000,
μετα τις 9 το βραδυ δεν υπαρχει ψυχη εξω.
γερμανια,η πολη βουπερταλ με 450.000 κατοικους.μετα τις 9 δεν βλεπεις ανθρωπο.
ανοιχτα ειναι μονο κατι μπυραριες που πλακωνονται οι γερμανοι σαν τα βοδια στις μπυρες και στα λουκανικα.
ωραια διασκεδαση.
τα τρενα που ανεφερες στη γερμανια ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.για μια αποσταση 3 χλμ θελεις 2,50 ευρω.
τα ταξι,καλα εκει ξεφευγουν.
και μετα τις 1 το βραδυ δεν κυκλοφορουν ουτε τρενα ουτε μετρο.
η ελλαδα σαν ζωη και σαν χωρα δεν συγκρινεται με καμμια χωρα της δυτικης ευρωπης.
βρειτε μου μια πολη της ευρωπης με 60.000 κατοικους,και να εχει τη νυχτερινη ζωη που εχουν πολεις σαν την κατερινη,τη βεροια,το ρεθυμνο,τη ξανθη,τη κομοτηνη,τα γιαννενα.
σε θεματα οργανωσης ειμαστε πισω,αλλα σε θεματα διασκεδασης ειμαστε πολυ μπροστα σε σχεση με αλλες ευρωπαικες χωρες.
τοσα χρονια γερμανια ημουν.μοναχο και ντισσελντορφ.η νυχτερινη ζωη σε σχεση με ελλαδα μερα με τη νυχτα. -
[quote='ASTRAKITCAR']και Αμστρενταμ Βρυξελες..30
-
[quote='skye'][quote='ASTRAKITCAR']και Αμστρενταμ Βρυξελες..30
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....