-
Στο δικό μου με εξυπηρετεί μια κοπέλα, νομίζω εκ Σερβίας. Όταν μου κάνει κάτι extra, δίνω κάτι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τη βενζινη στην ελλαδα την θεωρουμε πανακριβη,παρολο που εχουμε την πιο φθηνη βενζινη στην Ε.Ε.
τι μισθό παίρνει ένας γερμανός και τι ένας έλληνας;
να θυμίσω βασικούς μισθούς;
περιττό νομίζω.
τι μισθο παιρνει ενας ισπανος,ενας πορτογαλος,ενας ολλανδος,ενας δανος,ενας πολωνος,ενας τσεχος,ενας ουγγρος,ενας ιταλος,ενας βουλγαρος,ενας σλοβενος,ενας σουηδος,ενας λιθουανος,ενας σλοβακος;
ευρωπη δεν ειναι μονο η γερμανια οπου εκει ενας βασικος μισθος ειναι γυρω στα 1200 ευρω,η αγγλια και η γαλλια.
τι μισθο παιρνει ο σερβος,ο σκοπιανος,ο ρουμανος;
νομιζεις οτι οι γερμανοι κερδιζουν πολλα σαν βασικο μισθο;
ελα ζησε κανα δυο χρονια γερμανια να δεις τι μισθοι παιζουν,ΠΛΕΟΝ. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Στο δικό μου με εξυπηρετεί μια κοπέλα, νομίζω εκ Σερβίας. Όταν μου κάνει κάτι extra, δίνω κάτι. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
τη βενζινη στην ελλαδα την θεωρουμε πανακριβη,παρολο που εχουμε την πιο φθηνη βενζινη στην Ε.Ε.
περιττό νομίζω.
τι μισθο παιρνει ενας ισπανος,ενας πορτογαλος,ενας ολλανδος,ενας δανος,ενας πολωνος,ενας τσεχος,ενας ουγγρος,ενας ιταλος,ενας βουλγαρος,ενας σλοβενος,ενας σουηδος,ενας λιθουανος,ενας σλοβακος;
ευρωπη δεν ειναι μονο η γερμανια οπου εκει ενας βασικος μισθος ειναι γυρω στα 1200 ευρω,η αγγλια και η γαλλια.
τι μισθο παιρνει ο σερβος,ο σκοπιανος,ο ρουμανος;δεν γνωρίζω τόσο λεπτομερή στοιχεία και στην τελική δεν με ενδιαφέρουν.
Με ενδιαφέρει στην χώρα μου να είναι φτηνή η βενζίνη όπως ήταν τόσα χρόνια. Ξαφνικά γιατί εξισωνόμαστε με την Ευρώπη και πάντα μόνο στα αρνητικά;ειλικρινά δεν μου αρέσει να σκέπτομαι με τον τρόπο που σκέπτεσαι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
περιττό νομίζω.
τι μισθο παιρνει ο σερβος,ο σκοπιανος,ο ρουμανος;δεν γνωρίζω τόσο λεπτομερή στοιχεία και στην τελική δεν με ενδιαφέρουν.
Με ενδιαφέρει στην χώρα μου να είναι φτηνή η βενζίνη όπως ήταν τόσα χρόνια. Ξαφνικά γιατί εξισωνόμαστε με την Ευρώπη και πάντα μόνο στα αρνητικά;ειλικρινά δεν μου αρέσει να σκέπτομαι με τον τρόπο που σκέπτεσαι...
συγγνωμη φιλε μου αλλα οταν συγκρινεις μισθους ελλαδας με μισθους Ε.Ε. τοτε εγω δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
πανε αυτα που υπηρχαν.
2007 εχουμε.
εχουμε καθε λογο να συγκρινομαστε με την υπολοιπη ευρωπη.
και η βενζινη στην ελλαδα ειναι συγκριτικα η πιο φθηνη.
ειναι επισης η μονη χωρα στην οποια εχω παρατηρησει οτι οι οδηγοι βαζουν τοσο επιμονα τις ακριβες 100αρες,ασχετα που στα απλα οχηματα που εχουν δεν προσφερει τιποτα,και ας ειναι ακριβη.
βαζει ο αλλος 100αρα στο 1600αρι του και λεει μετα,πω ρε γαμωτο πανακριβη η βενζινη.
ας σοβαρευτουμε λιγακι.
ειμαστε η μονη χωρα στην Ε.Ε. που στα πρατηρια η 100αρα λεγεται σουπερ αμολυβδη,ενω σε ολη την ευρωπη η σουπερ αμολυβδη ειναι η 95αρα.
σε θεματα αυτοκινησης οπως βενζινη,λεωφορεια,ταξι,κοστος συνεργειων,φορολογια,τελη κυκλοφοριας,ειμαστε η πιο οικονομικη χωρα.
σε καφεδες και διασκεδαση ειμαστε ακριβοι. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
συγγνωμη φιλε μου αλλα οταν συγκρινεις μισθους ελλαδας με μισθους Ε.Ε. τοτε εγω δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
πανε αυτα που υπηρχαν.
2007 εχουμε.
εχουμε καθε λογο να συγκρινομαστε με την υπολοιπη ευρωπη.
και η βενζινη στην ελλαδα ειναι συγκριτικα η πιο φθηνη.
ειναι επισης η μονη χωρα στην οποια εχω παρατηρησει οτι οι οδηγοι βαζουν τοσο επιμονα τις ακριβες 100αρες,ασχετα που στα απλα οχηματα που εχουν δεν προσφερει τιποτα,και ας ειναι ακριβη.
βαζει ο αλλος 100αρα στο 1600αρι του και λεει μετα,πω ρε γαμωτο πανακριβη η βενζινη.
ας σοβαρευτουμε λιγακι.Σοβαροί είμαστε...και αν θεωρείς ότι ο μέσος έλληνας βάζει 100άρα τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά. Ξέχωρα από αυτό δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο δικαιολογείς την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ αύξηση τουλάχιστον 15 cents στο λίτρο; Πόσο μάλλον όταν μου συγκρίνεις την Ελλάδα την χώρα στην οποία δεν επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση με τις υπόλοιπες 'φτωχιές' της ΕΕ στις οποίες η πλειοψηφία είναι diesel.
-
τι σχεση εχει η πετρελαιοκινηση
15 σεντ το λιτρο ειναι πολυ μα παρα πολυ υπερβολικο.
το πολυ 10 σεντ.
βασικα δεν σε καταλαβαινω.
η ελλαδα εχει την πιο φθηνη βενζινη και το πιο φθηνο πετρελαιο στην Ε.Ε.
δες λιγο τι τιμες επικρατουν εξω και θα καταλαβεις.
δες ποιος ειναι ο μεσος μισθος στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. και δες ποσο πωλειται εκει η βενζινη.
θα εκπλαγεις.
γερμανια που ανεφερες και την ξερω πολυ καλα,
ο μεσος μισθος ειναι 1000 με 1200 ευρω το μηνα.
η 95αρα ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΟΛΥΒΔΗ εχει 1,40 ευρω περιπου μεσο ορο.
η 100 αρα,εχει 1,48 με 1,50 ευρω.
αυτες οι τιμες ΕΝΤΟΣ πολης.
αν πας στην αουτομπαν εκει παει η 95αρα 1,45 με 1,50 και η 100αρα 1,60 με 1,65.
και ο μεσος ελληνας με το μεσο αμαξι βαζει αναλογικα πιο συχνα 100αρα απο τον μεσο αλλον ευρωπαιο με παρομοιο αμαξι. -
Όταν μου καθαρίζουν τα τζάμια σε βενζινάδικο δίνω κανένα 50λεπτο, αν υπάρχει εύκαιρο. Τις περισσότερες φορές όμως δεν δίνω απολύτως τίποτα. Γενικά, θεωρώ το φιλοδώρημα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του πελάτη στον εργαζόμενο για καλή εξυπηρέτηση.
-
Αυτό που μάλλον προσπαθεί να πεί ο elteo είναι ότι εάν μας επέτρεπαν και εμάς εδώ diesel αυτοκίνητα κατα κόρον που έχουν λιγότερη κατανάλωση συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα και φυσικά είναι πιο φτηνό σαν κάυσιμο τότε δεν θα είχαμε τόσα πολλά παράπονα για το κόστος.
Αλλά επειδή είμαστε αναγκαστικά 'εθισμένοι' στην βενζίνη μας φαίνεται ακριβό και είναι.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ χρησιμοποιεί diesel.τι μισθο παιρνει ενας ισπανος,ενας πορτογαλος,ενας ολλανδος,ενας δανος,ενας πολωνος,ενας τσεχος,ενας ουγγρος,ενας ιταλος,ενας βουλγαρος,ενας σλοβενος,ενας σουηδος,ενας λιθουανος,ενας σλοβακος;
τι μισθο παιρνει ο σερβος,ο σκοπιανος,ο ρουμανος;Οσον αφορά την ρουμανία να σου πώ εγώ μιας και έχω γεννηθεί εκεί και πήγαινα για μερικά χρόνια διακοπές τα καλοκαίρια.
Πριν 5 χρόνια(δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα τώρα λόγω έλευσης ευρώ στην χώρα) με ένα ταλιράκι σε δραχμές ή 14,67 ευρώ αν προτιμάς εδώ στην ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση γέμιζα το μισό ρεζερβουαρ(κόρσα χιλιάρι 45 λίτρα ρεζερβουάρ) και εκεί με τα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα(σε αναλογία πάντα με το τοπικό τότε νόμισμα λέι) το γέμιζα όλο. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αυτό που μάλλον προσπαθεί να πεί ο elteo είναι ότι εάν μας επέτρεπαν και εμάς εδώ diesel αυτοκίνητα κατα κόρον που έχουν λιγότερη κατανάλωση συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα και φυσικά είναι πιο φτηνό σαν κάυσιμο τότε δεν θα είχαμε τόσα πολλά παράπονα για το κόστος.
Αλλά επειδή είμαστε αναγκαστικά 'εθισμένοι' στην βενζίνη μας φαίνεται ακριβό και είναι.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ χρησιμοποιεί diesel.ακριβώς αυτό εννοώ.
15 σεντ το λιτρο ειναι πολυ μα παρα πολυ υπερβολικο.
το πολυ 10 σεντ.http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/GRAF_XORAS.htm
αντιγράφω από το φύλλο 2 :
26/1/2007 55,365 0,883
2/2/2007 56,82 0,893
9/2/2007 57,28 0,907
16/2/2007 56,885 0,91
23/2/2007 59,92 0,914
2/3/2007 61,76 0,944
9/3/2007 60,92 0,964
16/3/2007 61,265 0,968
23/3/2007 63,355 0,962
30/3/2007 68,64 0,979
4/4/2007 68,67 0,999
13/4/2007 68,85 1,007
20/4/2007 65,895 1,015
27/4/2007 67,065 1,022
4/5/2007 64,74 1,042(η πρώτη τιμή είναι το brendt)
και μιλάμε για μέσες τιμές...σκέψου τι γίνεται τοπικά...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εκει το σύστημα είναι όταν μένεις ευχαρηστημένος φωνάζεις τον μανατζερ, του λες για τον σερβιτόρο κα ισου δίνει ενα Pin (καρφιτσα) και του το καρφώνεις στην στολή, το οποί οδεν ήξερα, νομιζα ότι του το δίνει αυτός μετα....τελος πάντων μου το έφερε του το κάρφωσα (το pin ρε αλητες ) κα ιο ιάλλοι σερβιτόροι χειροκροτούσαν κλπ....
Σοβαρά οι καρφίτσες είναι επιβράβευση από εμάς ?Θα γελάσετε σίγουρα με αυτό που θα πω, αλλά εγώ πίστευα ότι είναι απλά έτσι η ενδυμασία και το ντύσιμο του μαγαζιού που επιβάλει στους σερβιτόρους...
Κι έλεγα κάθε φορά:πολύ περίεργες αυτές οι κονκάρδες...Τι μαθαίνει κανείς...
Oι μικρές καρφίτσες friday's ειναι για επιβράβευση...οι άλλες κατι μεγάλες ή άσχετες, κάτι κουκλακια που κρέμοντε δεν ξέρω τι είναι...είσαι επιβράβευση για τον υπάλληλο του μηνα!
για ποιο λόγο να αφήσει κανείς pourboir στον υπάλληλο του βενζινάδικου, τη στιγμη που σου πουλά πανάκριβα τη βενζίνη, ενώ μερικοί σε κλέβουν κιόλας... τη δουλειά τους κάνουν... τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...
Μα εκτος ελαχίστων περιπτώσεων βενζινη σου βάζει ηπάλληλος και όχι ο ιδιοκτητης του βενζινάδικου....οποτε που κολάει το ότι είνα ιπανακριβη η βενζίνη? Με την ίδια λογική Αν πας καπου καλα να φας (καστελοριζο κλπ) δεν αφηνεις tip γιατι ήτνα πανακριβο το φαί που σου σερβιραν?
Τωρα που το σκέφτομαι pour boir (οπως πολυ σωτά το γράφεις) θα έπρεπε να αφηνουμε μονο στους σερβιτόρους, όπως είχε ξεκινησει στη Γαλλια, και όχι σε βενζινάδες ντελιβεράδες κλπ.
Ουτε εγω αφηνω στα βενζινάδικα εξηγησα γιατί, αλλα αυτα που αναφερεις μου φαίνοντε καπως....!συγγνωμη φιλε μου αλλα οταν συγκρινεις μισθους ελλαδας με μισθους Ε.Ε. τοτε εγω δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
πανε αυτα που υπηρχαν.
2007 εχουμε.
εχουμε καθε λογο να συγκρινομαστε με την υπολοιπη ευρωπη.Δεν είπε κανεις να μην συγκρινόμαστε....αλλα να τ οκάνουμε μονο στην τιμη της βενζινης? Και στις ντομάτες και στα ενοικια? Στο μισθο να μην το κάνουμε?
Απο ότι θυμάμαι έχεις ζήσει Γερμανια καποια χρόνια, όπως πολλοι έχουμε ζησει σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες, σίγουρα τα αγαθα είναι αρκετά ακριβότερα (όχι όλα άλλα είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνα) αλλα οι μισθοί είναι αλλού.
Το αν βάζουν 100ρες βενζίνες ή όχι στην Αγγλια ας πουμε, δεν με αφορά, είναι θέμα νοοτροπίας, σε κατι τετοια οι Άγγλοι είναι λιγο τσίπηδες, εκτος απο τους πέτρολχεντς. Σημειωσε ότι το 2003 προς 2004 οι ΒΡ στην αγγλια ΔΕΝ ειχαν 100ρα στην Ελλάδα είχαμε, χαζή είναι η ΒΡ και δεν τους την είχε πάει?
Γενικά τα βενζινάδικα στην Αγγλια είναι άλλη φάση αφου λειτουργούν σαν μινι μαρκετ κλπ, άσε που βάζεις μονος σου βενζίνη χωρις να περιμενεις σαν μ@λακας τον καθε υπάλληλο που βαργιέται!
-
Μιας και δούλευα σε βενζινάδικο το περασμένο καλοκαίρι έχω να πω πως τουλάχιστον οι μισοί από τους ξένους (τουρίστες) άφηναν κάτι, από τους έλληνες ελάχιστοι, αυτά μόνο για βενζίνη αν κοιτάξεις τα λάστιχα πλύνεις και κανένα τζάμι όλο και κάτι θα αφήσουν και αυτοι
-
[off topic]
Δείτε τι γινόταν σε διάφορες χώρες στον κόσμο πριν 2 χρόνια (οι τιμές είναι σε δολάρια ανά γαλόνι, 1 US gallon = 3.785 liters)
http://money.cnn.com/pf/features/lists/ ... gasprices/
Κάτω κάτω:
Βενεζουέλα: $ 0.12 το γαλόνι ($ 0.0317 το λίτρο)[/off topic]
-
Λογικό είναι. Η Βενεζουέλα είναι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες στον κόσμο.
-
Ναι κατωτερος μισθος 1200Ε και ολα τα αγαθα 3φορες πανω απο την Ελλαδα!
Ηθελα να ξερα οσοι μιλουν για ακριβεια στην Ελλαδα , εχουν παει ποτε κανα ταξιδακι στην Ευρωπη. Προς Αγγλια , προς Ιταλια ...Οσο για την πετρελαιοκινηση πολλα περιοδικα εχουν εξηγησει με επιχειρηματα οτι τελικα στην Ελλαδα δεν μας συμφερει (τους οδηγους) **οικονομικα ** ιδιως γι'αυτους που ζουν και εργαζονται στα μεγαλα αστικα κεντρα.
Τελος για το tip στον βενζινα , εσκασα στα γελια μολις το διαβασα!
Εννοειται ΠΟΤΕ! -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ χρησιμοποιεί diesel.
.To ποσοστό diesel στην ΕΕ είναι 40% με αυξητικές τάσεις.
Η διαφορά πάντως στη τιμή diesel και βενζίνης είναι πλέον ελάχιστη.
Σίγουρα η κατανάλωση είναι λιγότερη αλλά κέρδος υπάρχει μόνο αν τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι πολλά διαφορετικά το κόστος αγοράς και συντήρησης υπερκαλύπτουν το κέρδος στη κατανάλωση.Όσον αφορά το κόστος ζωής στην Ελλάδα η γυναίκα μου που είναι γερμανίδα το βρίσκει γενικά πλέον μαγαλύτερο από την Γερμανία. Εντάξει η τιμή των καυσίμων είναι ακριβότερη εκεί όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί όμως μπορείς να πας παντού με αυτά και στην ώρα σου σαν άνθρωπος και όχι σα ζώο.
Βγαίνοντας όμως για φαγητό ή ποτό πληρώνεις λιγότερα χρήματα από την Ελλάδα και επίσης πολλά είδη διατροφής και ένδυσης τα βρίσκεις φτηνότερα εκεί.Αλήθεια tip γιατί? Εκτός αν ζητήσουμε εμείς καθάρισμα παρμπριζ κάποιο έλεγχο κλπ.
-
-
Πάντως ούτε pour boir είναι.
Μου θύμισες ατάκα της γυναίκας μου που είχε ακούσει κάπου το μπουρου μπουρου και μου είπε όλο μπουρμπουάρ είσαι.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Ναι κατωτερος μισθος 1200Ε και ολα τα αγαθα 3φορες πανω απο την Ελλαδα!
Ηθελα να ξερα οσοι μιλουν για ακριβεια στην Ελλαδα , εχουν παει ποτε κανα ταξιδακι στην Ευρωπη. Προς Αγγλια , προς Ιταλια ...δεν χρειάζεται να πας για να δεις ότι όλα είναι σχετικά.
μπορείς να κοιτάξεις πίνακες αγαθών που συγκρίνουν τιμές στις περισσότερες χώρες της ΕΕ σε όλες τις εφημερίδες ή και στις ειδήσεις. Δεν είδα ΠΟΤΕ τραγικές διαφορές μάλιστα σε αρκετά είναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από ότι στην Ελλάδα.Τι να λέμε τώρα...
-
Πολύ σπάνια....αν το θυμηθώ δηλαδή
Αφήνουμε tip στον βενζινά?