-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
Γεια σας.
ειμαι νεος στο φορουμ αυτο.ειμαι κατοχος ενος μικρου αυτοκινητου αλλα ειμαι πλησιον στο να το αλλαξω με ενα μεγαλυτερο.
ενδιαφερομαι κυριως για μεγαλους αποθηκευτικους χωρους και δυνατοτητα τα πισω καθισματα να μετατρεπονται η να μετακινουνται.
Δεν εχω σε πρωτη σκεψη ενα στεισον αλλα ενα σενταν.
Πολλαμοντελα εχω κατα νου αλλα αυτο που μου εκενε εντυπωση ειναι το ford focus sedan.εσεις τι λετε;
τι υπερ και κατα γνωριζετε;
σε σχεση με τον ανατγωνισμο;;αυχαριστω
κοιτα το fusion ειτε το c max
εχω το
fustion 1400 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ψηλο να το βαζεις και σε χωμα. -
Fiesta 2000 ,100000 km και κανένα πρόβλημα.Τα service μόνο στην ώρα τους...ούτε τριγμούς ,ούτε τίποτα !
-
-
Kaλά ρε παιδιά, τόσο κομμάτι είναι το νέο Μodeo?
O Σ.Χ στους 4Τ γράφει φοβερά πράγματα. Λέει ότι συγκρίνεται ευθέως Audi, ΒΜW ότι είναι μάλλον καλύτερο από τη νέα C ενώ Avensis, 407, 159, Vectra τα έχει στο φτύσιμο
Και τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που γράφει πρόκειται για περιπτωσάρα.
Άσε εκείνο το 116% καλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με το απερχόμενο , που ήδη ήταν πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα
-
Και δεν είναι ο μόνος...
-
Oύτε 2 χρονάκια δεν το έχω γμτ μου το Mondeo.Γιατί μου κάνετε τέτοια;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σε ποιον τομέα θα είναι καλύτερο το Μοντέο από το καινούριο Α4?
Σε επιδόσεις και οδιγική συμπεριφορά. Σε ποιότητα σίγουρα όχι. Ακόμη προφανώς θα έχει καλύτερη σχέση value for money γιατί στο Audi πληρώνεις και την μάρκα.
Τέλος οι FSI κινητήρες καίνε μόνο 100άρα βενζίνη και γι' αυτό θα πληρώνω πολλά και για βενζίνη.Αλλά αν μιλάμε για το Quattro τότε το Audi είναι καλύτερο με διαφορά όμως τότε και η τιμή του ξεφεύγει. Αφού τώρα το δύλιτρο Quattro κάνει 41000
-
Το νέο φιέστα πότε ερχεται???
-
Είδα χθες τρεις νταλίκες με καινούργια Focus (δεν ξέρω μήπως ήταν Mondeo) με ελληνικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκαν στο CL για τους VIP.
Αυτά που πάνε??? Πουλιούνται για καινούργια ή σαν μεταχειρισμένα??? -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Αυτη η καραμέλα με την 100 επιτελους πρεπει να σταματησει ,επιτελους
**ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗς ΑΠΟ ΤΟΥς FSI ** ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΏς ,εχοντας δεκάδες χιλιαδες χιλιομετρα με A3 SPORTBACK 2.0FSI & GOLF 1.6 FSI (γυναικας) εδω και 2 χρονια ΚΑΙΩ ΧΩΡΙς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 95ara KAI MONON !
ΕΛΕΟΣυ.γ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 95(+/-) ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...
γεγονος..
καινε οτιδηποτε απο 95 και πανω (οχι κατω).. βασικα στον TFSI λεει οτι μπορει να χρησιμοποιηθει οποιαδηποτε βενζινη απο 95 και πανω, απλα αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι η περιεκτικοτητα σε θειο... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Αυτη η καραμέλα με την 100 επιτελους πρεπει να σταματησει ,επιτελους
**ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗς ΑΠΟ ΤΟΥς FSI ** ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΏς ,εχοντας δεκάδες χιλιαδες χιλιομετρα
με A3 SPORTBACK 2.0FSI & GOLF 1.6 FSI (γυναικας) εδω και 2 χρονια ΚΑΙΩ
ΧΩΡΙς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 95ara KAI MONON !
ΕΛΕΟΣυ.γ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 95(+/-) ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...
γεγονος..
καινε οτιδηποτε απο 95 και πανω (οχι κατω).. βασικα στον TFSI λεει οτι
μπορει να χρησιμοποιηθει οποιαδηποτε βενζινη απο 95 και πανω, απλα αυτο
που πρεπει να προσεχεις ειναι η περιεκτικοτητα σε θειο...Τα καλά νέα
Στο internet αναφέρουν παντού το ίδιο, ότι με μικρό (ανεπαίσθητο) performance
penalty o FSI (δεν μιλάμε για τον TSI) καίει και 95RON. Παρότι δύο χρόνια που
αναφέρεστε χωρίς προβλήματα δεν είναι μεγάλο διάστημα (μετά τα 5 χαλάνε γενικώς
τα αυτοκίνητα), σίγουρα δεν θα προβληματίστηκε ο κινητήρας σας με την 95άρα.Τα κακά νέα
Όμως στην Ελλάδα που δεν βρίσκεις πραγματικά απλή αμόλυβδη πάνω από 94RON (στα
πρατήρια ως 93, εκτός αν την νοθεύσουν με τολουόλιο με καταστροφικές συνέπειες),
τί ακριβώς συμβαίνει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ?Όταν θα τα πουλήσετε μεταχειρισμένα, τί θα πείτε στον επόμενο αγοραστή?
α) Ότι τόσα χρόνια βάζατε 95άρα χωρίς πρόβλημα?
β) Θα του πείτε ότι βάζατε 98άρα?
γ) Θα αποφύγετε την αναφορά?Θα αγόραζε κανείς μεταχειρισμένο FSI αν του έλεγαν ότι 5 χρόνια
καίει απλή ελληνική αμόλυβδη? -
exei kanei kapoios test drive to neo mondeo? entypwseis?
-
sos!!!
Γεια σε όλους...Ταξίδευα με το με το fiesta και έμεινα-άναψε το λαμπάκι του κινητήρα και γενικά δεν τράβαγε και ακουγώταν περίεργα. Το παιδί της οδικής με πήγε σε ένα γνωστό του ηλεκτρολόγο να το δει στην Ιτέα. Είπαν ότι είναι πολλαπλασιατής.
Το πρόβλημά μου είναι ότι στο νομό Φωκίδας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εξουσιοδοτημένο συνεργείο ford για να το φτιάξω στην εγγύηση και η οδική βοήθεια (κατόπιν εορτής...) μου είπε ότι βάσει του συμβολαίου μου δεν μπορεί να μου μεταφέρει το αυτοκίνητο εκτός του νομού στον οποίο χάλασε!Αυτά τα ψιλά γράμματά των συμβολαίων...
Για να μου το πάει Λιβαδειά ζητάει 150ευρώ... Ο μάστορας (μη εξουσιοδοτημένος) ζητάει 110ευρώ για να αλλάξει τον πολλαπλασιαστή.
Και ρωτάω-ΤΙ ΚΑΝΩ;;;; Έχετε κάποια άλλη λύση να προτείνετε;;; Δουλέυω αύριο και θα στείλω από Αθήνα τον αδερφό μου να δει τι θα κάνει. Μα να μην έχει μία φορντ στη Φωκίδα ρε γμτ!
-
Ρε παιδιά κανείς δεν έχει να πει τπτ?
Δεν ξέρω τι να κάνω... Σκέφτομαι μήπως γίνεται αλλαγή του συμβολαίου με την οδική ώστε να με καλύπτει για μεταφορά σε όλους τους νομούς. Διαφορετικά θα το φτιάξω στον μη εξουσιοδοτημένο και θα τα σκάσω. -
Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να το αλλάξεις μόνος σου και να σκάσεις 110. Μα καλά είναι δυνατόν ολόκληρος νομός να μην έχει φόρντ συνεργείο?????
Εναλλακτική λύση το παίζεις τύπου αγριάδα 'θα σας γράψω στα περιοδικά' το έκανε ο πατέρας μου μία φορά και αμέσως σκίστηκαν να του αλλάξουν ανταλλακτικό που διαφορετικά δεν του το άλλαζαν...
Άσχετο το φιέστα ποιάς γενιάς είναι και με πόσα χλμ?
-
Ο χρήστης carjunkie έγραψε:
Ρε παιδιά κανείς δεν έχει να πει τπτ?
Δεν ξέρω τι να κάνω... Σκέφτομαι μήπως γίνεται αλλαγή του συμβολαίου με την οδική ώστε να με καλύπτει για μεταφορά σε όλους τους νομούς. Διαφορετικά θα το φτιάξω στον μη εξουσιοδοτημένο και θα τα σκάσω.για 40 ευρώ διαφορά πήγαινε το στο εξουσιοδοτημένο! Μπορεί να είναι και κάτι άλλο Αν σου ξαναχαλάσει θα σε αρχίσουν στις βλακείες οι της αντιπροσωπείας, άσε που λογικά θα σου δώσουν και 2 χρόνια εγγύηση στο εξουσιοδοτημένο για το ανταλλακτικό
-
Μα καλά, είναι δυνατόν μόνο να τα παίρνουν και να μη μπορούν να σε βοηθήσουν τη δύσκολη στιγμή;
Τα ίδια και για τις ασφάλειες.
Ουστ!(Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον chemic. Μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την εγγύηση αν πας στον μη-εξουσιοδοτημένο. )
-
Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το συμβόλαιο της οδικής(αν γίνεται με κάποιο λογικό πόσο) ώστε να μου το μεταφέρουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο(δηλαδή στο διπλανό νομό). Επιπλεόν, θα μου μείνει και το νέο συμβόλαιο με την οδική για κάποιο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που ξαναχρειαστεί...
Διαφορετικά, αν δεν γίνεται αυτό, θα πάρω γνήσιο ανταλλακτικό και θα το αλλάξω σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Από ότι έμαθα η αλλαγή είναι εύκολη και γρήγορη και δεν απαιτεί ΤΙΣ γνώσεις. Ούτως ή άλλως όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε ότι και τα εξουσιοδοτημένα εκτός από την εξουσιοδότηση και τις ακριβές τιμές (με το πρόσχημα της διατήρησης της εγγύησης) δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τη συντήρηση των αυτοκινήτων μας... Αυτό το λέω από διάφορες ιστορίες που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Απλά αυτοί θα μου το φτιάξουν δωρεάν!!
Επίσης, από ότι έχω ακούσει, αν το ανταλλακτικό που θα μπεί είναι γνήσιο και έχω το τιμολόγιο αγοράς, σύμφωνα με νόμο της Ε.Ε. η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει. Επίσης, πιστευώ ότι δεν θα το καταλάβουν καν. Οπότε ακόμα και αν το καταλάβουν και μου κάνουν 'κόλπα' θα έχω το δίκιο με το μέρος μου(νομικά).
Υ.Γ.: Το fiesta που έχω είναι MK6 προ facelift 1.4
-
Εγώ έκανα ανανέωση συμβολαίου στην Ελπα με την προνομιακή τιμή για την Φορντ και πλήρωσα κάτι παραπάνω για να με μεταφέρουν όπου θέλω εγώ κι όχι στο κοντινότερο από τον τόπο που έμεινα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Oύτε 2 χρονάκια δεν το έχω γμτ μου το Mondeo.Γιατί μου κάνετε τέτοια;
Μια χαρά είναι το δικό σου,το καινούργιο όσο καλό αυτοκίνητο και να είναι το βρίσκω κακάσχημο.
+1000
FORD FORUM