Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Καποιος γνωστος μου μου ειχε αναφερει προγραμμα αποθηκευσης ιστοσελιδων... Με λιγο ψαξιμο κατι θα βρεθει πιστευω. Δεν το θεωρω σαν κατι αδυνατο να γινεται.
Ανδρέα, αυτά τα προγράμματα λέγονται νομίζω 'spiders'. Αυτό που κάνουν είναι ότι ξεκινούν από την πρώτη σελίδα (home page) και ακολουθούν όλα τα hyperlinks αναδρομικά με έξυπνο τρόπο ώστε να αποφύγουν να ακλουθήσουν τα εξωτερικά hyperlinks και να μην πέσουν σε ατέρμονες αναδρομές. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ δουλεύουν μια χαρά με στατικά sites (δηλαδή sites των οποίων οι σελίδες είναι σταθερές), μάλλον θα τα παίζουν με δυναμικά sites όπως τα φόρουμ που οι σελίδες προκύπτουν διαβάζοντας μια βάση δεδομένων. Φοβάμαι ότι αν πεις σε ένα spider να αποθηκύσει π.χ. το 'Περι Αυτοκίνησης' θα κατεβάσει (τουλάχιστον την 1η φορά) όλες τις σελίδες όλων των θεμάτων που έχουν δημοσιευτεί από την αρχή του φόρουμ.
Το 'πρόβλημα' κατά τη γνώμη μου ξεκινά από το γεγονός ότι το φόρουμ δεν είναι εξ'αρχής σχεδιασμένο με βάση το λεγόμενο 'briefcase model' (δηλαδή να κατεβάζεις κάθε φορά μόνο τα καινούργια posts και να τα αποθηκύεις τοπικά στο μηχάνημά σου) όπως ισχύει π.χ. με τα Newsgroups. Έχοντας μελετήσει τη δομή της βάσης δεδομένων του φόρουμ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι μεν εφικτό αν γράψει κάποιος ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ανάγνωσης του φόρουμ που να λειτουργεί σαν newsgroup reader αλλά απαιτεί πάρα πολύ δουλειά την οποία κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τζάμπα.
kouk, μην πεταχτείς και πεις 'ορίζεσαι εθελοντής', δεν υπάρχει περίπτωση!
ΥΓ: Άλλα forum engines δίνουν τη δυνατότητα εκτύπωσης ενός θέματος. Έχουν π.χ. ένα κουμπάκι που έχει τίτλο 'Printer-firendly version'. Μήπως να κοίταγε κανείς την τελευταία έκδοση του phpBB (2.0.5) η οποία λένε ότι έχει λύσει τα πιο πολλά bugs;