-
thanks a lot bro!!
-
παιδια μολις αγορασα απο το Πρακτικερ
αφρο καθαρισμου ταπετσαριας SONΑX
ενα φτηνο σφουγγαρακι
ενα συμπηκνωμενο γυαλιστικο σαμπουαν SONAX
kai 4 πετσετουλες μικρο ινων GUARD.με αυτα σκοπευω να πλενω το αμαξι εκωτερικα με το σαμπουαν και το σφουγγαρι,να το ξεπλενω και να το στεγνωνω με τα πανακια μικρινων.
Μεσα θα καθαριζω τις ταπετσαριες με τον αφρο.
2 ερωτησουλες..
1)μηπως πρεπει να στεγνωνω με δερμα ή δεν πειραζει να το κανω με τα πανακια μικροινων;
2)μπορει να μου πει κανεις πως χηριμοποιω τον αφρο; -
Για τις πετσετες δεν ξερω γιατι χρησιμοποιω μονο δερμα. Ο αφρος ειναι απλος: Περνας το σημειο του καθισματος που θες και αν δεν ειναι πολυ βρωμικο αρκει ακομα και αυτο, αν εχει βρωμια τριφτο λιγο οταν θα ριξεις αφρο με ενα σφουγγαρακι. Αν εχει πολυ σκονη θα βγει πανω και θα τη ρουφηξεις με τη σκουπα. Μην ριχνεις απο μακρια γιατι εχει μεγαλη διασπορα και θα λερωσεις και τριγυρω(οχι οτι θα παθουν τιποτα...)
-
δηλαδη αφου ψεκασω με τον αφρο,ποση ωρα το αφηνω και πως τον βγαζω τον αφρο απο κει;
-
Ο αφρος θα αποροφηθει μονος τους σε 1 λεπτο το πολυ. Εσυ απλως αν χρειαστει θα κανεις τα υπολοιπα που ανεφερα. Περιττο να σου πω οτι το καθισμα θα ειναι υγρο για αρκετες ωρες εκτος και αν το αφησεις στον ηλιο οποτε αν το βαλεις μην προγραμματιζεις να το παρεις αμεσως μετα.
-
Λοιπόν, ερώτηση ΠΟΛΥ σοβαρή!!!
Χτες έκανα ταχύπλοο το fiesta, το πέρασα από μία τρελή λίμνη με λασπόνερα, το νερό έφτασε μέχρι περίπου τα φανάρια μου, καθάριζα χορταράκια από τις μάσκες το βράδυ και ο κινητήρας μέσα ΠΡΩΤΗ φορά είναι ΤΟΣΟ λερωμένος, προφανώς απ' τα λασπόνερα που μπήκαν.
Ερωτήσεις:
α) Κινδυνεύει να έχει πάθει κάτι; Τι να κοιτάξω;
β) Κάποιο/κάποια φίλτρα που ενδεχομένως να έχει πάρει νερό (αέρα κυρίως) θέλει προσοχή;
γ) Να το πάω για πλύσιμο σε βενζινάδικο ή να το πλύνω μόνος μου, ρίχνοντας ΠΟΛΥ νερό για να φύγει η λάσπη πριν το τρίψω;
δ) Ο κινητήρας θέλει ΣΙΓΟΥΡΑ καθάρισμα. Με τι υλικά και με ποιο τρόπο;
ε) Το κάτω μέρος θα θέλει σίγουρα φροντίδα. Ακούω και για εκεί προτάσεις...(Το ίδιο post υπάρχει και στο FORD FORUM)
-
Εγω θα το εκανα μονος μου κοντα κοντα και με πολυ νερο για το λογο που ανεφερες. Για να κανεις απο κατω παλι με πιεση προσπαθησε να το ανεβασεις σιγα σιγα σε ενα πεζοδρομιο απο τη μια μερια ωστε να σηκωθει λιγο... Για τον κινητηρα υπαρχουν ενα σωρο προιοντα αλλα παντα φοβομουν να χρησιμοποιησω. Παντως αν εχει λασπη μεσα αναγκαστηκα θα το πλυνεις με νερο αλλωστε μπηκε ηδη αυτο μεσα. Προσεχε οπου υπαρχουν καλωδια και μπουζι... Ειχε camel trophy χτες καπου;;;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω θα το εκανα μονος μου κοντα κοντα και με πολυ νερο για το λογο που ανεφερες. Για να κανεις απο κατω παλι με πιεση προσπαθησε να το ανεβασεις σιγα σιγα σε ενα πεζοδρομιο απο τη μια μερια ωστε να σηκωθει λιγο... Για τον κινητηρα υπαρχουν ενα σωρο προιοντα αλλα παντα φοβομουν να χρησιμοποιησω. Παντως αν εχει λασπη μεσα αναγκαστηκα θα το πλυνεις με νερο αλλωστε μπηκε ηδη αυτο μεσα. Προσεχε οπου υπαρχουν καλωδια και μπουζι... Ειχε camel trophy χτες καπου;;;Έκανα τη μαλακία να περάσω κάτω απ' την εθνική οδό, από μία γέφυρα, βράδυ μετά από βροχή... Άστα να πάνε!!!
Πάντως δεν μπορώ να το βλέπω έτσι το κοριτσάκι μου, είναι φρίκη!!! Έφαγε τόση λάσπη που δεν είμαι καν σίγουρος ότι δουλεύουν τα μπεκ των υαλοκαθαριστήρων...
Θα το καθαρίσω σήμερα-αύριο, Δευτέρα αλλάζω και λάδια, οπότε θα το δουν εκεί να μου πουν...
Ευχαριστώ πολύ πάντως!
-
Που το ξέθαψα το post ε;
Γνωρίζεις κάνεις που μπορώ να πλύνω τον κινητήρα του αυτοκινήτου με ειδικό αφρό; Προτιμώ τον αγρό απο το ζεστό νερό και τα χημικά, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, σχετικά με βραχυκυκλώματα. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν μερικά στην Αθήνα, αλλά δυστηχώς δεν γνωρίζω που βρίσκονται. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος; -
Εχει οΛαμπριανιδης στην Καλλιροης, λιπαντικα κ.τ.λ. εναντι μετρο φιξ,εχωπαρει και εγω, και εμεινα ευχαριστημενοσ
-
Ένα καταπληκτικό θέμα στο οποίο δεν μπορεί με τίποτα να συμμετάσχει ο adis4gr!
Δεν ξέρει καθόλου τι είναι ο καθαρισμός αυτοκινήτου!
Καθαρισμος αυτοκινητου!