-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο είναι ο μέσος όρος χιλιομέτρων για την αλλαγή, από γενικές αντιδράσεις βγάζω συμπέρασμα ότι για τα 'λίγα' 14k χλμ είμαι εγώ υπεύθυνος.Ο μηχανικός στο συνεργείο με το που άκουσε 14k χλμ μου λέει το τρέχεις φίλε. Δεν το αρνήθηκα, αλλά εγώ τα λάστιχα φοβόμουν περισσότερο ότι λιώνω του λέω. Γι' αυτά η φθορά ήταν φυσιολογική σύμφωνα με την άποψή του ωστόσο. Ένας τύπος που ήταν εκεί (με Jazz) μου λέει βάζουν μαλακά τακάκια πλέον και τελειώνουν γρήγορα, φαίνεται και στις ζάντες που μαυρίζουν. Καλά εκεί δεν το συζητάω, μονίμως ...ανθρακί είναι οι ζάντες μου. Αλλά τα λάστιχα ?? (όχι πως παραπονιέμαι...). Και του πατέρα μου λίγα του φάνηκαν τα χλμ, όχι τόσο για την αλλαγή, αλλά που τα είχα φάει εντελώς. Ειλικρινά τι να πω, τόσο πολύ το ξεσκίζω??
Οι έχοντες πολλά χλμ με civic πότε αλλάξατε? Στο 20k service??
ps: δεν είχε αλλάξει κάποια λυχνία...
δεν δικαιολογείται να τελειώνουν τόσο σύντομα τα τακάκια. Οι άγγλοι που έχουν κάνει τόσα χλμ θα το είχαν αναφέρει...μάλλον ο τρόπος που οδηγείς είναι υπεύθυνος. Για τις ζάντες που μαυρίζουν δεν πρέπει να είναι η μοναδική αιτία. Σε αυτό συνηγορούν τόσο το υλικό που υπάρχει στην ζάντα(κάτι έγραφε το μάνουαλ αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς) όσο και η ιδιαιτερότητα των υλικών που φτιάχνεται ο δίσκος (Spheroïdal Graphite Cast Iron). Για την αναφορά στα λάστιχα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...δώσε λεπτομέρειες για να δω αν μπορώ να σε βοηθήσω.
-
Αν τα τακάκια ήθελαν αλλαγή μπρος πίσω σε τόσο λίγο χιλιόμετρα, είναι παράξενο σίγουρα.
Το να φταιει το τρόπος οδήγησης, λίγο δύσκολο! Δηλαδή με άλλα αυτοκίνητα που είχες, συνέβαινε το ίδιο;
Νομίζω πως ένα διάστημα 30-40Κ χιλιομέτρων είναι το λογικό για ν' αλλάξεις τακάκια, τα πολύ κάτω από αυτό ή τα πολύ πάνω από αυτό δείχνουν 'περίεργα' υλικά τριβής... Ή πολύ μαλακά ή πολύ σκληρά..
Τα μαλακά δεν είναι κακά απαραίτητα, γιατί και καλό φρένο έχεις σε νορμάλ συνθήκες (όχι...πίστα...) και κυρίως δεν φθείρει τους δίσκους (σε πολλά αυτοκίνητα είσαι αναγκασμένος μαζί με τακάκια ν' αλλάζεις και δίσκους!). Απλά, το πρόβλημα είναι ν' αλλάζεις συχνά τακάκια πληρώνοντας τα ποσά που πλήρωσες...
Νομίζω πως πρέπει να δώσεις στο αυτοκίνητο μια ευκαιρία ακόμη!Δες σε πόσα χιλιόμετρα θα ξαναχρειαστεί και μοιράσου απόψεις και με άλλους ιδιοκτήτες! Αλήθεια, δεν υπάρχει και κάποιος εδώ με Civic και περισσότερα χιλιόμετρα;
Τέλος, spiros, δώσε αν θέλεις και τιμές από VW για να μην γίνεται αυτό το μπαλάκι κάθε φορά.... Εχω την εντύπωση πως θα είναι ακριβότερα πάντως... -
Ο χρήστης bob έγραψε:
Σημερα πηγα το golfaki [V] για service στο παζαροπουλο!
[...]
Πριν κανα 15 λεπτο με καλει ο τεχνικος συμβουλος και μου λεει -
Για τα λάστιχα εννοούσα ότι αν όντως φταίει ο τρόπος οδήγησής μου, θα περίμενα να παρουσιάζουν και αυτά ανάλογη (μεγαλύτερη από τη φυσιολογική) φθορά, γι'αυτό και το ρώτησα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει.
Στο παλιό μου corolla (το οποίο είναι και το μόνο άλλο αμάξι που είχα, το οδηγούσα δύο χρόνια), δεν είχε χρειαστεί ποτέ να αλλάξω πρόωρα τακάκια, οι αλλαγές είχαν γίνει στα προγραμματισμένα service. Ο τρόπος οδήγησης μου δεν έχει αλλάξει, αλλά πιστεύω ότι με το civic λόγω μεγαλύτερης δύναμης καταπονώ και τα φρένα περισσότερο. Δε στέκει αυτό?
anyway, χρήσιμο θα ήταν να αναφέρει κάποιος κάτοχος civic (αν έχει) πότε άλλαξε τακάκια. Εγώ δεν μπορώ να κάνω και πολλά, μάλλον περιμένω να δω πότε θα τα ξαναφάω, και τότε βλέπουμε...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Για τα λάστιχα εννοούσα ότι αν όντως φταίει ο τρόπος οδήγησής μου, θα περίμενα να παρουσιάζουν και αυτά ανάλογη (μεγαλύτερη από τη φυσιολογική) φθορά, γι'αυτό και το ρώτησα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει.Στο παλιό μου corolla (το οποίο είναι και το μόνο άλλο αμάξι που είχα, το οδηγούσα δύο χρόνια), δεν είχε χρειαστεί ποτέ να αλλάξω πρόωρα τακάκια, οι αλλαγές είχαν γίνει στα προγραμματισμένα service. Ο τρόπος οδήγησης μου δεν έχει αλλάξει, αλλά πιστεύω ότι με το civic λόγω μεγαλύτερης δύναμης καταπονώ και τα φρένα περισσότερο. Δε στέκει αυτό?
anyway, χρήσιμο θα ήταν να αναφέρει κάποιος κάτοχος civic (αν έχει) πότε άλλαξε τακάκια. Εγώ δεν μπορώ να κάνω και πολλά, μάλλον περιμένω να δω πότε θα τα ξαναφάω, και τότε βλέπουμε...
Η δύναμη που αναφέρεις δεν στέκει και πολύ.... Με αυτή την λογική, ο κάτοχος Μ5 ή ακόμη και S3 θα έπρεπε να είναι κάθε βδομάδα στο συνεργείο για τακάκια...
Αν τρως γρήγορα τα τακάκια και όχι τα λάστιχα, θα μπορούσε κάποιος να πει πως είσαι ....ευθειάκιας!
Δηλαδή πιέζεις πολύ το αυτοκίνητο στην ευθεία και όχι στις στροφές και φρενάρεις απότομα...
Αποψή μου, δεν φταις εσύ μάλλον, αλλά τα τακάκια είναι απλως πολύ μαλακά....Την επόμενη φορά που θα σου πουν πως θέλουν αλλαγή και δεν είναι στο προγραμματισμένο σερβις, πήγαινε και άλλαξέ τα κάπου αλλού: θα πληρώσεις τα μισά και παρακάτω! πχ στην Xsara και στο Υ, για τακάκια αντίστοιχα με τα νορμάλ του κατασκευαστή ή και καλύτερα, πληρώνω περίπου 50 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σημερα πηγα το golfaki [V] για service στο παζαροπουλο!
[...]
Πριν κανα 15 λεπτο με καλει ο τεχνικος συμβουλος και μου λεειτώρα θα πλακώσουν τα τιμολόγια και τα ....
-
τα μπροστινα τακακια για λεον τουρμπο Ι κανουν 92Ε σε αντιπροσωπεια σεατ εκτος και αν διαβασα λαθος το τιμολογιο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τα μπροστινα τακακια για λεον τουρμπο Ι κανουν 92Ε σε αντιπροσωπεια σεατ εκτος και αν διαβασα λαθος το τιμολογιο...βαλε και τα πισω και εργασία και θα δεις ότι εκεί είναι και η φθηνή εταιρεία του vag φαντάσου σε γκολφ-άουντι...
-
ξερω ξερω...
παντως και γω στα 14 θα επεφτα απο τα συννεφα...η το ποδι ειναι στο φρενο η αστοχια υλικου..
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
spiro βλέπω δεν βάζετε μυαλό στο να μην προκαλείτε... Οπότε ας συνοψίσουμε:
Είναι ήδη αφύσικο να αλλάζει σε 14000χλμ τακάκια. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο που οδηγεί ή με αστοχία υλικού. Οπότε άσε τα...Τώρα δηλαδή αν έχει πάει ένα σεατ ή ένα γκολφ λόγουχαρη για αλλαγή δίσκου-πλατώ στα ίδια χιλιόμετρα εμείς πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι προβληματικά; Δεν παίζει δηλαδή το ενδεχόμενο να φταίει ο οδηγός;
Τώρα για το αν στο γκολφ είναι ακριβότερα τα τακάκια σκέφτηκες ότι ίσως είναι έτσι αφού το ΄σερβις θα είναι σε...30000χλμ;
Από την άλλη επειδή εγώ δεν είμαι γνώστης όπως με ειρωνεύεσαι γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο τον 'γνωστό' σου για να μας πει; Δίπλα είστε αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Όπως έχεις ευκολία πρόσβασης σε δεδομένα της vw πανελληνίως (βλ. καμμένες τουρμπίνες και τιμολόγια) ψάξε να βρεις και πόσες φορές έχουν χαλάσει τα τακάκια σε γκολφ και...που.για ψαξε λιγο να βρεις που εγραψα εγω τη λεξη 'προβληματικα'???
τωρα λες οτι δεν εισαι γνωστης, αλλα δεν ειδα καμια δυσκολια να βγαλεις μονος σου συμπερασματα, για πραγματα που οπως λες απο μονος σου δεν γνωριζεις...
τι με νοιαζει εμενα αν εχουν χαλασει τακακια σε γκολφ???
ειναι η 1000οστη φορα, που γινεται κατι σε σιβικ και απο μονος σου μπλεκεις αμεσως το γκολφ!!! Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο? Υπαρχουν αλλα 10 ανταγωνιστικα μοντελα εκει εξω, αλλα εσενα το μυαλο σου στο τι εκανε το γκολφ, και ετσι το γκολφ, και αλλιως το γκολφ, και αμα το γκολφ, και επειδη το γκολφ, κτλ κτλ κτλ... -
α, και εννοειται οτι ειναι βλακεια να αλλαξεις τακακια σε αντιπ/πια, ανεξαρτητως αυτοκινητου, οταν μπορεις να τα αλλαξεις αλλου με το 1/3 του κοστους.
-
3 πουλάκια κάθονταν...και φυσικά απάντηση καμία...
Δεν πειράζει συνηθίσαμε πια...σε λίγο θα πλακώσει και το ιππικό φαντάζομαι...ξέρετε εσείς... κλπ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
α, και εννοειται οτι ειναι βλακεια να αλλαξεις τακακια σε αντιπ/πια, ανεξαρτητως αυτοκινητου, οταν μπορεις να τα αλλαξεις αλλου με το 1/3 του κοστους.αυτό είναι σωστό αλλά εμείς με τις εγγυήσεις που μας δένουν χειροπόδαρα πάμε αναγκαστικά εκεί...
-
Δεν πειράζει συνηθίσαμε πια...σε λίγο θα πλακώσει και το ιππικό φαντάζομαι...ξέρετε εσείς...rtfm: κλπωραιος!
μια χαρα τα εγραψα, ξαναδιαβασε να καταλαβεις
ουτε ξερω ποσο εχουν τα τακακια στο γκολφ, ουτε με νοιαζει!
στο ιμπιζα δεν εχω επισης αλλαξει (60Κ χλμ) οποτε ουτε γιαυτο ξερω!
στο πουντο που ειχα πριν ειχαν 35-40ε μπροστα, brembo μαλιστα.
τωρα για τα υπολοιπα που γραφεις περι ιππικου... ξερουμε, ολοι εναντιων του σιβικ ειναι, το μισουν κτλ κτλ...
-
α, και εννοειται οτι ειναι βλακεια να αλλαξεις τακακια σε αντιπ/πια, ανεξαρτητως αυτοκινητου, οταν μπορεις να τα αλλαξεις αλλου με το 1/3 του κοστους.
αυτό είναι σωστό αλλά εμείς με τις εγγυήσεις που μας δένουν χειροπόδαρα πάμε αναγκαστικά εκεί...
εεε???
γιατι θα καταλαβει κανενας οτι αλλαξες τακακια αλλου? Τι βαζουν αυτοκολλητο στη Χοντα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτό είναι σωστό αλλά εμείς με τις εγγυήσεις που μας δένουν χειροπόδαρα πάμε αναγκαστικά εκεί...
εεε???
γιατι θα καταλαβει κανενας οτι αλλαξες τακακια αλλου? Τι βαζουν αυτοκολλητο στη Χοντα?
αν δεν έχει πάει έστω και μία φορά στην αντιπροσωπεία εφόσον είναι καινούριο και δεν έχει λυθεί ούτε ένα μπουλόνι δεν μπορώ να το κάνω...είναι λογικό αυτό που λες και θα το δω όταν έρθει η ώρα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν πειράζει συνηθίσαμε πια...σε λίγο θα πλακώσει και το ιππικό φαντάζομαι...ξέρετε εσείς...rtfm: κλπωραιος!
τωρα για τα υπολοιπα που γραφεις περι ιππικου... ξερουμε, ολοι εναντιων του σιβικ ειναι, το μισουν κτλ κτλ...
πάντως σε ένοιαζαν οι καμμένες τουρμπίνες και έκανες και έρευνα όταν κάποιοι τις ανέφεραν με χρήση μάλιστα και γνωριμιών εκ των έσω...
Βέβαια μετά προχώρησες και στην κλασσική διαπόμπευση...με την βοήθεια του ιππικού φυσικά...
Ο λόγος που χρησιμοποιώ το γκολφ ως μέτρο σύγκρισης είναι διότι αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή και κύριο εκπρόσωπο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Σε όλα τα πράγματα η σύγκριση είναι εκείνη που κάνει τα μεγέθη κατανοητά. Δεν ήξερα ότι πρέπει σε έναν έξυπνο άνθρωπό να αναφέρω τα αυτονόητα...αλλά φυσικά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις
Συνέχισε την καλή δουλειά...Υ.Γ. Κανείς δεν είναι εναντίον του σιβικ εκτός από εκείνους που έχουν υλικά συμφέροντα να στηρίξουν τον ανταγωνισμό... Εσύ είσαι εναντίον;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παντως και γω στα 14 θα επεφτα απο τα συννεφα...η το ποδι ειναι στο φρενο η αστοχια υλικου..Μου φαίνεται απίστευτο, σε πίστα ξοδεύονται έτσι τα φρένα. Πρέπει να καίει και πολύ βενζίνη το αμάξι.
100.000 χλμ τουλάχιστο για μπροστινά φρένα. Πίσω ποτέ.
-
πάντως σε ένοιαζαν οι καμμένες τουρμπίνες και έκανες και έρευνα όταν κάποιοι τις ανέφεραν με χρήση μάλιστα και γνωριμιών εκ των έσω...
Βέβαια μετά προχώρησες και στην κλασσική διαπόμπευση...με την βοήθεια του ιππικού φυσικά...
Ο λόγος που χρησιμοποιώ το γκολφ ως μέτρο σύγκρισης είναι διότι αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή και κύριο εκπρόσωπο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Σε όλα τα πράγματα η σύγκριση είναι εκείνη που κάνει τα μεγέθη κατανοητά. Δεν ήξερα ότι πρέπει σε έναν έξυπνο άνθρωπό να αναφέρω τα αυτονόητα...αλλά φυσικά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις
Συνέχισε την καλή δουλειά...Υ.Γ. Κανείς δεν είναι εναντίον του σιβικ εκτός από εκείνους που έχουν υλικά συμφέροντα να στηρίξουν τον ανταγωνισμό... Εσύ είσαι εναντίον;
αλλου για αλλου...
για τις τουρμπινες απλα δεν μπορω να διαβαζω βλακειες για κατι που ξερω σιγουρα. Το συγκεκριμενο ετυχε και το ηξερα, οποτε και το προχωρησα το θεμα. Ειχες αντιρρηση??? Ειδες το χρηστη εκεινον να ξαναγραψει απο τοτε?
Αυτο ηταν διαπομπευση?
Δλδ οταν καποιος γραφει χονδροειδη ψεμματα τι ειναι??
**Αν αυτο που ηξερα αφορουσε οποιοδηποτε αλλο μοντελο και μπορουσα να βρω στοιχεια θα το εκανα.- **Για τη συγκριση με το γκολφ, παιζει να εισαι και αυτος που εχει αναφερει αυτο το μοντελο περισσοτερο απο ολους εδω μεσα... Αναρρωτησου γιατι!
Δεν κανω καμια δουλεια, δεν ανηκω (με βουλευμα μαλιστα ) στους εγκαθετους ή οτι αλλο εννοεις Εκτος αν εγκαθετοτητα ειναι να γραφω οτι ειναι βλακεια να αλλαζεις τακακια σε αντιπ/πιες
Τι με νοιαζει εμενα ποιος και γιατι ειναι εναντιον του σιβικ, του γκολφ, του C4, της Cayenne, της F430, του ιμπιζα, του οκταβια Δε πανε να καουν ολα!!!
Mακαρι να επαιρνα λεφτα, θα ημουν και πιο προσεχτικος σε οτι γραφω για να μην εκτιθεμαι!
Αντιλαμβανομαι οτι ειναι δυσκολο σε καποιους να καταλαβουν οτι δεν ανηκω 'καπου', αλλα ετσι ειναι, τι να κανω?
-
Υ.Γ. Κανείς δεν είναι εναντίον του σιβικ εκτός από εκείνους που έχουν υλικά συμφέροντα να στηρίξουν τον ανταγωνισμό... Εσύ είσαι εναντίον;Αγαπητέ φίλε, η ουσία είναι: 'κανείς δεν είναι εναντίον του σιβικ'. Τελεία. Μην ψάχνεις για φαντάσματα. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, αν σου αρέσει και είσαι ευχαριστημένος μαζί του, τι σε απασχολούν οι άλλοι ? Στο κάτω-κάτω, το να σχολιάσει κανείς μια τιμή 200 ευρώ για αλλαγή τακακιών δε δείχνει πως είναι 'εναντίον' του αυτοκινήτου (πολύ παραταξιακό μου φέρνει αυτό...), είναι όσο να 'ναι αξιομνημόνευτο, δε βρίσκεις ?
Ηonda Civic 2005