-
WILLAMS BMW !!!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
File nionio, an pisteueis oti to na uposthrizei kaneis th McLaren einai san na uposthrizei mia aproswph etaireia, enw me th Ferrari einai diaforetika, tote nomizw pws zeis se la8os epoxh...!H 'romantikh F1' opws les, den ufistatai pleon, kai OLES oi omades, mazi kai h Ferrari, kanoun apla...th douleia tous, xwris to meraki tou Brabham, tou Bruce McLaren, tou Colin Chapman, tou Tyrell (klp klp)...
H Ferrari, an akoma katafernei na krata kapoio diaforetiko xrwma, einai logw TWN OPADWN ths kai tou tropou me ton opoio oi idioi panughrizoun. H idia h Ferrari omws, apedei3e oti dia8etei ton idio...romantismo me mia etairia pou ftiaxnei 'hlektrikes suskeues', dinontas ston MS th nikh sthn Austria. Prose3e, de sou lew an ekane kala h oxi, alla sigoura de skeftotan romantika o Todt otan edine th diatagh, alla oute kai oi odhgoi ths otan thn ektelousan...!
Δε θα διαφωνήσω με αυτά που λες σε γενικές γραμμές.Απλώς θεωρώ ότι δεν είναι το ίδιο μια ομάδα που βρίσκεται στο χώρο από το ξεκίνημα της F1(και είναι η μοναδική) με όλες τις άλλες που συμμετέχουν πολύ λιγότερα χρόνια.Η SCUDERIA δεν έχει λείψει καμία χρονιά και σχεδόν από κανέναν αγώνα.Ο κ. Καββαθάς αναφέρει σε κάποιο του άρθρο ότι θυμάται τα κόκκινα μονοθέσια να βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης σχεδόν σε κάθε αγώνα είτε με βροχές,με χιόνια...Ακόμα και οι σημερινοί αντίπαλοι της SCUDERIA παραδέχονται ότι Formula 1 χωρίς Ferrari υφίσταται.
-
Ο χρήστης nionios έγραψε:
.Απλώς θεωρώ ότι δεν είναι το ίδιο μια ομάδα που βρίσκεται στο χώρο από το ξεκίνημα της F1(και είναι η μοναδική) με όλες τις άλλες που συμμετέχουν πολύ λιγότερα χρόνια. Η SCUDERIA δεν έχει λείψει καμία χρονιά και σχεδόν από κανέναν αγώνα.Ο κ. Καββαθάς αναφέρει σε κάποιο του άρθρο ότι θυμάται τα κόκκινα μονοθέσια να βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης σχεδόν σε κάθε αγώνα είτε με βροχές,με χιόνια...Αυτό απλά δηλώνει ότι η Φεράρι είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στη Φ1, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Η συμμετοχή είναι ΕΝΑΣ παράγοντας στη συνολική παρουσία μιας ομάδας στο άθλημα.
Για παράδειγμα, τόσο η ΜακΛάρεν όσο και η Ουίλιαμς (με πρώτη νομίζω την Ουίλιαμς), αναλογικά με τα χρόνια συμμετοχής τους είναι αποτελεσματικότερες από τη Φεράρι.
Άλλο παράδειγμα είναι η συμβολή της κάθε ομάδας στην εξέλιξη του αθλήματος αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα. Ένας τομέας όπου ομάδες όπως οι τρεις συγκεκριμένες που ανέφερες (ΜακΛάρεν, Ουίλιαμς και Ρενό) δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη Φεράρι (π.χ. μονοκόκ από ανθρακονήματα, αεροδυναμικοί διαχύτες, τουρμπο κινητήρες, ενεργητικές αναρτήσεις, κλπ).
Υπάρχουν φυσικά κι άλλες, όπως η Κούπερ, η Λότους και η Μερσεντές, οι οποίες επίσης κατά καιρούς ταρακούνησαν τα νερά της Φ1 με τις τεχνολογίες που εφήυραν και εφάρμοσαν (κινητήρες πίσω, ground-effects κόμπακτ πανίσχυροι κινητήρες, είναι απλά παραδείγματα της συμβολής των παραπάνω ομάδων, αντίστοιχα, στην εξέλιξη του σπορ).
Όχι ότι η Φεράρι δεν έχει συμβάλλει κι αυτή στην εξέλιξη της τεχνολογίας (π.χ. 12κύλινδροι κινητήρες, 'αυτιά' πίσω από το τιμόνι για την αλλαγή σχέσεων, all-in-one wheels κλπ), αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι.
Ακόμα και οι σημερινοί αντίπαλοι της SCUDERIA παραδέχονται ότι Formula 1 χωρίς Ferrari υφίσταται.
Πιο πιθανό είναι να πάψει να υφίσταται η Φεράρι χωρίς τη Φ1, παρά η Φ1 χωρίς τη Φεράρι.
Ορίστε άλλη μια πραγματικότητα, που αν μη τι άλλο, αποτελει τροφή προς σκέψη: πόσους τίτλους έχουν κατακτήσει οι Χάλμε, Στιούαρτ, Κλαρκ, Μπράμπαμ, Γκρ.Χιλ, Ριντ, Φιτιπάλντι, Χαντ, Μάριο Αντρέτι, Τζόουνς, Ρόζμπεργκ, Πικέ, Σένα, Προστ, Μάνσελ, Ντ.Χιλ, Ζ.Βιλνεβ, και Χάκινεν με Φεράρι?
Η απάντηση είναι 'κανέναν' και μιλάμε για τους 18 από τους 26 (νομίζω) συνολικά πρωταθλητές στην ιστορία της Φ1.
Οπότε θεωρώ πως τα σχόλιά σου είναι ολίγον ισοπεδωτικά!
-
Η SCUDERIA δεν έχει λείψει καμία χρονιά και σχεδόν από κανέναν αγώνα....Ακόμα και οι σημερινοί αντίπαλοι της SCUDERIA παραδέχονται ότι Formula 1 χωρίς Ferrari υφίσταται.Κοίτα, καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους είσαι Ferrari. Αυτό που μου κάθησε λίγο στραβά είναι το ότι προφανώς (κρίνοντας από τη φράση εκείνη περί ηλεκτρικών συσκευών) δεν καταλαβαίνεις γιατί εγώ είμαι McLaren. Μιλάμε για μια ομάδα της οποίας το όνομα είναι συνυφασμένο με την Φ1! Όταν κάποιος ακούει McLaren, στην Φ1 θα πάει το μυαλό του κατευθείαν και μετά σε οτιδήποτε άλλο. Η McLaren συνδέει το όνομά της με την Φ1 πολύ περισσότερο απ' ό,τι η Ferrari. Αναλογικά είναι και πιο επιτυχής.
Οι λόγοι για τους οποίους είμαι οπαδός των ασημένιων, είναι πολύ απλά η προσέγγισή τους στο σπορ, στην εξέλιξη, στην τεχνολογία και στη μάχη για τη νίκη.
Για παράδειγμα, έχεις καθόλου υπόψη σου ότι για να χτίσει το τεχνολογικό της κέντρο (παλαιότερα γνωστό project με το όνομα Paragon) η McLaren σιγουρεύτηκε ότι πρώτα έχει μετακινήσει όλη την πανίδα από την περιοχή που θα γίνονταν τα έργα για να μη διαταράξουν το οικολογικό σύστημα; Αυτό είναι μόνο ένα μέρος από τον τρόπο σκέψης τους
-
Είναι πολύ εύκολο Hakk να αποκαλείς ηλίθιο κάποιον και να κρύβεσαιΠοίος κρύφτηκε???
Πιστεύω ότι το επίπεδο σου είναι πολύ χαμηλό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί φανατίζεσαι τόσο πολύ.
ανατισμός στην F1 εν υπάρχει, να το ξέρεις...
Εδώ δεν είναι αντιπαράθεση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και θα περίμενα να μιλάς πιο κόσμια.Δεν αποκάλεσα ηλίθιο κανένα οπαδό άλλης ομάδας απλώς είπα την άποψη μου για κάποιες ομάδες.
Συμφωνώ οτι μπορείς να πεις την άποψη σου... Αλλά όχι με τέτοιον τρόπο... Πραγματικά πορώ γιατί είμαι ο μόνος που πειράχτηκα... Τα λόγια δεν ήταν άμεσα υβριστικά, άρα έπρεπε να διαβάσεις το βάθος τους για να καταλάβεις τι εννούν... Εσύ που είσαι F****ri δεν μπορείς να καταλάβεις ποιά είναι τα συναισθήματα των οπαδών των άλλων ομάδων για τέτοια λόγια...
-
Η F1 δεν είναι ποδόσφαιρο παιδιά!Ο καθένας μπορεί να έχει τις συμπάθειες του βέβαια.Αν θέλετε να μιλήσουμε γιά οδηγούς,το θέμα αλλάζει...
Η ψήφος μου λοιπόν πάει στην...ΚΑΜΜΙΑ. -
Για παράδειγμα, τόσο η ΜακΛάρεν όσο και η Ουίλιαμς (με πρώτη νομίζω την Ουίλιαμς), αναλογικά με τα χρόνια συμμετοχής τους είναι αποτελεσματικότερες από τη Φεράρι.
Πιο πιθανό είναι να πάψει να υφίσταται η Φεράρι χωρίς τη Φ1, παρά η Φ1 χωρίς τη Φεράρι.
Ορίστε άλλη μια πραγματικότητα, που αν μη τι άλλο, αποτελει τροφή προς σκέψη: πόσους τίτλους έχουν κατακτήσει οι Χάλμε, Στιούαρτ, Κλαρκ, Μπράμπαμ, Γκρ.Χιλ, Ριντ, Φιτιπάλντι, Χαντ, Μάριο Αντρέτι, Τζόουνς, Ρόζμπεργκ, Πικέ, Σένα, Προστ, Μάνσελ, Ντ.Χιλ, Ζ.Βιλνεβ, και Χάκινεν με Φεράρι?
Η απάντηση είναι 'κανέναν' και μιλάμε για τους 18 από τους 26 (νομίζω) συνολικά πρωταθλητές στην ιστορία της Φ1.
Οπότε θεωρώ πως τα σχόλιά σου είναι ολίγον ισοπεδωτικά!
Σίγουρα αναλογικά οι McLaren,Williams είναι αποτελεσματικότερες από τη Ferrari.Αυτό όμως λίγο με ενδιαφέρει γιατί έγινα οπαδός της Scuderia μέσα στα πέτρινα της χρόνια.Βέβαια όταν και αυτές συμπληρώσουν πάνω από μισό αιώνα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ παρουσίας στο χώρο της F1 τότε θα πρέπει να μιλήσουμε καλύτερα για 'αποτελεσματικότητα'.
Τα 'ισοπεδωτικά σχόλια' που λες -για το αν υπάρχει F1 χωρίς τη Ferrari-τα έχει κάνει σε ανύποπτη στιγμή ο ίδιος ο Ron Dennis.Βέβαια η ιστορία της Ferrari δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με την F1.Η ιστορία της έχει χτιστεί μέσα και από άλλους αγώνες πίστας όπως οι αγώνες αντοχής,όπου η Scuderia έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες απότι στην F1 αλλά και σε άλλες κατηγορίες αγώνων γιατί μια γνήσια αγωνιστική ομάδα πρέπει να συμμετέχει παντού. -
Σίγουρα αναλογικά οι McLaren,Williams είναι αποτελεσματικότερες από τη Ferrari.Αυτό όμως λίγο με ενδιαφέρει γιατί έγινα οπαδός της Scuderia μέσα στα πέτρινα της χρόνια.Βέβαια όταν και αυτές συμπληρώσουν πάνω από μισό αιώνα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ παρουσίας στο χώρο της F1 τότε θα πρέπει να μιλήσουμε καλύτερα για 'αποτελεσματικότητα'.Με τη λογική σου, κι εμένα λίγο με ενδιαφέρει αν η Φεραρι έχει παρουσία πάνω από μισό αιώνα, όταν έχει διαδραματίσει συγκριτικά μικρότερο ρόλο στην ουσία και την εξέλιξη του σπορ.
Τα 'ισοπεδωτικά σχόλια' που λες -για το αν υπάρχει F1 χωρίς τη Ferrari-τα έχει κάνει σε ανύποπτη στιγμή ο ίδιος ο Ron Dennis.
Δεν θυμάμαι τέτοιες δηλώσεις του Ντένις. Και τον παρακολουθώ σχεδόν από την αρχή της καριέρας του στη Φ1.
Ο χαρκτηρισμός 'ισοπεδωτικά' για τα σχόλιά σου βασίζεται στο γεγονός ότι εξέφρασες μηδενιστικές έως ειρωνικές τάσεις για οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην της Φεράρι.
Βέβαια η ιστορία της Ferrari δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με την F1.Η ιστορία της έχει χτιστεί μέσα και από άλλους αγώνες πίστας όπως οι αγώνες αντοχής,όπου η Scuderia έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες απότι στην F1 αλλά και σε άλλες κατηγορίες αγώνων γιατί μια γνήσια αγωνιστική ομάδα πρέπει να συμμετέχει παντού.
Το θέμα είναι πως η μόνη κατηγορία στην οποίαν παράγει αυτοκίνητα η Φεράρι είναι η κατηγορία των supercars, σε αντίθεση π.χ. με τη Μερσέντες που παράγει οτιδήποτε κινείται σε σε 4 τροχούς και όχι μόνο (όπως π.χ. και οι BMW, Williams και Renault, σε μικρότερα φυσικά βαθμό, αλλά σε συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από τη Φεράρι).
Οι βασική εκπροσώπηση της Φεράρι είναι η Φ1 και τα supercars. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οποιοδήποτε από αυτά της εκλείψει θα της στοιχίσει πολύ!
Σε ότι αφορά την ιστορία και την εμπλοκή σε άλλες μορφές αγώνων πλην της Φ1, υπάρχουν αρκετές ακόμα μάρκες που υπερτερούν ή σχεδόν ισοδυναμούν με τη Φεράρι, άλλες σε παράδοση, άλλες σε επιτυχίες, άλλες σε πληθώρα εμπλοκών κι άλλες σε όλα μαζί, με πρώτη και καλύτερη τη Μερσέντες.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σίγουρα αναλογικά οι McLaren,Williams είναι αποτελεσματικότερες από τη Ferrari.Αυτό όμως λίγο με ενδιαφέρει γιατί έγινα οπαδός της Scuderia μέσα στα πέτρινα της χρόνια.Βέβαια όταν και αυτές συμπληρώσουν πάνω από μισό αιώνα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ παρουσίας στο χώρο της F1 τότε θα πρέπει να μιλήσουμε καλύτερα για 'αποτελεσματικότητα'.
Με τη λογική σου, κι εμένα λίγο με ενδιαφέρει αν η Φεραρι έχει παρουσία πάνω από μισό αιώνα, όταν έχει διαδραματίσει συγκριτικά μικρότερο ρόλο στην ουσία και την εξέλιξη του σπορ.
Τα 'ισοπεδωτικά σχόλια' που λες -για το αν υπάρχει F1 χωρίς τη Ferrari-τα έχει κάνει σε ανύποπτη στιγμή ο ίδιος ο Ron Dennis.
Δεν θυμάμαι τέτοιες δηλώσεις του Ντένις. Και τον παρακολουθώ σχεδόν από την αρχή της καριέρας του στη Φ1.
Ο χαρκτηρισμός 'ισοπεδωτικά' για τα σχόλιά σου βασίζεται στο γεγονός ότι εξέφρασες μηδενιστικές έως ειρωνικές τάσεις για οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην της Φεράρι.
Βέβαια η ιστορία της Ferrari δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με την F1.Η ιστορία της έχει χτιστεί μέσα και από άλλους αγώνες πίστας όπως οι αγώνες αντοχής,όπου η Scuderia έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες απότι στην F1 αλλά και σε άλλες κατηγορίες αγώνων γιατί μια γνήσια αγωνιστική ομάδα πρέπει να συμμετέχει παντού.
Το θέμα είναι πως η μόνη κατηγορία στην οποίαν παράγει αυτοκίνητα η Φεράρι είναι η κατηγορία των supercars, σε αντίθεση π.χ. με τη Μερσέντες που παράγει οτιδήποτε κινείται σε σε 4 τροχούς και όχι μόνο (όπως π.χ. και οι BMW, Williams και Renault, σε μικρότερα φυσικά βαθμό, αλλά σε συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από τη Φεράρι).
Οι βασική εκπροσώπηση της Φεράρι είναι η Φ1 και τα supercars. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οποιοδήποτε από αυτά της εκλείψει θα της στοιχίσει πολύ!
Σε ότι αφορά την ιστορία και την εμπλοκή σε άλλες μορφές αγώνων πλην της Φ1, υπάρχουν αρκετές ακόμα μάρκες που υπερτερούν ή σχεδόν ισοδυναμούν με τη Φεράρι, άλλες σε παράδοση, άλλες σε επιτυχίες, άλλες σε πληθώρα εμπλοκών κι άλλες σε όλα μαζί, με πρώτη και καλύτερη τη Μερσέντες.
Αποστομοτική απάντηση σε όλα τα στοιχεία της... Πολύ μου αρεσε ειδικά αυτό που είπες για τον αν μας ενδιαφέρει πότε ξεκίνησε η Fri και πόσα χρόνια ιστορία έχει... Και εννοείται πως δεν μας νοιάζει!!!
Επίσης ειδικά για LeMans και GT και άλλα συναφή η Fri ωχριά μπροστά στην μεγαλειότητα της Porsche... -
Το δικό μου 'δεν μας νοιάζει' η ιστορία της Φεράρι' ήταν απάντηση στο δικό σου 'δεν μας νοιάζει η συγκριτική της αναποτελεσματικότητα'. Ήταν εξαρχής επισημασμένο από το 'με τη δική σου λογική'.
Πέρα απο αυτό, αν θέλεις να μιλήσουμε για ιστορία ομάδων σε οποιαδήποτε και σε όλες τις μορφές αγώνων, από τα τέλη του 19ου αιώνα όπου οι Γάλλοι ανακάλυψαν το αυτοκίνητο (Πεζό), τα πνευματικά ελαστικά (Μισλέν) & διοργάνωσαν το πρώτο GP, οι Γερμανοί ανακάλυψαν τον πετρελαιοκινητηρα (Νταίμλερ), κατασκεύασαν το πρώτο πραγματικό σπορ αυτοκίνητο (Μερσέντες), το πρώτο επαναστατικά αεροδυναμικό αμάξωμα σε σχήμα σταγόνας (Μπενζ), τον πρώτο 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (Μερσέντες), έσπαγαν τα απόλυτα ρεκόρ ταχύτητας σε απόσταση 1 μιλίου το ένα πίσω από το άλλο (Μπενζ) -όλα αυτά και πολλά ακόμα μισό αιώνα και βάλε πριν καν υπάρξει η Φεράρι- μέχρι και τις μέρες μας, πολύ ευχαρίστως!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το δικό μου 'δεν μας νοιάζει' η ιστορία της Φεράρι' ήταν απάντηση στο δικό σου 'δεν μας νοιάζει η συγκριτική της αναποτελεσματικότητα'. Ήταν εξαρχής επισημασμένο από το 'με τη δική σου λογική'.Πέρα απο αυτό, αν θέλεις να μιλήσουμε για ιστορία ομάδων σε οποιαδήποτε και σε όλες τις μορφές αγώνων, από τα τέλη του 19ου αιώνα όπου οι Γάλλοι ανακάλυψαν το αυτοκίνητο (Πεζό), τα πνευματικά ελαστικά (Μισλέν) & διοργάνωσαν το πρώτο GP, οι Γερμανοί ανακάλυψαν τον πετρελαιοκινητηρα (Νταίμλερ), κατασκεύασαν το πρώτο πραγματικό σπορ αυτοκίνητο (Μερσέντες), το πρώτο επαναστατικά αεροδυναμικό αμάξωμα σε σχήμα σταγόνας (Μπενζ), τον πρώτο 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (Μερσέντες), έσπαγαν τα απόλυτα ρεκόρ ταχύτητας σε απόσταση 1 μιλίου το ένα πίσω από το άλλο (Μπενζ) -όλα αυτά και πολλά ακόμα μισό αιώνα και βάλε πριν καν υπάρξει η Φεράρι- μέχρι και τις μέρες μας, πολύ ευχαρίστως!
...και οι Ιταλοί κατασκευάζουν το καλύτερο αυτοκίνητο παραγωγής (ENZO) στον κόσμο.
-
...και οι Ιταλοί κατασκευάζουν το καλύτερο αυτοκίνητο παραγωγής (ENZO) στον κόσμο.
εεε
το καλυτερο υπεραυτοκινητο παραγωγης αυτη τη στιγμη (2002) στον κοσμο ειναι ασυζητητη η Murcielago
δεν ξερω αν εχει βγει αντιστοιχο για 2003η enzo δεν ειναι, διοτι πολυ απλα δεν ειναι αυτοκινητο παραγωγης
ειναι αγωνιστικο με αδεια χρησης για δρομο... -
Το οποίο 'μιμήθηκε' την πρωτιά της McLaren-F1 να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής F1 σε supercar (ανθρακονήματα) και παρ' όλο που κατασκευάστηκε σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα, ακόμα κρατάει τον 'πρεστιζάτο' τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.
ΥΓ. Μου άρεσαν πολύ οι απόψεις σου για την ιστορία της Φεράρι σε σύγκριση με την ιστορία άλλων 'αστείων' ομάδων. Πολύ ενδιαφέρουσες!
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
[snip]
η enzo δεν ειναι, διοτι πολυ απλα δεν ειναι αυτοκινητο παραγωγης
ειναι αγωνιστικο με αδεια χρησης για δρομο...Αυτοκίνητο παραγωγής είναι η Έντσο, στην κατηγορία των supercars! Και πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο μάλιστα! Συνολικά μάλλον το αρτιότερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ (από ότι λέει ο ειδικός Τύπος) μέχρι φυσικά να βγει ένα καλύτερο.
-
Βλέπω ότι ξεκινήσαμε με αντιπράθεση Ferrari-McLaren και το πήγαμε σε αντιπαράθεση Ιταλίας-Γερμανίας.Καταρχήν εσείς είστε οπαδοί της McLaren και όχι της Mercedes αν κατάλαβα σωστά.Ναι παραδέχομαι ότι η Mercedes φτιάχνει πολύ καλά αυτοκίνητα και ότι τεχνολογικά είναι πολύ δυνατή ωστόσο δεν ξέρω αν φτιάχνει και τα καλύτερα αυτοκίνητα.Ναι σίγουρα το όνομα Mercedes είναι πολύ 'βαρύ' και με ιστορία αλλά δε μπορώ να καταλάβω αυτή την ελληνική μανία και εμμονή με το όνομα Mercedes και τη γερμανική τεχνολογία γενικότερα.Θα έλεγα ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί -συγγνώμη για την έκφραση- γερμανόκαυλοι οι οποίοι θεωρούν οτιδήποτε γερμανικό ως τέλειο έιτε είναι μια απλή καρφίτσα είτε κάποιο μηχάνημα.Εντάξει ρε παιδιά και οι Ιταλοί έχουν φτιάξει τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα όπως και οι Γάλλοι και οι Γιαπωνέζοι.Η κορυφαία τεχνολογία της ENZO δηλαδή δε σημαίνει τίποτα για σας;Οι μεγάλες επιτυχίες των Ιταλών στους αγώνες (LANCIA,ALFA ROMEO) αλλά και των Γάλλων πως έγιναν;Τα απόλυτα ρεκόρ ταχύτητας της Mercedes που λες πάντως έγιναν με τη βοήθεια(οικονομική και τεχνολογική) του ναζιστικού καθεστώτος το οποίο χρησιμοποίησε τους αγώνες και τη Mercedes για να ανεβάσει το πρεστίζ της ναζιστικής τότε Γερμανίας.
Πάντως θέλω οι οπαδοί της McLaren να ξέρουν ότι δεν έχω τίποτα με την ομάδα τους και πολλοί περισσότερο με τους ίδιους και ότι η συζήτηση που κάνουμε εδώ είναι κατάθεση προσωπικών απόψεων.Δεν έχω καμία πρόθεση και όρεξη να φτάσω αυτή τη συζήτηση μακριά.
-
Δεν κάνω quotes γιατί θα... νυχτώσουμε
Απλά θέλω να πω ότι προσωπικά αισθάνομαι πρώτα από όλα οπαδός της Φ1 και μετά απλά υποστηρικτής της ΜακΛάρεν. Για αυτό και σε όλο το thread κάνω αναφορές σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο στη ΜακΛάρεν ή την Μερσέντες. Η αρχή δε της συγκεκριμένης εξέλιξης του thread έγινε όταν χαρακτήρισες τις υπόλοιπες ομάδες απρόσωπες, παρόμοιες με εταρείες που κατασλευάζουν ηλεκτρικές σκούπες και αστείο το γεγονός ότι έχουν οπαδούς. Δεν έκανες δηλαδή ούτε καν σύγκριση Φεράρι με ΜακΛάρεν, αλλά Φεράρι με οποιαδήποτε και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες.
Έπειτα, δεν νομίζω ότι σε όλο το thread είπα κάτι υποτιμητικό ή ψεύτικο σε ότι αφορά τη Φεράρι ή τους Ιταλούς γενικότερα. Την πραγματικότητα κατέθεσα (δεν παραποίησα δηλαδή την αλήθεια για να υποτιμήσω τη Φεράρι ή να ανεβάσω τη Μερσέντες ή τη Πεζό). Αντίθετα, όπου χρειάστηκε απέδωσα τα εύσημα ΚΑΙ στη Φεράρι.
Σε ότι αφορά τα παραδείγματα που ανέφερα για τις Μερσεντές και Μπενζ όπου λες ότι έγιναν με βοήθεια του ναζιστικού καθεστώτος, είναι ανακριβές διότι έγιναν πολύ πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πραγματικότητα, η κατάληξη τόσο του 1ου όσο και του 2ου Π.Π. ουσιαστικά ισοπέδωσαν τη Γερμανία σε όλα τα επιπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της αγωνιστικής της υπεροχής (η οποία πράγματι κατά τη διάρκεια του 2ου Π.Π. στηρίχτηκε από το ναζιστικό καθεστώς -τότε γεννήθηκε και ο αγωνιστικός θρύλος των 'Ασημένιων Βελών'- όπως και η Auto Union -νυν Audi).
Αυτά που ανέφερα όμως ήταν πολύ-πολύ πιο πριν.
Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί οτι η ιταλική πράδοση κυρίως στα σπορ αυτοκίνητα δημιουργήθηκε μετά τον 1ο Π.Π. με αγώνες όπως ο Τάργκα Φλόριο και 1000 Migglia, όταν οι Γερμανοί αδυνατούσαν να συμμετάσχουν λόγω της (δίκαιης) καταστροφής που υπέστησαν στον 1ο Π.Π. Πριν από αυτό, οι σημαντικοί εκπρόσωποι των Ιταλών στους αγώνες και στην αυτοκίνηση γενιότερα ήταν η Φίατ, η ?λφα (μαμά της Φεράρι) και η Μαζεράτι.
Εν ολίγοις, προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπήκα σε λογική αντιπαράθεσης Φεράρι-ΜακΛάρεν ή Ιταλών-Γερμανών, αλλά σε λογική κατάθεσης της ιστορίας, όπως τουλάχιστον αυτή καταγράφεται από τις περισσότερες σχετικές πηγές (ηλεκτρονικές & έντυπες).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
η enzo δεν ειναι, διοτι πολυ απλα δεν ειναι αυτοκινητο παραγωγης
ειναι αγωνιστικο με αδεια χρησης για δρομο...Αυτοκίνητο παραγωγής είναι η Έντσο, στην κατηγορία των supercars! Και πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο μάλιστα! Συνολικά μάλλον το αρτιότερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ (από ότι λέει ο ειδικός Τύπος) μέχρι φυσικά να βγει ένα καλύτερο.
για να ονομασουμε ενα αυτοκινητο 'παραγωγης' πρεπει να μπορεις κατα τη διαρκεια της παραγωγης του να πας σε οποιονδηποτε αντιπροσωπο οποιαδηποτε στιγμη και να παραγειλεις ή να αγορασεις ενα δινοντας το ζητουμενο ποσο
αν πραγματι ισχυει αυτο για την enzo και δεν το ηξερα εχεις δικιοαν ομως πραγματι υπαρχουν αλλα κριτηρια οπως λενε ...
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
για να ονομασουμε ενα αυτοκινητο 'παραγωγης' πρεπει να μπορεις κατα τη διαρκεια της παραγωγης του να πας σε οποιονδηποτε αντιπροσωπο οποιαδηποτε στιγμη και να παραγειλεις ή να αγορασεις ενα δινοντας το ζητουμενο ποσο
αν πραγματι ισχυει αυτο για την enzo και δεν το ηξερα εχεις δικιο ...Ε, ισχύει. Δεν ισχύει;
-
Φίλε migf1 και εγώ είμαι πάνω απ'όλα λάτρης των μηχανοκίνητων σπορ και έπειτα οπαδός της Ferrari.Μάλιστα συμπαθώ τα ράλυ λίγο περισσότερο από την F1.Και βέβαια μπορεί να χαίρομαι με την κυριαρχία της Ferrari τα τελευταία χρόνια,είναι όμως πολύ προτιμότερο να υπάρχει γερός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων αλλά και των πιλότων γιατί τότε πραγματικά χαιρόμαστε τους αγώνες.
Με ότι είπα σε προηγούμενα μηνύματα δεν ήθελα να υποτιμήσω ούτε τις ομάδες ούτε βέβαια τους οπαδούς τους.ΥΓ. Για την ιστορία θέλω να αναφέρω ότι το ναζιστικό καθεστώς υπήρχε χρόνια πριν ξεκινήσει ο Β' παγκόσμιος πόλεμος και ότι και το εργοστάσιο της Ferrari βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σε ότι αφορά τα παραδείγματα που ανέφερα για τις Μερσεντές και Μπενζ όπου λες ότι έγιναν με βοήθεια του ναζιστικού καθεστώτος, είναι ανακριβές διότι έγιναν πολύ πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πραγματικότητα, η κατάληξη τόσο του 1ου όσο και του 2ου Π.Π. ουσιαστικά ισοπέδωσαν τη Γερμανία σε όλα τα επιπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της αγωνιστικής της υπεροχής (η οποία πράγματι κατά τη διάρκεια του 2ου Π.Π. στηρίχτηκε από το ναζιστικό καθεστώς -τότε γεννήθηκε και ο αγωνιστικός θρύλος των 'Ασημένιων Βελών'- όπως και η Auto Union -νυν Audi).Τη Γερμανία την κυβερνούσαν οι Ναζί από το 1932 και σχεδόν αμέσως άρχισε η άνοδος των Mercedes και Auto-Union, για να κορυφωθεί το 1936 με την κόντρα Καρατσιόλα-Ροζμάγιερ (και του μεγάλου Νουβολάρι φυσικά) και τα V16 μοτερ των 600 ίππων (με τα 'λαστιχάκια' της εποχής ) τοποθετημένα στο κέντρο (ο Κούπερ είναι πολύ μεταγενέστερος).
Αλλά και πριν, που κυριαρχούσε η Alfa Romeo, δεν ήταν από πίσω το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι (κυβερνούσε την Ιταλία από το 1922) ?
Τι σχέση έχουν αυτά όμως με το αν οι εταιρείες αυτές πρόσφεραν στην αυτοκίνηση, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή επειδή πίσω από τη Mercedes ήταν ο Χίτλερ (και πίσω από την VW και τον Porsche πατέρα, μην το ξεχνάμε), πρέπει να διαγραφεί η ιστορία τους ?
ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ