-
Παιδιά εδώ και μέρες με αφορμή τις απονομές των βραβείων Οσκαρ και των Χρυσών Βατόμουρων στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα να κάνουμε κάτι παρόμοιο για τα αυτοκίνητα.
Αν θεωρήσουμε ότι στην Ευρώπη τα αντίστοιχα Όσκαρ αυτοινήτου είναι το Car of the year (COTY) σε εμάς απομένει να απονειμουμε τα Ελληνικά Χρυσά Βατόμουρα Αυτοκινήτου 2006 (ΕΧΒΑ).'Δικαίωμα συμμετοχής' θα εχουν αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους για πρώτη φορά μέσα στο 2006. Θέλω να ψηφίσετε τα αυτοκίνητα εκείνα που σας χαλούν για κάποιο λόγο: αισθητικο, μηχανικό ή οποιονδήποτε άλλο, τον οποιο δεν απαιτείται να εξηγήσετε.
Τα υποψήφια αυτοκίνητα θα τα προτείνετε εσείς κάνοντας ποστ σε αυτό εδώ το topic. Η διαδικασία αυτη θα διαρκέσει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.
Κατόπιν εγώ θα συγκεντρώσω τις υποψηφιότητες που προτείνετε και τα 8 ή 10 πρώτα σε προτιμήσεις (όσες επιλογές επιτρέπει το σύστημα της σελίδας) θα μπουν σε ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει άλλες 15 μέρες.
Το Ελληνικό Χρυσό Βατόμουρο θα αναδειχτεί αυτόματα μετά το πέρας των 15 αυτων ημερών.
Αν έχετε όποιεσδήποτε ιδέες για αλλαγές επι της διαδικασίας είναι ευπρόσδεκτες.
Τι περιμένετε λοιπόν; Φτυάρι ανα υπολογιστή...
Οι δικές μου προτάσεις είναι:
- Ssangyong Actyon
- Kia Rio
- Chevrolet Aveo
- Citroen C1
- Fiat Panda 100.
Υ.Σ. 1: Αν διαφωνείτε με τις προτάσεις οποιουδήποτε δε χρειάζεται να ανοίξετε αντιπαράθεση μαζί του σε αυτό το τόπικ αφού τελκά η διαδικασία θα αναδείξει τς 8-10 κυρίαρχες τάσεις που θα μπουν στην τελική ψηφοφορία και θα διευκολύνετε και εμένα που θα κάνω τη διαλογή μετά το πέρας της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων
Υ.Σ. 2: Επειδή υπάρχει περίπτωση για κάποια μοντέλα να μην είμαστε βέβαιοι αν κυκλοφόρησαν τέλος 2005 ή αρχές 2006 παρακαλώ να είστε προσεχτικοί και αν διαπιστώνετε ότι ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί από το 2005 να με ενημερώνετε για να αφαιρείται από τη διαδικασία.
-
Παιδιά εδώ και μέρες με αφορμή τις απονομές των βραβείων Οσκαρ και των Χρυσών Βατόμουρων στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα να κάνουμε κάτι παρόμοιο για τα αυτοκίνητα.
Αν θεωρήσουμε ότι στην Ευρώπη τα αντίστοιχα Όσκαρ αυτοινήτου είναι το Car of the year (COTY) σε εμάς απομένει να απονειμουμε τα Ελληνικά Χρυσά Βατόμουρα Αυτοκινήτου 2006 (ΕΧΒΑ).'Δικαίωμα συμμετοχής' θα εχουν αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους για πρώτη φορά μέσα στο 2006. Θέλω να ψηφίσετε τα αυτοκίνητα εκείνα που σας χαλούν για κάποιο λόγο: αισθητικο, μηχανικό ή οποιονδήποτε άλλο, τον οποιο δεν απαιτείται να εξηγήσετε.
Τα υποψήφια αυτοκίνητα θα τα προτείνετε εσείς κάνοντας ποστ σε αυτό εδώ το topic. Η διαδικασία αυτη θα διαρκέσει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.
Κατόπιν εγώ θα συγκεντρώσω τις υποψηφιότητες που προτείνετε και τα 8 ή 10 πρώτα σε προτιμήσεις (όσες επιλογές επιτρέπει το σύστημα της σελίδας) θα μπουν σε ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει άλλες 15 μέρες.
Το Ελληνικό Χρυσό Βατόμουρο θα αναδειχτεί αυτόματα μετά το πέρας των 15 αυτων ημερών.
- Ssangyong Actyon
- Kia Rio
- Chevrolet Aveo
- Citroen C1
- Fiat Panda 100.
Υ.Σ. 1: Αν διαφωνείτε με τις προτάσεις οποιουδήποτε δε χρειάζεται να ανοίξετε αντιπαράθεση μαζί του σε αυτό το τόπικ αφού τελκά η διαδικασία θα αναδείξει τς 8-10 κυρίαρχες τάσεις που θα μπουν στην τελική ψηφοφορία και θα διευκολύνετε και εμένα που θα κάνω τη διαλογή μετά το πέρας της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων
Υ.Σ. 2: Επειδή υπάρχει περίπτωση για κάποια μοντέλα να μην είμαστε βέβαιοι αν κυκλοφόρησαν τέλος 2005 ή αρχές 2006 παρακαλώ να είστε προσεχτικοί και αν διαπιστώνετε ότι ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί από το 2005 να με ενημερώνετε για να αφαιρείται από τη διαδικασία.
-
- Ssangyong Actyon
- Kia Rio
- Chevrolet Aveo
- Citroen C1
- Fiat Panda 100.
-
Ssangyong Actyon
Kia Rio
Chevrolet Aveo -
Γιατί το C1 και όχι Aygo, 107;
Το rio είναι μια χαρά.
To δικό μου βατόμουρο:
το νέο Hyundai Accent. -
το θεμα ειναι να αιτιολογειται αυτα που λετε... και οχι απλα να θαβεται για υποκειμενικους λογους η επειδη δεν ξυπνησαμε καλα το πρωι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί το C1 και όχι Aygo, 107;Το rio είναι μια χαρά.
To δικό μου βατόμουρο:
το νέο Hyundai Accent.+1
Μαλλον θα ηταν σωστο να επικεντρωθουμε στο αισθητικο μερος γιατι το οδηγικο κ λειτουργικο δεν το γνωριζουμε οι περισσοτεροι καθος δεν ειναι δυνατον να τα εχουμε οδηγησει κ ολα!
Εγω προτεινω το αccent διοτη δειχνει ειτε απο μπροστα ειται απο πισω στενο κ ψιλο.
Eιναι σαν να το βλεπεις σε τηλεοραση με φορματ 4/3 κ η εκπομπη του να ειναι 16/9! κατι σαν του σκαι tv! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
το θεμα ειναι να αιτιολογειται αυτα που λετε... και οχι απλα να θαβεται για υποκειμενικους λογους η επειδη δεν ξυπνησαμε καλα το πρωι.Όντως.
Θέλω να ψηφίσετε τα αυτοκίνητα εκείνα που σας χαλούν για κάποιο λόγο: αισθητικο, μηχανικό ή οποιονδήποτε άλλο, τον οποιο δεν απαιτείται να εξηγήσετε.
Εγώ πάντως ξύπνησα αγκαλίτσα με την καρδούλα μ κι οπότε μένω σταθερός στις ψήφους μου. Αν και θα ήθελα να προσθέσω και το
Αξεντ.
-
Αρα θα βάλουμε και το ΛΕΟΝ? μέσα?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί το C1 και όχι Aygo, 107;+1 ακριβώς τα ίδια είναι
-1 Με το σκεπτικό της άσχημης αισθητικής, παίρνει κατευθείαν το βραβείο οπότε η ψηφοφορία χάνει το ενδιαφέρον της...
Το ρίο είναι πολύ καλό αμάξι για τα λεφτά του, απλά δεν είναι πεντάστερο...
θα έβαζα ακόμα:
Jeep Compass/Dodge Caliber (και καλά τζιπ)
Alfa Romeo Brera (πολύ βαριά, άσχημη για σπορ άλφα, στενάχωρη και ΚΑΙΕΙ!!!)
Daihatshu Copen (μία προσθιοκίνητη κουράδα τόσο ακριβή?)
Honda Civic (πολύ και καλά χάι τεκ αλλά εκεί όπου υπάρχει ουσία βλέπω ημιάκαμπτους και 4 αστέρια)
Audi Q7 (Ο ορισμός της απληστίας, ένα βενζινοβόρο κτήνος με παθητική ασφάλεια χειρότερη από γιάρις!!!!)
Toyota Auris (όχι τόσο κακό, αλλά περίμενα η τογιότα να δώσει σημασία και στα μηχανικά μέρη όχι μόνο στο ντιζάιν)
και Seat Leon από αντίδραση στα ελληνίκά βραβεία!! (4άστερο, που δεν μπορεί να κουνηθεί με τον 1.6 και δεν βλέπεται από πάνω? ευχαριστώ δεν θα πάρω) -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Γιατί το C1 και όχι Aygo, 107;
+1 ακριβώς τα ίδια είναι
-1 Με το σκεπτικό της άσχημης αισθητικής, παίρνει κατευθείαν το βραβείο οπότε η ψηφοφορία χάνει το ενδιαφέρον της...
Το ρίο είναι πολύ καλό αμάξι για τα λεφτά του, απλά δεν είναι πεντάστερο...
θα έβαζα ακόμα:
Jeep Compass/Dodge Caliber (και καλά τζιπ)
Alfa Romeo Brera (πολύ βαριά, άσχημη για σπορ άλφα, στενάχωρη και ΚΑΙΕΙ!!!)
Daihatshu Copen (μία προσθιοκίνητη κουράδα τόσο ακριβή?)
Honda Civic (πολύ και καλά χάι τεκ αλλά εκεί όπου υπάρχει ουσία βλέπω ημιάκαμπτους και 4 αστέρια)
Audi Q7 (Ο ορισμός της απληστίας, ένα βενζινοβόρο κτήνος με παθητική ασφάλεια χειρότερη από γιάρις!!!!)
Toyota Auris (όχι τόσο κακό, αλλά περίμενα η τογιότα να δώσει σημασία και στα μηχανικά μέρη όχι μόνο στο ντιζάιν)
και Seat Leon από αντίδραση στα ελληνίκά βραβεία!! (4άστερο, που δεν μπορεί να κουνηθεί με τον 1.6 και δεν βλέπεται από πάνω? ευχαριστώ δεν θα πάρω)Δεν θα μπορούσα ποτέ να δώσω βατόμουρο σε alfa οπότε η brera θα έπρεπε να βγει από την σχετική λίστα...το σιβικ αν δεν το έχεις οδηγήσει μην το κρίνεις διότι θα εκπλαγείς...το auris έχει μια χαρά μηχανικά μέρη ειδικά το 1.6...υπερβολικό σε βρίσκω...εν μέρει έχεις δίκιο για το ενεργοβόρο του q7 αλλά για την παθητική ασφάλεια...το παρακάνεις
Εγώ θα διατηρούσα το accent και τα ssangyong + aveo προσθέτοντας το landwind από την Κίνα.
Ρε παιδιά το Rio γιατί το βρίζουμε; Μια χαρά είναι... -
Landwind παίδες. Τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες μπροστά στο τέρας των 2 τόνων χωρίς ABS
ΥΓ 1: Auris, Panda 100 και Leon στα χρυσά βατόμουρα; Ας είμαστε λίγο σοβαροί, ναι;
ΥΓ 2: Ομοίως για το C1, το οποίο δεν είναι καν μοντέλο 2006. Και αυτό και τα αδέλφια του είναι μάλλον η κορυφαία πρόταση αυτοκινήτου πόλης αυτή τη στιγμή. Αναμένοντας το 500αράκι φυσικά.
ΥΓ 3: Περί Accent, εύκολα θα μπορούσε να το βάλει κανείς, από τη στιγμή που είναι σημαντικά ακριβότερο απο τον προκάτοχο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα περισσότερο.
ΥΓ 4: το Copen είναι απαράδεκτα ακριβό, αλλά αυτό δεν το κάνει βατόμουρο. Βάλτε τα με την EMIKO, όχι με το αμαξάκι. Είναι ταχύτατο, πρωτότυπο, πανάλαφρο και πολύ ενδιαφέρον. Συν τοις άλλοις, είναι μοντέλο 2003.
ΥΓ 5: Το Rio είναι γερή υποψηφιότητα και το Aveo ακόμα πιο γερή, αλλά είπαμε... Landwind!
-
krusenator εγραψε:
ΥΓ 3: Περί Accent, εύκολα θα μπορούσε να το βάλει κανείς, από τη στιγμή που είναι σημαντικά ακριβότερο απο τον προκάτοχο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα περισσότερο.μου το εξηγεις λιγακι? εγω δεν εχω αποψη αλλα ακουσα για βελτιωση σε ολους τους τομεις.
παιδια εγω θα ηθελα το Leon(ή το toledo?) ή το Q7 . Landwing ειναι σα να κλεβουμε εκκλησια. το θεμα ειναι να βγαλουμε κατι το οποιο και καλα αξιζει αλλα δεν... ; .οπως ειναι τα κανονικα βραβεια που κραζουν κατι διασημο.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
krusenator εγραψε:
ΥΓ 3: Περί Accent, εύκολα θα μπορούσε να το βάλει κανείς, από τη στιγμή που είναι σημαντικά ακριβότερο απο τον προκάτοχο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα περισσότερο.μου το εξηγεις λιγακι? εγω δεν εχω αποψη αλλα ακουσα για βελτιωση σε ολους τους τομεις.
Και ελάχιστα βελτιωμένο να είναι παντού, με την τιμή που έχει και με τις εκδόσεις που έχει (μόνο sedan και μόνο 1,4), δεν θα πάει πουθενά. Από τη στιγμή που οι προκάτοχοί του πούλησαν τρελά στην Ελλάδα, αυτό πάει άπατο. Ε, είναι λόγος για βατόμουρο ΙΜΗΟ. Για design, ανάρτηση, τιμόνι, εσωτερικό, ουδέν σχόλιον
παιδια εγω θα ηθελα το Leon(ή το toledo?) ή το Q7 . Landwing ειναι σα να κλεβουμε εκκλησια. το θεμα ειναι να βγαλουμε κατι το οποιο και καλα αξιζει αλλα δεν... ; .οπως ειναι τα κανονικα βραβεια που κραζουν κατι διασημο.
'Και καλά αξίζει αλλά δεν...' το Λεόν??? Μιλάς για ένα εκ των κορυφαίων μικρομεσαίων που έρχεται και σε καλή τιμή. Μας αρέσει, δε μας αρέσει, έτσι είναι.-
Το Q7 ΟΚ, υπερβολή του κερατά, αλλά δεν είναι και για βατόμουρο. Κουβαλάει τεχνολογία, είναι πολυτελές, πάει σβέλτα.
Επιμένω στο Landwind και δεν αισθάνομαι να κλέβω εκκλησία. Εκκλησία προσπαθούν να κλέψουν (ανεπιτυχώς, δεν πρέπει να έχει πουλήσει πάνω από 3 τεμάχια) όσοι πάνε να πουλήσουν όχημα με τεχνογνωσία 20ετίας, με βάρος 2 τόνους, χωρίς ABS, και μάλιστα στην 'προνομιακή' τιμή που το λανσάρισαν (έχει πέσει λίγο τώρα). Είναι ασυγχώρητο το αυτοκίνητο. Σου εύχομαι ΠΟΤΕ να μη χρειαστεί να φρενάρεις δυνατά και ΠΟΤΕ να μη χρειαστεί να φρενάρει ο από πίσω σου δυνατά με αυτό το πράγμα... ΑΝ ζήσεις, θα το θυμάσαι για πάντα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σαν design με χαλάει ιδιαίτερα το 5θυρο Civicκαι εμένα αν είχα φερράρι θα με χάλαγε...αλλά τι σχέση έχει αυτό με τα βατόμουρα;
-
ρε krus και γιατι δε το γραφετε στα περιοδικα το , ενταξυ νιωθουμε και λιγο μαλακες δηλαδη.
ο οδηγος μου φρεναρε δυνατα με renault 5 , μπλοκαρισμα δε ξερω και γω ποσα μετρα .... σπασμενο ψυγειο και γενικα οτι δοχειο υπηρχε στο χωρο του κινητηρα , και το γαμωκορολα μπροστα να μην εχει γρατσουνισει προφυλακτηρα ... τουλαχιστον δε σπασαμε τα μουτρα μας ... φανταζομαι καπως ετσι ειναι και το Landwing.
aaaahhh , they dont make them as they used to
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ρε krus και γιατι δε το γραφετε στα περιοδικα το , ενταξυ νιωθουμε και λιγο μαλακες δηλαδη.Πρόσεξε, δεν είπα ότι είναι κακό. Είπα ότι είναι βατόμουρο, αν το συγκρίνεις με την πορεία των προκατόχων του. Έπρεπε να είναι φθηνότερο και, κυρίως, καλύτερο. ΠΟΛΥ καλύτερο. Σε παραπέμπω στο Kia Cee'd.
ο οδηγος μου φρεναρε δυνατα με renault 5 , μπλοκαρισμα δε ξερω και γω ποσα μετρα .... σπασμενο ψυγειο και γενικα οτι δοχειο υπηρχε στο χωρο του κινητηρα , και το γαμωκορολα μπροστα να μην εχει γρατσουνισει προφυλακτηρα ... τουλαχιστον δε σπασαμε τα μουτρα μας ... φανταζομαι καπως ετσι ειναι και το Landwing.
Όχι δεν είναι έτσι. Είναι πολύ χειρότερο. Ζυγίζει >2 φορές όσο ένα Ρενό 5 (θα ισοπεδώσει τα πάντα), είναι 2 φορές πιο ψηλό (θα περάσει πάνω από ότι βρει), έχει απείρως χειρότερη ανάρτηση. Τέσπα, αρκετά το θάψαμε, απλώς προσπαθώ να δικαιολογήσω την ψήφο μου.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
'Δικαίωμα συμμετοχής' θα εχουν αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους για πρώτη φορά μέσα στο 2006. Θέλω να ψηφίσετε τα αυτοκίνητα εκείνα που σας χαλούν για κάποιο λόγο: αισθητικο, μηχανικό ή οποιονδήποτε άλλο, τον οποιο δεν απαιτείται να εξηγήσετε.
Γι΄αυτο το έβαλα
υπό αυτό το πρίσμα δεκτή η άποψη σου ...αν και για μένα είναι επιτυχία για ένα αυτοκίνητο να έχει λόγω της εμφάνισης του φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς...προφανώς εγώ ανήκω στους φίλους και εδώ και λίγες μέρες στους ιδιοκτήτες
-
Παίδες τα μοντέλα που πρότεινα εγώ είναι αυτά που μάλλον δεν θα πρότεινε κανείς. Οι γνωστοί εγκάθετοι θα κάνουν την κλασσική τους επίθεση στην απωανατολίτικη αυτοκινητοβιομηχανία, για αυτό δεν ανέφερα τίποτα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι 2 είναι οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα:
α) οι ρύποι
β) η παθητική ασφάλεια (η ενεργητική είναι σε πολυ καλά επιπέδα κατ' εμε για την συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων)Τα αμάξια που μόλις ανέφερα αποτυγχάνουν είτε στον ένα είτε στον άλλο τομέα και αντιπαραθέτουν το ντιζάιν ώς κύριο προσόν. Ναι υπάρχουν αμάξια που δεν θα τα αγόραζα επειδή είναι πολύ άσχημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαρα τη ζωή μου για να δείχνω πιο 'κούλ'. Όταν υπάρχουν ένα σωρό σουπερμίνι 5άστερα το βρίσκω απαράδεκτο αμάξια όπως το Q7, Leon & Civic να είναι λιγότερο ασφαλή, όντας 4άστερα.
Αν στην τελική θέλω ένα αμάξι να κάνω το κέφι μου πάιρνω ένα μίατα πρώτης γενιάς ή ένα οποιδήποτε ραλλύ μτχ και είμαι ο πρώτος του χωριού. Οδηγική ευχαριστηση μπορεί να βρεθεί έυκολα και φτηνά, άλλα πράγματα είναι δύσκολο να συνδυαστούν...
-
Landwind ..... χωρίς σχόλια
Q7 .... πολύ νεκροφόρα !
Ελληνικό Βατόμουρο - COTY 2006