-
Υπάρχει κάποιος που να συμβίωσε έστω και λίγο και με τα 2 αμάξια αυτά;
(σοβαρά ρωτώ)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
παντως σημερα ειχα μια ολιγοωρη συμβιωση με ενα Leon Cupra fsit ΜΕ προγραμμα, και μπορω να πω οτι τελικα ουδεμια σημασια δεν εχει πως φαινεται απ'εξω....
το αμαξι λεει! ειναι και στημενο και γρηγορο. (και με προδιαγραφες για ΠΟΛΥ γρηγορο)
Revo?
μπααα... δεν εχει η revo προγραμμα για cupra/s3 ακομα. αυτο της υπογραφης μου.
Μη μου πείς Πέτρο...??? Αρα είσαστε οι πρώτοι και το χαίρομαι ιδιαίτερα ... Αντε γιάτί δεν κρατιέμαι ... Θα φύγει παραγγελία σύντομα ... Γιά βάλε και καμμία μέτρηση σύντομα να δούμε πόσο θα πάρει από τα 238ps τροχό που έβγαλε στο Dynojet του Drive; ας πάει και 260ps τροχό εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν ...
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Υπάρχει κάποιος που να συμβίωσε έστω και λίγο και με τα 2 αμάξια αυτά;(σοβαρά ρωτώ)
Το GTI το έχω κάνει test drive πριν κανένα χρόνο ...!
Το Leon θα το οδηγήσω την ερχόμενη εβδομάδα ...
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
παντως σημερα ειχα μια ολιγοωρη συμβιωση με ενα Leon Cupra fsit ΜΕ προγραμμα, και μπορω να πω οτι τελικα ουδεμια σημασια δεν εχει πως φαινεται απ'εξω....
το αμαξι λεει! ειναι και στημενο και γρηγορο. (και με προδιαγραφες για ΠΟΛΥ γρηγορο)
Revo?
μπααα... δεν εχει η revo προγραμμα για cupra/s3 ακομα. αυτο της υπογραφης μου.
Μη μου πείς Πέτρο...??? Αρα είσαστε οι πρώτοι και το χαίρομαι ιδιαίτερα ... Αντε γιάτί δεν κρατιέμαι ... Θα φύγει παραγγελία σύντομα ...
**Γιά βάλε και καμμία μέτρηση σύντομα να δούμε πόσο θα πάρει από τα 238ps τροχό που έβγαλε στο Dynojet του Drive; ας πάει και 260ps τροχό εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν ... **
μετρησεις καναμε, και φυσικα στο ιδιο δυναμομετρο που ειχε μετρησει το drive το μαμα cupra.
βλεπεις, εκτος απο το drive, αρεσει και σε μας το dynojet.δυστυχως ομως αγαπητε ckosm θα σε απογητευσω....
αμα θες 260ps τροχο περιμενε να βγαλουν αλλοι προγραμμα για να βαλεις.γιατι
εμεις παιζουμε απο 284 αλογα στη ροδα, και πανω.οσο για την παραγγελια.... σου εχω και βυσμα ετοιμο για να το παρεις πιο γρηγορα, αν τελικα το αποφασισεις.
-
Πριν από δέκα μέρες παρέλαβα Golf V GTI DSG.
Δεν έχω ούτε είχα καμμία ιδιαίτερη αγάπη στη μάρκα. Η δε εμφάνιση γενικά δεν με ενδιαφέρει, αυτό που με ενδιαφέρει όμως πολύ είναι η εσωτερική λειτουργικότητα.
Για να το επιλέξω δοκίμασα για πάνω από 24 ώρες (έως και μία εβδομάδα) όλα τα εν δυνάμει ανταγωνιστικά. Δηλαδή Focus ST, RX8 Cosmo, Leon FR (το Cupra δεν είχε κυκλοφορήσει), Megane 225, Astra OPC, R32 και εσχάτως το Clio 197.
Ολα είναι εξαιρετικά. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Το καθένα με τον τρόπο του. Ομως εγω ένα μπορούσα να αγοράσω ...
Το Golf υπερίσχυσε για τους εξής πολύ υποκειμενικούς λόγους :
- DSG. Ιδιοφυές. Μπορείς να οδηγήσεις τεμπέλικα με το πλήρως αυτόματο ή σαν κάφρος με το σειριακό ή το sport. Επίσης έχει έναν αλγόριθμο που μαθαίνει το στυλ σου και υπακούει ακόμα πιο γρήγορα στις επαναλαμβανόμενες εντολές σου (πάτημα γκαζιού και αλλαγές ταχυτήτων).
- Εσωτερικός διάκοσμος. Εξαιρετικά καθίσματα και αντίστοιχος εξοπλισμός (που φυσικά πρέπει να πληρώσεις έξτρα). Το εσωτερικό του είναι το πιο φιλόξενο για αυτόν που δεν κάνει μόνο βόλτες.
- Πρακτικό. Το 5πορτο γιατί έχουμε και οικογένεια.
- Σκληρό και στιβαρό αλλά σε καμμία περίπτωση κουραστικό.
- Καλοτάξιδο. 160 χλμ με περίπου 3.500 στροφές και πολύ ησυχία.
- Στήσιμο στο δρόμο. Για τα γούστα μου και τις ικανότητές μου, τέλειο.
- Ροπή από τις 0 στροφές. Είναι τελικά turbo ?
- Γρήγορο. Δεν μπάινω στη λογική πιο γρήγορο ή λιγότερο γρήγορο από κάποιο άλλο γιατί αυτή η αναζήτηση δεν έχει τέλος.
Συμπέρασμα, το συνολικό πακέτο που παρέχει το GTI για τη καθημερινή συμβίωση (γιατί η καθημερινότητα δεν έχει μόνο ανηφορικές ειδικές και αλλαγές στους κόφτες) του δίνει άνετα την πρώτη θέση. Και δεν πρέπει να το ακούτε αυτό για πρώτη φορά.
Γενικά όμως όποιο από τα προαναφερόμενα και να επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο ότι θα κάνει πολλά χαμογελαστά χιλιόμετρα.
Πάνος
-
με γεια σου Πανο!
καλοταξιδος και καλογκαζοτος!
ειμαι σιγουρος οτι θα το χαρεις οπως πρεπει -
Τέλεια επιλογή Πάνο! Ειδικά για το DSG.... Ακριβώς το ίδιο θα επέλεγα κι εγώ αν (που δεν...) είχα τα χρήματα!
-
ευχαριστώ
Π
ΥΓ. Ξέχασα να αναφέρω ότι με ελαφρύ πόδι είναι εξαιρετικά οικονομικό.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μετρησεις καναμε, και φυσικα στο ιδιο δυναμομετρο που ειχε μετρησει το drive το μαμα cupra.
βλεπεις, εκτος απο το drive, αρεσει και σε μας το dynojet.δυστυχως ομως αγαπητε ckosm θα σε απογητευσω....
αμα θες 260ps τροχο περιμενε να βγαλουν αλλοι προγραμμα για να βαλεις.γιατι
εμεις παιζουμε απο 284 αλογα στη ροδα, και πανω.οσο για την παραγγελια.... σου εχω και βυσμα ετοιμο για να το παρεις πιο γρηγορα, αν τελικα το αποφασισεις.
Aπογοητεύτηκα ... !!! 284 ps ρόδα ...??? Θέλω και άλλα ... !!!
Αντε, τα μέσα σου γιά την παραγγελία ... !!!
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI