-
κι εμείς φύση είμαστε. φυσικά και επηρεάζουμε το όλο σύστημα.
Εγώ βλέπω οτι τα τελευταία χρόνια όλο κάτι τέτοια 'ρεκόρ' σπάνε...
Ο θερμότερος χειμώνας, το βροχερότερο καλοκαίρι, χιόνι τον απρίλη μίνι καύσωνας τον Νοέμβρη, σταματάνε οι μουσώνες, λιώνουν τα παγόβουνα... πράγματα που έχουν ξαναγίνει ίσως πριν από 50, 100 ή 700 χρόνια αλλά ποτέ όλα μαζί. Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες; -
Οι κλιματολογικες αλλαγες συνεβαιναν και συμβαινουν στον πλανητη μας αλλα οχι ρε παιδι μου σε φασμα 20-30 χρονων οπως προσπαθουν να μας πεισουν τελευταια.
-
Πριν ανθίσουν οι φράουλες πριν 700 χρόνια, μπορεί να είχαν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι Χρήστο. Πιστεύω ότι η φύση κινείται και λειτουργεί από μόνη της. Χωρίς να μπορούμε να την επηρεάσουμε ουσιαστικά.Έχουμε κάψει και συνεχίζουμε να καίμε καύσιμα και το διοξείδιο του άνθρακα έχει ανέβει σε τρομακτικά επίπεδα. Στην εποχή των παγετώνων η Ευρώπη ήταν σκεπασμένη με πάγο 500 μέτρα. Αν αλλάξει το κλίμα δεν θα μείνουν πολλοί, ποιος ξέρει τι θα γίνει. Πάντως δεν θα είναι μικροπράματα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οι κλιματολογικες αλλαγες συνεβαιναν και συμβαινουν στον πλανητη μας αλλα οχι ρε παιδι μου σε φασμα 20-30 χρονων οπως προσπαθουν να μας πεισουν τελευταια.ποιοί ακριβώς προσπαθούν να μας πείσουν;
η greenpeace για να αγοράζουμε μπλουζάκια;
οι κομμουνιστές για να μας πείσουν οτι ο καπιταλισμός φταίει και για τον καιρό;
οι μανάβηδες για να δικαιολογήσουν τις τιμές τους;Πριν ανθίσουν οι φράουλες πριν 700 χρόνια, μπορεί να είχαν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα...
Μπορεί και να είχε γίνει και καμιά βιομηχανική επανάσταση και να μη το θυμόμαστε
-
Δεν έχουμε τα στοιχεία βρε εγκάθετε!!!....
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οι κλιματολογικες αλλαγες συνεβαιναν και συμβαινουν στον πλανητη μας αλλα οχι ρε παιδι μου σε φασμα 20-30 χρονων οπως προσπαθουν να μας πεισουν τελευταια.
ποιοί ακριβώς προσπαθούν να μας πείσουν;
η greenpeace για να αγοράζουμε μπλουζάκια;
οι κομμουνιστές για να μας πείσουν οτι ο καπιταλισμός φταίει και για τον καιρό;
οι μανάβηδες για να δικαιολογήσουν τις τιμές τους;Και οι αλλαγες στο κλιμα του πλανητη τις παρουσιαζουμε εντασσομενες στον κανονα της υπερβολης που μας διακρινει σαν Ελληνες.
Εχουν βγει μελετες που μας λενε οτι σε 30-50 χρονια η Μεσογειος θα γινει Σαχαρα....
Αλλες λενε οτι θα υπαρχει λειψηδρια , 'τα ακραια καιρικα φαινομενα' ειναι τις μοδας......Απο αυτη την υπερβολη δεν κερδιζει καποιος οπως το θετεις, απλα να γεμιζουμε κανα δελτιο στις TV, και κανα δισελιδο στις εφημεριδες.
Εξαλλου παντα η καστροφολογια πουλαει, γιατι οχι και εδω????
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Δεν έχουμε τα στοιχεία βρε εγκάθετε!!!....
Πως δεν τα'χουμε; εδώ ξέρουμε οτι ανθίσαν οι φράουλες
Το να λέει κανεις οτι 'αφού μέχρι τώρα το κλίμα δεν άλλαζε σε 20-30 χρόνια άρα δε συμβαίνει και τώρα' είναι σαν να λέει οτι 'αφού ο παγκόσμιος πληθυσμός μέχρι το 1900 αυξανόταν με έναν α' ρυθμό το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και σήμερα αρα ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 3,2 δις και όχι 6,5 όπως προσπαθον να μας πείσουν'
Πιστεύεις οτι μόνο το Σταρ και το Αλτερ μιλάνε για αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου κλίματος;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πιστεύεις οτι μόνο το Σταρ και το Αλτερ μιλάνε για αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου κλίματος;
Ολοι μιλανε.... αλλα οσα σοβαρα αρθρα εχω διαβασει, και επιστημονες εχω ακουσει λενε οτι δεν στοιχειοθετειται ακομη αλλαγη του κλιματος.
Τωρα οι μελλοντολογοι μπορουν να λενε οτι θελουν, στοιχεια δεν βλεπω
-
Μακάρι να γίνει παραθαλάσσιο το οικόπεδο που έχω στα 1000 μ. από το γυαλό.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ολοι μιλανε.... αλλα οσα σοβαρα αρθρα εχω διαβασει, και επιστημονες εχω ακουσει λενε οτι δεν στοιχειοθετειται ακομη αλλαγη του κλιματος.
Τωρα οι μελλοντολογοι μπορουν να λενε οτι θελουν, στοιχεια δεν βλεπω
τα στοιχεια υπαρχουν, καθε χρονο λιωνουν οι παγοι, η σταθμη του νερου ανεβαινει οπως και η θερμοκρασια καθε χρονο.
και φυσικα ο ανθρωπος επηρεαζει το περιβαλλον, τι λεμε τωρα ρε παιδια..
δηλαδη το κλιμα της πολης του Λος Αντζελες που κραταει ολα τα καυσαερια και κανει ομιχλη το νεφος δεν ειναι απο τον ανθρωπο; το ιδιο προβλημα εξ'αλλου (σε μικροτερη κλιμακα ομως) εχει και η αθηνα εξ'αιτιας της μορφολογιας του λεκανοπεδιου
νταξ αυτα ας ειναι γνωστα και δε χρειαζεται να'σαι ειδικος για να τα ξερεις..
οπως και στη θαλασσα του καναδα που εχουν παρει εκει ολα τα χημικα αποβλητα τα ρευματα απο αμερικη και εχουν ψοφησει/αρρωστησει ολα τα ζωα με τεραστια επιδραση στο περιβαλλον και στη φυση..
αν αυτο δεν θεωρειται ανθρωπινη επεμβαση και αλλαγη στη φυση τοτε τι θεωρειται, μια ατομικη βομβα που θα εξαφανισει το μισο βορειο ημισφαιριο; -
Αρχες δεκαετιας του 90 υπηρχε εντονη ληψειδρια στην Ελλαδα και θυμαμε στην Αθηνα τα αποθεματα νερου ειχαν μειωθει παρα πολυ, και τοτε λεγαμε τα ιδια, το κλιμα αλλαζει.
Τα επομενα χρονια οχι μονο δεν ειχαμε προβλημα, αλλα αναπληρωθηκαν και με το παραπανω.
Τι θελω να πω, οτι η οποιοι περιοδοι 'προβληματων' υπαρχουν στον πλανητη δεν σημαινει αλλαγη κλιματος σωνει και καλα.
Ο χρονος αυτων των αλλαγων δεν ειναι 20-30 χρονια αλλα πολυ περισσοτερα.
-
Άσε που ειδικά φέτος είναι και το EL-NINIO που έρχεται κάθε 6-7 χρόνια.
Λογικό είναι να έχουμε μερικούς βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.
Εξάλλου ο χειμώνας ακόμα μπροστά μας είναι. -
Λοιπόν, τα γεγονότα:
- Συνεχιζόμενη αύξηση μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη.
- Λιώσιμο πάγων, αποδεδειγμένο με φωτογραφίες τόσο τοπικά όσο και από αεροφωτογραφίες.
- Είδη που χάνουν το βιολογικό τους σπίτι, από αυτό το λόγο. Άρα διαταραχή της οικο - αλυσίδας
Πάμε στα πιο πρόσφατα σε εμάς
- Ένας από τους πιο ζεστούς καταγεγραμένους χειμώνες των τελευταίων 50 ετών ( η πηγή μου δεν είναι ο Ευαγγελάτος)
- Προβλήματα στην Ελβετία και στις Άλπεις επειδή δεν υπάρχει χιόνι.
- Ασυνήθιστος ζεστός χειμώνας ΚΑΙ στην Ελλάδα.
- Στη βόρεια Σκανδιναβία πλέον έχει χιόνι αλλά όχι από Οκτώβρη όπως άλλες χρονιές.
ΔΕΝ ξερουμε τι αμαρτίες πληρώνουμε σήμερα. Κοινώς δεν έχουμε ιδέα, αν βλέπουμε αποτελέσματα από ρυπογόνες πράξεις που έγιναν 100 ή 50 ή 25 χρόνια πριν. Μπορεί απλά, να είμαστε στην αρχή.
Ότι και να κάνουμε σήμερα ΔΕΝ θα δούμε αποτελέσματα την επόμενη σεζόν! Μπορεί να καταφέρουμε να μειώσουμε τους εκπεμπόμενους ρύπους αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να φανούν μετά από 100 ή 50 ή 25 χρόνια..
Κινδυνολόγος;; Ελπίζω ναι, αλλά δυστυχώς....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
μετανοειτε..Δεν καταλαβαίνω τι εννοεις.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
- Προβλήματα στην Ελβετία και στις Άλπεις επειδή δεν υπάρχει χιόνι.
- Ασυνήθιστος ζεστός χειμώνας ΚΑΙ στην Ελλάδα.
Στις αρχές της βδομάδας είχε λίγο χιόνι στη Φλώρινα, τώρα ελάχιστο. Πάει η σαιζόν, μόνο 3-4 φορές ανέβηκα φέτος. Και να χιονίσει, τα βουνά έχουν μαζέψει τόση ζέστη που θα λιώσει το χιόνι σε μερικές μέρες. Κρίμα, μόλις έμαθα ότι έρχεται το καινούριο μου snowboard που είχα παραγγείλει τον Απρίλιο. Θα το κοιτάω μέχρι του χρόνου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι Χρήστο. Πιστεύω ότι η φύση κινείται και λειτουργεί από μόνη της. Χωρίς να μπορούμε να την επηρεάσουμε ουσιαστικά.
Φυσικά και μπορούμε να την επηρεάσουμε....
Ενας πυρηνικός πόλεμος αρκεί..
Υπερβολικό παράδειγμά αλλά νομίζω οτι δειχνει την ικανότητα του ανθρώπου να επηρεάσει ολη τη λειτουργία της γης... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ναι Χρήστο. Πιστεύω ότι η φύση κινείται και λειτουργεί από μόνη της. Χωρίς να μπορούμε να την επηρεάσουμε ουσιαστικά.
Φυσικά και μπορούμε να την επηρεάσουμε....
Ενας πυρηνικός πόλεμος αρκεί..
Υπερβολικό παράδειγμά αλλά νομίζω οτι δειχνει την ικανότητα του ανθρώπου να επηρεάσει ολη τη λειτουργία της γης...Πριν 200 χρόνια ένα ηφαίστειο στην Ισλανδία σκότωσε 23.000 άτομα μόνο στη Βρετανία. ΑΝ αλλάξει το κλίμα τέτοια πράγματα θα είναι μικρολεπτομέρειες.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6276291.stm(Σημ. μη μπερδεύετε το κλίμα με τον καιρό - εντελώς διαφορετικά πράγματα).
-
πραγματικα πιστευετε οτι το περιβαλλον μενει ανεπηρεαστο απο τον ανθρωπο;
εμενα προσωπικα αυτο μου κανει για αποποιηση ευθυνης -
Ανεπηρέστο το περιβάλλον δεν μένει φυσικά απο τόν άνθρωπο,παρέα με αυτό ούτε και το κλίμα.Απλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο θα εκδηλωθεί η αντίδραση του κλίματος στή δράση που προκαλούμε.
Είναι χαοτικό το σύστημα των αλληλεπιδράσεων και όχι εύκολα προβλέψιμο
(τα'χαμε ξανασυζητήσει αυτά παλιώτερα,και πολύ αναλυτικά μάλιστα )
Άντε και καλό Χειμώνα !