-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[
δώσε μου το δικό σου να σου..ισοφαρίσω το ρεκόρ...με τα ξένα τα καταφέρνω καλύτερα
-
Ο.Τ.
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ωραία, αλλά την παραπάνω ροπή και ισχύ από που την βγάζουν οι υπερπληρωμένοι κινητήρες;Δεν είναι από την περισσότερη βενζίνη/μίγμα που συμπιέζουν στον κύλινδρο; Δλδ 1.400κ.εκ. με +1.5 ατμόσφαιρα πίεση (τόσο δεν είχει το GT π.χ.;) δεν θα περιέχει όσο μίγμα έχει και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.400*1.5 = 2.100κ.εκ. ;
Επειδή από το βιβλίο φυσικής που μου χάρισε ο lkar για τα χγεννα είχε σκίσει (επίτηδες ) το κεφάλαιο θερμοδυναμικής, εγώ δεν θυμάμαι πόσο αλλάζει ο βαθμός απόδοσης του Οτο σε επίπεδα υψηλότερων πιέσεων.
Δλδ μην ξεχνάμε ότι όποτε χρειάζεται ροπή ένας υπερπληρωμένος κινητήρας, αυξάνει και την πίεση σωστά; Δεν την βρίσκει από πουθενά την ροπή, καίγοντας περισσότερη βενζίνη τη βρίσκει.
Κάπως έτσι είναι αλλά η τουρμπίνα εκμεταλλεύεται ενέργεια (πίεση και θερμοκρασία) στα καυσαέρια που θα πήγαινε χαμένη και έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης από ένα μηχανικό υπερσυμπιεστή. Επίσης ισχύει αυτό που γράφει ο ΙΚΕ 'η τουρμπίνα καυσαερίων εισάγει απώλειες γιατι εμποδίζει την διαφυγή των καυσαερίων' αλλά η ενέργεια που καταναλώνεται για τη συμπίεση του αέρα εισαγωγής είναι λίγο μεγαλύτερη από τις απώλειες στο κινητήρα λόγω δυσκολίας διαφυγής καυσαερίων. Πάντως αυτά είναι γενικεύσεις και δεν μπορείς να κάνεις απευθείας σύγκριση με καταναλώσεις σε αυτοκίνητα.
Θεωρία: για το συνδυασμό των δύο υπερσυμπιεστών (TSI) παίρνεις τους λόγους συμπίεσης του υπερσυμπιεστή εξάτμισης και του μηχανικού υπερσυμπιεστή και τους ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ για να βρεις το συνολικό λόγο συμπίεσης και τη τελική πίεση στην εισαγωγή (δεν προσθέτεις τις δύο πιέσεις που βγάζει ο ένας και ο άλλος συμπιεστής). Είναι δύσκολο να συνδυάσεις 2 συμπιεστές και ειδικά στη περίπτωση της VW που είναι πρώτος ο μηχανικός υπερσυμπιεστής και μετά το τούρμπο είναι πολύ πιο δύσκολο (δε νομίζω να έχει ξαναγίνει σε αυτοκίνητο).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ότι έχεις.... τα ανεβάζω όλαΕίναι ταλέντο αυτό.
-
@leonp
Δεν προσπάθησα να προσθέσω τους δύο λόγους συμπίεσης, νόμιζα πως ο τελικός ήταν 1.5.@Babbis
Όντως έχεις δίκιο, έχει σημασία και σε τι στροφέςε τα βγάζουν αυτά.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα διαγράμματα για να βγάλουμε άκρη για μια σχέση μεταξύ :-ισχύος
-γραμμαρίων βενζίνης που καταλήγουν στον κύλινδρο στη μονάδα του χρόνουΚαι επίσης έχει σχέση και ο τρόπος ψεκασμού, απώλειες στα διάφορα προστιθέμενα συστήματα, βάρος αυτοκινήτου κλπ κλπ
Εμένα όλα αυτά μου δείχνουν πως το 'μεγαλύτερη ισχύς = μικρότερη κατανάλωση' ανεξαρτήτως πίεσης πλήρωσης, κυβικών κλπ δεν είναι και πολύ standard.Οπότε μαλλον μόνο με συγκριτικά θα βγάζουμε άκρη...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@leonp
Δεν προσπάθησα να προσθέσω τους δύο λόγους συμπίεσης, νόμιζα πως ο τελικός ήταν 1.5.Μη νομίζεις ότι εγώ τα ξέρω. Το 1,5 είναι η τελική πίεση που απλά ανέφερα ότι δεν την υπολογίζεις προσθέτοντας τις πιέσεις των δύο συμπιεστών. Δύο συμπιεστές = μπέρδεμα, αφού τα κατάφερε η VW μπράβο της.
-
Φρέσκα νέα
Το καράβι άρχισε να κατεβάζει 4θυρα Civic. Το δικό μου έφτασε επιτέλους στην Ελλάδα, και παραλαμβάνω σε λίγες μερούλες.Υπενθυμίζω παραγγελία στις 9 Νοεμβρίου. Μάλλον άρχισαν να στρώνουν τα πράγματα όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης των 4θυρων μιας και όταν το έκλεισα η προβλέψεις μιλούσαν για Πάσχα. Εύχομαι να στρώσουν τα πράγματα και για τα 5θυρα, και επιτέλους να παραλάβουμε όλοι με το καλό.
Επίσης έμαθα ότι το VSA θα είναι στάνταρ πλέον στις 4θυρες εκδόσεις καθώς επίσης και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες.
Περισσότερες λεπτομέρειες όταν παραλάβω (περίπου σε 10 μέρες) -
Ευχάριστα νέα Καστοριανέ περιμένω και εγώ το τετράθυρο Civic ES με παραγγελία μέσα Δεκεμβρίου :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Πότε προβλέπετε για εμάς η παράδοση???
Είναι σίγουρο το VSA και οι ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι καθρέφτες????
Η εγγύηση των 7 χρόνων δίνετε γραπτώς ή με την ημερομηνία απόδειξις? -
Άντε με το καλό παιδιά!!!Τα 4θυρα είναι japan και δεν έχουν σχέση με τους υπόλοιπους αναμένοντες...
-
Ο χρήστης filipp έγραψε:
Ευχάριστα νέα Καστοριανέ περιμένω και εγώ το τετράθυρο Civic ES με παραγγελία μέσα Δεκεμβρίου
Πότε προβλέπετε για εμάς η παράδοση???
Είναι σίγουρο το VSA και οι ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι καθρέφτες????
Η εγγύηση των 7 χρόνων δίνετε γραπτώς ή με την ημερομηνία απόδειξις?Για παραγγελίες Δεκεμβρίου δεν ξέρω πότε η παράδοση. Πάντως υποψιάζομαι ότι παίζει σημαντικό ρόλο το χρώμα που το παράγγειλες. Αν το ζήτησες μαύρο μάλλον θα περιμένεις παραπάνω λόγο μεγάλης ζήτησης.
Για τα υπόλοιπα θα σου πω όταν τα δω με τα ίδια μου τα μάτια.Λέγεται ότι οι παραδόσεις του '07 θα έχουν κατι παραπάνω..
-
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
Λέγεται ότι οι παραδόσεις του '07 θα έχουν κατι παραπάνω..Το αυτό αντικείμενο της παράδοσης ας πούμε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λέγεται ότι οι παραδόσεις του '07 θα έχουν κατι παραπάνω..
Το αυτό αντικείμενο της παράδοσης ας πούμε;
Λένε δεν είναι σίγουρο ότι τα CIVIC του 2007 θα έχουν standard επάνω ipod link.
-
Ειλικρινά διασκεδάζω πολύ όταν διαβάζω για τις καταναλώσεις. Να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου?
Με το Civic είμαι σταθερά ανάμεσα στο 10 και το 11, συνήθως στο 10,4+-0,2. Κάτω από 8 έχω να δω από τα πρώτα 1000χλμ που το έστρωνα. Και τι νόημα έχει η δήλωσή μου αυτή? Κανένα. Δεν ξέρετε ούτε που οδηγάω, κυρίως πώς, στην τελική ούτε καν αν λέω αλήθεια.
+1 στον coyote, άμα θέλετε ανεβάζω και γω. Συγχαρητήρια που ξεζουμίζει το R και δεν το ντρέπεται. Μήπως είμαι και γω ο πρώτος της Ευρώπης, με Civic 1.8? Σιγά μη με νοιάζει.
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
δεν είναι σίγουρο...λένε για τα σιβικ που κατασκευάζονται μετά το Γενάρη 2007 οπότε μάλλον δεν μας πιάνει...τα δικά μας είναι στο... καράβι
-
Άντε με το καλό παιδιά!!!Τα 4θυρα είναι japan και δεν έχουν σχέση με τους υπόλοιπους αναμένοντες
Ιαπωνικο Civic? Yuck!,που θα λεγανε και οι Βρεττανοι
δεν είναι σίγουρο...λένε για τα σιβικ που κατασκευάζονται μετά το Γενάρη 2007 οπότε μάλλον δεν μας πιάνει...τα δικά μας είναι στο... καράβι
Aκουσα οι λιμενεργατες πανε παλι για 3μηνη απεργια
Σε βλεπως να πηγαινεις εκει με καναν custom γερανο και να το ξεφορτωνεις μονος σου:whistlink:
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Και πάλι δεν θέλω να σε στεναχωρήσω... αλλά το δικό μου δεν έχει ακόμα ούτε αριθμό πλαισίου.... και κατά μεγάλη πιθανότητα ούτε το δικό σου...
Σου λέω και πάλι ότι κατά 90% σου λένε μ***κίες
Εμένα που κοίταξαν το A100 στα κεντρικά αυτό μου είπαν.... με λίγα λόγια δεν έχει μπεί καν στην παραγωγή....
Σε όλους αυτό λένε γιατί αν πουν την αλήθεια... λογικό είναι ο πελάτης να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια....
Δεν σας το κρύβω ότι μου είπαν... Στην καλύτερη... Τέλος ΜΑΡΤΙΟΥ
Εγώ θα μιλήσω και με τον θείο μου που βάζει και αυτός ένα ποσό... και μάλλον πάμε για ακύρωση....
Πουλάω την παραγγελία μου αν θέλετε...
Έδωσα 1000ευρώ.... Ας μου δώσει κάποιος εμένα 1500ευρουλάκια θα περιμένετε λιγότερο.... Εγω το έχω παραγγείλει από 3 Αυγούστου.....
Έτσι και αλλιώς θα τα δώσετε τα 1000... με 500 παραπάνω θα ελαττωθεί το περίμενε κατά 6 μήνες (τόσους έκλεισα) -
.... Εγω το έχω παραγγείλει από 3 Αυγούστου.....από πότε ;;;
-
Σε μερικές ώρες θα πάω...μου έχεις εξάψει την περιέργεια για το θέμα του αριθμού πλαισίου...Εύχομαι να έχεις άδικο διότι εγώ την παραγγελία δεν την ακυρώνω αφού έχω αυτοκίνητα να κινούμαι. Να έχω πέσει θύμα τέτοιας απάτης; Δεν μου το έκανε με το cr-v γιατί να μου το κάνει με αυτό; Είδωμεν επομένως με το φως της ημέρας
Υ.Γ. Κάποιος έχει κάνει κακό στον O3 και έχει απολέσει το κλασσικό χιούμορ του...αν δεν επανέλθει σύντομα θα αναγκαστώ να ανεβάσω φωτογραφία με την πίσω ανάρτηση του σιβικ για να τον ξυπνήσω με ηλεκτροσόκ.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
.... Εγω το έχω παραγγείλει από 3 Αυγούστου.....
από πότε ;;;
Από τότε
Σκεφτήτε πως εμένα μου είπαν για 3η φορά ψέματα... Την τελευταία φορά που μίλησα μου είπαν πως 'ίσως' να το έχω μέσα στον Φεβρουάριο.
Όμως όταν μίλησα στα κεντρικά και έβαλα γνωστό μου να κοιτάξει στο σύστημα...είδα πως ούτε καν υπάρχει αριθμός πλαισίου...
Τέλος Μαρτίου στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ........που αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι και Απρίλιο-Μάιο....
Μου ανέφεραν κιόλας ότι υπάρχουν ακόμα Civic που έχουν γίνει παραγγελία τον Ιούνιο και δεν έχουν παραδωθεί ακόμα...
Spyros.s να ρωτήσεις να σου πούνε και το Α100 σου... ίσως καταφέρω να κοιτάξω και για σένα να δούμε που βρίσκεσαι
-
Και πάλι δεν θέλω να σε στεναχωρήσω... αλλά το δικό μου δεν έχει ακόμα ούτε αριθμό πλαισίου.... και κατά μεγάλη πιθανότητα ούτε το δικό σου...
Σου λέω και πάλι ότι κατά 90% σου λένε μ***κίες
Εμένα που κοίταξαν το A100 στα κεντρικά αυτό μου είπαν.... με λίγα λόγια δεν έχει μπεί καν στην παραγωγή....
Σε όλους αυτό λένε γιατί αν πουν την αλήθεια... λογικό είναι ο πελάτης να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια....
Δεν σας το κρύβω ότι μου είπαν... Στην καλύτερη... Τέλος ΜΑΡΤΙΟΥ
Εγώ θα μιλήσω και με τον θείο μου που βάζει και αυτός ένα ποσό... και μάλλον πάμε για ακύρωση....
Πουλάω την παραγγελία μου αν θέλετε...
Έδωσα 1000ευρώ.... Ας μου δώσει κάποιος εμένα 1500ευρουλάκια θα περιμένετε λιγότερο.... Εγω το έχω παραγγείλει από 3 Αυγούστου.....
Έτσι και αλλιώς θα τα δώσετε τα 1000... με 500 παραπάνω θα ελαττωθεί το περίμενε κατά 6 μήνες (τόσους έκλεισα)Tι λες τωραααα?
Πεντε μηνες ήδη???
Τι χρωμα εχεις παραγγειλει ρε παιδι μου και σε ποιον dealer (αν θες μας λες)?Υ.Γ. Μεταξυ μας τωρα το 500αρικο plus δεν το καταλαβαινω... Με την ιδια λογικη να βγω να πουλησω της κυριας μου, που ειναι και στρωμενο και με πληρωμενα τελη 2007 κανα 1000αρικο παραπάνω από την τιμη καταλογου της Honda εκτος βεβαια ανα μας κανεις πλακα![/img]
-
Καλημέρα σε όλους.Παρακολουθώ τη συζήτησή σας καιρό τώρα και είμαι κοντά στην παραγγελία ενός civic 5d 1.8 sport. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την ενδεχόμενη διαφορά ποιότητας - αξιοπιστίας του πεντάπορτου και τετράπορτου μοντέλου λόγω διαφορετικής χώρας παραγωγής.
Ακόμα θα παρακαλούσα τον spyros.s να μας μεταφέρει αν έχει πληροφορηθεί κάτι σημαντικό και ενδιαφέρον από το site http://www.civinfo.com από το οποίο νομίζω ότι ενημερώνεται διότι δεν είμαστε όλοι αγγλομαθείς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τις τεχνικές ατέλειες αλλά είμαι λίγο άσχετος από Η/Υ.
Ηonda Civic 2005