-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Εχω επιλεγει για παρουσιαση στις 12/2/07 Υγειονομικο Αρτα ΥΕΑ.....
Το ΥΕΑ=υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ? Αν δεν θελω τι κανω ?
Γμτ θα χασω και το ματς της ΑΕΚ με την Παρι
Νομίζω ότι για έφεδρος έχει κάτι εξετάσεις για ηλίθιους (μπορεί να κάνω και λάθος ως προς την ύπαρξή τους)...Αν είναι έτσι γράφεις στις εξετάσεις μπούρδες για να κοπείς...
Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο πάντως να κοπείςΟ ηλίθιος που πριν 8 χρόνια τις πέρασε σε χαιρετά ( στρατιωτικά ).
Συ είπας
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νομίζω ότι για έφεδρος έχει κάτι εξετάσεις για ηλίθιους (μπορεί να κάνω και λάθος ως προς την ύπαρξή τους)...Αν είναι έτσι γράφεις στις εξετάσεις μπούρδες για να κοπείς...
Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο πάντως να κοπείςΟ ηλίθιος που πριν 8 χρόνια τις πέρασε σε χαιρετά ( στρατιωτικά ).
Συ είπας
Όχι , σύ είπας και εγώ χαιρετώ την ανωτέρα βαθμίδα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο πάντως να κοπείςΣτη σειρά μου, το 80%+ όσων παρουσιάστηκαν είχαν ένδειξη ΥΕΑ. Αυτό (Στην περίπτωση που δεν θες να γίνεις δόκιμος) είναι θετικό γιατί διαλέγονται λίγοι ανάμεσα σε πολλούς. Στα αγωνίσματα (αν θυμάμαι καλά 100μ., σφαίρα, άλμα εις μήκος και 1000μ.) τα όρια είναι γελοία και ακόμα περισσότερο γελοίο είναι το καραγκιοζιλίκι της εξέτασης που βλέπεις ένα τσούρμο μαντράχαλους να τρέχουν σε slow motion μην τυχόν και επιλεγούν.
Οι γραπτές εξετάσεις είναι ένα ερωτηματολόγιο 80 (συχνά πυκνά επαναλαμβανόμενων) ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ή σωστό/λάθος κάποιες από τις οποίες είναι... κάπως! Π.χ. 'Εχετε ποτέ σκεφτεί σοβαρά να αυτοκτονήσετε;', 'Μισείτε τους ανθρώπους;' και φυσικά το all time classic 'Είστε απεσταλμένος του Θεού;'Στο τεστ γενικά φροντισε να δώσεις κάποιες λάθος απαντήσεις (πραγματικά πρέπει να έχεις το νου σου για να γίνει κάτι τέτοιο) αλλά μην το χοντρύνεις και απαντήσεις λάθος στις psycho ερωτήσεις...
Εναν από τη σειρά μου που απάντησε κάτι παλαβομάρες για πλάκα (υποτίθεται τουλάχιστον ), τον στείλανε για μια εβδομάδα στην ψυχιατρική κλινική του 424 και τον βγάλανε Ι4 ψυχολογικό. Οχι οτι τον χάλασε βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Μ@λ@κι@ δηλαδηΣτη σχολή αξιωματικών θα τρέξεις πάρα πολύ (2 μήνες σαν Α?) και θα κάνεις παραπάνω θητεία. Όλα τα άλλα είναι υπέρ.
Πρόσεξε μόνο τι θα χρεωθείς στη μονάδα.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Εχω επιλεγει για παρουσιαση στις 12/2/07 Υγειονομικο Αρτα ΥΕΑ.....Το ΥΕΑ=υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ? Αν δεν θελω τι κανω ?
Bagus, απ' ότι έχω ακούσει, οι υγειονομικάριοι περνάνε συνήθως αρκετά καλύτερα απ' τους απλούς στρατιώτες οπότε δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς περαιτέρω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Bagus, απ' ότι έχω ακούσει, οι υγειονομικάριοι περνάνε συνήθως αρκετά καλύτερα απ' τους απλούς στρατιώτες οπότε δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς περαιτέρω.
Εμενα παλι γιατι μου εφερε στο μυαλο δισκους και παπιες;
Ως ΥΕΑ θα απεχει αυτων των ωραιων εικονων ενω ως σολντατ το βλεπω πολυ πιθανον. -
Ο ξάδερφος μου πριν 2 χρόνια περίπου παρουσιάστηκε στην Αρτα...θα περάσεις ζάχαρη, πήγα και τον είδα στο επισκεπτήριο, για τον φούτσο τα πράγματα, κόσμος σχετικά λίγος, ΚΨΜ με τεράστια τηλεόραση, οι αξιωματικοί έχουν μυαλό και μπορείς να συνενοηθείς, και δεν είναι καραβανάδες του κόλου.
Πάρε αμάξι γιατί έχει περπάτημα ανηφόρα για να γυρίσεις στη μονάδα.
Να παρακαλάς μόνο μην σου έρθει μετάταξη.
Για ΥΕΑ δεν το σχολιάζω καν, και εγώ είχα ένδειξη, αλλα δεν τους έκανα την χαρη.
-
Ως υγειονομικάριος παίρνεις τα φιδάκια στο πέτο, ακόμα και σαν απλός φαντάρος. Το πόσο θα χωθείς εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από εσένα και τις σχέσεις σου με τους μόνιμους. Αν σε δουν από την αρχή ως συνάδελφο τότε δεν έχεις πρόβλημα.
Όσο για τους δόκιμους, πέρα από τη μία ώρα ύπνο παραπάνω το πρωί (που θα φας τη μισή από αυτή στο δρόμο) γλιτώνεις αγγαρείες και άλλα σιχαμερά χωσίματα. Από την άλλη μη νομίζεις ότι θα σε δουν ποτέ σαν κάτι ιδιαίτερο οι ανώτεροι (ειδικά όταν γυρίσεις από τον Έβρο-νησί) και θα τραβήξεις παρόμοιο ζόρι με το φανταράκο. + ότι θα δεις τη σειρά σου και την επόμενη σχεδόν, να πάνε σπίτια τους και να σε αφήνουν πίσω (κακό πράγμα αυτό για την ψυχολογά σου).Θα στο συνιστούσα μόνον αν δεν έχεις έξτρα πόρους για να βγάλεις το φανταρικό.
-
βαγγο καλη τυχη στο υγειονομικο...
πολυ χαλαρο σωμα και με δυναμη..ΥΕΑ μη πας, δεν ειναι καμια αναγκη ειδικα σε σας τους υποψηφιους γιατρους που εχετε προβλημα στη συνεχεια της καριερας σας...οι 5 μηνες θα σου χρειαστουν...
θα κωλοβαρας στα ιατρεια και θα σε γλυφουν πολλοι...
στην αρτα προσεξε μη καταντησεις νοσοκομος...αυτο επειδη υπηρχε μια πληθωρα γιατρων μεχρι πριν 2 χρονια...το μεσο χρησιμευει αν θες να μπεις στα ιατρεια του στρατοπεδου εκει...πραγμα πολυ δυσκολο ωστε να φιδιαζεις συνεχεια...
μη νομιζεις οτι θα πας σε κανα ξενοδοχειο επειδη θα εισαι μονο με γιατρους και νοσοκομους...τουλαχιστον μεχρι πριν 2 χρονια η κατασταση ηταν ιδια με των στρατοπεδων του πεζικου...
αμα δεις ενδειξη κυπρου στη μεταθεση, αλλαξε την...καλυτερα να εισαι στο γραφειακι σου παρα εκει...
το οπλο θα ξεχασεις πως ειναι...
αντε καλη αρχη και θα χει γελιο!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν κάνεις τίποτα. Πρέπει να δηλώσεις στη μονάδα ότι θες να γίνεις ΥΕΑ για να επιλεγείς - αν επιλεγείς.Oλα (και αυτό) εξαρτώνται από τις 'επιχειρησιακές ανάγκες'. Αν δε συμπληρώνεται ο αριθμός των απαιτουμένων ΔΕΑ με εθελοντές (ναι, υπάρχουν) τότε αυξάνει η πιθανότητα να σε κάνουν με το έτσι θέλω.
Περνάς μια δύσκολη εκπαίδευση 2 μηνών (νομίζω). Μετά κάθεσαι 20+ μήνες και παίρνεις μισθό ανθυπολοχαγού. Οι μονιμάδες σε τρέχουν 'γιατί κονομάς' και δεν είσαι 'δικός τους'. Έχεις ωράριο υπαλλήλου εκτός από τις ημέρες που έχεις υπηρεσία και κοιμάσαι εκτός στρατοπέδου, άρα σημαντικό μέρος των χρημάτων τα δίνεις για νοίκι και φαγητό.
Καλή φάση μόνο για όποιον δεν έχει τίποτα να κάνει μετά το σχολείο ή που θέλει να γνωρίσει καμιά πόλη εκτός της δικής του χωρίς έξοδα. Επίσης είναι μια διέξοδος για άνεργους χωρίς μοίρα στον ήλιο καθώς και για φίλαρχους κομπλεξικούς. Κάποια παιδιά όμως ήταν ξηγημένα και ο λόγος που διάλεξαν αυτό το πράγμα ήταν ότι δεν ήθελαν να έχουν κάποιον αγράμματο ΕΠΥ/ΕΜΘ ή ΥΠΑΞ βλαχοδεκανέα να τους τα πρήζει και να τους κάνει καψόνια.Το bold είναι η μόνη μου ένσταση, Μάνο, γιατί ΚΑΙ αυτό εξαρτάται από τις μονάδες που θα πας. Αλλά μάλλον εννοούσες ότι 'μένεις' ακόμη στρατευμένος για 20 μήνες, σωστά? Κατά τα άλλα είσαι on the spot.
Πρέπει να είσαι Ι3 ή Ι2 με πρόβλημα στα μάτια μόνο για να μην πας εάν έχει ανάγκη η Υπηρεσία.
Από εκεί τη γλύτωσα εγώ (μυωπία). Βέβαια ο γιατρός ήταν ηλίθιος γιατί με έβγαλε Ι3 ένοπλο με ένδειξη 'Ικανός για όλα'. Δηλαδή πέραν μιας ικανότητας που ήταν και άδικη στο κάτω κάτω (για το βαθμό της μυωπίας μου ταίριαζε το Ι2) δε γλύτωσα τίποτα απολύτως από 'αγγαρείες'.
Στη σειρά μου, το 80%+ όσων παρουσιάστηκαν είχαν ένδειξη ΥΕΑ. Αυτό (Στην περίπτωση που δεν θες να γίνεις δόκιμος) είναι θετικό γιατί διαλέγονται λίγοι ανάμεσα σε πολλούς.
Μεγάλος παράγοντας σε αυτό είναι το ΠΟΤΕ μπαίνει η σειρά. Ανάλογα με την εποχή, αλλάζει και το δυναμικό. Για παράδειγμα (ενδεικτικά) το Φεβρουάριο και το Μάιο (αν θυμάμαι καλά) μπαίνουν κυρίως όσοι κόβουν αναβολές λόγω σχολών κλπ που έχουν προϋποθέσεις για ένδειξη ΥΕΑ (πτυχία, μεγαλύτερη ηλικία κλπ). Τις άλλες δύο σειρές ετησίως 'γεμίζουν' αυτοί που μπαίνουν κατευθείαν μετά το λύκειο (ή και αυτοί που δεν πήγαν στο σχολείο, ω ναι, θα συναντήσει και αρκετούς τέτοιους, ακόμη και το 2007 ) οπότε οι ΥΕΑ είναι ελάχιστοι.
Βαγγελάκο, με το καλό λοιπόν, προσπάθησε να μην πάρεις πολλές ευθύνες επάνω σου (ως γιατρός σίγουρα θα είναι δύσκολο), αλλά από την άλλη έχε υπόψη σου ότι οι γιατροί της μονάδας έχουν σχεδόν πάντα και φιλικότερη αντιμετώπιση από το Δκτή.
-
Nα ρωτήσω κάτι ως αδαής;
Το 'φιδιάζω' προέρχεται εκ της προσφιλούς συνήθειας των ερπετών να μένουνν κουλουριασμένα σε μια γωνία και να αράζουν; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι ως αδαής;
Το 'φιδιάζω' προέρχεται εκ της προσφιλούς συνήθειας των ερπετών να αράζουν κουλουριασμένα σε μια γωνία και να αράζουν;οταν θα το κανεις θα δεις...
-
Το ακόμα καλύτερο είναι όταν σας πιάνουν που έχετε φιδιάσει με 2-3 φίλους.....και στα @@ σας, χασκογελάτε....γενικά αν πας μικρός και είσαι και λίγο στα@@στης περνάς ζάχαρη, εντάξει πέφτουν και μερικές καμπάνες αλλά αν προσέχεις Φ δεν τρως εύκολα!
-
Ε και Φ να πας, αν κλαφτείς λίγο στο 1ο γραφείο τις σβήνουν συνήθως.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αμα δεις ενδειξη κυπρου στη μεταθεση, αλλαξε την...καλυτερα να εισαι στο γραφειακι σου παρα εκει...Διαφωνώ με αυτό... Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα από ξενοδοχείο και σαν εγκαταστάσεις και σαν συνθήκες διαβίωσης. Συν το ότι παίρνεις ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, συν ότι δε θες πάνω από 1 ώρα για να πας σπίτι σου, όταν είσαι με άδεια (εννοείται όλα τα εισητήρια πληρωμένα), συν-συν-συν... Από Έβρο ή νησί καλύτερα είναι ΙΜΟ.
Άντε Βαγγέλη, με το καλό...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
αμα δεις ενδειξη κυπρου στη μεταθεση, αλλαξε την...καλυτερα να εισαι στο γραφειακι σου παρα εκει...
Διαφωνώ με αυτό... Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα από ξενοδοχείο και σαν εγκαταστάσεις και σαν συνθήκες διαβίωσης. Συν το ότι παίρνεις ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, συν ότι δε θες πάνω από 1 ώρα για να πας σπίτι σου, όταν είσαι με άδεια (εννοείται όλα τα εισητήρια πληρωμένα), συν-συν-συν... Από Έβρο ή νησί καλύτερα είναι ΙΜΟ.
το ειπα απο τη μερια των γιατρων...αμα ειναι ελλαδα θα ειναι τελειως αραχτος οπου και ναναι...εκει δε θα ειναι σιγουρα...δεν το ειπα απο αποψη ζωης...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Διαφωνώ με αυτό... Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα από ξενοδοχείο και σαν εγκαταστάσεις και σαν συνθήκες διαβίωσης. Συν το ότι παίρνεις ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, συν ότι δε θες πάνω από 1 ώρα για να πας σπίτι σου, όταν είσαι με άδεια (εννοείται όλα τα εισητήρια πληρωμένα), συν-συν-συν... Από Έβρο ή νησί καλύτερα είναι ΙΜΟ.
Οι αδερφοί δύο φίλων μου έχουν πάει (ο ένας υπηρετεί τώρα) και δεν συμφωνούν. Αφενός, οι Κύπριοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Έλληνες φαντάρους, αφετέρου τα λεφτά είναι μόνο 300 ευρώ -τώρα ετοιμάζεται να πάει και ο ξάδερφος του φίλου μου-, τα οποία στην Κύπρο δεν είναι και πολλά χρήματα, καθότι είναι πανάκριβα όλα...
Όσο για την απόσταση, ναι μεν είναι 1-1,5 ώρα, αλλά δεν κανείς δεν έρχεται Ελλάδα πάνω από 2-3 φορές όσο καιρό μείνει Κύπρο (δηλ. εννιά μήνες). -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Οι αδερφοί δύο φίλων μου έχουν πάει (ο ένας υπηρετεί τώρα) και δεν συμφωνούν. Αφενός, οι Κύπριοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Έλληνες φαντάρους, αφετέρου τα λεφτά είναι μόνο 300 ευρώ -τώρα ετοιμάζεται να πάει και ο ξάδερφος του φίλου μου-, τα οποία στην Κύπρο δεν είναι και πολλά χρήματα, καθότι είναι πανάκριβα όλα...
Όσο για την απόσταση, ναι μεν είναι 1-1,5 ώρα, αλλά δεν κανείς δεν έρχεται Ελλάδα πάνω από 2-3 φορές όσο καιρό μείνει Κύπρο (δηλ. εννιά μήνες).ναι αλλα οι παροχες εκει ειναι 10 φορες καλυτερες απο του ΕΣ εδω..επισης οποιος ειναι εξυπνος και καλος εκει μπορει να φυγει με μεγαλο αριθμο ημερων αδειων...
βασικα επειδη το θεμα ειναι ο βαγγος, γιαυτο ανεφερα οτι καλη φαση θα ηταν να αποφυγει το μερος εκεινο...
-
ναι αλλα οι παροχες εκει ειναι 10 φορες καλυτερες απο του ΕΣ εδω..επισης οποιος ειναι εξυπνος και καλος εκει μπορει να φυγει με μεγαλο αριθμο ημερων αδειων...
βασικα επειδη το θεμα ειναι ο βαγγος, γιαυτο ανεφερα οτι καλη φαση θα ηταν να αποφυγει το μερος εκεινο...
Δηλαδη;
-
ναι αλλα οι παροχες εκει ειναι 10 φορες καλυτερες απο του ΕΣ εδω..επισης οποιος ειναι εξυπνος και καλος εκει μπορει να φυγει με μεγαλο αριθμο ημερων αδειων...
Είσαι σίγουρος? Οσο ήμουν στην κοντινή με την Αθήνα μονάδα (που θεωρείται και αρκετά βυσματική), ήρθαν αρκετοί ΕΛΔΥΚάριοι με μετάθεση για τους τελευταίους μήνες ως φαντάροι και όλη τους την άδεια. Την οποία πήραν βέβαια ως άδεια απολύσεως.
Στην καλύτερη περίπτωση, κρατήσαμε έναν από αυτούς για μία εβδομάδα (με κάθε μέρα έξοδο βέβαια, σιγά μην τον βάζαμε να κάνει υπηρεσία μετά τα όσα τράβηξε στο νησί) προτού πάρει την άδειά του.
Θητεία? Ωχωχωχ...