-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω σύντομα ένα αυτοκίνητο του οποίου η τιμη να φτάνει περίπου τα 19.000Ε. Η χρήση του θα είναι κυρίως αστική αλλα και μερικά ταξίδια. Πολύ καλή επιλογή μου φάνηκε το Ford Focus 1.6 (115ps) Sport Extra 3door λόγω της έκπτωσης 2000Ε που ισχύει και του πολύ καλου εξοπλισμού. Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι ίσως να είναι πολύ μεγάλο αυτοκίνητο για μένα (4,3 μέτρα μήκος!) και για την αστική χρήση και κοιτάω και ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, το Seat Ibiza FR λόγω της πολύ καλής τιμής του (17.900 χωρίς πινακίδες!) και επειδή πάντα ήθελα κάτι 'γρήγορο' . Το ξέρω ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και θα ήθελα να ακούσω μερικές ακόμη γνώμες.
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω σύντομα ένα αυτοκίνητο του οποίου η τιμη να φτάνει περίπου τα 19.000Ε. Η χρήση του θα είναι κυρίως αστική αλλα και μερικά ταξίδια. Πολύ καλή επιλογή μου φάνηκε το Ford Focus 1.6 (115ps) Sport Extra 3door λόγω της έκπτωσης 2000Ε που ισχύει και του πολύ καλου εξοπλισμού. Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι ίσως να είναι πολύ μεγάλο αυτοκίνητο για μένα (4,3 μέτρα μήκος!) και για την αστική χρήση και κοιτάω και ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, το Seat Ibiza FR λόγω της πολύ καλής τιμής του (17.900 χωρίς πινακίδες!) και επειδή πάντα ήθελα κάτι 'γρήγορο' . Το ξέρω ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και θα ήθελα να ακούσω μερικές ακόμη γνώμες.
-
-
Τώρα θα αρχίσουν όλοι να σου λένε όλοι για TSi. Δεστα όλα, οδήγησέ τα και όποιο σου κάνει κλικ το....κλείνεις.
ΥΓ καλωσόρισες στο Φόρουμ
-
To FR μολις το πηρα σχεδον αμεσως του αλλαξα την αναρτηση...
Κατα αλλα δεν υπαρχει καποια θεμα,εκτος ισως απο την ανεση και την ποιοτητα κυλισης.Το Focus ειναι ενα αυτοκινητο για να κανεις την δουλεια σου,ειναι ανικανο να σου προσφερει καποια συγκινηση πανω απο τον μέσο όρο.
-
Το Tsi με χρώμα πινακίδες και τόκους (10000Ε θα δώσω μπροστά) θα πάει 23.000+ ενώ το Ibiza 19.000+ και το Focous 20.000. Δυστυχώς αυτά τα 3 χιλιάρικα παραπάνω δεν μπορώ να τα διαθέσω! Γιατί άλλαξες ανάρτηση στο FR? To Focous μπορεί να είναι απλά ένα όχημα για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά είναι πιο ολοκληρομένο, ποιοτικό και άνετο. Το FR από την άλλη προσφέρει συγκινήσεις!
-
προσφερει το FR συγκινησεις???
φοκους δαγκωτο απο μενα.
-
Το αιώνιο δίλημμα Πορτοκάλια ή Μήλα (γιατί μιλάμε για δύο φρούτα, αλλά εντελώς διαφορετικής διατροφικής άξίας).
Μεγεθος: θα ήμουν αδιάφορος γιατί οι διαφορές (αν δεν μεταφέρεις κόσμο - οικογένεια) είναι αμελητέες. (30 εκ μήκος περιπου, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών το Φόκους και μεγαλύτερο χώρο απιβατών).
Ιπποδύναμη: έδω είναι τα μήλα και τα πορτοκάλια. Το FR θα το ευχαριστηθείς σε ταξίδια, σε ανοιχτους δρόμους, και σε δρόμους με ανάγκη για προσπεράσεις(ανετη προσπέραση = ανετο ταξίδι)
Το Focus έχει πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά (τιμόνι, ανάρτηση) αλλά η ιπποδύμαμη είναι οριακή και θα κάνεις υποχωρησεις (προσπέραση με φόρα ).Κόστος Χρήσης: Αντέχεις Τουρμπάτο? (κατανάλωση , κόστος σέρβις, συχνότητα σέρβις - τα ΣΕΑΤ δεν είναι τόσο φτηνα όσο τα FORD). Ρώτα σε ένα συνεργείο για το κόστος συντήρησης. (Ta FORD έχουν μεγαλύτερη εγγυήση αν δεν κάνω λάθος)
Για κυρίως αστική χρήση μπορείς να δεις και κάτι διαφορετικό
Αυτά. Βάλτα κάτω και αποφάσισε.
Άκου τις ανάγκες σου και την τσέπη σου . -
Εγω ψηφιζω FR...εχει κινητηρα!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
προσφερει το FR συγκινησεις??? .Οταν πατας το γκάζι...αντιδρά και με έντονο τρόπο
-
Ο χρήστης lazpinin έγραψε:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω σύντομα ένα αυτοκίνητο του οποίου η τιμη να φτάνει περίπου τα 19.000Ε. Η χρήση του θα είναι κυρίως αστική αλλα και μερικά ταξίδια. Πολύ καλή επιλογή μου φάνηκε το Ford Focus 1.6 (115ps) Sport Extra 3door λόγω της έκπτωσης 2000Ε που ισχύει και του πολύ καλου εξοπλισμού. Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι ίσως να είναι πολύ μεγάλο αυτοκίνητο για μένα (4,3 μέτρα μήκος!) και για την αστική χρήση και κοιτάω και ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, το Seat Ibiza FR λόγω της πολύ καλής τιμής του (17.900 χωρίς πινακίδες!) και επειδή πάντα ήθελα κάτι 'γρήγορο' . Το ξέρω ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και θα ήθελα να ακούσω μερικές ακόμη γνώμες.δωσε κατι ψιλα παραπανω και παρε την OCTAVIA GT
-
Φόκους
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
δωσε κατι ψιλα παραπανω και παρε την OCTAVIA GT
To φόκους του φαίνεται μεγάλο και του λες να πάρει το πλοίο;
Εγώ θα πρότεινα να μην περιοριστείς σε αυτά τα 2 και να κοιτάξεις και άλλες επιλογές. Όπως το golf tsi, όπως αναφέρθηκε ήδη.
-
Για το gt το τελευταιο σχολιο που διαβασα απο τον παντα καυστικο Clarkson,ειναι οτι ηταν με το ποδι στο πατωμα και εβλεπε ενα mercedes van να τον προσπερνάει κοινως το lag παει συννεφο....
-
Το TSI βγαίνει στα 23.000 με τοκους,χρωμα... οπότε πολύ ακριβό. το Octavia είναι πάρα πολύ μεγάλο! Κοίταξα και 207 GT αν και αυτό βγαίνει πάνω από 20.000 αλλά σταμάτησα να το κοιτάω μόλις είδα ότι δεν κλείνει το ESP .
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για το gt το τελευταιο σχολιο που διαβασα απο τον παντα καυστικο Clarkson,ειναι οτι ηταν με το ποδι στο πατωμα και εβλεπε ενα mercedes van να τον προσπερνάει κοινως το lag παει συννεφο....οχι το lag, η αποκριση.
-
lazpinin,
Οπως ειπαν και οι αλλοι,μιλας για δυο διαφορετικα αυτοκινητα.
Στην συνεχεια λες οτι θελεις αλογα και συγκινησεις,ε εκει μιλαμε μονο για το ενα απο αυτα.Απλα το FR θα μπεις στο τριπ να το βελτιωσεις και λιγο, και θα σου βγει τελικα 19.000 εύκολα...
Οσο για ασφαλιστρα και σερβις,να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι οπως τα παρουσιαζουν οι αντιπροσωπειες και δεν υπαρχει κανενας λογος (πχ εγγυηση) να πηγαινεις να αλλαζεις λαδια καθε 7.500 χλμ
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Το αιώνιο δίλημμα Πορτοκάλια ή Μήλα (γιατί μιλάμε για δύο φρούτα, αλλά εντελώς διαφορετικής διατροφικής άξίας).Μεγεθος: θα ήμουν αδιάφορος γιατί οι διαφορές (αν δεν μεταφέρεις κόσμο - οικογένεια) είναι αμελητέες. (30 εκ μήκος περιπου, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών το Φόκους και μεγαλύτερο χώρο απιβατών).
Ιπποδύναμη: έδω είναι τα μήλα και τα πορτοκάλια. Το FR θα το ευχαριστηθείς σε ταξίδια, σε ανοιχτους δρόμους, και σε δρόμους με ανάγκη για προσπεράσεις(ανετη προσπέραση = ανετο ταξίδι)
Το Focus έχει πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά (τιμόνι, ανάρτηση) αλλά η ιπποδύμαμη είναι οριακή και θα κάνεις υποχωρησεις (προσπέραση με φόρα ).Κόστος Χρήσης: Αντέχεις Τουρμπάτο? (κατανάλωση , κόστος σέρβις, συχνότητα σέρβις - τα ΣΕΑΤ δεν είναι τόσο φτηνα όσο τα FORD). Ρώτα σε ένα συνεργείο για το κόστος συντήρησης. (Ta FORD έχουν μεγαλύτερη εγγυήση αν δεν κάνω λάθος)
Για κυρίως αστική χρήση μπορείς να δεις και κάτι διαφορετικό
Αυτά. Βάλτα κάτω και αποφάσισε.
Άκου τις ανάγκες σου και την τσέπη σου .+1
Οσο για τα 30 εκ . ....... εδω +10 και κάνουν την διαφορά άκου εκεί +30προσφερει το FR συγκινησεις???
φοκους δαγκωτο απο μενα .
+1
-
Θα προτιμούσα το Focus από το Ibiza. Προτιμώ ένα καλύτερα στημένο αυτοκίνητο από ένα γρήγορο κουβά
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
+1
Οσο για τα 30 εκ . ....... εδω +10 και κάνουν την διαφορά άκου εκεί +30
FR ή Focus???