-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η λύση είναι κάπου στη μέση.
ούτε 2cv ούτε και 325
Μα ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν τουλάχιστον 100 επιλογές.
πάντα να τείνει σε κάτι αργό και ασφαλές.
Δηλαδή ένα αυτοκινητο 1000 cc έχει τόσο χάλια φρένα ας πούμε?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Καλύτερα ένα δυνατό αυτοκίνητο που θα τον σώσει από μια δύσκολη κατάσταση(κακός υπολογισμός σε προσπέρασμα) και καλύτερα ένα καινούριο με αυξημένη παθητική ασφάλεια, αερόσακους, abs, και ηλεκτρονικά.Το οποίο ομως ΔΕΝ θα τον σωσει από 'δυσκολες' περιπτωσεις (που όπως και να το κανουμε ειναι αρκετες) όπως πχ σε Εθνική.Αμετρητες φορές έχω σκεφτεί από μεσα μου 'ευτυχως που δεν εχω πολυ γρηγορο αυτοκίνητο,γιατι τωρα δε θα χα γλυτωσει'.Αρα η λυση ειναι οντως καπου στη μεση.
-
Ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε 1000άρι ίσως έχει λιγότερο καλά φρένα από ένα 1000άρι που προέρχεται από μεγαλύτερο αδελφάκι του.
-
μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε. Ο φίλος μίλησε για 316/318 Ε46. Νομίζω ότι ούτε πολύ γρήγορα είναι ούτε πολύ αργά. Δεν λέω να πάρει κάτι στα 200 άλογα αλλά αυτά τα δύο είναι στον μέσο όρο των αυτοκινήτων που κυκλοφουν στους δρόμους μας, οπότε θα ταιριάξουν κουτί.
Απλά δεν πιστεύω ότι νέος οδηγός ==> 0-100 σε 14 δευτερόλεπτα.
-
Ετσι μοιαζει να ειναι μια ιδανικη λυση..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως αν είχα γιο και ήθελε αμάξι, θα του έπαιρνα ένα Ford Focus 2 1.4 (80hp) με σπορ ανάρτηση και λάστιχο 225/45. Ε αν κατάφερνε και στούκαρε με αυτό θα έκανα τεστ DNA να δω αν είναι δικός μου...
Μάνο μη γελάς....
Travelman, εγώ θα του έπαιρνα κάτι σε αυτή τη βάση, δλδ καλή παθητική ασφάλεια, αλλά σίγουρα λίγο πιο καλή ενεργητική!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η λύση είναι κάπου στη μέση.
ούτε 2cv ούτε και 325
Μα ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν τουλάχιστον 100 επιλογές.
To 325 είναι ψοφίμι. Λυπάμαι.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Είναι σοβαρό παιδί και δεν θέλει κάτι Ραλλύ και τέτοια.
Αυτη η φράση μου τη σπάει γαμώτο! Συγγνώμη για το offtopic, απλά ήθελα να το πω
Δεν είμαι σοβαρός.....είμαι ένας αλητήριος με rallye.. .....( )
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Καλά εσύ με τόσα BMW στο ενεργητικό σου δε ξεσοβαρεύεις με τίποτα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καλά εσύ με τόσα BMW στο ενεργητικό σου δε ξεσοβαρεύεις με τίποτα.
Θέλω να πάρω μια Miwako Akamatsu* που να μου αρέσει πολύ....
ΒΜW(στα ιαπωνικα )
-
Παίδες μπήκα μόλις σήμερα να δω τις απαντήσεις και παρατήρησα ότι έφτασαν ήδη τις 4 σελίδες. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όσους απάντησαν. Σιγά σιγά θα διαβάσω όλες τις απαντήσεις και θα απαντήσω στην κάθε πρόταση ξεχωριστά.
Παράλληλα είδα ότι δημιουργήθηκε κάποια ένταση με μια φράση μου σχετικά με το Ραλλύ. Ειλικρινά συγγνώμη από όσους θίχτηκαν αλλά δεν είχα αυτή τη θέληση. Το Ραλλύ, όπως και οποιαδήποτε άλλο αμάξι μπορεί να είναι αμάξι μη σοβαρού. Αυτό το έγραψα για να δείξω πιο πολύ ότι το παιδί δν θέλει να 'φτιάξει' το αμάξι με κανένα τρόπο. Το χρειάζεται για αυτό το παίρνει κιόλας. Θέλει να πηγαίνει από το Α μέρος στο Β, όσο πιο ευχάριστα μπορεί αλλά με ασφάλεια!! Το Ραλλύ είναι τυχαίο παράδειγμα, μπορούσα να πω Πούντο, Σάξο Vts και εκατομμύρια άλλα που στα λάθος χέρια έχουν γίνει καγκούρικα.
Επαναλαμβάνω όμως ότι ΔΕΝ ισχύει για όλους. Υπάρχουν και άτομα που τους αρέσει το αυτοκίνητο τους και ξέρουν να του συμπεροφέρονται. Απλά το Ραλλύ κλπ τα έχουν πάρει ορισμένοι άμυαλοι και τους έχουν δώσει σε εμένα αυτή την εν μέρει αρνητική εικόνα.
Τέλος οφ τόπικ παρακαλώ.Διαβάζω το θέμα και απαντάω σιγά σιγά.
Ευχαριστώ ξανά!Edit:
@manosk, skye Όταν λέμε ακριβή συντήρηση, πόσο περίπου ψηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο των μικρομεσαίων?@silencer51 Το Φόκους 2.0 νομίζω δεν είναι λίγο γρήγορο? Κάτι γενικά σε 1600-1800 προσανατολίζομαι...
Για BMW μιλάμε αυστηρά για 316 ή 318. Όχι παραπάνω.
Μιας και είδα παραπάνω ένα φίλο να ρωτάει έχω βρει 2 αυτοκίνητα:- 316 4πορτη, 25.000 χλμ, ημιδερμάτινα καθίσματα, αιρ κοντίσιον κλπ, χωρίς ζάντες, CD Player στα 15000
-
για καμια sportsCoupe ????? του 2002-3 ????
-
απόψεις είναι αυτές αλλά αυτή η κουβέντα για τις προσπεράσεις ποτέ δεν την κατάλαβα.
Βρε παιδιά είναι θέμα νοοτροπίας.
Όσο πιο γρήγορο αυτοκίνητο πάρει κάποιος τόσο πιο πολλές προσπεράσεις θα κάνει.
Το άλλο άκρο είμα εγώ...με τα 35 άλογα έστω και στα 100 kms το μήνα που κάνω πλέον, ξέρω ότι ούτε γάιδαρο δεν προσπερνάω και έτσι κάθομαι στα αυγά μου.
Ποιος κινδυνεύει περισσότερο? Αυτός που δεν κάνει προσπεράσεις ή αυτός που κάνει πάρα πολλές επειδή θεωρητικά τις 'βγάζει' όλες άνετα?
με λίγα λόγια αν πάρει αργό να ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλές, ενώ αν πάρει γρήγορο να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να είναι με το φλας αναμένο και αριστερά συνέχεια.
Και επειδή η μικρή ηλικία έχει τάση για το τελευταίο -εγώ- θα έπαιρνα αργό. -
@johnkyr καλό και μαρέσει...1.8 δεν είναι? Στα πόσα πάει αυτή?
@SirGus δε χρειάζονται οι προσπεράσεις. Απλά καμιά φορά είναι αναγκαίες γιατί αν βρεις μπροστά σου ένα που πάει με 30 σε δρόμο που σηκώνει 80 τι κάνεις? Απλά να υπάρχει η δυνατότητα (ή μάλλον ικανότητα) του αυτοκινήτου γεμάτο με 4-5 άτομα να την κάνει. Η 316 την προσφέρει? Όχι να πηγαίνεις με 150 και να περάσεις τον μπροστινό αλλά σε περίπτωση που ο μπροστινός πάει εκνευριστικά και επικίνδυνα αργά.
-
Συμφωνώ 100% απλά καταλαβαίνεις τι εννοω...αν θα είναι σε θέση να κάνει ΜΟΝΟ τότε προσπεράσεις
-
Ο χρήστης aquaforte έγραψε:
Αλλά είναι η 316 αρκετά γρήγορη να το σώσει στην προσπέραση? Γιατί πολλά γράφονται και έχω ακούσει... Μήπως όμως είναι υπερβολές? Γιατί και Audi και Alfa Romeo κλπ κυκλοφορούν με 1.6 κινητήρα... Από την άλλη μήπως είναι αρκετά απότομη και επικίνδυνη? Ή μήπως είναι η χρυσή τομή?
Α156 1.6 = 1260κιλά/120hp = 10,5kg/hp
BMW 316 E46 = 1420κιλά/115hp = 12,3kg/hp -
μέρες που είναι απέχω...
-
focus I 1.6 ?
σχετικα γρήγορο για νεο οδηγο, και με σωστη οδικη συμπεριφορα/τιμονι. -
Ο χρήστης aquaforte έγραψε:
@johnkyr καλό και μαρέσει...1.8 δεν είναι? Στα πόσα πάει αυτή?@SirGus δε χρειάζονται οι προσπεράσεις. Απλά καμιά φορά είναι αναγκαίες γιατί αν βρεις μπροστά σου ένα που πάει με 30 σε δρόμο που σηκώνει 80 τι κάνεις? Απλά να υπάρχει η δυνατότητα (ή μάλλον ικανότητα) του αυτοκινήτου γεμάτο με 4-5 άτομα να την κάνει. Η 316 την προσφέρει? Όχι να πηγαίνεις με 150 και να περάσεις τον μπροστινό αλλά σε περίπτωση που ο μπροστινός πάει εκνευριστικά και επικίνδυνα αργά.
SportsCoupe .... ή C180
πάνε κάπου στα 23.000 συν .... μεταχειρισμένες ... θέλει βέβαια καλό ψάξιμο ... μιας και είναι πολλοί οι έλληνάρες βάζω και τον εατό μου μέσα που θέλει να πάρει MERCEDES !!!! ....
-
φίλε aquaforte η 316 είναι όντως από τα πιο αργά 1600άρια sedans αλλά όχι σημαντικά πιο αργή. Τα 'πολλά' που ακούς οφείλονται στην μεγάλη τιμή που είχε δλδ 30χιλιάρικα με αξιοπρεπές εξοπλισμό(ζάντες, κλιματισμό, ηλ. παράθυρα, ραδιο-cd).
Εγώ σου την προτείνω καθώς από ότι κατάλαβα σας αρεσουν οι BMW και επειδή ο αδελφός σου είναι 19-20 χρονών άρα απέχει από το να κάνει οικογένεια και άρα το αμάξι θα κινείται αξιοπρπεπως με 1-2 άτομα μέσα.
Αν ο αδελφός σου ήταν μεγαλύτερος και κοντά στο να κάνει οικογένεια θα σου έλεγα μακρυά!
Στην τελική η 318 είναι κουτί!! ούτε πολύ γρήγορη ούτε πολύ αργή. Αλλά τα 24000 που σου την δίνει η αντιπροσωπία είναι ΛΗΣΤΕΙΑ καθώς καινούρια έκανε 32000 οπότε 8000 και 72000χλμ είναι κοροιδία.
Πάντως δεν θα είναι άσχημη και μια 116/120 αν το σηκώνετε
1o αμάξι...