-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τελικά αγόρασα για το BORA τις 'αλυσίδες' autosock σε μέγεθος 62 (για λάστιχο 195/65 R15) από ένα βενζινάδικο με 110 Ευρώ μετά από πολλά παζάρια, μιας και στο Practiker δεν είχαν ούτε αυτό, και παρήγγειλα το μέγεθος 625 (για ελαστικό 225/45/R17) για το BMW, από την Αγγλία με 80 λίρες καθώς στην Ελλάδα δεν το βρήκα πουθενά ( ).Το Σαββατοκύριακο που θα ανέβω στον Παρνασσό θα έχω τις πρώτες εντυπώσεις από την χρησιμότητα τους. Πάντως για καλό και για κακό, θα έχω και τις κανονικές αλυσίδες μαζί μου
(Αυτό ήταν το νήμα με την πρώτη μου δημοσίευση )
Προχτές αγόρασα ένα ακόμα σετάκι autosock για το Bora. Αυτές που έχω μετά από καμιά 200αριά χιλιόμετρα χρήσης άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια μικροδείγματα φθοράς, και προκειμένου να μείνω 'ξεκρέμαστος' σε καμία Godforsaken ραχούλα προτίμησα να σκάσω 100 Ευρουλάκια από τώρα και ας κάθονται αχρησιμοποίητα στο αυτοκίνητο μέχρι να τα παίξουν τελείως οι παλιές.
Μετά από αρκετά σκληρή χρήση δύο χρόνων πάντως έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Παροιμιώδης ευκολία τοποθέτησης, 0 κραδασμοί (άρα μηδέν φθορές στο αυτοκίνητο και στο λάστιχο) και πολύ καλό κράτημα. Ποτέ μα ποτέ δεν με απογοήτευσαν, παρόλο που πάντα είχα μαζί μου και ένα σετ κανονικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο. Ακόμα και σε εκκινήσεις σε έντονες ανηφόρες κατάφερναν πάντα να με βγάλουν ασπροπρόσωπο.
-
Εχω παρει και εγω Autosock εδω κ 1 χρονο περιπου....
Δεν τις εχω χρησιμοποιησει βεβαια ακομα αφου τη μια φορα που πηγα σε χιονια ο δρομος ηταν καθαρος...
Αν ειναι 200 τα χλμ χρησης οπως λεει ο Χρηστος,τοτε ειναι μια χαρα..
Μετα απο καθε χρηση πρεπει να τις πλενεις? Εαν ναι πως ?
-
Η ιστοσελίδα τους λέει ότι μπορείς να τις πλένεις, αλλά εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ. Το κομμάτι που πατάει στην άσφαλτο από άσπρο έχει γίνει μαύρο, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την πρόσφυση.
-
Γειά σας,
Διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις για τις ...πάνινες αλυσίδες, από την αρχή μέχρι το τέλος, μου έμεινε τελικά θετική εντύπωση.
Δεν κάνουν ζημιά σε λάστιχα-ζάντες και ανταποκρίνονται τηρουμένων κάποιων αναλογιών, στην αποστολή τους .
Στην αγορά βρήκα να κυκλοφορούν αρκετές (πάνινες) και με σεβαστή απόκλιση τιμών, που αρχίζουν από 50 € μέχρι 120 €.
Ακριβότερες είναι οι Autosock, είναι πράγματι όμως και οι καλύτερες (πιό αντοχής) ;
Υπάρχουν κάποιοι που έχουν δοκιμάσει τις άλλες ;Για να εξηγούμαι, έχω το CR-V, με λάστιχα M+S και θα πηγαίνω τακτικά στην Τσαγκαράδα (Πήλιο).
Θα βοηθήσουν οι τύπου ...Autosock ή να καταλήξω σε ...παραδοσιακές λύσεις ;Υ.Γ. Είδα στην AUTOPLUS και τις Biathlon, μου άρεσαν σαν εικόνα και σαν ιδέα, όχι όμως σαν ...τιμή, 400 € !
Κάθε άποψη δεκτή και Ευχαριστώ
Φιλικά
Μάξιμος
-
Φίλε μου κι εγώ σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε αγορά autosock για το αμάξι μου (ελαστικά 225/45/R17). Υπάρχει πάντως αντίστοιχος τύπος πανιού και από την Weissenfels με την ονομασία Weissock. Από τιμές πρέπει να είναι λίγο φτηνότερο από τις autosock (καμιά 20αριά ευρώ). Εισάγονται από τον εισαγωγέα των Trak (ένας πολύ ακριβός τύπος αλυσίδων που μοιάζει με τις Biathlon του Autoplus). Πάντως, προσωπικά θα συμβούλευα όποιον φίλο ενδιαφέρεται για αγορά σχετικά έως πολύ καλών και ακριβών αλυσίδων-πανιών, να ρίξει πρώτα μια ματιά και σε eshops της Ευρώπης για αν δει τι παίζει εκεί από άποψη τιμών. Πιθανότατα θα απογοητευτεί (για άλλη μια φορά) από τα ελληνικά φαρμακεία...
-
Γειά σας,
lazarefa ...Εισάγονται από τον εισαγωγέα των Trak ...
Τις Weissenfels, (τις ...πάνινες) τις εισάγει η AUTOPLUS (έτσι πάντως μου είπε ένας πωλητής τους) και γιαυτό τις έχουν και φτηνές, αρχίζουν από 50 €.
Σ΄ευχαριστώ, θα το ψάξω και μέσω internet, για να πάρω ...ιδέες και τιμές .Φιλικά
Μάξιμος
-
Αναρωτιέμαι αν σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν πια μεταλλικές αλυσίδες...
-
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αν θα υπάρχουν χιόνια...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πάντως, προσωπικά θα συμβούλευα όποιον φίλο ενδιαφέρεται για αγορά σχετικά έως πολύ καλών και ακριβών αλυσίδων-πανιών, να ρίξει πρώτα μια ματιά και σε eshops της Ευρώπης για αν δει τι παίζει εκεί από άποψη τιμών. Πιθανότατα θα απογοητευτεί (για άλλη μια φορά) από τα ελληνικά φαρμακεία...Ε, δώσε και τα link καλέ μου άνθρωπε! Πού να ψάχνουμε τώρα...
-
και σε ενα ελληνικο eshop βρισκεις με
-
Links υπάρχουν εκτός από λόγια;
-
-
Καταρχήν κι εγώ ήξερα πως τις Weissenfels τις φέρνει η Autoplus, πλην όμως, το συγκεκριμένο τύπο (Weissock) είδα να τον διαφημίζει ο εισαγωγέας των Trak (έχει διαφήμιση στους 4Τ Δεκεμβρίου). Όσο για links, ιδού:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... &rd=1&rd=1
http://www.autoline.it/product.asp?intC ... log=210W07
Ενδεικτικά αναφέρω πως οι Autosock πωλούνται στην Ελλάδα 160 ευρώ (ο συγκεκριμένος τύπος), και οι Trak 390 ευρώ (πάλι καλά που τις κατέβασε λίγο τιμή, το Φλεβάρη που πέρασε μου ζητάγαν γύρω στα 440 ευρώ για τον ίδιο τύπο ).
Είπατε τίποτα;
-
...Ενδεικτικά αναφέρω πως οι Autosock πωλούνται στην Ελλάδα 160 ευρώ (ο συγκεκριμένος τύπος)...Που είδες autosock με 160 Ευρώ; Για να ξέρουμε που να μην πάμε, δηλαδή...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν πια μεταλλικές αλυσίδες...Αυτό σκέφτηκα κι εγώ σήμερα που άκουσα σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό διαφήμιση για αντιολισθητικά καλύμματα.
Για να εξηγούμαι, έχω το CR-V, με λάστιχα M+S και θα πηγαίνω τακτικά στην Τσαγκαράδα (Πήλιο).
Θα βοηθήσουν οι τύπου ...Autosock ή να καταλήξω σε ...παραδοσιακές λύσεις ;Προσωπικά θα πήγαινα σε παραδοσιακές λύσεις, μιας και για να κολλήσεις με τα M+S θα σημαίνει ότι ήδη έχεις περάσει κάποια όρια.
-
Χρήστο Λάππα, 160 ευρώ πούλαγε πέρσι τις Autosock με τριψήφιο κωδικό (η ακριβή σειρά της εταιρείας) το Praktiker και 1-2 άλλα καταστήματα που είχα ρωτήσει..
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Για να εξηγούμαι, έχω το CR-V, με λάστιχα M+S και θα πηγαίνω τακτικά στην Τσαγκαράδα (Πήλιο).
Θα βοηθήσουν οι τύπου ...Autosock ή να καταλήξω σε ...παραδοσιακές λύσεις ;Φιλικά
Μάξιμος
Kala plaka mou kanhs? Edo sto kanada sta ksafnika mporoume na fame 50cm xionh mesa se mia ora kai ego me CR-V kai lastixa All-Season den exo sunantish pote problhma.
Alla den 8a sou po na mhn parhs alisides. Alimono boh8oun. Aplos ego den 8a eperna.
-
Γειά σας,
** lazarefa ** ...Ενδεικτικά αναφέρω πως οι Autosock πωλούνται στην Ελλάδα 160 ευρώ ...
.
Στο site της , πάντως http://www.autosock.gr από ότι είδα, οι απλές έχουν 99 € και οι ενισχυμένες (high performance) 115 € και μάλιστα με δώρο-έκπληξη ! και δωρεάν αποστολή.**tazio **:
Προσωπικά θα πήγαινα σε παραδοσιακές λύσεις, μιας και για να κολλήσεις με τα M+S θα σημαίνει ότι ήδη έχεις περάσει κάποια όρια.
Σ΄ευχαριστώ, βλέπεις ...ψάχνομαι, δεν είμαι τακτικός χιονοδρόμος, δεν θέλω έτσι για δυό-τρείς φορές να κάνω ζημιά σε ζάντες κλπ (με τις απλές -παραδοσιακές), αλλά και οι καλές κάνουν μιά περιουσία.
Σαν εικόνα (και γενικά σαν ιδέα) μου άρεσαν οι Biathlon.Φιλικά
Μάξιμος
-
Μάξιμε, προφανώς κατάλαβαν πως με αυτές τις τιμές δεν πρόκειται να γίνουν best seller στην Ελλάδα .΄Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ξαναλέω, είχαν οι απλές (διψήφια σειρά) 120 ευρώ και οι ενισχυμένες (τριψήφια) 160 ευρώ...
-
Γειά σας,
Μάξιμε, προφανώς κατάλαβαν πως με αυτές τις τιμές δεν πρόκειται να γίνουν best seller στην Ελλάδα .΄Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ξαναλέω, είχαν οι απλές (διψήφια σειρά) 120 ευρώ και οι ενισχυμένες (τριψήφια) 160 ευρώ...Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
'Αλλωστε μόλις προχθές σε γνωστό κατάστημα αυτοκινήτων κοντά στην στάση του metro του Αγ. Δημητρίου, είδα τιμή 135 € (για απλές Autosock)!
Όταν ρώτησα '...γιατί είναι τόσο ακριβές', μου απάντησε ένας πωλητής '...μα αυτές είναι οι αυθεντικές, οι φτηνές είναι μαϊμού και σκίζονται ...' !!Φιλικά
Μάξιμος
Αντιολισθητικές Αλυσίδες