-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...αν τελικά ο έμπορος σου εξηγήσει ότι δεν είναι νόμιμα γιατί ενοχλούν στον δρόμο (σε βαθμό που να μην μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου σε Ευρώπη και Αμερική για χρήση σε δημόσιους δρόμους), αλλά οι πιθανότητες να σε γράψουν για αυτά είναι μηδενικές, τι θα κάνεις;...Απαντώντας πάντως στην ερώτησή σου θα κάνω ό,τι και με τα φιμέ στο προηγούμενο αμάξι μου.Θα τα βάλω...
Δηλαδή δεν σε απασχολεί το αν ενοχλείς τους άλλους οδηγούς, ή το αν είσαι παράνομος. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το να βλέπεις εσύ καλύτερα και οι πιθανότητες που υπάρχουν να σε γράψουν. Κατάλαβα σωστά;
-
Παντως το δικο μου κιτ εχει εγκριση Βρετανικου και Γερμανικου Κτεο και δεν εχω ενοχλησει ποτε κανεναν. Ουτε σε επαρχιακο δρομο χωρις νησιδα ενοχλουσα τους απεναντι.
Παρανομο γιατι ειναι? Ο ΚΟΚ το απαγορευει? -
...αν τελικά ο έμπορος σου εξηγήσει ότι δεν είναι νόμιμα γιατί ενοχλούν στον δρόμο (σε βαθμό που να μην μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου σε Ευρώπη και Αμερική για χρήση σε δημόσιους δρόμους), αλλά οι πιθανότητες να σε γράψουν για αυτά είναι μηδενικές, τι θα κάνεις;
...Απαντώντας πάντως στην ερώτησή σου θα κάνω ό,τι και με τα φιμέ στο προηγούμενο αμάξι μου.Θα τα βάλω...
Δηλαδή δεν σε απασχολεί το αν ενοχλείς τους άλλους οδηγούς, ή το αν είσαι παράνομος. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το να βλέπεις εσύ καλύτερα και οι πιθανότητες που υπάρχουν να σε γράψουν. Κατάλαβα σωστά;
Κοίτα,δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου.Το θέμα του αν και γιατί ενοχλούν (υπό ποιες συνθήκες δηλ) συζητήθηκε εκτενώς στις πιο πίσω σελίδες.Έκανα κάποιες ερωτήσεις για κάποια κιτ και τις τιμές τους και περιμένω απαντήσεις πάνω σε αυτές.Εάν μπορείς να πεις τη γνώμη σου,περιμένω να την ακούσω.Αν θες να μου κάνεις κύρηγμα και ηθικοπλαστική ανάλυση,θα χάσεις το χρόνο σου.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Παντως το δικο μου κιτ εχει εγκριση Βρετανικου και Γερμανικου Κτεο και δεν εχω ενοχλησει ποτε κανεναν. Ουτε σε επαρχιακο δρομο χωρις νησιδα ενοχλουσα τους απεναντι.
Παρανομο γιατι ειναι? Ο ΚΟΚ το απαγορευει?Ποιο έχεις;Τιμή;Πόσο καιρό το έχεις;Σε τι αμάξι;Είσαι ευχαριστημένος;Με pm αν θες πες μου και πού το πήρες!!
-
Το κιτ δεν το θυμαμαι,νομιζω Techone
Φοραω, εδω και εναμιση χρονο, Bi-xenon H4 6000K σε Saxo mk2.
Δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε και το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο.
Δεν εχω ενοχλησει ποτε ουτε μπροστινο μου ουτε απεναντι, ακομα και σε σκοτεινους επαρχιακους δρομους.
αν τα βαλεις και οδηγησεις αυτοκινητο με αλογονου θα νομιζεις οτι δεν εχεις αναψει φωτα. Ολες οι πινακιδες και οι γραμμες του δρομου φωσφοριζουν και η ασφαλεια που σου δινουν ειναι αλλου.
Εγω εχω και υπερμετροπια και κουραζονται ευκολα τα ματια μου και με τα xenon ελυσα το προβλημα μου (σαν τελεμαρκετιγκ ακουγεται )Οι τιμες εχουν πεσει αρκετα τον τελευταιο καιρο. Αρα, ψαξε.
Σημασια εχει η τοποθετηση των ballast να γινει σε σημειο που δεν εχει τρελες θερμοκρασιες.
Αν θες ουσια (=λευκο φως) προτιμησε 6000Κ. -
Kαπου διαβασα οτι φερνει και η Αμερικατ. Για καντε 1 ερωτηση οσοι ενδιαφερονται...
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
...αν τελικά ο έμπορος σου εξηγήσει ότι δεν είναι νόμιμα γιατί ενοχλούν στον δρόμο (σε βαθμό που να μην μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου σε Ευρώπη και Αμερική για χρήση σε δημόσιους δρόμους), αλλά οι πιθανότητες να σε γράψουν για αυτά είναι μηδενικές, τι θα κάνεις;
...Απαντώντας πάντως στην ερώτησή σου θα κάνω ό,τι και με τα φιμέ στο προηγούμενο αμάξι μου.Θα τα βάλω...
Κοίτα,δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου.Το θέμα του αν και γιατί ενοχλούν (υπό ποιες συνθήκες δηλ) συζητήθηκε εκτενώς στις πιο πίσω σελίδες.Έκανα κάποιες ερωτήσεις για κάποια κιτ και τις τιμές τους και περιμένω απαντήσεις πάνω σε αυτές.Εάν μπορείς να πεις τη γνώμη σου,περιμένω να την ακούσω.Αν θες να μου κάνεις κύρηγμα και ηθικοπλαστική ανάλυση,θα χάσεις το χρόνο σου.
Όχι, καμία διάθεση για κήρυγμα, άλλωστε θα πήγαινε χαμένο. Οι προτεραιότητες σου προφανέστατα είναι άλλες από τις δικές μου.
-
Όχι, καμία διάθεση για κήρυγμα, άλλωστε θα πήγαινε χαμένο. Οι προτεραιότητες σου προφανέστατα είναι άλλες από τις δικές μου.
χωρις να θελω να μπω σφηνα στην κουβεντα σας, να ξερετε οτι ειναι ο,τι πιο σπασ@@δικο να σε τυφλωνουν φωτα (εκτος απο επικινδυνο).
και με το να εισαι σπασ@@δης στο δρομο κανεις ενα πολυ μεγαλο κακο, το οποιο μακροπροθεσμα ειναι μεγαλυτερο απο το υποκειμενικο επικινδυνο της υποθεσης, γιατι το σπασ@@δικο της υποθεσης ειναι βεβαιο και με μεγαλυτερη κοινωνικη ασχημη επιρροη απο ενα απλο τροχαιο:αυξανεις την αρνητικη ενεργεια στους δρομους που κινεισαι.
αυτο συνεπαγεται το εξης: μπορει να διοχετευσεις αρκετη αρνητικη ενεργεια σε καποια κυρια επι παραδειγματι, και οταν παει σπιτι της να μην κανει ερωτα με τον αντρα της. αυτο εχει σαν αποτελεσμα ο κυριος να ειναι στραβωμενος και την αλλη μερα να μη λεει ουτε καλημερα στους περαστικους. καποιος περαστικος μπορει να παρεξηγηθει που ο κυριος δεν του ειπε καλημερα και να μην εξυπηρετησει καποιον αλλο κυριο στη δημοσια υπηρεσια που δουλευει. ο αλλος κυριος με τη σειρα του ισως τσαντιστει τοσο πολυ που δεν παει εκδρομη με το γιο του oπως του ειχε υποσχεθει. ο γιος του θα στεναχωρηθει και θα ειναι μουτρωμενος και στο μαθημα θα κανει φασαρια. η κυρια δασκαλα θα τα παρει στο κρανιο και πιθανον να τον πεταξει εξω απο την ταξη και να του δωσει και κανα χαστουκι.
ο διευθυντης του σχολειου θα αναγκαστει να τη διωξει και τα παιδια πιθανον να κανουν αποχη απο το μαθημα, επειδη η καινουργια δασκαλα θα ειναι στριμενη...το κοινωνικο προβλημα οπως καταλαβαινεις ειναι τεραστιο και εχει χιλιαδες πτυχες.. μπορει να σε χωρισει η κοπελα σου επειδη καποιος ειχε φωτα που στραβωνουν και τσαντιστηκε καποιος αλλος, μετα καποιος τριτος κλπ κλπ
μη διοχετευετε αρνητικη ενεργεια στο περιβαλλον.. δεν κανει καλο -
και εγω παιδια τα φοραω σε saxo και δεν ενοχλει κανεναν!
Η δεσμη πεφτει εκει που επεφτε και πριν!
Αφου το φαναρι δεν αλλαζει ρε παιδια.Το ρυθμιζεις λιγο,τα κατεβαζεις λιγο επειδη εχουν μεγαλυτερη ενταση και εισαι οκ!Δεν υπαρχει προβλημα! -
H θεωρία του χάους με απλά λόγια by skye!
-
Εχει βαλει και ενας φιλος απο xenonhellas.gr και τουλαχιστον σε μενα, φανηκαν πολυ ωραια σε αποτελεσμα.
-
Φίλε skye συμφωνώ με 1000!!Δεν βλέπω όμως πού η χρήση after-market xenon συντελεί στη διοχέτευση αρνητικής ενέργειας στο περιβάλλον.
Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι θα στραβώνονται από τα φώτα μου;Πώς το έχουν βέβαιο;Επειδή κάποτε,κάποιος δεν ήξερε ή βαριόταν να ρυθμίσει τη δέσμη του και τους τύφλωνε;Και πώς είναι τόσο βέβαιοι ότι η αυτόματα ρυθμιζόμενη δέσμη είναι στην πράξη σωστή σε ύψος και δεν τυφλώνει κιαυτή;
Και πώς είναι τόσο βέβαιοι ότι τα πιτσιλιστήρια των φαναριών (sic ) με ένα απλό πέταγμα μερικών γραμμαρίων νερού καθαρίζουν στην εντέλεια τα φανάρια τους από μυγάκια,λάσπες ξεραμένες,σκόνες,κλπ (και όχι ότι απλά τους αλλάζουν θέση κσι σχήμα πάνω στο φανάρι) και δεν διαχέεται η δέσμη τους;:hmmm:
Και πώς είναι βέβαιοι ότι τα χρησιμοποιούν (τα πιτσιλιστήρια) τόσο συχνά όσο χρειάζεται ώστε να είναι αποτελεσματικά;
Όσο λοιπόν βέβαιοι είναι όλοι αυτοί ότι κάνουν σωστά τα παραπάνω άλλο τόσο είμαι κιεγώ ότι δεν θα ενοχλώ κανέναν -
Ξέρει κανείς αν η τοποθέτησή xenon βγάζει σφάλμα στον εγκέφαλο λόγω διαφοράς στις τάσεις που διαβάζει;Κιαν ναι πώς λύνεται;
-
για τι αυτοκινητο μιλας?
αν ειναι καποιο με canbus ειναι πολυ πιθανο.υπαρχουν ειδικα κιτ για αυτα. -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι θα στραβώνονται από τα φώτα μου;Πώς το έχουν βέβαιο;Επειδή κάποτε,κάποιος δεν ήξερε ή βαριόταν να ρυθμίσει τη δέσμη του και τους τύφλωνε;Και πώς είναι τόσο βέβαιοι ότι η αυτόματα ρυθμιζόμενη δέσμη είναι στην πράξη σωστή σε ύψος και δεν τυφλώνει κιαυτή;Γενικά είμαι περισσότερο προετοιμασμένος να δεχτώ τους ισχυρισμούς επίσημων κατασκευαστών, όπως η Mercedes, η BMW, η Ferrari και η Porsche που χρησιμοποιούν φώτα xenon με αυτόματη ρύθμιση ύψους, παρά από obscure εταιρίες που φτιάχνουν aftermarket προϊόντα. Τουλάχιστον οι επίσημοι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές προϊόντος αν θέλουν να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση τύπου. Από την στιγμή που όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες λοιπόν λένε ότι φώτα xenon χωρίς πλυστική και αυτόματη ρύθμιση δεν μπαίνουν, θεωρώ ότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
Και πώς είναι τόσο βέβαιοι ότι τα πιτσιλιστήρια των φαναριών (sic ) με ένα απλό πέταγμα μερικών γραμμαρίων νερού καθαρίζουν στην εντέλεια τα φανάρια τους από μυγάκια,λάσπες ξεραμένες,σκόνες,κλπ (και όχι ότι απλά τους αλλάζουν θέση κσι σχήμα πάνω στο φανάρι) και δεν διαχέεται η δέσμη τους;:hmmm:
Και πώς είναι βέβαιοι ότι τα χρησιμοποιούν (τα πιτσιλιστήρια) τόσο συχνά όσο χρειάζεται ώστε να είναι αποτελεσματικά;Η πλυστική φανών βασίζεται στην λογική ότι σε συνθήκες ψιλόβροχου με λάσπη στον δρόμο το παρμπρίζ θα χρειάζεται σχεδόν το ίδιο συχνά καθάρισμα με τα φώτα, οπότε όσο ο οδηγός καθαρίζει το τζάμι του, τόσο καθαρίζει και τα φώτα του.
Όσο λοιπόν βέβαιοι είναι όλοι αυτοί ότι κάνουν σωστά τα παραπάνω άλλο τόσο είμαι κιεγώ ότι δεν θα ενοχλώ κανέναν
Αν είχες διαβάσει λίγο πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα πριν, θα έβλεπες ότι η ερώτηση μου ήταν πολύ συγκεκριμένη. Τι θα έκανες αν το kit που προτίθεσαι να αγοράσεις γράφει ότι δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιους δρόμους, ή αν ο πωλητής σου ξεκαθαρίσει ότι η χρήση του είναι παράνομη επειδή ενοχλούν στον δρόμο. Αν μου είχες απαντήσει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα τα αγόραζες, αλλά δεν θεωρείς ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα και ότι θα βρεις κάτι που να πληρεί όλες τις προδιαγραφές, θα ήταν απόλυτα κατανοητό. Το να εκφράζεις την αδιαφορία σου για τους άλλους, όπως έκανες πιο πάνω είναι επίσης κατανοητό (Έλληνες είμαστε άλλωστε), αλλά ίσως λιγότερο σωστό. Ποιος ασχολείται όμως με τέτοιες λεπτομέρειες, έτσι δεν είναι;
BTW, έχω βαρεθεί να διαβάζω δημοσιεύσεις του στυλ: 'τα δικά μου φώτα δεν ενοχλούν'. Αγαπητοί φίλοι, δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν τα φώτα xenon που τοποθετήσατε εκ των υστέρων ενοχλούν και υπό ποιες συνθήκες. Οι κλίσεις που παίρνει το αυτοκίνητο σε επαρχιακούς δρόμους με κακό οδόστρωμα αλλάζουν συνεχώς και κανένα στατικό τεστ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το ότι δεν σας παίζουν προβολείς όλοι αυτοί με τους οποίους διασταυρώνεστε δεν σημαίνει ότι δεν τους ενοχλείτε. Και εγώ πολλές φορές δεν παίζω φώτα σε κάποιον που με στραβώνει είτε γιατί πίσω του έρχονται άλλοι οδηγοί και δεν επιθυμώ να κάνω και την δική τους ζωή δύσκολη, είτε γιατί απλά δεν έχω όρεξη να είμαι με το δάχτυλο στον διακόπτη.
Όλα αυτά τα γράφω με ειλικρινά φιλική διάθεση, αλλά και με έντονο προβληματισμό για το πως θα είναι οι δρόμοι μας αν σε λίγα χρόνια κυκλοφορούν μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία xenon χωρίς τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες.
-
Γενικά είμαι περισσότερο προετοιμασμένος να δεχτώ τους ισχυρισμούς επίσημων κατασκευαστών, όπως η Mercedes, η BMW, η Ferrari και η Porsche που χρησιμοποιούν φώτα xenon με αυτόματη ρύθμιση ύψους, παρά από obscure εταιρίες που φτιάχνουν aftermarket προϊόντα.Η αυτόματη ρυθμιση υψους στην BMW ειναι extra απο οσο ξερω.
Προσωπικα την παραγγειλα χωρις αυτην,αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εχει προβλημα.Τα aftermarket τα αναγνωριζω ευκολα στον δρομο,ειναι συνηθως ατσούμπαλα (το φως δεν διαχέεται ομοιόμορφα και δεν καλυπτει τοσο μεγαλη επιφανεια),και ελαφρως (ανεπαισθητα) ενοχλητικά. -
για τι αυτοκινητο μιλας?
αν ειναι καποιο με canbus ειναι πολυ πιθανο.υπαρχουν ειδικα κιτ για αυτα.πχ και το evo 9 εχει canbus και τα colt αλλα δεν εχουν προβλημα με τα xenon,μπαινουν ολα τα κιτ δεν εχεις προβλημα με το canbus!!
-
Γενικά είμαι περισσότερο προετοιμασμένος να δεχτώ τους ισχυρισμούς επίσημων κατασκευαστών, όπως η Mercedes, η BMW, η Ferrari και η Porsche που χρησιμοποιούν φώτα xenon με αυτόματη ρύθμιση ύψους, παρά από obscure εταιρίες που φτιάχνουν aftermarket προϊόντα. Τουλάχιστον οι επίσημοι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές προϊόντος αν θέλουν να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση τύπου. Από την στιγμή που όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες λοιπόν λένε ότι φώτα xenon χωρίς πλυστική και αυτόματη ρύθμιση δεν μπαίνουν, θεωρώ ότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν.Tα φώτα xenon είναι πολύ φωτεινά, υπερβολικά φωτεινά. Μπορεί να πάθεις μόνιμη βλάβη αν πέσει η δέσμη απευθείας στο μάτι από κοντά - είναι τόσο δυνατά. Τα κανονικά φώτα μπορεί να είναι από ενοχλητικά ως επικίνδυνα για την οδήγηση αλλά τα xenon λόγω της μεγάλης φωτεινότητας είναι πολύ χειρότερα για τους άλλους αν είναι λάθος τοποθετημένα/ρυθμισμένα. Ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές παίρνουν επιπλέον μέτρα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα στραβώνεις τους άλλους.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικά είμαι περισσότερο προετοιμασμένος να δεχτώ τους ισχυρισμούς επίσημων κατασκευαστών, όπως η Mercedes, η BMW, η Ferrari και η Porsche που χρησιμοποιούν φώτα xenon με αυτόματη ρύθμιση ύψους, παρά από obscure εταιρίες που φτιάχνουν aftermarket προϊόντα.
Η αυτόματη ρυθμιση υψους στην BMW ειναι extra απο οσο ξερω.
Προσωπικα την παραγγειλα χωρις αυτην,αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εχει προβλημα.Τα aftermarket τα αναγνωριζω ευκολα στον δρομο,ειναι συνηθως ατσούμπαλα (το φως δεν διαχέεται ομοιόμορφα και δεν καλυπτει τοσο μεγαλη επιφανεια),και ελαφρως (ανεπαισθητα) ενοχλητικά.Αν επιλέξεις να παραγγείλεις το αυτοκίνητο με φώτα xenon, ο αντιπρόσωπος θα σου εξηγήσει ότι είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση πλυστικής φανών. Επίσης, όταν με το καλό το παραλάβεις, θα δεις ότι δεν έχεις διακόπτη ρύθμισης δέσμης, καθώς αυτός έχει αντικατασταθεί από τον αυτόματο μηχανισμό, είτε το θέλεις, είτε όχι.
-
για τι αυτοκινητο μιλας?
αν ειναι καποιο με canbus ειναι πολυ πιθανο.υπαρχουν ειδικα κιτ για αυτα.OCTAVIA 5
Φώτα Xenon...