-
Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν στρίβει
Καλησπερα παιδια.Ειμαι κατοχος ενος Avensis AT220 του 99 με 4A-FE.Ειναι περιπου 130+ps και εχω 171.000χιλ.
Δεν μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβανε οι μακαροναδες με τα ΤΟΥΟΤΑ.
Το Avensaκι μου ειναι full TTE (ΕΛΑΤΗΡΙΑ 3ΠΟΝΤΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΤΕ,900ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ+ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ 26mm μπροστα, 19mm πισω+ μπαρα θολων sparko+ λιγο γεωμετρια).Ας ερθει ο να με δοκιμασει εαν στριβει,αρκει να κανει στην ακρη να μην τον περασω απο πανω.
Τετοια μεταχειρηση που το κανω, εαν ειχα καψολαδα alfa romeo θα τα ειχα παρει ολα στο χερι.
Συμφωνα απολυτα οτι ολα τα ΤΟΥΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΘΛΙΟ ΣΤΗΣΙΜΟ απο το εργοστασιο.Εχουν πολυ καλο πλαισιο,ακαμπτο με πολυ καλη αρχιτεκτονικη αναρτησης(τουλαχιστον το δικο μου) αλλα αθλιο setup αμορτισερ-ελατηριων και γεωμετριας.Ολα διορθωνονται -βελτιωνονται. Ισως ειναι πολιτικη της ΤΟΥΟΤΑ να ειναι βαρκες τα μοντελα της,για ανεση και για μεγαλυτερο πελατολογιο.
Μεχρι στιγμης Κανενα προβλημα.
Το αυτοκινητο μου ειναι ΤΡΑΠΕΖΙ αυτην την στιγμη,στριβη τρελα,αλλα εαν εβγαινε ετσι απο το εργοστασιο η ανω απο τα 50 θα ειχαν συνεχεια κολημενο παυσιπονο στην μεση.
ΤΟΥΟΤΑ ΜΑΝΙΑ -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Το Avensaκι μου ειναι full TTE (ΕΛΑΤΗΡΙΑ 3ΠΟΝΤΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΤΕ,900ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ+ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ 26mm μπροστα, 19mm πισω+ μπαρα θολων sparko+ λιγο γεωμετρια)
'αμα κρίνω από αυτό (έτσι είναι τα πανάκριβα?) φαντάζομαι και τα υπόλοιπα που λες τι είναι...
Κομματάκι φουσκωμένα δλδ.
-
Γεια σου Ηρακλη, welcome...
Eνταξει, απλα ο herc ειναι τουοταιος ορκισμενος και ισως να παθιαζεται περισσοτερο οταν του θιγουν την εταιρεια.
Ξερεις τι γινεται Ηρακλη? Οι περισσοτεροι λενε για το πως ειναι το αυτοκινητο απο τη μανα του. Χαιρω πολυ, και σε λαντα (υπερβολη) αν βαλεις μια ΚW V3, αντιστρεπτικες, μπαρες θολων, ψαλιδιων κλπ θα πηγαινει (σχετικα) καλα.
Αν βαλεις 500 πραγματα θα στριβει καλα, αλλα υπαρχουν αυτοκινητα που αν βαλεις τα μισα επανω θα στριβουν καλυτερα...
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Το Avensaκι μου ειναι full TTE (ΕΛΑΤΗΡΙΑ 3ΠΟΝΤΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΤΕ,900ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ+ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ 26mm μπροστα, 19mm πισω+ μπαρα θολων sparko+ λιγο γεωμετρια)
'αμα κρίνω από αυτό (έτσι είναι τα πανάκριβα?) φαντάζομαι και τα υπόλοιπα που λες τι είναι...
Εννοω αμορτισερ μονο.Μπουκαλες δηλαδη, ουτε καν ρυθμιζομενες.Ξερεις πολλα που να κανουν πανω απο 900.
Το ξαναλεω ειναι επιλογη της ΤΟΥΟΤΑ να ειναι πλαδαρα τα αυτοκινητα της, αλλιως εχει απο πισω εταιρειες να της τα στησει εαν θελει, TTE, TRD, TOM'S, C-ONE.
Οποιως γουσταρει τα παιρνει και τα φτιαχνει, γιατι εχουν ολα τα προσοντα, οποιας δεν γουσταρει οχι, παιρνει κατι αλλο.Παντως εαν σου αρεσει π.χ το καινουργιο avensis παιρνεις και το στηνεις και φυγεις απο την πλαδαροτητα, που ειναι και το μονο αρνητικο του μειον απαναντι ας πουμε της 156,απλως καποιες εταιρειες μπαλωνουν ατελειες στην αρχητεκτονικη, στην ακαμψια και τον σχεδιασμο πλασιου κ.α με μια σπορτιφ ρυθμιση της αναρτησεις και ριχνουν σταχτη στα ματια του κασμου. -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Εννοω αμορτισερ μονο.Μπουκαλες δηλαδη, ουτε καν ρυθμιζομενες.Ξερεις πολλα που να κανουν πανω απο 900.
Το ξαναλεω ειναι επιλογη της ΤΟΥΟΤΑ να ειναι πλαδαρα τα αυτοκινητα της, αλλιως εχει απο πισω εταιρειες να της τα στησει εαν θελει, TTE, TRD, TOM'S, C-ONE.
Οποιως γουσταρει τα παιρνει και τα φτιαχνει, γιατι εχουν ολα τα προσοντα, οποιας δεν γουσταρει οχι, παιρνει κατι αλλο.Παντως εαν σου αρεσει π.χ το καινουργιο avensis παιρνεις και το στηνεις και φυγεις απο την πλαδαροτητα, που ειναι και το μονο αρνητικο του μειον απαναντι ας πουμε της 156,απλως καποιες εταιρειες μπαλωνουν ατελειες στην αρχητεκτονικη, στην ακαμψια και τον σχεδιασμο πλασιου κ.α με μια σπορτιφ ρυθμιση της αναρτησεις και ριχνουν σταχτη στα ματια του κασμου.ελα , ποιος, γιατι, πως ειπατε, τι πεχτηκε ρε παιδια????
-
Ο χρήστης PetrosE12 έγραψε:
Χαιρετώ όλους τους κατόχους ΤΟΥΟΤΑ .Χαίρετε κύριο Πέτρο!
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Παντως εαν σου αρεσει π.χ το καινουργιο avensis παιρνεις και το στηνεις και φυγεις απο την πλαδαροτητα, που ειναι και το μονο αρνητικο του μειον απαναντι ας πουμε της 156,απλως καποιες εταιρειες μπαλωνουν ατελειες στην αρχητεκτονικη, στην ακαμψια και τον σχεδιασμο πλασιου κ.α με μια σπορτιφ ρυθμιση της αναρτησεις και ριχνουν σταχτη στα ματια του κασμου.Yπερβολές...
Καλώς ήρθες στο 4ΤF!! -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Οποιως γουσταρει τα παιρνει και τα φτιαχνει, γιατι εχουν ολα τα προσοντα, οποιας δεν γουσταρει οχι, παιρνει κατι αλλο.Παντως εαν σου αρεσει π.χ το καινουργιο avensis παιρνεις και το στηνεις και φυγεις απο την πλαδαροτητα, που ειναι και το μονο αρνητικο του μειον απαναντι ας πουμε της 156,απλως καποιες εταιρειες μπαλωνουν ατελειες στην αρχητεκτονικη, στην ακαμψια και τον σχεδιασμο πλασιου κ.α με μια σπορτιφ ρυθμιση της αναρτησεις και ριχνουν σταχτη στα ματια του κασμου.Δεν καταλαβαίνω γιατί μια εταιρεία να επιλέξει την..πλαδαρότητα! Γιατί άλλο η ...πλαδαρή συμπεριφορά και άλλο η άνεση!Για να καταλάβεις, οδήγησε μια Corolla και μια Xsara ή C4. Δεν βάζω στο παιχνίδι Xantia, C5 γιατί θα κλέβαμε εκκλησίες! Αυτά είναι τουτούνια με άνετη ανάρτηση!
Τώρα είναι που θ' ακουστεί το κλασικό κι αγαπημένο: 'Ναι, αλλά εγώ έχω 6 χρόνια εγγύηση!'.
Και είναι όντως έτσι φίλε μου! Η Toyota είναι μια αξιοπιστη φίρμα, με κατά πλειοψηφία βαρετά αυτοκίνητα, με συμβατικό-πλαδαρό κράτημα και πολύ καλή μεταπώληση... Αν μπορούσε να τα στήσει καλύτερα, θα το έκανε... Ούτως ή άλλως πλέον είναι καλύτερα τα αυτοκίνητά της (αν και λιγότερο αξιοπιστα...).
Καλό είναι όμως να λέμε την αλήθεια και να δίδουμε τα του Καίσαρος τω Καισαρι... Αν ήθελες σπορ αμάξι, αγόρασες λάθος τουτού και δεν το διόρθωσες ούτε με 900 -
[quote='HighFidelity']Πες μου που πλεονεκτεί το Avensis πχ σε σχέση με το Mondeo που είναι και 3,000
-
Για πες τώρα και που είναι...χειρότερο το Avensis!
A και μην ξεχνάμε πως έρχεται και το νέο Mondeo... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
A και μην ξεχνάμε πως έρχεται και το νέο Mondeo...-τιμονι
-οδικη συμπεριφορα (γενικως) -
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Χαιρετώ όλους τους κατόχους ΤΟΥΟΤΑ .
Χαίρετε κύριο Πέτρο!
Ελα ρε Νίκο και εδώ σε πετυχαίνω???
Όλοι του Corolla Club είναι εδώ...... -
Και το τελευταίο ερώτημα: ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, αξίζουν τα παραπάνω χρήματα ; Πρόσθεσε στο κόστος και τα...αμορτισέρ της ΤΤΕ (Τράπεζα της Ελλάδος; )...
Θέλω να πω το εξής απλό: ψάχνεις οικογενειακό τουτού και θέλεις πάνω απ' όλα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (βάλε σ' αυτό και την ηχομόνωση και το after sales...); Τότε το Avensis είναι το αυτοκίνητο για σένα!
Αν ψάχνεις κράτημα, επιδόσεις και σου αρέσει να οδηγείς, η λύση δεν είναι να πάρεις Avensis + αμορτισέρ, ελατήρια , φίλτρο, πρόγραμμα, εξάτμιση κλπ κλπ μόνο και μόνο γιατί πιστεύεις πως τα καλύτερα αυτοκίνητα τα φτιάχνει η Toyota! Πρέπει να ψάξεις αλλού! Γιατί το αυτοκίνητο που θέλεις ίσως να μην το φτιάχνει η εν λόγω καλή εταιρεία...Επίσης καλό είναι να ψάξεις αλλού αν ψάχνεις καλύτερη τιμή....
-
[quote='popol@ros'][quote='HighFidelity']Πες μου που πλεονεκτεί το Avensis πχ σε σχέση με το Mondeo που είναι και 3,000
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
-οδικη συμπεριφορα (γενικως)Eνω αυτα, διορθωνονται, φιλε ιταλε, οσο και να ζοριζεσαι και να σου πω και που σχεδον δεν υπαρχεται σαν εταιρεια δεν χαλασε και ο κοσμος, απλως καποια ανθρωπακια δεν θα ψαχνουν για οδικη στον δρομο
Εχει καμια 16αρα delta(δουλευει καμια )η lybra για να με μετρησης -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
-οδικη συμπεριφορα (γενικως)Eνω αυτα, διορθωνονται, φιλε ιταλε, οσο και να ζοριζεσαι και να σου πω και που σχεδον δεν υπαρχεται σαν εταιρεια δεν χαλασε και ο κοσμος, απλως καποια ανθρωπακια δεν θα ψαχνουν για οδικη στον δρομο
Εχει καμια 16αρα delta(δουλευει καμια )η lybra για να με μετρησηςτο τιμονι ΔΕΝ διορθωνεται....
η οδικη συμπεριφορα διορθωνεται εν μερη.....
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν στρίβει
Καλησπερα παιδια.Ειμαι κατοχος ενος Avensis AT220 του 99 με 4A-FE.Ειναι περιπου 130+ps και εχω 171.000χιλ.
Δεν μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβανε οι μακαροναδες με τα ΤΟΥΟΤΑ.
Το Avensaκι μου ειναι full TTE (ΕΛΑΤΗΡΙΑ 3ΠΟΝΤΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΤΕ,900ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ+ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ 26mm μπροστα, 19mm πισω+ μπαρα θολων sparko+ λιγο γεωμετρια).Ας ερθει ο να με δοκιμασει εαν στριβει,αρκει να κανει στην ακρη να μην τον περασω απο πανω.
Τετοια μεταχειρηση που το κανω, εαν ειχα καψολαδα alfa romeo θα τα ειχα παρει ολα στο χερι.
Συμφωνα απολυτα οτι ολα τα ΤΟΥΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΘΛΙΟ ΣΤΗΣΙΜΟ απο το εργοστασιο.Εχουν πολυ καλο πλαισιο,ακαμπτο με πολυ καλη αρχιτεκτονικη αναρτησης(τουλαχιστον το δικο μου) αλλα αθλιο setup αμορτισερ-ελατηριων και γεωμετριας.Ολα διορθωνονται -βελτιωνονται. Ισως ειναι πολιτικη της ΤΟΥΟΤΑ να ειναι βαρκες τα μοντελα της,για ανεση και για μεγαλυτερο πελατολογιο.
Μεχρι στιγμης Κανενα προβλημα.
Το αυτοκινητο μου ειναι ΤΡΑΠΕΖΙ αυτην την στιγμη,στριβη τρελα,αλλα εαν εβγαινε ετσι απο το εργοστασιο η ανω απο τα 50 θα ειχαν συνεχεια κολημενο παυσιπονο στην μεση.
ΤΟΥΟΤΑ ΜΑΝΙΑΚαταρχήν καλως ήρθες...ξεκινάμε 'sparco' δεύτερον λέγοντας λίγη γεωμετρία τι ενοείς? Τέλος τα τραπέζια ΔΕΝ στρίβουν κυριολεκτικά και μεταφορικά.
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Εχει καμια 16αρα delta(δουλευει καμια )η lybra για να με μετρησηςΚαι ποιος σου λέει ρε κάπελα (αφού έχεις αυτοκίνητο ...τραπέζι.... ) ότι με νοιάζει αν θα υπάρχει αύριο η Lancia ή η Toyota; Εμένα με ενδιαφέρει ν'αγοράζω το καλύτερο στα χρήματα που μπορώ να δώσω! Θες να μου πεις πως το....Starlet είναι καλύτερο από το Elefantino μου (ίδιας γενιάς είναι...); Μήπως.... ...
Να σου πω: άκαμπτος πίσω άξονας σου λέει κάτι; Και μιλάς για κράτημα μετά...
Τέσπα, δεν μπορώ να σου εξηγήσω τώρα, γιατί εσένα η κούτρα βλέπει μόνον Toyota και εκσπερματώνει...Εγώ πάλι δεν καίγομαι...Το τουτού να είναι καλό και είμαι ευχαριστημένος! Και όχι, δεν σε αφήνουν στο δρόμο ούτε τα ιταλικά, ούτε τα γαλλικά, ούτε γενικά τα ...ευρωπαϊκά! Αν ήταν έτσι θα είχαν αφανιστεί προ πολλού όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές και θα είχε μείνει μόνον η Toyota... -
Xαλαρααααααα
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
XαλαραααααααΕ μα! Τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, θα μου γίνουν τερ@στια@ τα έρμα!
TOYOTA FORUM