-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
-'Ωραία θα σου φέρω καινούργιο κυκλοφορητή!!!!'
-'Εγώ έχω ακούσει ότι αλλάζουν μόνο την ράβδο!!!! Έτσι δεν είναι???'
-'Ναι γίνεται και αυτό!!!! Μπορείς να δεις τα στοιχεία του κυκλοφορητή και να με πάρεις να μου τα δώσεις να στην φέρω!!!!'Ε....... δεν είναι λαμόγιο ο τύπος?????? Μπορώ να την αλλάξω μόνος μου????
Και μονο απ το διαλογο καταλαβαινεις!
Μηπως να απευθυνοσουν σε καποιον αλλο?
-
H ραβδο μαγνησιου συνηθως εχουν οι ηλιακοι για την ηλεκτρολυση που δημιουργουνται απο τα διαφορα υλικα πχ σιδηρο -πλαστικο-χαλκος..δεν ηξερα οτι εχουν και οι κυκλοφορητες.
Παντως αν ειναι οπως στους ηλιακους δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο στην αλλαγη...ψαξε γυρο απο τον κυκλοφορητη να τη βρεις κατεβασε τα νερα και αλλαξε τον.Θα βρεις σε πολλα μαγαζια με υδραυλικα ανταλακτικο.
Το προβλημα σου θα ειναι οτι αν οντως εσπασε ο παλιος πρεπει να βγαλεις το κομματι απο μεσα.
-
Το μαγνησιο μπαινει στην σωληνα επιστροφης για να μην υπαρχει ηλεκτρολυση μεταξυ χαλκοσωληνων και λεβητα.
Δεν ειναι μεσα στον κυκλοφορητη ειναι ενα ξεχωρο εξαρτημα ασημι χρωματος το οποιο εχει πανω ενα κομματι που ξεβιδωνεις.
Αν εχεις μεγαλες διατομες τοτε μπορει να ειναι προσαρμοσμενο πανω σε ενα κλασσικο σιδερενιο ταφ.
Καθε χρονο το τσεκαρεις (εχει γυαλακι απο πανω?) και γιατι οχι το αλλαζεις.
Αν εσπασε και πηγε στον κυκλοφορητη τοτε πρεπει να λύθει ο κυκλοφορητης και να αφαιρεθει το κομματι αλλιως θα σου κανει ζημια.Αμα αντεξει ο κυκλοφορητης και αυτο το κομματι περασει σε μικροτερα κομματια μεσα στην εγκατασταση ετοιμασε 100ευρα για διαφορες επισκευες.
Μην δουλευεις την εγκατασταση μεχρι να το φτιαξεις.
(εσπασε το μαγνησιο? πρωτη φορα το ακουω παντως )Οι σωληνες που τριζουν μαλλον ειναι τσιμεντομενες αναμεσα στα δαπεδα και ακους διαστολη συστολη (αν ειναι και μεγαλη η οικοδομη θελει κ αντιδιατολικους συνδεσμουσ τυπικα..)
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Το μαγνησιο μπαινει στην σωληνα επιστροφης για να μην υπαρχει ηλεκτρολυση μεταξυ χαλκοσωληνων και λεβητα.
Δεν ειναι μεσα στον κυκλοφορητη ειναι ενα ξεχωρο εξαρτημα ασημι χρωματος το οποιο εχει πανω ενα κομματι που ξεβιδωνεις.
Αν εχεις μεγαλες διατομες τοτε μπορει να ειναι προσαρμοσμενο πανω σε ενα κλασσικο σιδερενιο ταφ.
Καθε χρονο το τσεκαρεις (εχει γυαλακι απο πανω?) και γιατι οχι το αλλαζεις.
Αν εσπασε και πηγε στον κυκλοφορητη τοτε πρεπει να λύθει ο κυκλοφορητης και να αφαιρεθει το κομματι αλλιως θα σου κανει ζημια.Αμα αντεξει ο κυκλοφορητης και αυτο το κομματι περασει σε μικροτερα κομματια μεσα στην εγκατασταση ετοιμασε 100ευρα για διαφορες επισκευες.
Μην δουλευεις την εγκατασταση μεχρι να το φτιαξεις.
(εσπασε το μαγνησιο? πρωτη φορα το ακουω παντως )Οι σωληνες που τριζουν μαλλον ειναι τσιμεντομενες αναμεσα στα δαπεδα και ακους διαστολη συστολη (αν ειναι και μεγαλη η οικοδομη θελει κ αντιδιατολικους συνδεσμουσ τυπικα..)
tks my friend
-
Στο μπανιο του σπιτιου (υπο κατασκευη) υπαρχει ενα 'παταρακι', που σημερα ειναι στην εξης μορφη:
Το υψος απο το δαπεδο ειναι 50 εκ.
Το πλατος 95 εκ.
Το βαθος 135 εκ (100 εκ μεχρι εκει που τελειωνει ο τοιχος δεξια).
Το υψος μεχρι το ταβανι 220 εκ. (270 συνολικο)
(ολες οι διαστασεις οπως ειναι τωρα, χωρις σοβα και πλακακια).Η κατασκευη αυτη εχει γινει για να εχει το μπανιο προσβαση σε παραθυρο (αλλιως ηταν 'τυφλο'). Κατω απο το δαπεδο αυτο ειναι η εσωτερικη σκαλα, που οδηγει απο το ισογειο στον οροφο.
Εκει σκεφτηκαμε να κανουμε μια ντουζιερα.
Επειδη με τον υδραυλικο του εργολαβου δεν βγαζω ακρη, θα ηθελα ιδεες-απαντησεις για τα παρακατω, απο οποιον εχει τη διαθεση:- Ο υδραυλικος λεει οτι για να μπει πορσελανινη νουζιερα, απαιτεται το πατωματακι αυτο να ανεβει 25 εκ. Αυτο μου φαινεται υπερβολικο και θα κανει την ολη κατασκευη υπερβολικα ψηλη και αχαρη. Χρειαζεται πραγματι τοσο πολυ;
- Αν εναλλακτικα δεν βαλω ντουζιερα, αλλα στρωσω πλακακια με κλιση και σιφον, ποσο θα υψωθει το δαπεδο;
3. Αν επιλεξω το 2, τι μπορω να κανω για να μην εχω προβληματα στεγανοτητας; - Μπορει να μεινει καθαρο πλατος 90 εκ. μετα τα πλακακια, ωστε να χωραει πορτα-ντουζιερα 90 εκ; (δεν εχω βρει ακομα τον πλακα του εργολαβου)
- Υπαρχουν προτασεις για πορτες ντους που να μην ειναι πολυ ψηλες (κατα προτιμηση Θεσ/νικη;). Βρηκα μια πολυ ωραια TYLO, αλλα κανει 560 Ε . Ενδιαφερομαι για καλη κατασκευη, ινοξ ή αλουμινιο, αλλα τα 560 μου φανηκαν παααρα πολλα.
- Υπαρχει καμια ιδεα για προβαση-σκαλακια; Σκεφτομαι οτι τα 50 εκ. θελουν οπωσδηποτε 2 σκαλακια, μαλλον κτιστα με αντιολισθητικο πλακακι. Τιποτα αλλο;
7. Μπορω σε αντισεισμικο δοκαρι να σκαψω 1-2 εκ, ωστε να περασω παροχη νερου (χωρις να αγγιξω τον οπλισμο) χωρις να κανω ζημια;
Και μια ερωτηση δωρο: Να τολμησω εντοιχισμενο καζανακι (στο 2ο μπανιο του σπιτιου, το οποιο ειναι πολυ μικρο και χρειαζομαι το χωρο) ή θα το μετανοιωσω;
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
- Μπορει να μεινει καθαρο πλατος 90 εκ. μετα τα πλακακια, ωστε να χωραει πορτα-ντουζιερα 90 εκ; (δεν εχω βρει ακομα τον πλακα του εργολαβου)
τα 90 είναι για μετά τα πλακάκια?
πχ σε εμάς είναι 90 άρα η ντουζιέρα αλλά μετράω 84 απο το πλακάκι. Βέβαια μπορεί να έχει γίνει και μλκιαΔική μου ερώτηση τώρα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίσω στο περίπου το βάρος συρόμενης εξωτερικής πόρτας? θέλω να βάλω μοτέρ και δεν ξέρω ποιο πρέπει να κοιτάξω. -
Αστα δοκαρια υσηχα.. Τι θα κανει η σωληνα εκει πανω αληθεια???
Ποτε δεν σκαλιζουμε δοκαρια και κολωνες εστω και για λιγο..
Υπαρχει λογος που ειναι το μπετο εκει.
Αν ειναι τοιχειο εκει το ψαχνουμε το θεμα.25εκ?? Πολλα. Αν η οπη του σιφωνιου βγαινει σχεδον ισα με το μπετο τοτε θες> 4 εκ η βαλβιδα+ 5 εκ η γωνια +2 εκ για τις μουφες αντε να πουμε και 2 εκ για ρυση ακομα αν ειναι μακρια 13εκ γεμισμα δαπεδο θες.
Και αυτο ειναι μαξιμουμ. Αν ειναι κοντα το σιφωνι η ακομα πιο θαμενο τοτε θες λιγοτερα.Εντιτ!!Τωρα ειδα την φωτο! Εκει πανω θες το πολυ 9 εκ γεμισμα
Αφου το σιφωνι ειναι στο κατω level -
Μάλλον εδώ είναι το καταλληλότερο μέρος να ρωτήσω πως βγαίνει το γράσσο απο το μπουφάν. Μου είπανε με κιμωλία , το εφήρμοσα αλλά δεν συνέβη τίποτα. Άραγε με στεγνό καθάρισμα στο καθαριστήριο?
-
madman
ευχαριστω.
Η λυση με τα πλακακια (χωρις ντουζιερα) θα εχει προβλημα στεγανοτητας στον κατω οροφο; Ποσα εκατοστα θα σηκωθει το δαπεδο σε αυτη την περιπτωση;
Την αλλη εβδομαδα θα δω ξανα τον υδραυλικο και θελω να ξερω αν μου λεει μαλακιες (οπως πχ τα 25 εκ) ή οχι.Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τα 90 είναι για μετά τα πλακάκια?
πχ σε εμάς είναι 90 άρα η ντουζιέρα αλλά μετράω 84 απο το πλακάκι. Βέβαια μπορεί να έχει γίνει και μλκιαδεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι ακριβως εννοεις. Οταν μια ντουζιερα ειναι πχ 90Χ90, πρεπει να εχεις αυτον το χωρο μετα το πλακακι.
-
Η ντουζιερα σε καποιο/α σημειο/α χωνευται στο πλακακι γυρω στον 1 ποντο..
Αυτο γινεται στα σημεια που θα ερθει σε επαφη με τον τοιχο.
Οποτε κατι χανεις απο εκει αλλα δεν ειναι οφελιμος χωρος..Αν το κανεις με πλακακια θες σιφωνι 'ποτηρι' (σαν κ αυτα που μπαινουν στα μπαλκονια). Παλι οχι πανω απο 10 ποντους max.
Οσο αφορα την στεγανοτητα... Ολο κ κατι περναει γι αυτο το γεμισμα απο κατω θα το κανεις με τσιμεντο κ αμμο θαλασσης αναλογια σχεδον 1 προς 1.
Οταν τραβηξει αυτο θα γινει σαν γυαλι. Απο πανω ριξε το πλακακι σου.Δεν ειπες γιατι θες να περασεις σωληνα στο δοκαρι...
-
Madman77
αρα, αν καταλαβα καλα (τα παιρνω και λιγο δυσκολα... ), ειτε ντουζιερα ειτε πλακακια, αρκουν 9-13 εκ max.
(Δεν καταλαβα στο προηγουμενο ποστ σου τι ακριβως εννοεις 'Εκει πανω θες το πολυ 9 εκ γεμισμα Αφου το σιφωνι ειναι στο κατω level'.
Δεν χρειαζεται σιφωνι και εκει πανω, για να κατεβουν τα νερα στο κεντρικο σιφωνι του μπανιου;;; Ή αυτο ειναι μικροτερο, αρα θελει λιγοτερο σηκωμα;;;)Το σκαψιμο στο 'δοκαρι' δεν ειναι για εκει. Στο κατω επιπεδο του μπανιου ο νιπτηρας 'πεφτει' πανω σε ενα μεγαλο ΤΟΙΧΕΙΟ απο μπετον (και οχι δοκαρι οπως λανθασμενα ειχα γραψει), το οποιο μου ειπαν οτι ειναι 'αντισεισμικο' τοιχειο. Καποιος αλλος μαστορας που δουλευει στο σπιτι μου ειπε οτι χρειαζεται να σκαφτει μονο 1,5 εκ για να περαστει απο εκει παροχη νερου, ωστε μετα να σκεπαστει με τα πλακακια, και οτι, αν σκαφτει τοσο λιγο, χωρις να βρουμε σιδερο, δεν προκαλειται κανενα προβλημα.
thanx again
Για το εντοιχιζομενο καζανακι καμια γνωμη κανεις;
-
χμ... Πλυντήριο ρούχων.
Το Siemens 30 ετών δουλεύει άψογα αλλά ο εφιάλτης της σκουριάς δεν χτυπάει μόνο στα αυτοκίνητα...Τι προτείνετε? Μάρκα? Μαγαζί με τέτοια είδη που να έχει καλές τιμές?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
χμ... Πλυντήριο ρούχων.
Το Siemens 30 ετών δουλεύει άψογα αλλά ο εφιάλτης της σκουριάς δεν χτυπάει μόνο στα αυτοκίνητα...Υπαρχουν siemens made in france/italy???
-
-
εχμ πού μπορώ να βρω λύσεις για κανάλια να περάσω καλώδια? σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά ίσως?
-
Ακριβώς. Καυκάς πχ. Συνηθισμένες λύσεις είναι η IBOCO (φτηνή αλλά χωρίς αξεσουάρ) και η LeGrand (ακριβότερη αλλά με μεγάλη ποικιλία, γωνίες, διακόπτες, πρίζες κλπ).
-
ok tnx βγαίνω στην αγορά
-
Προς θεου **ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ **.
Ουτε να το σκεφτεσαι να σκαψεις τοιχειο ή υποστυλωμα
Ο κανονισμος απαγορευει μέσα από τα δομικα στοιχεια να περνανε σωληνες; καλωδια οτιδηποτε
Το μπετον προστατευει το χαλυβα από την οξείδωση μέσω του φαινομένου της εναθρώκωσης.Δεν πειραζουμε την επικαλυψη των οπλισμων,Ηδη είναι πιο λίγη από ρτο κανονικο γιατί τα ελληνικα μαστόρια βαριουνται και οι μηχανικοι δεν δίνουν σημασια σε αυτ΄το θεμαΜια καλή επικάλυψη θα προστατευσει τον οπλισμο και θα αυξήσει την παραλαβη των τασεων μεσω της καλύτερης συνάφειας οπλισμου μπετον
-
doom1983
παρεξήγησες, δε θα σκάψω τπτ, εξωτερικό κανάλι θα περάσω για να καλύψω ένα καλώδιο που δε θέλω να το βλέπω -
Για ιονιστή αέρα ποιόν προτείνετε?
Βρήκα αυτόν:
http://www.daikin.gr/products/air-purif ... reamer.jsp
Καλός?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ