-
Ξαναγράφω εδώ τα 'πιστέυω'μου (πως λέμε 'ο αγών μου')
Για (πολύ) μεγάλες ιπποδυνάμεις και ροπές:
-προσθιοκίνητα, αν δεν έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν, ή γενικώς στον ήλιο μοίρα.
-οπισθοκίνητα για διασκέδαση, αν είσαι 'χεράς' ή θέλεις να γίνεις, αποδεχόμενος τα ρίσκα.
-τετρακίνητα, αν θες να πηγαίνεις ταχύτατα εκεί που θέλεις ή πρέπει να πας, με απόλυτη ασφάλεια ανεξαρτήτως οδοστρώματος και καιρού, με ή -κυρίως- χωρίς όρεξη για αστεία και ρίσκα, πυροβολώντας αδιακρίτως, παριστάνοντας άνετα και τον χερά χωρίς να είσαι, αφού σε καλύπτει το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ξαναγράφω εδώ τα 'πιστέυω'μου (πως λέμε 'ο αγών μου')Για (πολύ) μεγάλες ιπποδυνάμεις και ροπές:
-προσθιοκίνητα, αν δεν έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν, ή γενικώς στον ήλιο μοίρα.
-οπισθοκίνητα για διασκέδαση, αν είσαι 'χεράς' ή θέλεις να γίνεις, αποδεχόμενος τα ρίσκα.
-τετρακίνητα, αν θες να πηγαίνεις ταχύτατα εκεί που θέλεις ή πρέπει να πας, με απόλυτη ασφάλεια ανεξαρτήτως οδοστρώματος και καιρού, με ή -κυρίως- χωρίς όρεξη για αστεία και ρίσκα, πυροβολώντας αδιακρίτως, παριστάνοντας άνετα και τον χερά χωρίς να είσαι, αφού σε καλύπτει το αυτοκίνητο.
Μη ξεχνάς τι συμβαίνει εκεί στις παρυφές του ορίου της πρόσφυσης (ποιητικό ε; ).
Τα τετρακίνητα συνήθως συμπεριφέρονται κάπως περίεργα γιατί δεν ξέρεις αν θα ανοίξει πρώτα την τροχιά του το εμπρός ή το πίσω μέρος, διορθώνεις και βρίσκει πρόσφυση και σε αιφνιδιάζει και τέτοια περίεργα. Είναι γενικώς πιο απρόβλεπτα από ένα πισωκίνητο.
Αυτά έχω διαβάσει και ακούσει από ανθρώπους που έχουν τέτοια αυτοκίνητα.
Βέβαια το όριο της πρόσφυσης είναι πολύ ψηλά για τα περισσότερα 4κίνητα και μπορείς να κινηθείς (ως και) εξωφρενικά γρήγορα πριν αρχίσουν τα άτσαλα γλιστρήματα.
-
Γενικά τα 4κίνητα κάνουν όντως πιο άτσαλα γλυστήματα... ή θέλουν πολύ μυαλό, γνώση και χέρια..
π.χ. η μυθική Lancia Ιntegrale αρχικά υποστρέφει.. και τότε πρέπει να δώσεις και άλλο γκάζι για να την φέρεις στα ίσια. Αυτό ειναι κάπως δύσκολο εαν δεν ξέρεις πολύ καλά το αυτοκίνητο και είναι αντίστροφό απο την ενστικτώδη αντίδραση να αφήσεις το γκάζι στην υποστροφή
ή ΒΜW με όλα τα ηλεκτρονικά δεν έχει προβλήματα να χάσεις το έλεγχο και γενικά είναι ασφαλές.
Επίσης η θεώρηση πισωκίνητο=υπερστροφή, προσθιωκίνητο=υποστροφή ειναι λανθασμένη
-
Δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά τελικά είναι ΧΑΩΔΗΣ.
Ακόμα και το πιο αδύναμο και πιο αργό A3 QTFSI Sportback -πόσο μάλλον το... S3 - ρίχνει ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ -κι όχι δέκατα -
Φαντάζομαι να καταλαβαίνετε τι σημαίνει 1 sec στο 1χλμ με ταχύτητες εξόδου από 180-200
Για τις ρεπρίζ ας το αφήσουμε...
Καλά, το 6 MPS
Με την 330i κάτι γίνεται, η 325 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ είναι ΑΡΓΗ
Το S3 θα βρίσκεται κοντά στο 6 MPS και κάπου εκεί και το 3 MPS
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αφου λοιπόν πιθανολογείς, περίμενε να έρθει το S3 και μετά πες την 325 ψόφια!!!
Η 325 έχει δοκιμαστεί όμως
δεν τη γλυτώνετε την παράθεση μετρήσεων
Υποχωρώ! Ζητώ ταπεινά συγγνώμην, ω Πλανητάρχα!
-
Εγκάθετος in nirvana!
-
-
παρέθεσε στοιχεία/μετρήσεις
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
παρέθεσε στοιχεία/μετρήσεις....τσσσσσσ....σοβαρά ε?
-
-
Aυτά που παρέθεσε ο Ικαρ είναι παγκοίνως γνωστά (μπράβο του πάντως για τον κόπο), γιατί ακριβώς είναι εύκολα μετρήσιμα. Που να δείτε τι θα κάνουν στην 325 κάτι Ιμπιζάκια με τον 1,8Τ!...
Αυτό που είναι σε μικρότερο βαθμό γνωστό και δεν είναι αποδεκτό τοις πάσι -δυστυχώς, γιατί είναι η αλήθεια- είναι η αίσθηση και η πληροφόρηση που δίνει (το τιμόνι, ας πούμε) μίας σύγxρονης BMW, επειδή δεν μπορεί να παρουσιαστεί σε πίνακες. Πρέπει να το οδηγήσεις το ρημάδι.
Δεν νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα η ΒΜW έχει αντίπαλο μεταξύ των γήινων αυτοκινήτων.
Άλλο αν σε επίπεδο ακραίων μοντέλων βρίσκει το δάσκαλό της από την Πόρσε, κατασκευαστή άλλης φιλοσοφίας και προτεραιοτήτων (αλοίμονο σε όποιον μπαίνει στα χωράφια της).Τέλος πάντων, αν τα λεφτά δεν ήταν πρόβλημα , θα έλεγα μία 330 τετρακίνητη, με τη λογική, ή πισωκίνητη, με το συναίσθημα.
Επειδή είναι όμως πρόβλημα τα λεφτά, και για τον Τίγρη και για όλους μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η VAG ξέρει να φτιάχνει προκλητικότερους συμβιβασμούς (εδώ παίζει ρόλο και το βλακώδες σύστημα φορολόγησης βάσει κυβισμού).Απολαύστε Υπεύθυνα!
-
Το S3 θα βρίσκεται κοντά στο 6 MPS και κάπου εκεί και το 3 MPS
Το ότι το 6άρι τα ΚΗΔΕΥΕΙ όλα μαζί αυτά που έχουν συζητηθεί, το περιμέναμε και -προσωπικά- το υπογράφω. Τα προβλήματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως και με το 3άρι MPS, είναι 2, το εξής ΕΝΑ: Το παντρεύεσαι. Δηλαδή, αντιπροσωπεία. Ακριβά και κακά σέρβις, ακριβά και δυσεύρετα ανταλλακτικά, κακή εξυπηρέτηση στον πελάτη γενικώς. Δεν ξέρω άνθρωπο που να έχει Mazda και να είναι ικανοποιημένος.
ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι από το αυτοκίνητο. Η Mazda ανέκαθεν είχε να επιδείξει εξαιρετικά μοντέλα, όπως και τα σημερινά MPS που είναι αστέρια σε όλα τους. Το 6άρι είναι πιθανόν το αυτοκίνητο με το οποίο θα κινηθείς πιο γρήγορα σε οποιοδήποτε δρόμο, απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο. Εξαιρούνται οι φτερούγες και εξωτικά οχήματα (όχι όλα )
-
2.3 turbo 260ps...
πάνω-κάτω λογικό είναι να είναι πιο γρήγορο απ' όλα
(παρά τα 1,600 κιλά του) -
Επιδόσεις 325
0-100km/h: 7,6'
0-402m: 15,61'
0-1000m: 28,25'ΡΕΠΡΙΖ (4η - Σιγά μην κάτσω να τις γράψω όλες)
80-110: 6,25'
100-140: 9,1'ΦΡΕΝΑ
100-0: 37,16Μια ευγενική προσφορά του περιοδικού Evo
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΡΕΠΡΙΖ (4η - Σιγά μην κάτσω να τις γράψω όλες)
80-110: 6,25'και 3,7'' το ΤΤ (αλήθεια οι τιμές είναι από S-tronic?)
-
Τσου. Χειροκίνητο.
Σημείωση: Το αμάξι έχει 1600 χλμ στο κοντέρ... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αυτό που είναι σε μικρότερο βαθμό γνωστό και δεν είναι αποδεκτό τοις πάσι -δυστυχώς, γιατί είναι η αλήθεια- είναι η αίσθηση και η πληροφόρηση που δίνει (το τιμόνι, ας πούμε) μίας σύγxρονης BMW, επειδή δεν μπορεί να παρουσιαστεί σε πίνακες.
Χμ οταν οι αλλοι εχουν 2 τροχους *για ολες τις δουλειες * (κινηση,φρεναρισμα,στριψιμο) λογικο δεν ειναι η BMW να υπερεχει σε αυτον τον τομεα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Χμ οταν οι αλλοι εχουν 2 τροχους *για ολες τις δουλειες * (κινηση,φρεναρισμα,στριψιμο) λογικο δεν ειναι η BMW να υπερεχει σε αυτον τον τομεα;Σιγά, εγώ δεν έχω οδηγήσει ακόμα BMW που να φτάνει σε αίσθηση το τιμόνι του 106rallye π.χ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Χμ οταν οι αλλοι εχουν 2 τροχους *για ολες τις δουλειες * (κινηση,φρεναρισμα,στριψιμο) λογικο δεν ειναι η BMW να υπερεχει σε αυτον τον τομεα;
Σιγά, εγώ δεν έχω οδηγήσει ακόμα BMW που να φτάνει σε αίσθηση το τιμόνι του 106rallye π.χ.
320Si
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σιγά, εγώ δεν έχω οδηγήσει ακόμα BMW που να φτάνει σε αίσθηση το τιμόνι του 106rallye π.χ.
320Si
Σοβαρά? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω...
Ψηφος ζητείται...