-
Γεια σας.
Ανοίγω αυτό το topic για να συλλέξουμε εδώ ότι πληροφορίες υπάρχουν για το Land Cruiser series 90, το προηγούμενο μοντέλο.
Αυτά που ψάχνω είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, χρονολογίες παραγωγής (νομίζω από 1997-2003), πότε έγιναν facelift και τι άλλαξε (έχω ακούσει για κάποιο επετειακό, τί είχε αυτό), εμπειρίες από χρήση (service, ζημιές, καταναλώσεις, γενικά).Σκέφτομαι να χτυπήσω ένα μτχ τέτοιο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τα παραπάνω και στο net δεν βρίσκω και πολλά πράγματα, ίδιως για τις εκδόσεις που κυκλοφορούν Ελλάδα.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όσους συμμετάσχουν.
-
Γεια σας.
Ανοίγω αυτό το topic για να συλλέξουμε εδώ ότι πληροφορίες υπάρχουν για το Land Cruiser series 90, το προηγούμενο μοντέλο.
Αυτά που ψάχνω είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, χρονολογίες παραγωγής (νομίζω από 1997-2003), πότε έγιναν facelift και τι άλλαξε (έχω ακούσει για κάποιο επετειακό, τί είχε αυτό), εμπειρίες από χρήση (service, ζημιές, καταναλώσεις, γενικά).Σκέφτομαι να χτυπήσω ένα μτχ τέτοιο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τα παραπάνω και στο net δεν βρίσκω και πολλά πράγματα, ίδιως για τις εκδόσεις που κυκλοφορούν Ελλάδα.
-
Γεια σας.
-
http://www.lcool.org/technical/90_serie ... nical.html
-
[quote='vmantas']Γεια σας.
Αυτά που ψάχνω είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, χρονολογίες παραγωγής (νομίζω από 1997-2003), πότε έγιναν facelift και τι άλλαξε (έχω ακούσει για κάποιο επετειακό, τί είχε αυτό), εμπειρίες από χρήση (service, ζημιές, καταναλώσεις, γενικά).Φιλε mantas εχω ενα LC τριθυρο του 2001.Τελος χρονου υποσχεθηκα στον εαυτο μου να παρω το νεο LC το πεντεθυρο διοτι ο σκυλος μου θελει ανεση και αυτοματο κιβωτιο πια.Αν και νομιζω οτι για off road το χειροκινητο κιβωτιο ειναι οτι χρειζεται και δεν συγκρινεται.Τα 5 χρονια που περασαμε μαζι ενα εχω να πω.Παντα ηξερα..οτι δεν θα με αφηνε ποτε πανω σε κανενα βουνο οπου το κινητο ειναι αχρηστο.Ποτε δεν μου παρουσιασε τιποτα.Service κανουμε καθε 10000km και με το δικο μου ποδι η καταναλωση τα τελευταια χρονια(μετα που αλλλαξαμε λαστιχα) ειναι μεταξυ 13 και 14.5.Για το επετειακο που λες δεν εχω ακουσει ποτε τιποτα.
-
Κάτι τέτοιες εντυπώσεις έχει και φίλος μου. Είχε το αυτόματο με τις λίγες ταχύτητες, προ facelift. Δεν είχε κανένα πρόβλημα εντός ή εκτός δρόμου και το κιβώτιο αν και το παλιό ήταν πολύ καλύτερο από του προηγούμενου Cherokee 4,0.
Η κατανάλωσή του ήταν μάλλον πιο υψηλή από του Τάκη αλλά έχει βαρύ πόδι.
Όταν το άλλαξε πήρε το καινούργιο πάλι τρίπορτο πάλι αυτόματο....
Ολίγη φτώχεια στα σχόλια...., χωρίς εξάρσεις και πανικούς.... μήπως δείχνει κάτι??? -
Ευχαριστώ παιδιά, keep posting!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάτι τέτοιες εντυπώσεις έχει και φίλος μου.
Όταν το άλλαξε πήρε το καινούργιο πάλι τρίπορτο πάλι αυτόματο....
Ολίγη φτώχεια στα σχόλια...., χωρίς εξάρσεις και πανικούς.... μήπως δείχνει κάτι???Tα πολλα σχολια φιλε μου ειναι περιττα για την TOYOTA kai ειδικα το LC. Exουν γινει τοσα test drive και παντα τα σχολια ηταν καλα.Ενα θα σου πω. Οτι δεν φευγω απο την TOYOTA με τιποτε.Εχω βρει την ησυχια μου.Μονο το lexus RX 400 γλυκοκοιταξα αλλα παλι στο LC ξανακατεληξα το οποιο εχει και πολυ καλη τιμη σε σχεση με τα αλλα ιδιου μεγεθους.
-
Οτι θέλεις να μάθεις για το 90
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1301
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=1288
-
Τι κατανάλωση θα δίνατε για χρήση σε εθνική με 120-140 χωρίς απότομα σκαμπανεβάσματα?
-
[quote='vmantas']Τι κατανάλωση θα δίνατε για χρήση σε εθνική με 120-1
5 χρονια που το μετραω με 140 οχι πανω απο 14λιτρα/100χμ.Το καλοκαιρι πεφτει λιγο μεχρι 13.5 .Βεβαια παιζουν ρολο και τα λαστιχα που εiναι BF goodrich και με πιεση 22 με 23.Αν εχουν την κανονικη πιεση πεφτει και αλλο η καταναλωση.Γενικα 13 με 14 σε αυτες τις ταχυτητες
-
Επειδη με ενδιαφερει το LC σε 3θυρο μοντ. '02 και μετα, θα ηθελα να ρωτησω ποσα λιτρα ειναι ο χωρος αποσκευων του.... εψαξα παντου αλλα δεν καταφερα να βρω κατι!
-
Το πορτ-μπαγκάζ του τριπορτου L.C 90 είναι πολύ καλό
403 λιτρα !!!
αυτό μάλλον που ειναι μικρό είναι το μεταξόνιο.
-
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ τους ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ κατοχους των
L.C 90 τι πληρώνουν για ασφαλεια ;
και ειδικά τι για service, π.χ πόσο παει δισκο-πλατο, δισκόφρενα-τακακια,
κλπ.
σας ζηλευουμε.... -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
κλπ.
σας ζηλευουμε....Θα σου πω αυτα που ξερω.Ασφαλεια εξαρτατε τι θα κανεις.Εχω απλη και πληρωνω 470 τον χρονο.Οταν ειχα και κλοπης πληρωνα περιπου 1000. (αναλογα βεβαια το ασφαλισμενο κεφαλαιο.) Δισκο πλατο για να σου χαλασει φιλε δεν το βλεπω εκτος και αν τραβας βαρκες συνεχεια. Τακακια αν θυμαμαι καλα 75. Service κοντα στα 300 και το πιο ακριβο στα 60000 km 600.Καταναλωση με μαλακο ποδι max 14.5 lt/100km.
Αυτα για το τριθυρο μοντελο του 2001 το οποιο λεω τελος του χρονου να αλλαξω με 5πορτο LC -
Τα πάντα για το LC 90
http://www.brian894x4.com/LC90.html
Επίσης σε αυτο το site, εχει τα πάντα γύρω απο τον κόσμο των Land Cruisers
-
Ειμαι πλεον ενας περιφανος κατοχος Lc90 μοντελο 2000 5πορτο 3.400 κυβικα...Τα λογια για αυτο το αμαξι ειναι περιττα,οταν περπαταει σε ασφαλτο η σε βουνο (τα λιγα χλμ που εχω κανει) σου δινει μια περιεργη αισθηση δυναμης!! Για τρελα γκαζια δεν ειναι αλλα το αμα3ι δεν προοριζεται για κοντρες.Και τελος οποιος θελει ας ανατρεξει στα τευχη των 4τροχων που το συγκρινουν με Grand Cherokee, me Land Rover,Pajero kai me Cherokee 3.7.
Πρωτη μετρηση για κατανωλη 15.5λιτρα / 100 χλμ με εθνικη,στροφες και λιγο πατημενο χωμα... -
Κατέχω από το '99 το LC 90 / 3.4 Luxury, χωρίς μπλοκέ διαφορικό πίσω μιας και αυτό ήταν στην απλή εκδοση (executive), αυτόματο, 5-θύρο.
Τώρα έχει 140.000 χλμ. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και δεν μου έχει βγάλει καμία απολύτως ζημιά αν και το πηγαίνω αρκετά off-road (σχετικά τα χλμ. είναι λίγα για ένα TOYOTA) και φυσικά δεν το κυκλοφορώ καθόλου μέσα στην πόλη.
Το μόνο που έχω αλλάξει είναι τα εργοστασιακά λάστιχα, η αλλαγή έγινε στα 70.000 χλμ. και έβαλα τα COOPER DISCOVERER Α/Τ τα οποία έχω μέχρι τώρα.
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
κλπ.
σας ζηλευουμε....Ασφάλεια 285 Ε το εξάμηνο
Σέρβις ανά 10.000 χλμ. κόστος 200-300 Ε, εκτός από το μεγάλο (αλλαγή ιμάντα χρονισμού) που έγινε στα 100.000 χλμ και πλήρωσα 460 Ε
Όσο για τον δίσκο πλατό δεν έχω οπότε δεν γνωρίζω πόσο πάει η αλλαγή του
-
70.000 χλμ.για αλλαγη ελαστικών ;;;;;;;!!!!!!!!!
Να μας λες ποιους δρόμους χρησιμοποιεις για να τους αποφέυγουμε.. -
μια απορια ..τη ειδους τετρακινηση εχει ο αυτοκρατορας αταν ειναι στο default το βοηθητικο???(δηλ οταν πηγαινει χωρις κλειδωμα η αργα)
Ξερει κανεις???
LC 90