-
Όπως ξέρετε πολλές εταιρίες ετοιμάζουν (ή έχουν ήδη έτοιμα) τα μοντέλα που θα τις εκπροσωπήσουν στη δύσκολη αγορά των 'καυτών' μικρών GTI. Με δεδομένο ότι η κατηγορία ενδιαφέρει πολύ κόσμο και με το καθεστώς της 'απόσυρσης' των πρωταγωνιστών (λέγε με Rallye) σύντομα, το θέμα αποκτά ενδιαφέρον.
Ποιόν θα εμπιστευόσασταν λοιπόν περισσότερο, από ποιόν περιμένετε το καλύτερο;
Επίτηδες δεν έχω βάλει αυτοκίνητα που αποκαλούμε 'μεγάλα GTI', της κλάσσης δηλαδή του Civic Type-R ή του Focus ST/RS ή του Leon Cupra R. Τόσο λόγω μεγέθους όσο και λόγω αυξημένης τιμής. Επίσης λείπει το Mini Cooper S Works με τα 200 άλογα, λόγω τιμής και επειδή πρόκειται για βελτίωση υπάρχοντος μοντέλου.
Αν ξέχασα κάποιο άλλο θυμήστε το μου!
-
Όπως ξέρετε πολλές εταιρίες ετοιμάζουν (ή έχουν ήδη έτοιμα) τα μοντέλα που θα τις εκπροσωπήσουν στη δύσκολη αγορά των 'καυτών' μικρών GTI. Με δεδομένο ότι η κατηγορία ενδιαφέρει πολύ κόσμο και με το καθεστώς της 'απόσυρσης' των πρωταγωνιστών (λέγε με Rallye) σύντομα, το θέμα αποκτά ενδιαφέρον.
Επίτηδες δεν έχω βάλει αυτοκίνητα που αποκαλούμε 'μεγάλα GTI', της κλάσσης δηλαδή του Civic Type-R ή του Focus ST/RS ή του Leon Cupra R. Τόσο λόγω μεγέθους όσο και λόγω αυξημένης τιμής. Επίσης λείπει το Mini Cooper S Works με τα 200 άλογα, λόγω τιμής και επειδή πρόκειται για βελτίωση υπάρχοντος μοντέλου.
-
-
Παρόλο που είμαι γαλλόφιλος, ψήφισα Ford, γιατί το Fiesta έχει εξαιρετικό πλαίσιο - καλύτερο από του 206 - και του λείπουν ως τώρα μόνο τα άλογα. Περιμένω με ανυπομονησία να το δω.
-
ακομα κι αν το φορντ ειναι πιο καθαροαιμο ,πιο ολοκληρωμενο μου φαινεται το πεζο , το οποιο και ψηφισα .
-
Επέλεξα κι εγώ RC. Μπορεί το Fiesta να έχει καλύτερο πλαίσιο (πιο άκαμπτο γιατί οι λύσεις στις αναρτήσεις είναι καλύτερες του 206 για σπορ οδήγηση), αλλά το RC πρέπει να είναι το απόλυτο πυροβόλο μικρού διαμετρήματος για χεράδες, βάση προδιαγραφών κινητήρα και αναρτήσεων.
Το ότι είναι και πιο όμορφο και ότι είμαι κι εγώ κάτοχος 206, παίζουν ένα ρόλο στην επιλογή μου.
-
Double Post
-
Fiesta ST 170. Γιατί ζώντας καθημερινά το πλαίσιο, το τιμόνι, τις σχέσεις και την σπορ συμπεριφορά ενός fiesta sport με μόλις 105 αλογάκια, φαντάζομαι τι θα γίνεται στα 170!
-
Ο χρήστης haris έγραψε:
Fiesta ST 170. Γιατί ζώντας καθημερινά το πλαίσιο, το τιμόνι, τις σχέσεις και την σπορ συμπεριφορά ενός fiesta sport με μόλις 105 αλογάκια, φαντάζομαι τι θα γίνεται στα 170!Το πλαίσιο του νέου Fiesta είναι ακόμα καλύτερο, πιο άκαμπτο, λίγο μεγαλύτερο μεταξόνιο, κλπ.
Αυτό που θα ήθελα στο ST είναι ο επιλογέας από το δικό σου και τις ίδιες στροφές τιμονιού! Ειδικά ο επιλογέας στο Fiesta Sport (ό ίδιος με του Puma υποθέτω), βρίσκει ανταγωνισμό μόνο σε MX5 και S2000!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Αυτό που θα ήθελα στο ST είναι ο επιλογέας από το δικό σου και τις ίδιες στροφές τιμονιού! Ειδικά ο επιλογέας στο Fiesta Sport (ό ίδιος με του Puma υποθέτω), βρίσκει ανταγωνισμό μόνο σε MX5 και S2000!Εχεις δίκιο, από ότι ξέρω ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ίδιος με του Puma, πραγματικά ακριβέστατος με μικρές διαδρομές αλλά για να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι συγκρίνεται με τέτοια όπλα! Για το δε τιμόνι τι να πω. Αν είχα και καμιά εικοσαριά αλογάκια ακόμη...
-
Ο χρήστης haris έγραψε:
Εχεις δίκιο, από ότι ξέρω ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ίδιος με του Puma, πραγματικά ακριβέστατος με μικρές διαδρομές αλλά για να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι συγκρίνεται με τέτοια όπλα! Για το δε τιμόνι τι να πω. Αν είχα και καμιά εικοσαριά αλογάκια ακόμη...
Για είκοσι δεν είναι εύκολο αλλά 10 μπορείς να βρεις πιθανότατα με ένα από τα 'επίσημα' σετ εκκεντροφόρων που κυκλοφορούν και από dealers της Ford.
Δες ανάλογες λύσεις και για Puma.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Για είκοσι δεν είναι εύκολο αλλά 10 μπορείς να βρεις πιθανότατα με ένα από τα 'επίσημα' σετ εκκεντροφόρων που κυκλοφορούν και από dealers της Ford.
Δες ανάλογες λύσεις και για Puma.
Τώρα μου βάζεις φυτιλιές! Γενικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους παρέμβαση για να μην μπλέξω αφού φοβάμαι ότι θα διαταραχθεί ενδεχομένως η ισορροπία του αυτοκινήτου. Τέλος πάντων, θα ρωτήσω στο Car Center που το πάω για service και από ότι ξέρω κάνουν αναβαθμίσεις με κάποια εγγύηση. Σ'ευχαριστώ
-
Ο χρήστης haris έγραψε:
Τώρα μου βάζεις φυτιλιές! Γενικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους παρέμβαση για να μην μπλέξω αφού φοβάμαι ότι θα διαταραχθεί ενδεχομένως η ισορροπία του αυτοκινήτου. Τέλος πάντων, θα ρωτήσω στο Car Center που το πάω για service και από ότι ξέρω κάνουν αναβαθμίσεις με κάποια εγγύηση. Σ'ευχαριστώΝαι, για το Car Center έχω ακούσει καλά λόγια, και για τον Πλέσσα επίσης.
Αυτά τα κιτ απ'όσο ξέρω είναι με εγγύηση από τη Ford. Το καπάκι δεν πειράζεται καθόλου απ'όσο καταλαβαίνω, ούτε καν οι φλάντζες. Για το πρόγραμμα δεν είμαι σίγουρος, πιθανώς το ρυθμίζουν στα νέα δεδομένα.
Αυτό που θα κερδίσεις θα είναι μάλλον πιο 'ψυχωμένο' τράβηγμα σε ευρύτερη περιοχή στροφών. Και σίγουρα καλύτερες ρεπρίζ. Το σασί δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με +10 ίππους.
-
Thanks again Βασίλη
-
το διλιτρο το κλιο που ειναι ρε Βασιλη?
-
απο τα υπολοιπα το ιμπιζα μαλλον...
-
Το δίλιτρο Clio ήδη κυκλοφορεί. Κρίμα που το ESP του δε μπορείς να το στείλεις να δει αν κουνιούνται οι βάρκες στο λιμάνι.
-
Η PEUGEOT έχει το πάνω χέρι!!!Τί να λέμε τώρα?
-
Peugeot RC ÌÅ ÔÇÍ ÅËÐÉÄÁ ÍÁ ÅÉÍÁÉ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÏÓ ÁÐÏÃÏÍÏÓ ÔÏÕ 205....
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Peugeot RC ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 205....Ακριβώς έτσι!!!
Ποιό θα είναι το πιο "καυτό";