-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν θόρυβο. Πήγα σε απόσταση έως 500 μέτρα από αυτές. Το μόνο που άκουγες ήταν ένα θρόισμα. Γιατί λένε όλοι ότι κάνουν θόρυβο;Στα 500 μέτρα. Δεν μπορώ να τις βάλω στην ταράτσα μου!
Σε ότι αφορά στα φωτοβολταϊκά αναρωτιόμουν εάν έχουν αντανακλάσεις ... τότε νομίζω πως δεν πρέπει να εγκαθίστανται γιατί θα προκαλέσουν αλλαγές στα τοπικά μικροκλίματα.
Ενώ το κλιματιστικό του γείτονα που κάνει και θόρυβο και ζεσταίνει άμεσα δεν θέλει άδεια.
-
Οι ανεμογεννήτριες προφανως δεν κανουν θορυβο με την κινηση τους,ακομα και απο κατω να πας παίζει να μην ακους τιποτα ιδιαίτερο,καποιους κραδασμους ισως νιώσεις.
Στην ταρατσα του σπιτιου εννοειται οτι δεν μπορεις να βαλεις δυστυχως γιατι ακομα με τις οικιακες-μικρές,θα εχεις προβλημα,εκτος εαν εχεις μεριμνησει απο την πολυ αρχη για κατι τετοιο,και δεν ξερω κανεναν που να το εχει κανει!
Μεγαλες εγκαταστασεις φωτοβολταϊκων πραγματι ενδεχεται να δημιουργησουν προβληματα απο τις αντανακλάσεις,δεν νομιζω οτι εχουν γινει πολλες σχετικές μελέτες.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν θόρυβο. Πήγα σε απόσταση έως 500 μέτρα από αυτές. Το μόνο που άκουγες ήταν ένα θρόισμα. Γιατί λένε όλοι ότι κάνουν θόρυβο;
Στα 500 μέτρα. Δεν μπορώ να τις βάλω στην ταράτσα μου!
Σίγουρα όχι. Οι συγκεκριμένες ήταν τεράστιες.
Σε ότι αφορά στα φωτοβολταϊκά αναρωτιόμουν εάν έχουν αντανακλάσεις ... τότε νομίζω πως δεν πρέπει να εγκαθίστανται γιατί θα προκαλέσουν αλλαγές στα τοπικά μικροκλίματα.
Ενώ το κλιματιστικό του γείτονα που κάνει και θόρυβο και ζεσταίνει άμεσα δεν θέλει άδεια.
Τα κλιματιστικά και γενικά η υιοθέτηση τεχνολογιών που στην πραγματικότητα δεν κάνουν για την χώρα μας έχουν οδηγήσει σε προβληματικά μικροκλίματα. Παραδείγματα είναι η λάθος αρχιτεκτονικές μέθοδοι , τα κλιματιστικά ακόμη ενδεχομένως και οι ηλιακοί.
-
Με αυτά που ακούω περι ΔΕΗ..... να τα πάρω τα κεριά να είμαι σίγουρος???????? Έτσι όπως τα κατάφεραν έχουν πάρει πολύ άσχημα την κάτω βόλτα... θα τρίβουν τα μάτια τους, εκει πέρα!!! Τώρα είδαν κατάλαβαν στην ΔΕΗ τι υποχρεώσεις έχουν από την συνθήκη του Κιότο.... και βγήκε ένας της ΔΕΗ και είπε αυτό μας στοίχησε 100 εκ. Euro .
Φίλε μου αφου δουλεύεις με νοοτροπία ξεπερασμένου δημοσίου υπαλληλου και αρκείσαι να πέρνεις τον μισθό σου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς να νοιάζεσαι για το μέλλον και να κοιτάς τις εξελίξεις καλά να πάθεις!!!! Ευτυχώς που είστε μονοπώλιο!!!!!! Και να μας πείτε πάλι τα γνωστά της ΔΕΗ ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με αυτά που ακούω περι ΔΕΗ..... να τα πάρω τα κεριά να είμαι σίγουρος???????? Έτσι όπως τα κατάφεραν έχουν πάρει πολύ άσχημα την κάτω βόλτα... θα τρίβουν τα μάτια τους, εκει πέρα!!! Τώρα είδαν κατάλαβαν στην ΔΕΗ τι υποχρεώσεις έχουν από την συνθήκη του Κιότο.... και βγήκε ένας της ΔΕΗ και είπε αυτό μας στοίχησε 100 εκ. Euro .
Φίλε μου αφου δουλεύεις με νοοτροπία ξεπερασμένου δημοσίου υπαλληλου και αρκείσαι να πέρνεις τον μισθό σου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς να νοιάζεσαι για το μέλλον και να κοιτάς τις εξελίξεις καλά να πάθεις!!!! Ευτυχώς που είστε μονοπώλιο!!!!!! Και να μας πείτε πάλι τα γνωστά της ΔΕΗ ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη!!!!Μη μου λες τέτοια και το τελευταίο διάστημα φορτώνω ΔΕΗ (μετοχές εννοώ) σιγά σιγά με προοπτική 3ετίας περίπου ...Λες να καταστραφώ?
-
koutsan
Μην τον ακούς τον cpp, μπαίνει στο φόρουμ για να διαμορφωσει κλίμα προς όφελος των δικών του επενδυτικών επιλογών
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φίλε μου αφου δουλεύεις με νοοτροπία ξεπερασμένου δημοσίου υπαλληλου και αρκείσαι να πέρνεις τον μισθό σου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς να νοιάζεσαι για το μέλλον και να κοιτάς τις εξελίξεις καλά να πάθεις!!!! Ευτυχώς που είστε μονοπώλιο!!!!!! Και να μας πείτε πάλι τα γνωστά της ΔΕΗ ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη!!!!Μη μου λες τέτοια και το τελευταίο διάστημα φορτώνω ΔΕΗ (μετοχές εννοώ) σιγά σιγά με προοπτική 3ετίας περίπου ...Λες να καταστραφώ?
Μακάρι φιλάρα να σου βγεί... αλλά προσωπικά δεν νομίζω!!!!!!! το μέλλον σ αυτήτ ην εταιρεία είναι πολύ δυσοίωνο.
BTW ... ξέρω οτι υποβάλλονται σωρηδόν μελέτες για εγκατάσταση φωτοβολταϊών τα οποία λέει ότι επιδωτούνται (45% νομίζω από ΕΕ).... Θεωρεί κάποιος ότι θα φθάσει η στιγμή που θα βάζω το φωτοβολταϊκό στην πρίζα θα δίνει ρεύμα στην ΔΕΗ θα μετράται και θα μου αφαιρείται από τον λογαριασμό???? Αν γίνει αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!!!!!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
koutsanΜην τον ακούς τον cpp, μπαίνει στο φόρουμ για να διαμορφωσει κλίμα προς όφελος των δικών του επενδυτικών επιλογών
Ξέρεις γιατί αγοράζω ΔΕΗ? Επειδή όλα φαίνονται μαύρα, όλα τα reports είναι αρνητικά, το μέλλον δυσοίωνο όπως λέει και ο cpp, όλοι τη θάβουν και τη βλέπουν να καταποντίζεται...Ειλικρινά μόνο γι αυτό αγοράζω...Δεν έχω κανένα άλλο επιχείρημα...(άλλωστε δεν ασχολούμαι χρηματιστηριακά με εταιρείες αυτού του μεγέθους)...Είπα λοιπόν να παίξω λιγάκι κόντρα στο ρεύμα...Η νεκροψία θα δείξει...
-
Με estimated P/E 06 στο 33.5 και 07 στο 18.7 αρκετοί επαγγελματίες διαχειριστές σου έχουν ήδη κλείσει την πόρτα... άρα στο ΧΑΑ χάνεις αρκετούς παίκτες!!!!!!
Αν παραβλέψουμε τα fundamentals που πολλοί δεν καταλαβαίνουν.... σε πολύ απλοϊκά...... όσοι θυμούνται κέρδη από μετοχές μόνο από άνοδο των τιμών ... πρέπει να το ξεχάσουν, γιατι πλεόν τα σύγχρονα εργαλεία δίνουν την δυνατότητα να βγάλεις χρημα και από την πτώση και από το να μείνει ακούνητη η μετοχή κλπ κλπ οπότε υπάρχουν δυνάμεις στην αγορά που πιέζουν... Για αυτό λοιπόν του νού σας....
Η ΔΕΗ κατ' εμέ πρέπει να καταθέσει ΣΟΒΑΡΟ, υλοποιήσιμο επενδυτικό πρόγραμμα, να βελτιώσει τις μεθόδους παραγωγής, να περιορίσει τα κόστη και να μην ρυπαίνει!!!! Μέχρι τότε και αν δεν γίνουν αυτά θα πέφτει -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα είδαν κατάλαβαν στην ΔΕΗ τι υποχρεώσεις έχουν από την συνθήκη του Κιότο.... και βγήκε ένας της ΔΕΗ και είπε αυτό μας στοίχησε 100 εκ. Φίλε μου αφου δουλεύεις με νοοτροπία ξεπερασμένου δημοσίου υπαλληλου και αρκείσαι να πέρνεις τον μισθό σου στο τέλος κάθε μήνα χωρίς να νοιάζεσαι για το μέλλον και να κοιτάς τις εξελίξεις καλά να πάθεις!!!! Ευτυχώς που είστε μονοπώλιο!!!!!! Και να μας πείτε πάλι τα γνωστά της ΔΕΗ ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη!!!!Τι επαθε ακριβως;Ή τι πρόκειται να πάθει;
Ο δ.υπαλληλος παντα μαμεί,ποτε δεν μαμιέται
(Το ξερω κύριε οτι σας πηδαω την μανα,τον πατερα και την κορη και οτι σας καταστρεφω την επιχειρηση επειδη δεν σας επικυρωνω την ταυτοτητα επειδη εχει ενα ιχνος γρατζουνιας στην γωνία,αλλα για φανταστείτε να βρω τον μπελα μου,δηλαδη να ερθει ο προϊσταμενος μου και να μου κανει αυτο που μπορει:δηλαδή να μου κλασει μια μαντρα αρχιδια) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με estimated P/E 06 στο 33.5 και 07 στο 18.7 αρκετοί επαγγελματίες διαχειριστές σου έχουν ήδη κλείσει την πόρτα... άρα στο ΧΑΑ χάνεις αρκετούς παίκτες!!!!!!Αν συνεχίσεις έτσι θα με βάλεις να πουλήσω το σπίτι μου και να τα αγοράσω όλα ΔΕΗ!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με estimated P/E 06 στο 33.5 και 07 στο 18.7 αρκετοί επαγγελματίες διαχειριστές σου έχουν ήδη κλείσει την πόρτα... άρα στο ΧΑΑ χάνεις αρκετούς παίκτες!!!!!!
Αν συνεχίσεις έτσι θα με βάλεις να πουλήσω το σπίτι μου και να τα αγοράσω όλα ΔΕΗ!!
ΦΙΛΕ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΑΠΟΨΕΙς, ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ!!!! ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ!!!!
ΠΧ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΙΖΕΙΣ BLACK JACK ξέρεις πόσοι κάθεστε στο τραπέζι, βλέπεις τον γκρουπιέρη, βλέπεις την τράπουλα 'ξέρεις' τις πιθανότητες και γίνεται παιχνίδι.... Αν η τράπουλα είναι σημαδεμένη ή το καζίνο έχει βάλει αβανταδώρο παίκτη να καίει χαρτιά εσύ θα το αποκρυπτογραφήσεις που παλεύεις μόνο σου χωρίς κανένα σύμμαχο.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!!
Και δίπλα ο άλλος παίζει φρουτάκια παλέυοντας να κερδίσει το ΜΗΧΑΝΗΜΑ!!!!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι επαθε ακριβως;Ή τι πρόκειται να πάθει;
Ο δ.υπαλληλος παντα μαμεί,ποτε δεν μαμιέται
(Το ξερω κύριε οτι σας πηδαω την μανα,τον πατερα και την κορη και οτι σας καταστρεφω την επιχειρηση επειδη δεν σας επικυρωνω την ταυτοτητα επειδη εχει ενα ιχνος γρατζουνιας στην γωνία,αλλα για φανταστείτε να βρω τον μπελα μου,δηλαδη να ερθει ο προϊσταμενος μου και να μου κανει αυτο που μπορει:δηλαδή να μου κλασει μια μαντρα αρχιδια)(στα funniest!)
-
Νομοθετική ρύθμιση για το λιγνίτη που θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανακούφιση της ΔΕΗ, προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη έτοιμη τροπολογία η οποία εξαιρεί το λιγνίτη από την υποχρέωση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που εναρμονίζει τη φορολογία στα καύσιμα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και βάσει αυτής ο λιγνίτης από 1/7/2006 επιβαρύνεται για πρώτη φορά με ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Η φορολογία αυτή αναμένεται να επιβαρύνει τη ΔΕΗ στη χρήση 2006 με το ποσό των 105 εκατ. ευρώ, κάτι που τελικά θα αποφευχθεί.
Η τροπολογία που προωθείται, στηρίζεται σε ευρωπαϊκή οδηγία που δίνει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να απαλλάξουν τα στερεά καύσιμα που προορίζονται για ηλεκτροπαραγωγή, από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης
Η ΔΕΗ θα γλυτώνει 105 εκ. Euro κάθε χρόνο και η Κυβέρνηση θα καλύψει την απώλεια εσόδων επιβαρύνοντας άλλους φορολογούμενους .......
και μετά σου λέει έχεις του δάσκαλους στους δρόμους!!!!!!
Πάντως με 105 εκ Euro κάθε χρόνο θα μπορούσες να φτιάξεις πολλά έργα!!!!!!!
Η ΔΕΗ πάει για νέα Ολυμπιακή!!!!! -
105 εκ ευρώ, θα γλυτώσει η ΔΕΗ και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος αφού η ΔΕΗ είναι κρατική!
Επιβάρυνση στους φορολογούμενους δεν κατάλαβα από που προκύπτει..
Επίσης, δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δάσκαλοι στους δρόμους -
Ο χρήστης ililias μια σελίδα πίσω έγραψε:
Ε, το ζήσαμε κι αυτό: Πήραν τηλέφωνο από τη ΔΕΗ, για να μας προειδοποιήσουν ότι την επόμενη μέρα θα είχαμε διακοπή από 9 - 11 το πρωί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η διακοπή έγινε, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε: Είχαμε προετοιμαστεί.
Μακάρι ν' αλλάξουν τα πράγματα, είναι εύκολο να γίνουν καλύτερα, γμτ.Πολλά φεγγάρια θα διαβούν ...
Μια ώρα διακοπή, απροειδοποίητα. Δεν το 'ξεραν, λένε, ο εργολάβος φταίει, ...
Ένα τηλεφώνημα γμτ, πόσο στοιχίζει ένα τηλεφώνημα των 20 δευτερολέπτων;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η ΔΕΗ θα γλυτώνει 105 εκ. Euro κάθε χρόνο και η Κυβέρνηση θα καλύψει την απώλεια εσόδων επιβαρύνοντας άλλους φορολογούμενους .......
Απωλεια εσοδων??
Μα αυτος ο φορος δεν υπηρξε ποτε για να εχει το κρατος εσοδα...και μετά σου λέει έχεις του δάσκαλους στους δρόμους!!!!!!
Aυτο τωρα που κολλαει??
Πάντως με 105 εκ Euro κάθε χρόνο θα μπορούσες να φτιάξεις πολλά έργα!!!!!!!
Να υποθεσω παρομοια εργα με αυτα που γινονται απο τους διαφορους φορους και τελη?? (π.χ. διοδια)
Η ΔΕΗ πάει για νέα Ολυμπιακή!!!!!
Ατυχης η συγκριση...
Γιατι εδω και πολλα χρονια η ΔΕΗ δεν εχει καμμια σχεση με τα κρατικα ταμεια.
Ολες οι δαπανες της καλυπτονται απο τα εσοδα της και τα επενδυτικα της προγραμματα με δανεισμο ο οποιος εξυπηρετειται κανονικοτατα παλι εξ'ιδιων πορων, εξ΄ου και η μεγαλη πιστοληπτικη της ικανοτητα. -
Eπι της ουσιας η ΔΕΗ δεν ειχε, ουτε εχει, ουτε θα εχει προβλημα, ειναι μονοπωλιο που πολυ δυσκολα θα φυγει απο το κρατος.
Αυτο με τα 105 εκ δεν ειναι απωλεια εσοδων διοτι απλα ποτε δεν προυπηρχε.....
Μην ακουτε τις ηλιθιοτητες των πολιτικων που ψαχνουν κομματικα οφελοι μεσα απο την ΔΕΗ, δυστυχως αυτο ειναι το καρκινομα ολων των επιχειρησεων που εχουν μανατζερ διορισμενους απο το κρατος.
-
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα έπρεπε να υπάρχει, όπως υπάρχει στις άλλες χώρες της ΕΕ, να τον πληρώνει η ΔΕΗ στο κράτος και το κράτος να κάνει την πολιτική του και πχ να πληρώνει τους δασκάλους (ή όποιον άλλο θέλει) καθώς η καθαρίστρια στην ΔΕΗ έχει μεγαλύτερο μισθό και παροχές σε σχέση με το δασκαλάκο!!!!
Επίσης το κράτος δεν μπορεί να επέμβει στα οικονομικά της ΔΕΗ παρά μόνο κάνοντας ένα νόμο προς το συμφέρον της έμμεση χρηματοδόττηση!!!!!
Με το ίδο σκεπτικό θα ήθελα ένα νόμο που να μην πληρώνουμε ΕΦΚ στα αυτοκίνητα!!!!
Τι λέτε???? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα έπρεπε να υπάρχει, όπως υπάρχει στις άλλες χώρες της ΕΕ, να τον πληρώνει η ΔΕΗ στο κράτος και το κράτος να κάνει την πολιτική του και πχ να πληρώνει τους δασκάλους (ή όποιον άλλο θέλει) καθώς η καθαρίστρια στην ΔΕΗ έχει μεγαλύτερο μισθό και παροχές σε σχέση με το δασκαλάκο!!!!
Επίσης το κράτος δεν μπορεί να επέμβει στα οικονομικά της ΔΕΗ παρά μόνο κάνοντας ένα νόμο προς το συμφέρον της έμμεση χρηματοδόττηση!!!!!
Με το ίδο σκεπτικό θα ήθελα ένα νόμο που να μην πληρώνουμε ΕΦΚ στα αυτοκίνητα!!!!
Τι λέτε????Σαφως και να μπει ο φορος, και το κρατος να κανει ο τι θελει τα χρηματα...εξαλλου ο λογος που καναν την εξαιρεση ειναι καθαρα πολιτικος, ωστε να μην μειωθουν τα κερδη της ΔΕΗ και τους ασκηση κριτικη η αντιπολιτευση.
Λογικη του ποδαριου........
Περί ΔΕΗ