-
εχετε δει 206 μαμα με 50αρι λαστιχο...
το τζιμνι εχει μικροτερο κενο στο θολο.........τα 55αρια τα κοντι πρεπει να εχουν τωρα καπου 400. το 580 μαλλον βλακας στο ειπε.
δε παιρνεις ενα τηλ και αθηνα να συγκρινεις τιμες? π.χ φωκας.επισης το 50αρι στο 206 κοπαναει αρκετα αν εχεις αναρτηση...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εχετε δει 206 μαμα με 50αρι λαστιχο...
το τζιμνι εχει μικροτερο κενο στο θολο.........τα 55αρια τα κοντι πρεπει να εχουν τωρα καπου 400. το 580 μαλλον βλακας στο ειπε.
δε παιρνεις ενα τηλ και αθηνα να συγκρινεις τιμες? π.χ φωκας.επισης το 50αρι στο 206 κοπαναει αρκετα αν εχεις αναρτηση...
To κενό στον θόλο δεν με πειράζει και τόσο...
Η αρχική τιμή που πήρα ήταν 508 ευρώ, αλλά ο λαστιχάς (που είναι ξάδερφός μου, άρα δεν μου έλεγε πίπες...) είπε ότι παίρνει κάποια έκπτωση κτλ κτλ... και να υπολογίζω περί τα 450 (χοντρικά)...
Στην Αθήνα και να πάρω τηλ. δεν έχει νόημα... Πως θα τις φέρω Θεσσαλονίκη;;; Εκεί ακριβώς ποντάρουν πολλοί...
Ανάρτηση δεν έχω άλλη, οπότε (λογικά) δεν θα έχω πολύ κοπάνημα... Θα πάω αργότερα να δω και τι τιμή θα ακούσω για Exalto...
-
Μαρκο,θα σου προτείνω το εξής:
Πάρε μιά τετράδα 50άρια,δοκίμασέ τα για λίγο καιρό,και το πολύ-πολύ άν δέν σου αρέσουνε,τα κρατάς για τα τρακ-ντέι,και αγοράζεις 55άρια για βόλτα (Που πολύ αμφιβάλλω άν θα το κάνεις)
Αξίζει το ρίσκο,μιάς και ειναι μισοτιμής απο τα νορμάλ σου
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Η Yokohama με τα Parada νομιζω χτυπησε φλεβα, γιατι να μην προσφερει και η Bridgestone ενα high end λαστιχο δρομου ?και με τα S-Drive.....
Για δείτε και προς τα εκεί κανα 90άρι το ένα πρέπει να έχουν. Εγώ αυτά φοράω αλλά σε 185/55/15 Μετά από 6000Km (σε 2 μήνες !!! ) θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ... Σήμερα τα είδα και σε πολύ βρεγμένο...
-
SE 195-50-15 εχεις απεριες επιλογες...
κοντι σπορτ κοντακτ...
γκουντγιαρ φ1...
ουνιρογιαλ ραινσπορτ..
εξαλτο 2 σε αυτη τη διασταση οχι...εχει τα παραπανω που ειναι μια η αλλη ειδικα τα δυο πρωτα ειναι και καλυτερα.εγω παντως σε αναλογη θεση εσκασα τα 430 εβαλα τα εξαλτο 2 σε 195-55-15 και δε το μετανιωσα στο 206 μου...τοτε τα 195-50-15 ειχαν 280!
-
Επανέρχομαι στο θέμα για να σημειώσω κάτι που μου έκανε εντύπωση... Στη Θεσσαλονίκη για τα conti premium conact 2 195-55-15 βρήκα τιμή 508 και 432 (η τετράδα πάντα). Στη Βέροια, 370...
Τεράστιες οι διαφορές δεν νομίζετε;;; Ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα πίστευε ότι στη Θεσ/νίκη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση-πελατεία οι τιμές θα ήταν μικρότερες, λόγω οικονομιών κλίμακας... Κάποιοι όμως μας δουλεύουν ψιλό γαζί μου φαίνεται...
Θα το κοιτάξω σοβαρά το θέμα στη Βέροια (εκτός κι αν παίζει κάτι με τα λάστιχαλ, πχ είναι παλιά), μιας και ούτως ή άλλως πηγαινοέρχομαι συχνά... Ακόμα όμως κι αν συνυπολογίσω το κόστος της βενζίνης (πήγαιν' έλα περίπου 15-16 ευρώ, μαζί με διόδια), και πάλι συμφέρει με τα χίλια...
-
xaxa...
τα εβαλα παρασκευη 370 απο καρλη...
πρεμιουμ 2 ...ακομα στρωνω αλλα φαινεται παρα πολυ καλο λαστιχο στη βροχη σταθερο και απο οσο ειδα πρεπει να μισελενιζει στο οριο.δηλαδη γλυστραει τρομερα προοοδευτικα και ηρεμα ....για καρλη ενα εχω να πω.
πριν 2 χρονια ο τυπος αλλαξε αμορτισερ στο βολβο του πατερα μου. το εμπρος δεξι ελατηριο το εβαλε αναποδα. αποτελεσμα περσυ το δεξι τοπ μαουντ βγηκε οφ. του πηγε ο πατερας μου ολο το πακετο στο χερι με το αμαξι μου το ειδε και μονος του οτι οντως ειχε γινει μαμακια και του πληρωσε τη ζημια...120ευρω μαζι με εργασια στη βολβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αυτο το πραμα ειλικρινα δυσκολα θα το εκανε αλλο μαγαζι.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.βεβαια τις προαλλες πυ πηγα εκανα τη παπια και δε ειπα κουβεντα(αν και με κοοιταγε λιγο περιεργα ) ασε μη το θυμηθηκε και ειχε αλλαξει γνωμη απο τοτε
-
Kalhmera,
Exw ta Michelin Pilot Exalto II se diastash 195/50/15 se ena 205 1.9 gti kai an kai einai poly proodeutiko lastixo sthn pista ginetai...tsixlofouska!
Striglizoun poly sta oria tous alla ayto de me peirazei toso.Twra einai stous deiktes f8oras kai 8eloun allagh epeigontws! (30k xiliometra kai 4 trackdays)
Lastixa pou exw sto myalo mou einai ta ekshs:
- Goodyear Eagle F1. Sthn Agglia 8ewreitai koryfaio gia to sygkekrimeno aytokinhto, edw sth Gallia de mou ta synhstoun Ti na pw, pistevw oti o ka8e lastixas 8elei na sou poulhsei ayta apo ta opoia vgazei perissotero kerdos! Mou leei ta BF Goodridge einai kala (h etaireia einai 8ygatrikh ths Michelin)
- Bridgestone RE720
- Yokohama Parada (an kai einai mono gia stegno apo oso kserw??Ta exei dokimasei kaneis se vregmeno?)
Apo ta Michelin eimai eyxaristhmenos sto dromo alla 8elw na dokimasw kati allo.
Den kserw ti alles epiloges proteinete/yparxoun....
Me endiaferei kati pou na krata kala sto dromo, stegno kai vregmeno kai na einai proodeutiko. De mou aresoun oi ekplhkseis. Oso gia thn pista 8a krathsw ta f8armena michelin.Eyxaristw,
-
τα φ1 ειναι πιο μαλακα απο τα εξαλτο2 και πιο ακαταλληλα για πιστα...αυτο τα λεει ολα.
παραντα σε 15αρα????????????μηπως λες τα s-drive?
εγω θα σου ελεγα να ξαναπας σε εξαλτο2
και εγω στο 206 μου αυτα εχω και ειμαι ικανοποιημενος....
εναλλακτικη δεν εχω βρει ακομα και ειμαι και εγω στο τελος της ζωης τους
-
Opws anefera den me endiaferei toso h symperifora tous se pista afou 8a krathsw ta f8armena michelin gia to skopo ayto. Ap'oti diavazw se kritikes to F1 einai kalytero apo to Pilot SportII. Pio malako shmainei akoma kalytero sto dromo kai idiaitera sth vroxh, etsi den einai?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα για να σημειώσω κάτι που μου έκανε εντύπωση... Στη Θεσσαλονίκη για τα conti premium conact 2 195-55-15 βρήκα τιμή 508 και 432 (η τετράδα πάντα). Στη Βέροια, 370...Τεράστιες οι διαφορές δεν νομίζετε;;; Ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα πίστευε ότι στη Θεσ/νίκη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση-πελατεία οι τιμές θα ήταν μικρότερες, λόγω οικονομιών κλίμακας... Κάποιοι όμως μας δουλεύουν ψιλό γαζί μου φαίνεται...
Θα το κοιτάξω σοβαρά το θέμα στη Βέροια (εκτός κι αν παίζει κάτι με τα λάστιχαλ, πχ είναι παλιά), μιας και ούτως ή άλλως πηγαινοέρχομαι συχνά... Ακόμα όμως κι αν συνυπολογίσω το κόστος της βενζίνης (πήγαιν' έλα περίπου 15-16 ευρώ, μαζί με διόδια), και πάλι συμφέρει με τα χίλια...
Μήπως το μαγαζί στη Βέροια είναι με τα χρώματα της Continental? Αν δουλεύεις απο συγκεκριμένο αριθμό κοματιών το μήνα και πάνω αγοράζεις σε χαμηλότερες τιμές. Το 432 είναι τιμή για ένα μαγαζί που δουλεύει κυρίως με κάποια άλλη μάρκα και περιστασιακά βάζει και κανένα Continental. Το 508 είναι εκτός πραγματικότητας.
Η μόνη εταιρία που δίνει στις ίδιες τιμές ανεξάρτητα απο την ποσότητα είναι η Bridgestone.
-
Έχω μια απορία την οποία θα ήθελα να μου λύσει όποιος ξέρει...
Είπα στον πατέρα μου να τοποθετήσει στο αυτοκίνητο που οδηγεί τα Continental PremiumContact 2 έχοντας υπ' όψιν μου αυτό το ελαστικό:
Τα ελαστικά που έβαλε λένε Continental PremiumContact 2, απουσιάζει όμως το ένα από τα τρία αυλάκια Πρώτη φορά το βλέπω αυτό... Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποια άλλη έκδοση του ίδιου ελαστικού;
Αυτό που τοποθετήθηκε είναι αυτό:
Ήξερα ότι αναλόγως τη διάσταση του ελαστικού τα αυλάκια φαρδαίνουν ή στενεύουν, ποτέ όμως δεν είχα ξαναδεί να αφαιρείτει κάποιο. Μιλάω για ελαστικά φάρδους 195. -
Και τα Michelin Energy έτσι είναι. Εχουν 3 διαφορετικές χαράξεις ανάλογα με το πλάτος και τον δείκτη ταχύτητας.
-
Πάντως τα Premium Contact 2 είναι από τα λίγα ελαστικά που βγαίνουν σε 195/55/15 με δύο δείκτες ταχύτητας: Η και V.
Θα ήθελα να ξέρω τι διαφορές έχουν μεταξύ τους. Υπάρχει κανείς που να ξέρει με βεβαιότητα;
Πάντως για να δείτε τι διαφορές τιμών υπάρχουν στην αγορά, προ 2 ημερών γι' αυτό το λάστιχο μου ζήτησαν 450 ευρώ την τετράδα τοποθετημένα!!! (καμία σχέση με τα 370!). Ο έμπορος μου είπε ότι συνοδεύονται από κάρτα εγγύησης που σημαίνει ότι αν για κάποιο χρονικό διάστημα το ελαστικό παρουσιάσει πρόβλημα εξαιτίας κατασκευαστικού λάθους αντικαθίσταται.
Ο Καρλής ή ο άλλος έμπορος στη Βέροια δίνουν τέτοια κάρτα;
Ρωτάω διότι ο παραπάνω δικαιολόγησε την υψηλή τιμή, λέγοντας ότι κάποιοι που πουλάνε σε χαμηλή τιμή διοχετεύουν στην αγορά λάστιχα β' διαλογής (χαρακτηρισμένα έτσι από το εργοστάσιο) που δεν συνοδεύονται από εγγύηση.
-
εχω βρει και σε αλλα δυο μαγαζια(φωκας ο ενας στεργιος ο αλλος) με 400......οποτε μαλλον παπαριες σου λεει.
εγω προτιμησα το Η γιατι μπηκαν σε οικογενειακο αυτοκινητο και το Α και το Ω ηταν να ειναι παντα ζεστα
-
paidia boi8eia.exoume stin oikogeneia ena audi a6 1.8t k 8elei allagi elastikwn.foraei matador mp45 205/55/16 an den kanw la8ws.na ksanabaloume idia i exei kaneis na proteinei kati pou na paei ganti sto sigkekrimeno autokinito?
-
poso telikes to pate?diladi ethiniki poso to ftanete kai gia posi ora?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
poso telikes to pate?diladi ethiniki poso to ftanete kai gia posi ora?o pateras mexri 150 egw 1-2 fores to dwsa oso paei peri ta 215-220 alla gia ligi wra.genika den paw panw apo 160 sta8era.
-
Τελικά έβαλα στο Xsara (195/15-15) Yokohama C-Drive (τα S-Drive μου είπε ότι έχουν έλλειψη τώρα) και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με τα Primacy που είχα.
Τιμή: 400 Ε σε 4 άτοκες δόσεις.
Ενημερωτικά:
Τα Dunlop Sp Sport 01 τα είχε 370
Τα Toyo CF1: 330
Τα Bridgestone Turanza ER 300: 400
Yokohama S-Drive: 430 (πριν την έλλειψη)
Τα Exalto: 490 -
τοτε θα βαλεις με κλειστα ματια continetal sport contact 2 me δεικτη ταχυτητας Η...το Η ειναι ως 210. παει και παραπανω αλλα οχι για πολυ ωρα...αν βαραγες σερι τελικες θα σου ελεγα για ν που ειναι ως 240 αλλα ζεσταιενται και πιο δυσκολα
τα εχει βαλει φιλος με πασατ 1.8τ (ιδιο βαρος πανω κατω) και ειναι ενθουσιασμενος 1χρονο τωρα...αν και εγω ισως κοιταγα και τα πρεμιουμ 2. παντως σε βαρια αμαξια τα κοντι φαινεται να δουλευουν καλα...
Επιλογή ελαστικών 195/55/15