-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Αντε να πω καμια κακια μιας και το συνηθιζω: Οι Σουμαχερικοι εχετε καταλαβει οτι σημερα εχασε τη νικη και κυριως το πρωταθλημα ο οδηγος σας? Αν πανηγυριζετε εσεις λες και κερδισε, οι αντιπαλοι ποσες σελιδες θριαμβων πρεπει να γεμισουν? Μηπως αντιδρατε ετσι για να καλυψετε την ηττα σας? Δειξτε και λιγη αναγνωριση στο νικητη, ξερετε δινει αξια στον ηττημενο
Να γινω και εγω κακος και να σχολιασω τα παραπανω ......
Ο Ιθπανος υποτιθεται οτι θα πηγαινε συντηρητικα σημερα να παρει το ποντακι 2ος βγηκε ομως κανοντας αλλο ενα αλανθαστο αγωνα, με 'παλιο' κινητηρα και συνεχη πιεση απ'τους απο πισω, ο ms ηταν αυτος που οταν επρεπε να παρει το ποντακι στη Suzuka ειχε αρκεστει στην 8η θεση
Εδω εγκατελειψε ολο το grid ....την πιεση που την ειδες ?????
Αλλωστε ειχε και τον Fisicoυλακο πισω του να 'καθαριζει'...Καλα και αυτη η Ferrari παλι αλλου, ο Massa στην αρχη επαιρνε 2 δευτερα το γυρο απ'τον Kimi και τους αλλους Ο ms μετα τους εφτανε και τους περναγε στην ευθεια λες και οδηγουσε αλλη φορμουλα!!! Παντως αν και η τελευταια εικονα ειναι που μενει στη μνημη, αξια εχασαν λογω της 1ου μισου της σαιζον, των λαθων του ms και της αναξιοπιστιας στο τελος, κατι παρομοιο με τη McLaren περσι.
Μια δηλωση του Alonso τα λεει ολα: 'Ειμαι τυχερος που προλαβα και κερδισα 2 φορες το Schumi πριν αποχωρησει'
Kαι βεβαια η Ferrari χθες ηταν αλλου , οπως και στους τελευταιους αγωνες ...Δυστυχως ομως -για εμας -παρ'ολες τις προσπαθειες που εγιναν απο την αρχη της χρονιας για να καλυψει το κενο με την Renault η αξιοπιστια στο την προδωσε και ετσι βρεθηκε σε αυτη την θεση ....
Παρ'ολα αυτα μενει στα θετικα αυτη η υπερπροσπαθεια απο μια ομαδα χορτασμενη απο πρωταθληματα και απο εναν 'poor old Μιchael'...
Ως αναφορα τα περυσινα τον μεγαλυτερο ρολο επαιξαν τα ελαστικα ...μην το ξεχναμε ....Αντιο και μπραβο λοιπον Michael και απο μενα, ωραιος τροπος να τελειωσει η λαμπρη αυτη καριερα.
Παει κι αυτη η φορμουλιστικη χρονια, now what?Eλπιζω να την εννοεις αυτη την φραση ....γιατι θα καταλαβεις και εσυ απο του χρονου την απουσια του ...για διαφορετικους λογους απο εμας φανταζομαι
Και τελειωνω παραθετοντας κατι απο το Official Formula 1 website...
'He didn’t win the title or even the race. Indeed he didn’t even make the podium. However, Michael Schumacher’s farewell drive in Sunday’s Brazilian Grand Prix illustrated the grit, skill and determination that has made him the greatest driver Formula One racing has ever seen. '
-
Ο χρήστης Geo_F1 έγραψε:
υγ:κακα τα νεα..και του χρονου στον Alpha τα gps....
Οι δημοτικες εκλογες θα διεξαγονται απο εδω και εμπρος το 2ο και 3ο ΣΚ του Οκτ .... δηλ κατα πασα πιθανοτητα στις ημερομηνιες του τελευταιου GP.
Αρα τα mail διαμαρτυρίας εχουν νοημα
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Μια δηλωση του Alonso τα λεει ολα: 'Ειμαι τυχερος που προλαβα και κερδισα 2 φορες το Schumi πριν αποχωρησει'Ε, όχι και 2 φορές... Μία θα έλεγα... Πέρσι κέρδισε την Bridgestone και όχι τον MS. Παραπήραν τα μυαλά του αέρα, θα έλεγα...
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
'He didn’t win the title or even the race. Indeed he didn’t even make the podium. However, Michael Schumacher’s farewell drive in Sunday’s Brazilian Grand Prix illustrated the grit, skill and determination that has made him the greatest driver Formula One racing has ever seen. 'ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!
-
Εγω πιστευω οτι ο ΑΛΦΑ εδειχνε εκλογες για να γινει εμφανης μια μεγαλη ομοιοτητα του αγωνα με τις δημοτικες εκλογες:
Ολοι ηταν υπεροχοι, ολοι νικητες:
Ο Σουμαχερ ειχε ενα φιναλε εντυπωσιακο. Δεδομενου οτι το πρωταθλημα δεν το 'παιρνε ετσι κι αλλιως (εφοσον δεν εγκατελειψε ο Αλονσο) καλυτερα που ηρθαν ετσι τα πραγματα. Απο την τελευταια θεση σχεδον στο βαθρο, με χρονους διαστημικους. Ενα αξιομνημονευτο τελευταιο γκραν πρι. Κριμα που απο ολα αυτα δεν ειδαμε σχεδον τιποτα.
Ο Αλονσο εδειξε οτι εκτος απο σπουδαιος οδηγος, εχει και @@. Εκανε ΑΓΩΝΑ, χωρις ρισκα μεν, αλλα χωρις να παραδιδει θεσεις και χωρο, οπως πολλοι υπεθεταν πριν το GP. Και πετυχε ΚΑΙ ΠΑΛΙ το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα, δεδομενων των συνθηκων (τη νικη τη θεωρω ανεφικτη, με τη Φερραρι να εκκινει πρωτη και να ειναι αλλου απο ταχυτητα).
Ο Μασσα πηρε μια συναισθηματικη νικη στην πατριδα του, μετα απο αψογη κουρσα. Καταφερε και να μην κοιμηθει απο τη βαρεμαρα.
Ο Μπατον ηταν επισης πολυ ταχυς και αρκετα εντυπωσιακος.
Και ο Φιζικο, εκανε επιτελους σωστα τη δουλεια, αν και ειναι πλεον φανερα στην Α2 κατηγορια. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
'He didn’t win the title or even the race. Indeed he didn’t even make the podium. However, Michael Schumacher’s farewell drive in Sunday’s Brazilian Grand Prix illustrated the grit, skill and determination that has made him one among the greatest drivers Formula One racing has ever seen. '
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!
Μηπως ετσι ειναι πιο σωστο;
-
...θα ήθελα να επισημάνω κάτι, αφού δεν έπεσε στην αντίληψή μου να έχει αναφερθεί από κάποιον άλλον.
Την αλλαγή σκηνικού στο Βάθρο των Νικητών. Μου θύμησε MOTOGP!!!
Ευτυχώς, τα νέα παιδιά απ' ότι φαίνεται, δεν είναι... μνησίκακα!!! -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Kαι βεβαια η Ferrari χθες ηταν αλλου , οπως και στους τελευταιους αγωνες ...Δυστυχως ομως -για εμας -παρ'ολες τις προσπαθειες που εγιναν απο την αρχη της χρονιας για να καλυψει το κενο με την Renault η αξιοπιστια στο την προδωσε και ετσι βρεθηκε σε αυτη την θεση ....
Παρ'ολα αυτα μενει στα θετικα αυτη η υπερπροσπαθεια απο μια ομαδα χορτασμενη απο πρωταθληματα και απο εναν 'poor old Μιchael'...
Ως αναφορα τα περυσινα τον μεγαλυτερο ρολο επαιξαν τα ελαστικα ...μην το ξεχναμε ....Γιατί, φέτος τι τον έπαιξε;
Ώρες-ώρες οι Ferraristi πετάτε κάτι τέτοια απίστευτα λες και βλέπετε άλλο πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια σε Renault & Alonso για την άξια επικράτησή τους και ένα θερμό αντίο στον ms.
-
Συγχαρητήρια σε Renault κ Alonso.
Συγχαρήτήρια σε Massa για την νίκη εντός έδρας.Πολύ ωραίος αγώνας, κρίμα που δεν τον κέρδισε ο MS. Όπως έδειξαν τα τελευταία 2 GP η αξιοπιστία χτύπησε τον Γερμανό στερώντας ένα ονειρεμένο finale στην πιο επιτυχημένη καριέρα οδηγού της F1. Δεν πειράζει. Η παραθέση του TLG λίγο παραπάνω τα λέει όλα.
Ο αγώνας ήταν πολύ καλός κ με πολύ ενδιαφέρον. Κ πως να μην ήταν αφού υπήρχε ο καταιγιστικός MS. Θέλω να μου πείτε αν αυτό που έκανε ο Fisico στον MS είχε γίνει ανάποδα τι θα γράφατε πάλι σήμερα. Ο Ιταλός το παράκανε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Το είχε φάει το προσπέρασμα. Κ παραλίγο να πλήρωσει την ίδια του την βλακεία διακινδυνεύοντας να εγκαταλείψει. Ήταν επιεικός απαράδεκτος.
Ακόμα καλύτερο ήταν στον Kimi. Κάπως σαν του είπε 'έχεις πολύ δουλειά μπροστά σου εδώ που θα έρθεις...!'.ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ.
Είχαμε τον Ayrton εμείς οι φανατικοί του. Δεν τον ξεπεράσαμε ποτέ.
Ήρθε όμως ο MS κ παρότι πολλοί δεν τον αποδεχτήκαμε ποτέ σαν καλύτερο του Senna μας έκανε fan του με τις ικανότητες του , με την αφοσίωση κ την θέληση του για νίκη. Στοιχεία που τον έκαναν record breaker, ξεπερνώντας κατά πολύ κ τα επιτεύγματα του αγαπημένου μας Βραζιλιάνου, θέτωντας ένα benchmark στα στατισικά που πολύ δύσκολα κάποιος πιλότος της F1 θα πλησιάσει, πόσο μάλλον να φτάσει κ να ξεπεράσει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ MICHAEL.
-
Μίκαελ Σουμάχερ… αυτή είναι η ζωή σου
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=62492***Φλάβιο Μπριατόρε (γενικός αρχηγός Ρενό) **
«Τα τελευταία αστέρια που είδα στη Φόρμουλα 1 ήταν ο Άιρτον Σένα και -έστω και αν πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα- ο Ζακ Βιλνέβ. Εάν θέλετε, σε αυτούς προσθέστε και τον Μοντόγια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλώς πρωταθλητές…»*
εντιτ- να προσθεσω κ'αυτο...
στο ιδιο υφος...*Φερνάντο Αλόνσο (δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1)
[color=blue]«Χάνουμε ένα πραγματικά σπουδαίο πρωταθλητή από τις πίστες. Είναι ο άνθρωπος που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στη Φόρμουλα 1, όμως το σπορ νομίζω θα γίνει καλύτερο τώρα». *[/color]
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
Μίκαελ Σουμάχερ… αυτή είναι η ζωή σου
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=62492***Φλάβιο Μπριατόρε (γενικός αρχηγός Ρενό) **
«Τα τελευταία αστέρια που είδα στη Φόρμουλα 1 ήταν ο Άιρτον Σένα και -έστω και αν πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα- ο Ζακ Βιλνέβ. Εάν θέλετε, σε αυτούς προσθέστε και τον Μοντόγια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλώς πρωταθλητές…»*
Τι ανοησία είναι αυτή του Briattore τώρα;;; Καλά ο άνθρωπος είναι βλήμα τελικά!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Θέλω να μου πείτε αν αυτό που έκανε ο Fisico στον MS είχε γίνει ανάποδα τι θα γράφατε πάλι σήμερα.++++++++++ 1
Θα ειχαμε 700 σελιδες στο ποστ αυτο ...
και εαν αυτο το εκανε ο FM στον FA , Θα ειχαμε 1700 σελιδες ....γεματες παραγκολογια .... και τα γνωστα ....
ΥΓ... τελικα το θεμα ειναι τι βλεπει κανεις και πως το μεταφραζει ( αλλωστε αυτο ειναι και το νοημα των φορουμ ).
O MS (IMO) αποχαιρετα την F1 με εναν μαγικο τροπο , με εναν επικο αγωνα. Θεωρω σημαδιακο οτι την τελευταια εμφάνιση του ΜΣ θα την θυμόμαστε μονο για τον τροπο που οδηγησε ( χωρίς βαθμους ...χωρίς τιτλους ). Για καποιους θα ειναι ο 7 φορες ΠΠ ...για καποιοιυς θα ειναι ενας απο τους κορυφαιόυς οδηγους ολων των εποχων .
Το προσπερασμα στον Κιμι ηταν ε_ν_τ_ε_λ_ω_ς διαστημικο .... Για να συγκρινουν παρακαλω με το προσπερασμα που ειχε φαει ο ΜΣ απο τον JPM και καποιοι το ελεγαν και το τονιζαν και μας επρηζαν τοσα χρόνια .
Τεσπα .... θεωρω αξιους πρωταθλητες πρωταθλητες τον ΦΑ και την Renault γιατι παρα πολυ απλα το πρωταθλημα ειναι μια διοργανωση των 18 αγωνων ...με τα πανω του και τα κατω του .... με τους σκασμενους κινητηρες ...με τις βροχες ... .
ΥΓ ....
-
Το οτι ο Fisico ακουμπησε τη Ferrari δεν προκυπτει απο πουθενα. Αν μη τι αλλο ενα τετοιο χτυπημα θα εκανε ζημια στα ευαισθητα αεροδυναμικα βοηθηματα της μυτης του. Το πιο πιθανο ειναι ο MS να πατησε κατι απο το χαλι που δημιουργησε ο Rosberg.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το οτι ο Fisico ακουμπησε τη Ferrari δεν προκυπτει απο πουθενα. Αν μη τι αλλο ενα τετοιο χτυπημα θα εκανε ζημια στα ευαισθητα αεροδυναμικα βοηθηματα της μυτης του. Το πιο πιθανο ειναι ο MS να πατησε κατι απο το χαλι που δημιουργησε ο Rosberg.DEΝ διαφωνω καθόλου ... εχω δει το βιντεο καμια 10φορες και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως προεκυψε αυτο το σεναριο .
Το 'quote' μου στο ποστ Kleisj αφορά την το πως αντιμετωπίζει κανεις την υποψια παραβατικοτητας ( ή τεσπα κατι τετοιο )
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
[***Φλάβιο Μπριατόρε (γενικός αρχηγός Ρενό) **
εντιτ- να προσθεσω κ'αυτο...
στο ιδιο υφος...*Φερνάντο Αλόνσο (δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1)
[color=blue]«Χάνουμε ένα πραγματικά σπουδαίο πρωταθλητή από τις πίστες. Είναι ο άνθρωπος που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στη Φόρμουλα 1, όμως το σπορ νομίζω θα γίνει καλύτερο τώρα». *[/color]
Τι εμπάθεια θεέ μου . Να τους δω από του χρόνου και τους δύο να σφάζονται μεταξύ τους
-
Ο χρήστης antony baltz έγραψε:
Θέλω να μου πείτε αν αυτό που έκανε ο Fisico στον MS είχε γίνει ανάποδα τι θα γράφατε πάλι σήμερα.
++++++++++ 1
Σορρι, και χωρις να θελω να δυναμιτισω την -ηρεμη- ατμοσφαιρα, τι ακριβως εννοειτε;
Ο ΜΣ επιχειρησε ενα μαλλον τραβηγμενο προσπερασμα. Τον εκλεισε ο Φιζικελα;
Μηπως απλα ο Φιζικελα 'αλλαξε μια φορα γραμμη για να υπερασπιστει τη θεση του' (ΤΜ by MS);
Για να μην πω (που το λεω) οτι 'δεν φταιει κανεις αλλος εκει που βρεθηκε, οταν ξεκινας πισω ειναι επομενο να εχεις τετοια προβληματα', που ακουγαμε για τον Κιμι περσι.
Για να μην πω (που το λεω) οτι στο σπιτι του κρεμασμενου (ΜΣ) δεν μιλανε για σχοινι (σκοπιμοι επικινδυνοι ελιγμοι στον τελευταιο αγωνα).Εγω ειδα εναν πολυ ωραιο και καθαρο αγωνα. Αν τωρα θελαν (Φερραρι και tifozi) να νικησει οπωσδηποτε ο ΜΣ, ας καναν μια συμφωνια πριν, να τους δωσει ο FA τη νικη, να δωσει η Ferrari τους 2 τιτλους.
Ηταν κανονικος αγωνας, οπου η Ρενο επαιζε 2 πρωταθληματα, οχι αποχαιρετιστηριο φιλικο. Περιμενε να του ανοιξει ο Φιζικο την πορτα;Ειπαμε, μεγαλος πρωταθλητης και κορυφαιος μεχρι το τελος. Μη λεμε και υπερβολες. (Σκοπιμα δεν αναφερθηκα πριν στα λαθη, που και σε αυτον τον αγωνα εκαναν ΜΣ και Φερραρι, δεν ειναι η στιγμη).
-
Αν η δηλωση του Μπριατορε εγινε ακριβως ετσι, ειναι, εκτος απο απιστευτα κομπλεξικη, και καταγελαστη.
-
Για να δουμε και τι ειδαμε τελικα:
- Να ευχαριστησω τον κολλητο μου τον asteris για την χάι τεκ ζωντανη παρακολουθηση με δορυφορο και λαπτοπ. Ποιος Τακης και ποιος Αντρεα!
- Εντυπωσιακος ο ΜΣ, σε αποδοση αλλα κυριως σε σταθεροτητα. Σε καποια φαση εβλεπα το live timing και ειπα 'Καποιο προβλημα εχει ο Σουμι γιατι χανει σε καθε σεκτορ ενα με 2 δεκατα απο τον Μασσα' και μετα συνειδητοποιησα οτι εκεινη τη στιγμη ειχε για 25 γυρους παραπανω καυσιμο! Μπραβο για το κυκνειο ασμα, κριμα για την ατυχια με το λαστιχο, αλλα ...
- ... αλλα πιστευω οτι οποιος λεει σοβαρα οτι εγινε κατι σκοπιμα απο τον Φιζικελα ΑΝ (το ξαναλεω) ΑΝ υπηρξε επαφη, στερειται καθε σοβαροτητας. Αν πιστευει καποιος οτι μπορει καποιος ανθρωπος μπλοκαρισμενος να ακουμπησει με την εμπρος αεροτομη του το πισω λαστιχο ενος μονοθεσιου, ωστε να μην φανει στην καμερα και να μην παθει τιποτα η εμπρος αεροτομη του, ενω ταυτοχρονα να προκαλεσει ενα κλαταρισμα λιγο παρακατω στον αλλο, τοτε η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια.
- Για τον Αλονσο, τι να πω! Οτι και να πω ειναι λιγο. Απιστευτη ικανοτητα, απιστευτο ταλεντο και μεγαλη σοβαροτητα εντος μονοθεσιου. Εκτός ας κανει οτι θελει ή μαλλον οτι κανει καθε 25αρης μεσογειος.
- Αυτη η ανετη επικρατηση του Μασσα ειτε θα του εκτοξευσει την αυτοπεποιθηση ειτε θα του προκαλεσει επαναπαυση. Ευχομαι να συμβει το πρωτο και να εχουμε 'εκπληξεις' του χρονου
- Φοβερος ο Μπατον, αλλα ο πραγματικος ηρωας χθες δεν ηταν ουτε ο Σουμ ουτε ο Μπατον. Σατο κυριοι. 10ος ανετα ακομα και πριν φυγει ο Χάιντφελντ. Τα Αγγουρια βελτιωνονται και η Χοντα επισης. Τους περιμενω καλους κατα περισταση του χρονου
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν μπορει καποιος ανθρωπος μπλοκαρισμενος να ακουμπησει με την εμπρος αεροτομη του το πισω λαστιχο ενος μονοθεσιου, ωστε να μην φανει στην καμερα και να μην παθει τιποτα η εμπρος αεροτομη του, ενω ταυτοχρονα να προκαλεσει ενα κλαταρισμα λιγο παρακατω στον αλλο, τοτε ...θα κερδιζε και κανενα αγωνα;
- Αυτη η ανετη επικρατηση του Μασσα ειτε θα του εκτοξευσει την αυτοπεποιθηση ειτε θα του προκαλεσει επαναπαυση. Ευχομαι να συμβει το πρωτο και να εχουμε 'εκπληξεις' του χρονου
Μπα, ο Βριζιλιανος ειναι καλος αλλα οχι σπουδαιος. Οταν οι συγκιριες τον ευνοουν θα κερδιζει, για τιποτα παραπανω δεν ειναι.
Σατο κυριοι. 10ος ανετα ακομα και πριν φυγει ο Χάιντφελντ. Τα Αγγουρια βελτιωνονται και η Χοντα επισης. Τους περιμενω καλους κατα περισταση του χρονου
Βαλε και οτι στο δευτερο αυτοκινητο θα βρισκεται ο καλος εξελιχτης Davidson αντι ενος καθολου οφελιμου Ιαπωνα και μενει να δουμε αν στην 1η ομαδα καποιοι θα χασουν τον υπνο τους Ο Suzuki εχει δειξει σε αλλα πρωταθληματα που συμμετειχε η ομαδα του οτι ξερει το παιχνιδι καλα, δε θα εκπλαγω λοιπον αν καθαρισει τον Fry σαν αυγο σε βαθος χρονου
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αν μπορει καποιος ανθρωπος μπλοκαρισμενος να ακουμπησει με την εμπρος αεροτομη του το πισω λαστιχο ενος μονοθεσιου, ωστε να μην φανει στην καμερα και να μην παθει τιποτα η εμπρος αεροτομη του, ενω ταυτοχρονα να προκαλεσει ενα κλαταρισμα λιγο παρακατω στον αλλο, τοτε ...
θα κερδιζε και κανενα αγωνα;
Ε μα τι διαολο! Αν μπορεις να κανεις τετοια ακροβασια!
Τωρα για τον Μπριατορε. Ο Φλαβιος κινησε γη και ουρανο να του δωσει καλο μονοθεσιο απο τον δευτερο του αγωνα. Τον εκανε δις πρωταθλητη χρησιμοποιοντας ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ στην κυριολεξια. Πιστεψε στον Σουμαχερ πρωτος και οσο κανεις και του εφτιαξε την ομαδα που πηρε μαζι του στη Φερραρι. Και παρ'ολα αυτα δεν εχει ακουσει (ή τουλαχιστον δεν εχω διαβασει εγω) ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ευχαριστω απο τον Σουμαχερ ΕΙΔΙΚΑ τωρα που εγκαταλλειπει.
Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ειναι οσο κατακριτεος και ο ιδιος ο Σουμαχερ
Επίσημο thraed: GP Βραζιλίας-Interlagos