-
Εννοείται όχι!
Το πίσω μέρος όμως έχει ιδιαίτερη σχέση με το μπλοκάρισμα λόγω ελλειπούς φορτίου!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα energy βγαίνουν κοντά στα 230-240.Χάρη, αν βγει το abs εκτός, χάνεις σίγουρα το ebd, τον ηλεκτρονικό κατανεμητή. Είναι πολύ πιθανό σε στροφή να σου μπλοκάρουν οι πίσω.
Να σου πω, όταν είχα οδηγήσει ένα 307 CC 2lλιτρο, είχε και αυτό μόνιμο esp. Ένα κόλπο για να μην μπαίνει το esp είναι να προσπαθήσεις να το ξεγελάσεις μειώνοντας όσο το δυνατόν την υποστροφή που προκύπτει. Εμένα δλδ με άφηνε να κάνω περίπου ένα τέταρτο του τιμονιού διόρθωση. Αν έκανα παραπάνω, συνήθως γλύστραγε η μούρη, έκοβε γκάζι, και μετά ...
Και το έχω διαβάσει και ως κόλπο για τις μερσεντές. Μήπως να προσπαθήσεις να το κάνεις και εσύ;
Ναι, σε αφήνει να παίξεις λίγο!
Αλλά το όριο μεταξύ παρέμβασης και μη παρέμβασης ειναι λεπτό και δεν το έχω κατανοήσει τελείως και δε νομίζω ότι μπορώ να γλιστρήσω τόσο ελεγχόμενα. 1/4 ανάποδο πάντως δεν σε αφήνει. Λιγότερο, ναι!
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι με το που μπαίνει το καταραμένο esp 'κατεβαίνει γενικός'. Απότομο φρενάρισμα και σε αφήνει στα κρύα του λουτρού!
Σε νορμάλ οδήγηση δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν θέλω να γυρίσω, όμως, δεν...Σήμερα ειδικά σε ελαφρώς βρεγμένο οδόστρωμα, με εκνευρισε.
Edit ξανά:
Στην υποστροφή δεν έχω πρόβλημα. Βγάζω το αντισπιν και ανοίγει λίγο την τροχιά του σπινάροντας. No problem! Το πρόβλημα προκύπτει στην διόρθωση της υπερστροφή, όταν εμφανιστεί αυτή. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εννοείται όχι!Το πίσω μέρος όμως έχει ιδιαίτερη σχέση με το μπλοκάρισμα λόγω ελλειπούς φορτίου!
Nαι ρε, πλάκα έκανα.
-
Νόμιζα ότι κατάλαβες ότι μιλάω για το 60αρι το Punto...
-
Γιες...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βρες από το μάνιουαλ ποια είναι η ασφάλεια του ABS/ESP (ένα σύστημα είναι) και βγάλτην.
Χρήστο αυτό μπορεί να βγάζει και το EBD εκτός όπως σε κάποιο άλλο
Χάρη, αν βγάλεις την ασφάλεια δοκίμασε ένα δυνατό φρενάρισμα με λίγο στριμένο τιμόνι να δεις αν μπλοκάρει πίσω .... προσοχή εεεε
Η άλλη λύση, δλδ να βγει κάποιος αισθητήρας του ESP (τιμονιού - gmeter) φαίνεται πιο safe. Σε κάθε περίπτωση ... δοκιμή με προσοχή
Να μπλοκάρει πίσω;; Όχι μπροστά; Θα πειράξει την κατανομή του φρεναρίσματος;
Η δοκιμή μάλλον θα γίνει εις τα Σέρρας!
Να γίνει ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ τότε!!!
Χωρίς κατανεμητή, το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται περίεργα στα φρένα. -
Ελπίζω να μην έχει τοίχους στις Σέρρες...
-
Ελπίζω να μην έχει τοίχους στις Σέρρες...Κάντο αλλού ρε. Βρες μια ευθεία με χαμηλή πρόσφυση, χωρίς τοίχους δεξιά αριστερά και μηδενική κίνηση, πήγαινε σταθερά με λίγα χ.α.ω., στρίψε ελάχιστα το τιμόνι και τσαρούχωσε τα φρένα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάντο αλλού ρε. Βρες μια ευθεία με χαμηλή πρόσφυση, χωρίς τοίχους δεξιά αριστερά και μηδενική κίνηση, πήγαινε σταθερά με λίγα χ.α.ω., στρίψε ελάχιστα το τιμόνι και τσαρούχωσε τα φρένα.
Πάλι θα με κυνηγάνε στο πάρκινγκ στο λιμάνι... (όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσω στη θάλασσα )
Edit: Ντίνε σε πρόλαβα ΠΑΛΙ!
-
Η σε ένα μεγάλο πάρκινγκ καλύτερα. Ακόμα και να σβουρίξει, δεν έγινε τπτ.
-
Κάντο αλλού ρε. Βρες μια ευθεία με χαμηλή πρόσφυση, χωρίς τοίχους δεξιά αριστερά και μηδενική κίνηση, πήγαινε σταθερά με λίγα χ.α.ω., στρίψε ελάχιστα το τιμόνι και τσαρούχωσε τα φρένα.
Πάλι θα με κυνηγάνε στο πάρκινγκ στο λιμάνι... (όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσω στη θάλασσα )
Ε καλά, πούντο έχεις, μην παίρνεις κι όρκο.. Αν τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή, τότε πας βουρ για την θαλασσα.
Ακόμα και αν βγαίνει το EBD, τόσο απρόβλεπτο μπορεί να γίνει το αυτοκίνητο που να δημιουργήσει πρόβλημα?
-
Ναι, γιατί το ebd κατανέμει την πίεση. ΑΝ δώσει παραπάνω πίεση πίσω ενώ έχεις ελαφρώσει πίσω σε μια στροφή ας πούμε... θα σβουρίξεις αρκετά γρήγορα...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ε καλά, πούντο έχεις, μην παίρνεις κι όρκο.. Αν τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή, τότε πας βουρ για την θαλασσα.
Ακόμα και αν βγαίνει το EBD, τόσο απρόβλεπτο μπορεί να γίνει το αυτοκίνητο που να δημιουργήσει πρόβλημα?
Αυτοκίνητο που ειναι φτιαγμένο για να φρενάρει με EBD, ΝΑΙ.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτοκίνητο που ειναι φτιαγμένο για να φρενάρει με EBD, ΝΑΙ.-
Σπύρο ξέρεις κάτι από πρώτο χέρι και δεν μας το λες ή απλά υποθέτεις;
-
Ξέρω εγώ!
-
Κάτσε να μπει ο syele, θα στα πει αυτός από πρώτο χέρι
στείλτου πμ να δει το θέμα, γιατί ασχολείται με ένα φόρουμ μαγειρικής και είναι admin σε ένα άλλο φόρουμ για το πλέξιμο/βελονάκι αυτή την εποχή
-
Παιδιά, μην κάνετε σαν τις γριούλες. Θα βγει off το EBD και το ABS και τι θα γίνει, θα αρχίσει να χορεύει το αμάξι? Όλοι εμείς που δεν έχουμε καθόλου τέτοια βοηθήματα τι θά'πρεπε να κάνουμε να πηγαίνουμε από ντουβάρι σε ντουβάρι σαν μπίλιες σε φλιπεράκι?
Στο κάτω-κάτω για πίστα μιλάτε και καλύτερη πρόσφυση έχει και χώρο για σβουρίδια αν το παρακάνεις έχει. Και για Fiat μιλάμε, όχι καμιά 316 στην βροχή...
-
Ένα αμάξι χωρίς ebd έχει μηχανικό κατανεμητή. Aν βγει εκτός το ebd, δεν υπάρχει backup νομίζω.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Παιδιά, μην κάνετε σαν τις γριούλες. Θα βγει off το EBD και το ABS και τι θα γίνει, θα αρχίσει να χορεύει το αμάξι? Όλοι εμείς που δεν έχουμε καθόλου τέτοια βοηθήματα τι θά'πρεπε να κάνουμε να πηγαίνουμε από ντουβάρι σε ντουβάρι σαν μπίλιες σε φλιπεράκι?Στο κάτω-κάτω για πίστα μιλάτε και καλύτερη πρόσφυση έχει και χώρο για σβουρίδια αν το παρακάνεις έχει. Και για Fiat μιλάμε, όχι καμιά 316 στην βροχή...
Άλλο τα αυτοκίνητα που δεν έχουν και άλλο τα αυτοκίνητα που έχουν και παρακάμπτεις τα συστήματα 'παρανόμως'.
-
Ώρα είναι να μας πείτε ότι άμα βγει το ABS off, δεν δουλεύουν και τα φρένα.
Όταν βγαίνει off το EBD, απλά κλειδώνει σε κάποια fix αναλογία, όπως τα παλιά. Δεν χαλαρώνει δηλαδή την πίεση στα πίσω φρένα όταν δει το αμάξι να βυθίζεται μπροστά. Τώρα, να κλειδώνει σε 50-50, το βρίσκω λίγο απίθανο...
FIAT FORUM