-
Ο χρήστης antsakalis έγραψε:
H Ρενό team orders ;;;
Tι λέτε ρε παιδιά, η αγία οικογένεια είναι η Ρενό ....Και μετά μιλάτε για την Φεράρι ....
Γνώμη μου είναι οτι **ΔΕΝ **χρειάστηκαν team orders στον συγκεκριμένο αγώνα... και ο Φισι και ο Αλονσο ήξεραν τι πρέπει να κάνουν χωρίς να τους δώσει κανείς εντολές.
Και άλλοι στην θέση τους το ίδιο θα έκαναν. Δεν βλέπω τίποτα το 'κακό' στην υπόθεση.
-
12 χρόνια ....
Και σε πληροφορώ οτι είμαι απο τους αντικεμενικότερους οπαδούς της Φεράρι -
Ο χρήστης antsakalis έγραψε:
αντικεμενικότερους οπαδούςπαράλογοοοοοοοοο ????? παράλογο ??
και εγω τέτοιος ειμαι
-
Νταξ! Μη πάμε να βγούμε και από πάνω οι Φερραρικοί για τις team orders γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Νταξ! Μη πάμε να βγούμε και από πάνω οι Φερραρικοί για τις team orders γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει!Ferraristi είναι το σωστό.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Νταξ! Μη πάμε να βγούμε και από πάνω οι Φερραρικοί για τις team orders γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
Ferraristi είναι το σωστό.
Στα ελληνικά το είπα!
-
Ακομα και ο Σουμαχερ να ηταν στη θεση του Φιζι, θα εδινε τη θεση του, το εχει κανει αλλωστε (για τους ανιστορητους). Αλλο τημ-ορντερς και αλλο απλη λογικη
-
Προτιμώ το tifozi.
-
ενας tifoso (ενικός)
πολλοί tifosi (πλυθηντικος) -
χανουμε - κερδιζουμε .... συνεχεια τα ιδια και ιδια
. Τα πργματα ειναι πιο απλα .... εκτιμω οτι κανουμε την τριχα ...τριχια
-
Ο χρήστης kid έγραψε:
Το προσπέρασμα του MS στον FA είναι από άλλο πλανήτη.. Τρομερά έξυπνο..Το πιστευεις πραγματικα αυτο???
Εκεινη τη στιγμη ο Ισπανος ηταν πιο αργος κι απ τα αγγουρια...Κάτι ακόμα για να δηλιτηριάσω λίγο τη συζήτηση. Το 2002 στην Αυστρία ο RB έδωσε στον τελευταίο γύρο τη θέση του στον MS. Σήμερα ο GF έκανε το ίδιο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Να δούμε αν όλοι οι sportsmen που μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα θα πούνε κουβέντα ή τουμπεκί ψιλοκομμένο. Προσωπικά καλά έκανε η Ρενώ και εγώ μαζί της. Κατάφερε δε να περάσει εμπρός στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ταπεινή μου άποψη θα το έκανε το 1-3 αν δεν γινόταν το λάθος των μηχανικών του Alonso.
Aκριβώς. Η Renault δεν έχει team orders. Μόνο Vive Le Sport. Αν και όλα τα Vive Le Sport σήμερα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Μιχαλάκη. Στη μέση του αγώνα εκεί που φτάσανε τον Alonso, όταν έκανε Vive Le Sport ο Fisichella παίζοντας την ασπίδα του (απελπιστικά αργού τότε) Alonso πιάνοντας την εσωτερική στις στροφές και μετά καθότανε πάλι πίσω - αντί να περάσει και να εξαφανιστεί - ήταν η καλύτερη του Schumacher. Όταν κατάλαβαν στη Renault πως η όλη φάση δεν θα βγει σε καλό και άφησαν τον Fisi να περάσει, τα πράγματα ήταν πια υπό έλεγχο για τον Schumacher που ξεφορτώθηκε τον Alonso και έμεινε σε επαφή με τον Fisichella μέχρι τη στιγμή που έγινε το κακό (φτου φτου) και πέρασε 1ος μετά την κουλαμάρα του Fisi στην πρώτη στροφή κατά την έξοδό του τελευταίου από τα pits. Mετά όλα ήταν απλά, βοήθησε στο να γίνουν πιο απλά και η ξαφνική παντελής απώλεια ταλέντου του Fisichella, η οποία τον έφερε τρίτο και τον Alonso δεύτερο..
υπονοείς ότι μπορεί να υπήρξαν κάποιας μορφής team orders;;
Μόνο η μισητή Ferrari τα κάνει αυτά
1.Ρε παιδια συγκρινετε τα 2 περιστατικα?
Τι αλλο θα διαβασουμε?
2.Πιστευετε οτι υπηρξε εστω και καποιο υπονοουμενο απ την ομαδα στον Φισικο?Το θυμαστε οτι μετα τα καραγκιοζιλικια της Φερραρι εχουν απαγορευτει τετοιου ειδους εντολες...Επισης μ αρεσει που ασχολειστε με τον φισικο και οχι με το πειραματοζωο τον Μασα που οτι σκεψη τους κατεβει στη Φερραρι την φορτωνουν σ αυτον..Μίκαελ ο Βασιλιάς της Φόρμουλα 1 !!!! Νομίζω πως το επέδειξε περίτρανα σήμερα ......
Συμφωνω με την πρωτη προταση.Οσον αφορα τη 2η μαλλον αλλο αγωνα ειδες!
Στόφα πρωταθλητή είναι να βλέπεις το μονοθεσιό σου στα pit να παίρνει φωτιά,να μην πανικοβάλεσαι και να παίρνεις τον αγώνα.
Δλδ τι πιστευεις οτι θα κανε οποιοσδηποτε αλλος οδηγος?Θα κοβε τις ζωνες,θα βγαινε εξω και θ αρχιζε να τρεχει?Απο που συμπερανες οτι δεν πανικοβληθηκε??
Ωρες ωρες οι οπαδοι του Σουμι φανατιζεστε απιστευτα και αρχιζετε και λετε διαφορα χωρις νοημα και χωρις λογο!Τα θετε και τα λετε ρε παιδια η σας ξεφευγουν?
-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Ωρες ωρες οι οπαδοι του Σουμι φανατιζεστε απιστευτα και αρχιζετε και λετε διαφορα χωρις νοημα και χωρις λογο!Τα θετε και τα λετε ρε παιδια η σας ξεφευγουν? -
Το να παίρνει φωτιά ένα μονοθέσιο ακόμα και μέσα στα pit,με την αντλία να στάζει,δεν είναι και το πιο όμορφο θέαμα για κανέναν.Ας θυμηθούμε τον Button φέτος πως βγήκε από το μοθέσιο όταν τυλίχτηκε στις φλόγες ο κινητήρας του.Ή μάλλον να θυμηθούμε πως άλλαξαν τα πάντα με τον Lauda.
Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο αυτό που έγινε τότε.
Και το πόσο ευφάνταστοι είμαστε ας το κρίνει η ιστορία. -
Το προσπέρασμα του MS στον FA είναι από άλλο πλανήτη.. Τρομερά έξυπνο..
Το πιστευεις πραγματικα αυτο???
Εκεινη τη στιγμη ο Ισπανος ηταν πιο αργος κι απ τα αγγουρια...Πρόσεξε το προσπέρασμα και θα καταλάβεις γιατί το λέω.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Δεν κάνω μάθημα σε κανέναν. Απλά ολίγος σεβασμός στον αντίπαλο γιατί με το να αποκαλήσεις τον ΜΣ 'poor-old-Michael' δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εσένα τον ίδιο ειδικά όταν ο poor-old-Michael σου πέρνει τη νίκη μέσα από το στόμα.....
Μα συγνωμη αλλα ποσο αφελης μπορεις να εισαι, κανεις υποδειξεις στην ομαδα και μιλας ειρωνικα λες και δεν ξερουν αυτοι τη δουλεια τους και ξερεις εσυ καλυτερα, ελεος δηλαδη... Οσον αφορα το poor old Michael, πού ειναι το μεμπτο τελικα, ουτε μια κουβεντα δεν μπορουνε να πουνε κατα του αντιπαλου? Αμαν πια με αυτη την πολιτικη ορθοτητα...
Δεν ξερω αν προσεξατε, οταν στο pitstop ειχαν το προβλημα με τον τροχο ο μπροστα ανεβασε το lollipop μεχρι πανω, αλλα ο Alonso ειχε το νου του στους καθρεφτες και δεν ξεκινησε, αλλιως τωρα θα μαζευαν τα κομματια και θα εβλεπαν το πρωταθλημα με κυαλια... Αυτο θα πει στοφα πρωταθλητη
Εντυπωση εκανε και ο δαιμωνιωδης ρυθμος της Renault στο στεγνο στο τελος, που μπορει να τους δινει καποια αισιοδοξια για το φιναλε. Φαινεται να εχει κλεισει καπως η ψαλιδα, αν και οι συνθηκες δεν ηταν και τοσο νορμαλ...
Τελος για την αλλαγη των εμπρος intermediates, γιατι ριχνετε την ευθυνη στη Renault και οχι στη Michelin ή και τον Alonso? Ποσες φορες θα το πουμε, ειχε φθαρει τελειως το λαστιχο! Δηλαδη αν δεν το αλλαζε και στο επομενο μακρυ stint διαλυοταν και εγκατελειπε ή δεν μπορουσε να στριψει απο την υποστροφη, τι θα λεγατε τωρα, γιατι δεν το αλλαξε?
A. Εφόσον μπορούν να πουν κάτι για τον MS γιατί να μην τους χλευάσω?? Εφόσον σας ενοχλεί ο χλευασμός μου προς την Ρενώ γιατί τότε δεν σας ενοχλεί το poor-old Michael?? Αλλά ακόμα δεν διάβασες από ότι φαίνεται σε εκείνο το ποστ το τελευταίο κομμάτι.
Τέλως πάντων ας το αφήσουμε εδώ το θέμα αυτό. Πάμε λίγο παρακάτω.
Β. Αυτό που θεωρείς ως στόφα πρωταθλητή (κοίταζε τους καθρέπτες και όχι τον lolipop man) εγώ το θεωρώ ανασφάλεια. Δηλαδή πρέπει ο οδηγός να κοιτά πότε δεξιά πότε εμπρός πότε πίσω για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει σε ένα παιγνίδι στο δέκατο του δεύτερου?? Με αυτά που λες μάλλον εσύ υποβιβάζεις την ομάδα της Ρενώ εφόσον εμμέσως πλην σαφώς υπονοείς ότι ο lolipop man είναι διακοσμητικό στοιχείο.
Γ. Οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου normal. Η πίστα ήταν αρκετά υγρή τόσο ώστε μετά την αλλαγή στα στεγνά ελαστικά να θέλουν οι οδηγοί μισό γύρο για να καταλάβουν το μονοθέσιο. Και μιλάμε για οδηγούς Φ1 και όχι τη Θεία μου την Καμήλω.... (ανέκδοτο είναι smile...). Πάντως μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Μπορεί ο FA να είχε τσαρουχώσει το μονοθέσιο αλλά και οι χρόνοι του MS στο στεγνό δεν υπολείπονται και πολύ. Τώρα μήπως όμως θα πρέπει και κάποια στιγμή να λάβουμε υπόψη όλοι μας ότι ο Γερμανός μπήκε με πατημένα ελαστικά. Αν θυμάμαι καλά τα stint με τα πατημένα ελαστικά είναι παραδοσιακά για την Φερράρι και τα χειρότερα. Βέβαια το στόχο οι Ιταλοί τον πέτυχαν (γρηγορότερη προσαρμογή του ελαστικού στην υγρή πίστα) κάτι που για μένα ολίγον μυρίζει απάτη (κοινή και από την Mich και από την Bridge) όσον αφορά το compound των ελαστικών στην επιφάνεια τους.
Δ. Γιατί να μην τη ρίξω δηλαδή την ευθύνη?? Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ώστε να μάθουν οι μηχανικοί τον τρόπο οδήγησης του Ισπανού. Εφόσον λοιπόν είναι ο Ισπανός τόσα χρόνια στη Ρενώ θα με πείραζε να ακούσω δικαιολογίες του στυλ 'ήταν τα λάστιχα κλπ.'. Τώρα όταν είσαι 25 δεύτερα εμπρός αν δεν μπορείς να διαχειριστείς το μονοθέσιο κατά τρόπο που να μην φθείρεις τα ελαστικά (π.χ. στα 15 δεύτερα τη διαφορά) τότε αυτό μάλλον δείχνει αδυναμία προσαρμογής.
Κάτι ακόμα αν ο GF περνούσε αμέσως εμπρός από τον ΦΑ και ο ισπανός κρατούσε λίγο τον Γερμανό (και δεν έπαιζαν το γνωστό παιγνίδι για 2 γύρους) η Ρενώ θα είχε το 1-3 καθώς θα ήταν αδύνατο να έφτανε τον Ιταλό ο Γερμανός στην αλλαγή. (Εκτίμηση αυτό λέω τώρα....)
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εκεινη τη στιγμη ο Ισπανος ηταν πιο αργος κι απ τα αγγουρια...Πρόσεξε το προσπέρασμα και θα καταλάβεις γιατί το λέω.
Σωστά τα λες. Πολύ καλό. Είχε αλλάξει την γραμμή του 2 στροφές πριν για προσπεράσει. Μ άρεσε πολύ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επειδη δεν το εχω σου ειναι ευκολο η να το ανεβασεις καπου η να μου περιγραψεις αυτο που σε εντυπωσιασε?
-
Ο χρήστης Megane II έγραψε:
Το να παίρνει φωτιά ένα μονοθέσιο ακόμα και μέσα στα pit,με την αντλία να στάζει,δεν είναι και το πιο όμορφο θέαμα για κανέναν.Ας θυμηθούμε τον Button φέτος πως βγήκε από το μοθέσιο όταν τυλίχτηκε στις φλόγες ο κινητήρας του.Ή μάλλον να θυμηθούμε πως άλλαξαν τα πάντα με τον Lauda.
Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο αυτό που έγινε τότε.
Και το πόσο ευφάνταστοι είμαστε ας το κρίνει η ιστορία.Εξακολουθεις να μη μας εξηγεις απο που συμπεραινεις οτι ο Σουμι δεν πανικοβληθηκε.Φανταζομαι θα συμφωνεις οτι το περιστατικο του Σουμι ειναι ασσημαντο σε σχεση με του Λαουντα!
Ρε παιδια ωραιος ο Σουμι και μεγαλο τιμονι αλλα μην τραβατε απ τα μαλλια καθε του κινηση και την θεοποιειτε!Megane II δεν αναφερομαι μονο σε σενα, απλως αφορμη απ αυτο που ειπες παιρνω.Φιλικα M-Q!
-
Επειδη δεν το εχω σου ειναι ευκολο η να το ανεβασεις καπου η να μου περιγραψεις αυτο που σε εντυπωσιασε?
http://www.youtube.com/watch?v=n-RmX7jo-q8
Πρόσεξε τις αλλαγές γραμμών που έκανε ο MS. -
Για αυτό δε λέμε?
edit: και από άλλη κάμερα...
Επίσημο thread: GP Κίνας-Σαγκάη