-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΟΚ φίλε.Σου λέω ποιο είναι το κανονικό. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να σε προστατέψουν για διάφορους λόγους και ενίοτε δικαιολογούν την αυτοάμυνα.
Αλλο η αυτοαμυνα και αλλο αυτοδικια.
Αυτοδικια θα ηταν αν κατεβαινα κατω και τον σαπιζα στο ξυλο....
Ετσι το αντηλαμβανομαι -
Υπαρχει η νομιμη αυτοαμυνα που δεν αφορα το 'προστατευω το αυτοκινητο μου' (ουτε στις ΗΠΑ δεν υπαρχει τετοιος νομος ακομα).
Επισης ακομα και αν ειναι μεσα στο σπιτι σας καποιος και τον σαπισετε (στις ΗΠΑ δικαιούστε να τον αφησετε στον τοπο),μπορειτε να κληθείτε στο δικαστήριο για χρήση υπερβολικης βιας.Δηλαδη αντε και τον χτυπησες και καλα εκανες εφοσον ησουν σε αυτοαμυνα,επρεπε να του σπασεις καθε κοκκαλο που εχει;Οχι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει η νομιμη αυτοαμυνα που δεν αφορα το 'προστατευω το αυτοκινητο μου' (ουτε στις ΗΠΑ δεν υπαρχει τετοιος νομος ακομα).Επισης ακομα και αν ειναι μεσα στο σπιτι σας καποιος και τον σαπισετε (στις ΗΠΑ δικαιούστε να τον αφησετε στον τοπο),μπορειτε να κληθείτε στο δικαστήριο για χρήση υπερβολικης βιας.Δηλαδη αντε και τον χτυπησες και καλα εκανες εφοσον ησουν σε αυτοαμυνα,επρεπε να του σπασεις καθε κοκκαλο που εχει;Οχι.
Αυτο ακριβως.
Αλλο να τον αποτρεψεις να σου προκαλεσει υλικη η σωματικη βλαβη κ αλλο να βγαλεις τα αποθυμενα σου πανω του. -
Είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσω να απαντάω σε όλους για όλα, αλλά θέλω να μείνω αυστηρά on-topic. Γι'αυτό και θα δικαιολογήσω γιατί δεν θέλω να ψηφίσω καμία από τις επιλογές. Αν υπήρχε επιλογή 'Άλλο', θα έδινα την ψήφο μου εκεί.
Τίτλος: 'Θα σκοτωνατε οποιον πιανατε να κλεβει το αυτοκινητο σας?'
-
'Ναι, με την πρωτη ευκαιρια θα τον εστελνα απο εκει που'ρθε, τετοιοι τυποι δεν αξιζει να ζουν'
Αρχικά σκεφτόμουν 'αν είναι δυνατόν!' αλλά μετά είδα πόσοι πολλοί θα το έκαναν. Κανένας σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, κρίμα! Νομιζα ότι παρά τη φαινομενική ζούγκλα, υπάρχει έστω κάποιος πολιτισμός μέσα σε όλους μας. -
'Οχι, αλλα θα τον εστελνα στο νοσοκομειο για ΠΑΡΑ πολλες μερες, οι γλαστρες εχουν ικανο βαρος και τα κεφαλια ειναι μαλακα'
Δηλαδή ενώ πάει να κλέψει, θα έπρεπε να τον χτυπήσω 'ΠΑΡΑ πολύ' ώστε να πάει στο νοσοκομείο για 'ΠΑΡΑ πολλές μέρες'. Τι διαφορά έχει από το να τον σκοτώσω; Μια γλάστρα που φεύγει από μπαλκόνι μπορεί εύκολα να σκοτώσει κάποιον, να τον αφήσει σε κώμα για την υπόλοιπη ζωή του, να τον αφήσει παραπληγικό κτλ. Είναι δυνατόν; Αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια ζημιά σε κάποιον για υλικά αγαθά, μάλλον πρέπει να νοικιάσουμε ένα κλειστό parking. Είναι πιο εύκολο από το να εξηγείς στην αστυνομία γιατί θεωρείται αυτοάμυνα ο φόνος εξ αμελείας με γλάστρα. -
'Οχι, και θα καλουσα καποιον/την αστυνομια, να τρομαξει και να φυγει μακρια και να χαθει'
Αρκετά καλό αλλά όχι 100%. Την αστυνομία θα την καλούσα σίγουρα, άσχετα που δεν θα ερχόταν. Επίσης θα έβγαινα έξω να φωνάζω και να σηκώσω τη γειτονιά στο πόδι (όχι δεν με πειράζει που θα τους ξύπνούσα) ή θα πατούσα εκείνο το μαγικό κουμπάκι στο τηλεχειριστήριο του συναγερμού που τον κάνει να χτυπάει. Μπορεί και να πέταγα καμία γλάστρα, αλλά όχι πάνω του. Κάτι σαν 'προειδοποιητική βολή' δηλαδή. Αν ανησυχούσα για πιθανή κλοπή θα εγκαθιστούσα κρυφούς διακόπτες (μερικοί είναι πολύ αποτελεσματικοί) ή θα έπαιρνα μια ασφάλεια μαζί μου όταν στάθμευα. Πιο αποτελεσματικό πάντως είναι το κλειστό parking και μια ασφάλεια κλοπής, έστω και αν δεν αποζημιώνει για το πλήρες ποσό. -
'Eιμαι λακαμας και θα του εδινα και τα κλειδια ωστε να μην ταλαιπωρειται'
No comments. Δεν θα μπω στον κόπο να το θεωρήσω σοβαρή επιλογή.
Βλέπετε κανένα pattern στις προτάσεις μου; Δείτε τα bold πιο πάνω. Αντί να σκοτώσετε ή να τραυματίσετε κάποιον που πάει να σας κλέψει το αυτοκίνητο, γιατί δεν προσπαθείτε να αποτρέψετε την κλοπή; Πολλές λύσεις:
- Συναγερμός (υπάρχει και το immobilizer)
- Κρυφοί διακόπτες πχ. για την τρόμπα βενζίνης ή την ανάφλεξη
- Αφαίρεση μιας σημαντικής ασφάλειας από την ασφαλειοθήκη
- Κλειστό parking, κατά προτίμηση με ασανσέρ κατευθείαν για το σπίτι/γραφείο
Και αν όλα αυτά δεν δουλέψουν, θα σας πληρώσει ένα μέρος του ποσού η ασφάλεια. Προτιμώ να μην λερώσω τα χέρια μου με αίμα, άμεσα ή έμμεσα.
Edit: Πρέπει να προσθέσω ότι θεωρώ αυτή την πρόταση παραπλανητική:>Ο χρήστης After έγραψε:
Σκεφτειτε οτι δεν θα ειχατε καμια συνεπεια, τι θα κανατε?
Αφαιρεί το ρεαλισμό από το δημοψήφισμα, καθώς χωρίς συνέπειες μπορεί ο καθένας να βγάλει τα απωθημένα του πάνω στο κλεφτρόνι. Αν επρόκειτο να μιλήσω θεωρητικά για το σενάριο χωρίς συνέπειες, θα προτιμούσα την ακινητοποίηση του κλέφτη (χωρίς συνέπειες για τη σωματική μου ακεραιότητα) και παράδοσή του στην αστυνομία. Αλλά η εμπλοκή σε πάλη με κάποιον δεν μπορεί να είναι εγγυημένα χωρίς συνέπειες...
-
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Παίδες να το προχωρήσουμε λίγο το έργο;Τον σκοτώσαμε.Και τώρα;
1)Τον τεμαχίζουμε και τα τεμάχια τα χώνουμε σε σάκο και βουρ στη χωματερή;
2)τον τεμαχίζουμε και τα τεμάχια τα καταψύχουμε στο ψυγείο(εκεί που έχει φτάσει η τιμή της χοιρινής );
3)τον μπουζουριάζουμε όπως είναι στο αυτοκίνητο και τον πετάμε στην θάλασσα;
4)τον μπουζουριάζουμε όπως είναι στο αυτοκίνητο και πάμε μέχρι τη Βέροια όπου ό,τι ήθελε προκυψει...;
5)τον αποκεφαλίζουμε και μπήγουμε το κεφάλι του στο κοντάρι(της ελληνικής σημαίας)στο μπαλκόνι προς παραδειγματισμό των υπολοίπων;To 5 και με το υπόλοιπο σώμα το 2!!!!!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Υπαρχει η νομιμη αυτοαμυνα που δεν αφορα το 'προστατευω το αυτοκινητο μου' (ουτε στις ΗΠΑ δεν υπαρχει τετοιος νομος ακομα).
Επισης ακομα και αν ειναι μεσα στο σπιτι σας καποιος και τον σαπισετε (στις ΗΠΑ δικαιούστε να τον αφησετε στον τοπο),μπορειτε να κληθείτε στο δικαστήριο για χρήση υπερβολικης βιας.Δηλαδη αντε και τον χτυπησες και καλα εκανες εφοσον ησουν σε αυτοαμυνα,επρεπε να του σπασεις καθε κοκκαλο που εχει;Οχι.
Αυτο ακριβως.
Αλλο να τον αποτρεψεις να σου προκαλεσει υλικη η σωματικη βλαβη κ αλλο να βγαλεις τα αποθυμενα σου πανω του.Ετσι λεει ο νομος,βεβαια εγω σε τετοια περιπτωση θα φροντιζα και για καμια εξαρθωσούλα καθοτι αν τον μαυρισεις στο ξυλο μεσα στο σπιτι σου,μετα τι θα τον κανεις;Θα τον κερασεις καφε, και θα πας να παρεις τηλ την αστυνομια που θα ερθει οποτε και αν μπορεσει;
-
Hammer_
εμενα δεν με ενδιαφερει απλα να αποτρεψω την κλοπη γιατι απλα θα παει στον επομενο, η ακομα χειροτερα θα προσπαθησει αλλη φορα πιο οργανωμενα. Εμενα με ενδιαφερει να μην το ξανακανει. Και ακομα δεν μου εχει απαντησει κανεις στην ερωτηση, τι κανεις για να μην το ξανακανει.
@funis και λοιποι εξυπνακηδες:
το σκορ ειναι 93/133...Ακομα και αν οι περισσοτεροι ειναι μαγκες του πληκτρολογιου, συνεχιζουν να εχουν την αποψη οτι πρεπει να πεσει ξυλο ή πολυ ξυλο και να συμφωνουν μαζι μου. Λοιπον, παρ΄τε το χαμπαρι, το να τον διωξεις σημαινει πολυ απλα οτι θα παει στον επομενο. Και ΣΙΓΟΥΡΑ, απο απωθημενα και μονο, θα ΞΑΝΑερθει και σε εσας καποια αλλη φορα. Το να 'τον κρατησεις να ερθει η αστυνομια' ΔΕΝ παιζει, θα σας δειρει εκεινος.
και ναι, ποσως με νοιαζει και ελαχιστα ενδιαφερομαι και ελαχιστη αξια δινω στην ζωη καποιου που ηθελημενα μπαινει στο σπιτι μου με σκοπο να μου αφαιρεσει την περιουσια μου και πιθανοτατα να μου κανει κακο. Οπως δεν θα ιδρωσει καθολου το αυτακι μου για καποιον που δεν ενδιαφερεται ο ιδιος για την ακεραιοτητα του. Δεν θα τον ριξω κατω επιτηδες, αλλα αμα πεσει ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΚΕΙΝΟΣ.
Κατι τελευταιο, αμα σας ειχαν ηδη αδειασει το σπιτι μια φορα (με παραλιγο οικονομικη καταστροφη της οικογενειας, οπου παρ'ολα αυτα το προβλημα ΔΕΝ ειναι τελικα η απωλεια αντικειμενων αλλα η αισθηση της παραβιασης και ο θυμος που προκαλει το τι σου εκανε ο αλλος) , εχετε αλλη μια φορα βρεθει φατσα καρτα με τους διαρρηκτες (εκει δεν θα πω τι ακολουθησε...), ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΛΚΙΕΣ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@funis και λοιποι εξυπνακηδες:
το σκορ ειναι 93/133...
Πω πω τσόντα!!!
-
kacey, για την παραβίαση του σπιτιού (σχεδόν) ότι και να πεις έχεις δίκιο. Και ο νόμος το αναγνωρίζει αυτό, καθώς θεωρεί το σπίτι άσυλο. Αλλά για το αυτοκίνητο και για την υπόλοιπη κινητή ιδιοκτησία δεν συμφωνεί μαζί σου.
Tους 93/113 που είναι υπέρ του φόνου ή του σοβαρού τραυματισμού στην περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου (όχι σπιτιού!), ειλικρινά δεν μπορώ να τους καταλάβω. Πολλή βία και πολλή τεστοστερόνη ρε παιδιά. Τι φταίει για την τόση επιθετικότητα; Μήπως τρώμε πολύ κόκκινο κρέας ή βλέπουμε πολλές αμερικάνικες ταινίες;
Όσο για το ερώτημα 'τι κανεις για να μην το ξανακανει', το έχω απαντήσει ξανά σε άλλο θέμα: Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το ξύλο δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά κανενός, είτε αυτός είναι οδηγός που έκανε κάτι επικίνδυνο και πήγε να βγει από πάνω, είτε είναι κλεφτρόνι που πάει να σου κλέψει το αυτοκίνητο. Απλά θα τον κάνει περισσότερο προσεκτικό, και πιθανώς θα θελήσει να βρει ένα θύμα να ταπεινώσει για να βγάλει εκεί την ταπείνωση που υπέστη. Και ομολογώ πως δεν ξέρω τι θα του αλλάξει τη συμεριφορά προς το καλύτερο. Σίγουρα αν τον βάλεις πίσω από κάγκελα δεν θα κλέβει, αλλά όταν βγει θα είναι χειρότερος...
-
Α μπραβο...Αμα ΚΑΘΕ φορα που πηγαινε να κλεψει, τον τσακιζανε στο ξυλο? Αν ΚΑΘΕ φορα που καποιος εκανε μλκια στον δρομο, ετρωγε τα μουτρα του?
και σου ειπα, προσωπικη μου αποψη θα τον πλακωνα στις σφαλιαρες (για ευχαριστηση? Εστω, πολυ καλα θα κανω, ας μην διαλεγε να με κλεψει) και μετα θα τον παρεδιδα. Επειδη ομως δεν θα καθοταν να περιμενει μαζι μου, το πιθανοτερο ειναι να επρεπε να συνεχισω τα μπουνιδια μεχρι να σταματησει να αντιστεκεται. Οτι εχω γραψει δηλαδη και στο πρωτο μου ποστ σε αυτο το τοπικ, αντε δες το στην πρωτη σελιδα.
'Εγω κυριε αστυνομε τον κραταγε για να ερθετε και αυτος προσπαθουσε να με χτυπησει, και δεν σταματησε μεχρι που επεσε αναισθητος απο τα μπουνιδια'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@funis και λοιποι εξυπνακηδες:Κόλακα!!
Κατι τελευταιο, αμα σας ειχαν ηδη αδειασει το σπιτι μια φορα (με παραλιγο οικονομικη καταστροφη της οικογενειας, οπου παρ'ολα αυτα το προβλημα ΔΕΝ ειναι τελικα η απωλεια αντικειμενων αλλα η αισθηση της παραβιασης και ο θυμος που προκαλει το τι σου εκανε ο αλλος) , εχετε αλλη μια φορα βρεθει φατσα καρτα με τους διαρρηκτες (εκει δεν θα πω τι ακολουθησε...), ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΛΚΙΕΣ...
Κι όμως ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ!! Μας εχει τυχει, βαλαμε συναγερμο, πηραμε σκυλο, ανθρωπο δε σκοτωσαμε και ουτε εχουμε προθεση! (κλέφτη τουλάχιστον, τωρα για καναν αλλο δε ξερεις πως θα μας τη βαρεσει )
-
Το θέμα της αντίδρασης του κλέφτη είναι κάπως μυστήριο. Μπορεί μεν αν τις φάει να μην ξανατολμήσει να γυρίσει, αλλά μπορεί και να γυρίσει και να σε περιμένει έξω από το σπίτι σου με κανένα καλάζνικοφ και να ψάχνεσαι.
-
Εγώ πάντως έχω ένα ρόπαλο του baseball δίπλα στο κρεβάτι μου καλού κακού, λόγω μονοκατοικίας, παλιά που έμενα σε πολυκατοικία δεν φοβόμουνα για διαρήξεις, αλλά εδώ μας έχουν ανοίξει 3 φορές, την μία πήρανε τα πάντα!!!!!!!!!!!!!!! Και ο ΄γείτονας απέναντι, μας είπε, 'είδα το φορτηγό που κόλωσε στην πιλοτή αλλα΄νόμιζα ότι μετακομίζεται!!!' Την 2ρη πάλι πήραν τα πάντα, και την τρίτη κανα 3μηνο μετά δεν πήραν τπτ γιατί δεν είχαμε προλάβει να πάμε έπιπλα κλπ μετά την 2ρη κλοπή (το είχαμε εξοχικό) είχανε πάρει μέχρι κα ιτα φωτιστηκά!
Άστα να πάνε!
Η καλίτερη ήταν μια κυρία γύρω στα 40 πριν 1-2 χρόνια την είχαν δείξει στις ειδήσεις είχε σηκωθεί κατα τις 5 να φτιάξει καφέ στον άντρα της κλπ, κα ιβλέπει απο το πατζούρι κάποιον να προσπαθεί να μπει μέσα, και του πέταξε το καυτό καφέ (νερό? μήπως έφτιαχνε τσάι? δεν θυμάμαι) στην μάπα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγώ πάντως έχω ένα ρόπαλο του baseball δίπλα στο κρεβάτι μου καλού κακού, λόγω μονοκατοικίας, παλιά που έμενα σε πολυκατοικία δεν φοβόμουνα για διαρήξεις, αλλά εδώ μας έχουν ανοίξει 3 φορές, την μία πήρανε τα πάντα!!!!!!!!!!!!!!! Και ο ΄γείτονας απέναντι, μας είπε, 'είδα το φορτηγό που κόλωσε στην πιλοτή αλλα΄νόμιζα ότι μετακομίζεται!!!' Την 2ρη πάλι πήραν τα πάντα, και την τρίτη κανα 3μηνο μετά δεν πήραν τπτ γιατί δεν είχαμε προλάβει να πάμε έπιπλα κλπ μετά την 2ρη κλοπή (το είχαμε εξοχικό) είχανε πάρει μέχρι κα ιτα φωτιστηκά!Άστα να πάνε!
Η καλίτερη ήταν μια κυρία γύρω στα 40 πριν 1-2 χρόνια την είχαν δείξει στις ειδήσεις είχε σηκωθεί κατα τις 5 να φτιάξει καφέ στον άντρα της κλπ, κα ιβλέπει απο το πατζούρι κάποιον να προσπαθεί να μπει μέσα, και του πέταξε το καυτό καφέ (νερό? μήπως έφτιαχνε τσάι? δεν θυμάμαι) στην μάπα!
Eides to teras..... ton afise tyflo ton kaimeno ton anthropo, poy apla prospathise na mpei spiti tis....
Sorry gia ta Greeklish, alla den exo ellinika sto iPAQ
-
Η πολιτικη αγωγη (funis και hammer) με εχουν καλυψει απολυτα.
ratanplan, ασφαλεια κλοπης και στο σπιτι. Ειναι πολυ φτηνη και χωρις τις μαλακιες με την αξια του αυτοκινητου (καλυπτει τα παντα σε αξια καινουριου), ασε που καλυπτει και ζημιες απο διαρροες κτλ.
Wagner, please continue in greeklish.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α μπραβο...Αμα ΚΑΘΕ φορα που πηγαινε να κλεψει, τον τσακιζανε στο ξυλο? Αν ΚΑΘΕ φορα που καποιος εκανε μλκια στον δρομο, ετρωγε τα μουτρα του?Συμφωνώ μαζί σου στο τι θα γινόταν ΑΝ κάθε φορά (έμφαση στο ΑΝ) τις έτρωγε. Ναι, τότε υποθέτω ότι θα σταματούσε. Αλλά θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι ΔΕΝ θα τις έχει φάει κάθε φορά, γιατί προφανώς συνεχίζει να κλέβει. Και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ξεκινήσει να τις ρίχνει... Εξηγούμαι παρακάτω.
και σου ειπα, προσωπικη μου αποψη θα τον πλακωνα στις σφαλιαρες (για ευχαριστηση? Εστω, πολυ καλα θα κανω, ας μην διαλεγε να με κλεψει) και μετα θα τον παρεδιδα. Επειδη ομως δεν θα καθοταν να περιμενει μαζι μου, το πιθανοτερο ειναι να επρεπε να συνεχισω τα μπουνιδια μεχρι να σταματησει να αντιστεκεται. Οτι εχω γραψει δηλαδη και στο πρωτο μου ποστ σε αυτο το τοπικ, αντε δες το στην πρωτη σελιδα.
'Εγω κυριε αστυνομε τον κραταγε για να ερθετε και αυτος προσπαθουσε να με χτυπησει, και δεν σταματησε μεχρι που επεσε αναισθητος απο τα μπουνιδια'...
Αυτό είναι επιλογή σου με 2 προϋποθέσεις:
- Ότι αναλαμβάνεις το ρίσκο για τη σωματική σου ακεραιότητα. Αυτό ακριβώς το ρίσκο που εγώ και κάποιοι ακόμα δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε για να προστατέψουμε ένα αυτοκίνητο.
- Ότι δεν βγάζεις πάνω του τα απωθημένα σου. Κάποια στιγμή θα σταματήσει να αντιστέκεται και τότε θα πρέπει να τον δέσεις σε ένα γερό κάγκελο και να περιμένεις την αστυνομία. Όχι να πάρεις τη γλάστρα και να του ανοίξεις το κεφάλι. Αυτό θα ξέφευγε πολύ από την χρήση βίας για προστασία της περιουσίας σου ή αυτοάμυνα. Θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών από πρόθεση.
Τελικά συμφωνώ μαζί σου στην υπόθεση ότι 'αν όλοι τον έδερναν όταν πήγαινε να κλέψει, τότε θα σταμάταγε', αλλά μόνο να διαφωνήσω μπορώ στο συμπέρασμα ότι γι'αυτό πρέπει εμπλακώ σε πάλη μαζί του. Σκέψου και το άλλο: ένα κλεφτρόνι που βλέπει ότι του την έχεις πέσει ξέρει ότι αν χάσει αυτη τη μάχη θα πάει μέσα. Έχει πολύ λιγότερα να χάσει από σένα. Εσύ έχεις να χάσεις την ακεραιότητα σου ενώ εκείνος από τη στιγμή που μισοπιάστηκε (δεν τον έχεις ακινητοποιήσει ακόμα) είναι ήδη με το ένα πόδι στη φυλακή. Και πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Τελικά συμφωνώ μαζί σου στην υπόθεση ότι 'αν όλοι τον έδερναν όταν πήγαινε να κλέψει, τότε θα σταμάταγε', αλλά μόνο να διαφωνήσω μπορώ στο συμπέρασμα ότι γι'αυτό πρέπει εμπλακώ σε πάλη μαζί του.
Ναι, σωστά....Βέβαια παίζει αν όλοι έδερναν τους κλέφτες, οι τελευταίοι να αποφάσιζαν πως πρέπει πάντα να οπλοφορούν και να αρχίσουν να καθαρίζουν μερικούς 'ήρωες', κόβοντας το βήχα των υπολοίπων....Οχι πολλούς....Καμμιά δεκαριά σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα 4μηνο, ετσι να γίνει λίγο ντόρος....Κι αν υποθέσουμε οτι ο κόσμος για να αμυνθεί κατεφευγε κι εκείνος στα όπλα, να είσαι σίγουρος πως οι πολίτες θα είχαμε πολύ περισσότερα να χάσουμε σε αυτόν τον πόλεμο, απ' οτι οι εγκληματίες, επαγγελματίες διαρρήκτες, απελπισμένοι ναρκομανείς και λοιποί....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Τελικά συμφωνώ μαζί σου στην υπόθεση ότι 'αν όλοι τον έδερναν όταν πήγαινε να κλέψει, τότε θα σταμάταγε', αλλά μόνο να διαφωνήσω μπορώ στο συμπέρασμα ότι γι'αυτό πρέπει εμπλακώ σε πάλη μαζί του.
Ναι, σωστά....Βέβαια παίζει αν όλοι έδερναν τους κλέφτες, οι τελευταίοι να αποφάσιζαν πως πρέπει πάντα να οπλοφορούν και να αρχίσουν να καθαρίζουν μερικούς 'ήρωες', κόβοντας το βήχα των υπολοίπων....Οχι πολλούς....Καμμιά δεκαριά σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα 4μηνο, ετσι να γίνει λίγο ντόρος....Κι αν υποθέσουμε οτι ο κόσμος για να αμυνθεί κατεφευγε κι εκείνος στα όπλα, να είσαι σίγουρος πως οι πολίτες θα είχαμε πολύ περισσότερα να χάσουμε σε αυτόν τον πόλεμο, απ' οτι οι εγκληματίες, επαγγελματίες διαρρήκτες, απελπισμένοι ναρκομανείς και λοιποί....
Σαν να έχεις δίκιο
Έτσι κι αλλιώς το να δέρνουν όλοι τους κλέφτες είναι ένα θεωρητικό σενάριο που μάλλον θα έχει τα αποτελέσματα που λες, αλλά και πάλι η λογική μου δεν αλλάζει. Δεν θέλω να εμπλακώ γιατί έχω περισσότερα να χάσω. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η πολιτικη αγωγη (funis και hammer) με εχουν καλυψει απολυτα.ratanplan, ασφαλεια κλοπης και στο σπιτι. Ειναι πολυ φτηνη και χωρις τις μαλακιες με την αξια του αυτοκινητου (καλυπτει τα παντα σε αξια καινουριου), ασε που καλυπτει και ζημιες απο διαρροες κτλ.
Wagner, please continue in greeklish.
Δεν παιζει.....
Πρεπει να ειμαι ολη μερα εκτως γραφειου και να διαβαζω το φορουμ των 4Τ απο το iPAQ..... 240x240 sucks first.... then kills your vision... -
Στ'αλήθεια,μάλλον θα φώναζα και θα προσπαθούσα να τον τρομάξω, καθώς δεν αξίζει να χάσεις τίποτε πολυτιμότερο από τη ζωή σου ή κανένα άλλο όργανο του σωματός σου...Μην ξεχνάτε ότι αυτοί που μαχαιρώνουν συνήθως δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν...ό,τι δουν από την tv...σιγά μην έχουν εκπαιδευτεί...και 2ον,εντάξει,στην ξεφτύλα θα πάρω τα λεφτά μου πίσω από την ασφαλιστική.
Θα ήθελα όμως αν μπορούσα να τον κρέμαγα στην πλατεία του χωριού (τρόπος του λέγειν) για παραδειγματισμό...
Θα σκοτωνατε οποιον πιανατε να κλεβει το αυτοκινητο σας?