Ο χρήστης leoluton έγραψε:
gnwmh mou einai oti POTE den kanoume tarzanies ston dromo me tous goneis mas mesa sto aytokinhto.
Συμφωνώ... Εδώ η μάνα μου κόντεψε να πάθει συγκοπή όταν τις είπα ότι πήγα με 130-140 (που και να αναφέρω παραπάνω)... Και να σκεφτείς ότι και αυτή δεν οδηγάει και πολύ διαφορετικά από εμένα... Και στις ίδιες ταχύτητες. Απλά εγώ είμαι ο μικρός...
Κι εγώ αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα, μάλιστα με τον πατέρα μου που (νομίζει ότι) γνωρίζει περισσότερα για το αυτοκίνητο, παρά με την μάνα μου που παραδέχεται ότι πέρα από την οδήγηση δεν γνωρίζει και πάρα πολλά.
Παραδείγματα: Με είπε υποχόνδριο (!!! - έμεινα κι εγώ... ) όταν έμαθε ότι ελέγχω την πίεση στα λάστιχα σε κάθε γέμισμα... Επίσης επέμεινε στον χαραντηρισμό του και αρνείται να πιστέψει ότι η εξωτερική θερμοκρασία επηρεάζει την πίεση των ελαστικών... Άρα δεν χρειάζονται έλεγχο... Αμφιβάλλω αν έχει ποτέ ελέγξει τα δικά του. Επίσης μου είπε: 'Καλά, τώρα που θα πάρεις το καινούριο, θα ελέγξεις την πίεση;;;' Και στην θετική απάντηση γέλασε. Το ότι το αυτοκίνητο μου παραδώθηκε με ΛΑΘΟΣ πίεση δεν το πιστεύει...
Θεωρεί ότι μετά από 160χιλ χλμ τα αμορτισέρ του έχουν την ίδια απόδοση με αυτήν που είχαν καινούρια... Όταν του είπα ότι στο Golf με 45000χλμ έχουν πέσει γέλασε και μου είπε ότι ποτέ δεν θέλουν άλλαγμα... Πάλι καλά που αλλάζει λάστιχα τακτικά...
Και άλλα πολλά...
Προσωπικά πιστεύω ότι για αυτά φταίνε οι δύσκολες οικονομικά εποχές που ζήσανε.. Όταν οι άνθρωποι αγωνιζόνταν κάθε μέρα για να κερδίσουν (με πολύ ιδρώτα) το γεύμα τους, ε, δεν ήθελαν να έχουν έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι τους... Γιατί αυτό ήταν το αυτοκίνητο. Ένας ακόμα μπελάς. Εντάξει ήταν μέσο κοινωνικής καταξίωσης, μεταφοράς, αλλά πέρα από αυτά ένας ακόμα μπελάς. Και όταν αγωνίζεσαι να τα φέρεις βόλτα δεν θέλεις και άλλους μπελάδες... Έτσι λες καλά είναι τα αμορτισέρ μετά από 10 χρόνια, καλά τα λάστιχα με τα λινά απ' έξω, κτλ... Πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να φάμε σήμερα...