-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Akou ti 8a kanhs. Mono etsi 8a tou spasis to tsamouka tou mpampa kai 8a ma8h pios einai o odigaras kai pios kserh perisotera. Ego etsi tou ekana molis phra duploma.Afou 8a kanhs epidiksh oti eise upeu8hnos odigos kai propantos asfalhs kai apo pleuras dikias sou alla kai gia tous guro.
Meta apo kapio diastima balton mesa sthn 8esh sunodigou. Deston kala sto ka8isma.
Tora xostsa kai dikstou ti mporhs na kanhs kai ti mporh na kanh to autokinito. Kanton na katouri8h pano tou. Etsi 8a katalabh pios einai o Boss kai pos mpos mporh kapios na exei fun kai me to auokinito.
Ego auto ekkana. Apo tote me afise hsuxo kai metapidise sto allo stropedo diaologismou kai ideologias ths uparkshs autokinitou. Mexri pou katafera kai ton ekana apo germanofilo se japonezakia. haha
Sthn xoiroterh 8a ta parh sto kranio o mpampas kai den 8a sou dosh oxhma gia kanena mhna kai 8a ton parakalas na sou to dosh. Big Deal. Kalutera etsi para na ton parakalas na anebash to strofometro peran ton 2000 strofon.
gnwmh mou einai oti POTE den kanoume tarzanies ston dromo me tous goneis mas mesa sto aytokinhto.
-
Genikos den peph na kanoume ka8olou tarzanies. Alla oloi to kanoume ekei pou to epitreph kai einai asfales. Mhn korodeuomaste tora oute na eimaste upokrites. Ligo gazaki apo edo, ligo pano apo to orio ekei. Me katalabenhs tora.
Mhn me paraksighs. ego eimai o #1 sthn asfaleia. Edo mou erxontai gia kontres sto dromo kai kano paso. Alla tous zhto to thlefono gia na tous kaleso na er8oun sta drags h klisth pista pou pao sunexos. Kai ama exoun CAHOUNAS as tolmisoun na emfanistoun. Mporo na po mono 2 apo tous 10 emfanizontai otan tous kalo sthn pista gia thn kontra pou h8elan.
Oson afora tous gonois....ema exeis cool dadio tote dikstou pios einai o magkas gia na katalabh. haha
Alla me thn mama pote treksimo. Den antexo na thn akouo. haha
-
Ο χρήστης leoluton έγραψε:
gnwmh mou einai oti POTE den kanoume tarzanies ston dromo me tous goneis mas mesa sto aytokinhto.
Συμφωνώ... Εδώ η μάνα μου κόντεψε να πάθει συγκοπή όταν τις είπα ότι πήγα με 130-140 (που και να αναφέρω παραπάνω)... Και να σκεφτείς ότι και αυτή δεν οδηγάει και πολύ διαφορετικά από εμένα... Και στις ίδιες ταχύτητες. Απλά εγώ είμαι ο μικρός...
Κι εγώ αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα, μάλιστα με τον πατέρα μου που (νομίζει ότι) γνωρίζει περισσότερα για το αυτοκίνητο, παρά με την μάνα μου που παραδέχεται ότι πέρα από την οδήγηση δεν γνωρίζει και πάρα πολλά.
Παραδείγματα: Με είπε υποχόνδριο (!!! - έμεινα κι εγώ... ) όταν έμαθε ότι ελέγχω την πίεση στα λάστιχα σε κάθε γέμισμα... Επίσης επέμεινε στον χαραντηρισμό του και αρνείται να πιστέψει ότι η εξωτερική θερμοκρασία επηρεάζει την πίεση των ελαστικών... Άρα δεν χρειάζονται έλεγχο... Αμφιβάλλω αν έχει ποτέ ελέγξει τα δικά του. Επίσης μου είπε: 'Καλά, τώρα που θα πάρεις το καινούριο, θα ελέγξεις την πίεση;;;' Και στην θετική απάντηση γέλασε. Το ότι το αυτοκίνητο μου παραδώθηκε με ΛΑΘΟΣ πίεση δεν το πιστεύει...
Θεωρεί ότι μετά από 160χιλ χλμ τα αμορτισέρ του έχουν την ίδια απόδοση με αυτήν που είχαν καινούρια... Όταν του είπα ότι στο Golf με 45000χλμ έχουν πέσει γέλασε και μου είπε ότι ποτέ δεν θέλουν άλλαγμα... Πάλι καλά που αλλάζει λάστιχα τακτικά...
Και άλλα πολλά...
Προσωπικά πιστεύω ότι για αυτά φταίνε οι δύσκολες οικονομικά εποχές που ζήσανε.. Όταν οι άνθρωποι αγωνιζόνταν κάθε μέρα για να κερδίσουν (με πολύ ιδρώτα) το γεύμα τους, ε, δεν ήθελαν να έχουν έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι τους... Γιατί αυτό ήταν το αυτοκίνητο. Ένας ακόμα μπελάς. Εντάξει ήταν μέσο κοινωνικής καταξίωσης, μεταφοράς, αλλά πέρα από αυτά ένας ακόμα μπελάς. Και όταν αγωνίζεσαι να τα φέρεις βόλτα δεν θέλεις και άλλους μπελάδες... Έτσι λες καλά είναι τα αμορτισέρ μετά από 10 χρόνια, καλά τα λάστιχα με τα λινά απ' έξω, κτλ... Πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να φάμε σήμερα...
-
Alla me thn mama pote treksimo. Den antexo na thn akouo. haha
Χεχεχεχε, που να ακούσεις και μια φίλη μου... Στα 130 έχει σειρήνα και αρχίζει να τσιρίζει...' Μην τρέχεις... Γιατί πας σαν τρελός' και τα τοιάυτα... Η σωστή αντίδραση σε αυτές τις υστερίες είναι να πατάς κι άλλο το γκάζι (εφόσον το επιτρέπει ο δρόμος, εντάξει...) και να τους λες ότι όσο μου λες να μην τρέχω, τόσο το πατάω. Μετά από 1 λεπτό (στα 150) σταμάτησε και από τότε δεν ξαναείπε τίποτα...
-
Ο χρήστης leoluton έγραψε:
Όχι απλά με τους γονείς μας... με κανέναν άλλον. Γιατί, έστω ότι εσύ τα ξέρεις όλα, έστω ότι είσαι o mcrae, δεν είσαι όμως ελεύθερος στην πίστα και δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει ο μηχανοδηγός που θα γράφει μήνυμα στο κινητό οδηγώντας ή πότε θα σου βγει η γιαγιά... ή πότε θα γίνει μια στραβή τέλος πάντων. Και -πιστέψτε με- το να έχεις προξενήσει βλάβη σε συνοδηγό σου και να ξέρεις ότι αν πήγαινες πιο μαλακά μπορούσες να την είχες αποφύγει, δεν ξεπερνιέται μετά με τίποτα.
Μόνος σου κάνε ό,τι γουστάρεις. Αλλά ποτέ με άλλους μέσα!
-
Το συστημα 'οσο-φωναζεις-εγω-παω-πιο-γρηγορα' δουλευει, αυτο κανω και εγω με την μανα μου. Παλι καλα που η κοπελα μου δεν φοβαται (σχεδον) καθολου. Σε σημειο που μου βαθμολογει τα αναποδα που κανω
-
μπορεις να λες επισης οτι δεν τρεχεις και οτι απλα απο την θεση που καθεται (ο καθεις ενοχλητικος) τα χιλιομετρα στο κοντερ φαινονται περισσοτερα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ìðïñåéò íá ëåò åðéóçò ïôé äåí ôñå÷åéò êáé ïôé áðëá áðï ôçí èåóç ðïõ êáèåôáé (ï êáèåéò åíï÷ëçôéêïò) ôá ÷éëéïìåôñá óôï êïíôåñ öáéíïíôáé ðåñéóóïôåñá.Êáëïïïïü
-
Genikos den peph na kanoume ka8olou tarzanies. Alla oloi to kanoume ekei pou to epitreph kai einai asfales. Mhn korodeuomaste tora oute na eimaste upokrites. Ligo gazaki apo edo, ligo pano apo to orio ekei. Me katalabenhs tora.ma gia ayto akribws den sou eipa oti den prepei na kanoume tarzanies genikos, alla toulaxiston otan einai oi goneis mas na tis apofeygoume.
egw me thn mana mou mesa otan katebaina sto xwrio, phgena me 190 kai den me endiefere ti elege. kapia stigmh omws ena filos mou eipe ayto pou sou eipa pio panw, kai otan ka8hsa kai to skeftika epa8a thn plaka mou. giati skeftika to xeirotero pou 8a mporouse na symbei.
a kai kati allo paidia................toulaxiston sebasthte aytous pou sas agorasan to aytokinhto pou odhghte
(mhn arxisete twra egw doulepsa kai to phra monos mou k tetoia, den to lew gia esas).
na eiste oloi kala. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το συστημα 'οσο-φωναζεις-εγω-παω-πιο-γρηγορα' δουλευει, αυτο κανω και εγω με την μανα μου.χεχεχεχεχεχε
Το καλύτερο είναι το μετά... 'Και δηλαδή τώρα τι νομίζεις ότι έκανες;;; Τι πας να αποδείξεις;;;;' Η σωστή απάντηση: 'Ότι είμαι οδηγάρα...'
Παλι καλα που η κοπελα μου δεν φοβαται (σχεδον) καθολου. Σε σημειο που μου βαθμολογει τα αναποδα που κανω
Εγώ πρέπει να πω ότι δεν την έχω εκπαιδεύσει τόσο καλά ακόμα... Βέβαια έχει βελτιωθεί κατά πολύ (πλέον δεν της αρέσουν τα Suvλάκια - προτιμά μικρά/ευέλικτα/ελαφρά αμαξάκια, δεν θεωρεί την ταχύτητα το αμάρτημα που θα σε κάνει να ψήνεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα, αλλά αναγκαία, κ.α.)... Πρέπει να αρχίσω και εντατικά μαθήματα στην πάντα (πρώτα εγώ...)
-
Εγω παντως παιδια αισθανομαι ψιλοτυχερος σαυτο το θεμα!!Υπαρχουν μερες που πηγαινουμε με το αμαξι της κοπελιας μου(κατα κυριο λογο) σενα parking επανω στο πανοραμα γαλατσιου (παντα ασφαλες ωρες και χωρις αμαξια μεσα) και το 'σκιζουμε' !Και το πιο καλο ειναι οτι καθεται και παρατηρει τη κινησεις γινονται και πριν καμια βδομαδα μου ειπε δειλα δειλα 'εεεεε κατσε να δοκιμασω και γω λιγο' !!! Ειναι πραγματικα καλη οδηγος για γυναικα τρεχει οπου πρεπει,πηγαινει normal οπου πρεπει και κατα κυριο λογο ξερει να στριβει αρκετα ικανοποιητικα!!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μπορεις να λες επισης οτι δεν τρεχεις και οτι απλα απο την θεση που καθεται (ο καθεις ενοχλητικος) τα χιλιομετρα στο κοντερ φαινονται περισσοτερα.'Αχ βρε Ελενίτσα μου (η φίλη μου που τσιρίζει στα 130) δεν πάω με 190... Από πίσω τα βλέπεις τόσα γιατί διαθλάται στο πλαστικό κάλυμα του κοντέρ... Κανονικά πάω, με 110 . Μην κοιτάς που τους περνάμε όλους σαν σταματημένους... Θα πάνε με καμιά 50-60 (...)'
-
κι εμένα τα ίδια μου κάνει ο πατέρας μου, κάθετε στο πίσω κάθισμα για να ελένχει με πόσα πάω και όταν υπερβαίνω τα δικά του όρια μου λέει 'Ειρήνη ΣΕΜΝΑ', ενώ ξέρει το Ειρήνη το σιχένομαι.
Όπως και όταν πρωτοπήρα δίπλωμα και ήθελα το αυτοκίνητο στην Αθήνα, πάντα το αυτοκίνητο είχε κάποιο πρόβλημα αντι να μου πεί οτι φοβόταν να μου το δώσει, απο την άλλη όποτε ήθελε να πάει κάπου με την μητέρα μου μου ζήταγε να τους κάνω τον ταρίφα και να τους πάω εγώ
δεν βγαζεις άκρη παιδί μου με τίποτε
είναι τρελοί αυτοί οι γονείς -
Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να μην φοβάται η κοπέλα σου σαν συνοδηγός. Θα έλεγα ότι είναι μέχρι και κριτήριο επιλογής κοπέλας χαχα
-
Τι γελας το κοροιδευεις? Δικιο εχεις!!!
-
To χειροτερο ομως παιδια, ειναι να εισαι τρελος με τους αγωνες και οχι με τα ΙΧ, ο πατερας σου να ειναι και αυτος fan του αυτοκινητου, να εχει την οικονομικη δυνατοτητα για ενα φτηνο αγωνιστικο, να σου λεει 'οσο μπορω θα σου βαζω τρικλοποδιες' Και να σε εχει με ενα Lada Samara γιατι 'με πανω απο 70hp εισαι δημοσιος κινδυνος'. Αυτο ευχομαι να μην τυχει σε κανενα σας...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
To χειροτερο ομως παιδια, ειναι να εισαι τρελος με τους αγωνες και οχι με τα ΙΧ, ο πατερας σου να ειναι και αυτος fan του αυτοκινητου, να εχει την οικονομικη δυνατοτητα για ενα φτηνο αγωνιστικο, να σου λεει 'οσο μπορω θα σου βαζω τρικλοποδιες' Και να σε εχει με ενα Lada Samara γιατι 'με πανω απο 70hp εισαι δημοσιος κινδυνος'. Αυτο ευχομαι να μην τυχει σε κανενα σας...ΠΙΚΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
ÐÜíôùò åßíáé ìåãÜëç õðüèåóç íá ìçí öïâÜôáé ç êïðÝëá óïõ óáí óõíïäçãüò. Èá Ýëåãá üôé åßíáé ìÝ÷ñé êáé êñéôÞñéï åðéëïãÞò êïðÝëáò ÷á÷áMç ãåëÜò êáèüëïõ
Ãéá íá ãåëÜò üìùò óçìáßíåé üôé Þóïõí áñêåôá ôõ÷åñüò ìÝ÷ñé ôþñá -
Πατέρας επαγγελματίας φορτηγατζής....του έκανα τις πρώτες 'ενέσεις' στα moto-cross στον Μαραθώνα...μετά συνεχίσαμε με Ριτσώνες και Τατόι...καλά τα πήγε άρχισε να του αρέσει..ήρθε και σε Ακρόπολις παρακαλώ..
Μία μέρα βρεθήκαμε με το παλιό καλό οικογενειακό PEUGEOT 404 !!! σε ένα γήπεδο (χωρίς γκαζόν έτσι??)...Τι ήθελε να μου πεί κάτσε να δείς πόσο γλυστράει για να έχεις το νού σου... πήγε και καλά να το στρίψει , το σβούρηξε δύο τρείς φορές θριαμβευτικά -δέν το ήθελε- και μου είπε 'βλέπεις ότι αυτά τα αυτοκίνητα δέν κάνουν για κολιές , σε πετάνε έξω..'...κι εδώ αρχίζει το show !!! 'Ρε πατέρα να δοκιμάσω??' (Λές και τόσα χιλιόμετρα σε χωματόδρομους τέζα δέν είχα κάνει δοκιμή..)..'Βάλε ζώνη' του λέω....Μετά από 5 λεπτά το γήπεδο ήθελε ξανά στρώσιμο...Ο πατέρας μου δέν έκανε κίχ...το ευχαριστήθηκε όμως είναι σίγουρο.
Αποτέλεσμα ¨'Από σήμερα οδηγάς εσύ το πας καλλίτερα από μένα..αλλά προσοχή στις..στροφές που δέν βλέπεις..' ΑΛΗΘΙΝΟ 100%.
Αυτά για τότε...Σήμερα έχω την χαρά να είμαι κι εγώ πατέρας ...Δύο κόρες (ο γυιός που θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση δέν ήρθε..γμτ )
Προσπαθώ φιλότιμα να βάλω τις μικρές στο παιχνίδι...Διαπλοκή...Ριτσώνες , κάρτ , λίγο λίγο μπαίνουν στο νόημα...
Το γήπεδο υπάρχει ακόμα και η μεγάλη μαθαίνει να στρίβει το πισωκίνητο starletακι..Οταν θα το πηγαίνει με τις πόρτες και θα βγάλει και δίπλωμα θα της πω κι εγώ 'Από σήμερα οδηγάς εσύ έτσι μου είχε πει κι ο παππούς σου..'
Πάντα υπάρχει όμως η ανησυχία του πατέρα...Γι' αυτό προσπαθήστε να τους καταλάβετε... -
Αυτο το γηπεδακι που ακριβως ειναι?????
Είναι ηλίθιοι!!