-
Μουσουλμανοι ειναι, παρτε το χαμπαρι, Ελληνες πολιτες που αποδεικνυεται πως η ανεξηθρησκεια στην Ελλαδα ειναι υπαρκτη, σε αντιθεση με τους γειτονες μας οπου εφαρμοσαν σχεδιο εξοντωσης καθε Χριστιανικου-Ελληνικου στοιχειου, πχ των Ποντιων. Η διαφορα πολιτισμου μεταξυ υμων και των γειτονων μας ειναι προφανες
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επετρεψε μου σε παρακαλω να εχω διαφορετικη αποψη, εσυ κανε οτι θες, απλα μην μου επιβαλεις την δικη σου γνωμη, εχω δικαιωμα νομιζω να εχω οτι αποψη θελω περι μικτων γαμων
Φυσικά και το έχεις, είναι τζάμπα άλλωστε...( είναι επίτρεψε = προστακτική, είναι επιβάλλεις, τό ό,τι είναι αναφορικό και όχι ειδικό ότι)...Τα τούρκικα μας μάραναν...
Γιατι νομιζω οτι με αυτο το ποστ του koutsan εξαντλειται το θεμα?
Εκανα κι εγω τουρκικα ενα φεγγαρι.... Αυτο μαλλον θα φταιει για τη διαβρωση της εθνικης μου συνειδησης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επετρεψε μου σε παρακαλω να εχω διαφορετικη αποψη, εσυ κανε οτι θες, απλα μην μου επιβαλεις την δικη σου γνωμη, εχω δικαιωμα νομιζω να εχω οτι αποψη θελω περι μικτων γαμων
Φυσικά και το έχεις, είναι τζάμπα άλλωστε...( είναι επίτρεψε = προστακτική, είναι επιβάλλεις, τό ό,τι είναι αναφορικό και όχι ειδικό ότι)...Τα τούρκικα μας μάραναν...
Γιατι νομιζω οτι με αυτο το ποστ του koutsan εξαντλειται το θεμα?
Εκανα κι εγω τουρκικα ενα φεγγαρι.... Αυτο μαλλον θα φταιει για τη διαβρωση της εθνικης μου συνειδησης
Τουλαχιστον αν ποτε χρειαστει να πιασεις οπλο στα χερια σου οι γνωσεις σου στην Τουρκικη θα πιασουν τοπο......αν εχεις φυσικα εθνικη συνειδηση και δεν εχει διαβρωθει
-
Μπα, δεν υπαρχει ελπιδα για του λογου μου, η σκουρια εφτασε στο κοκκαλο....
Εξαλλου γιατι να πιασω οπλο? Δεν ειμαι ο Καλαχαν -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπα, δεν υπαρχει ελπιδα για του λογου μου, η σκουρια εφτασε στο κοκκαλο....
Εξαλλου γιατι να πιασω οπλο? Δεν ειμαι ο ΚαλαχανΣτο ευχομαι ολοψυχα να μην χρειαστει οχι μονο εσυ αλλα κανεις μας να μην πιασει
-
Πολυ ωραια...
Εξη σελιδες για να πουμε τι??
Οτι οποιο παιδι ΕΠΙΘΥΜΕΙ στη Θρακη και πηγαινει σε Ελληνικο σχολειο, -και οχι σε Μειονοτικο οπου τα Τουρκικα αποτελουν υποχρεωτικο μαθημα- θα μπορει να επιλεξει τα Τουρκικα ως ΔΕΥΤΕΡΗ ξενη γλωσσα....
Βεβαια πολυ λιγοι γνωριζουν οτι τα Μειονοτικα σχολεια τεινουν να μετρατραπουν σε Μαντρασας, με αποτελεσμα ολο και περισσοτεροι Μουσουλμανοι που θελουν τα παιδια τους να μεινουν στην Ελλαδα αντι να μεταναστευσουν στη Τουρκια για σπουδες, να στελνουν τα παιδια τους σε Ελληνικα σχολεια.
Και φυσικα κανεις απο τους 'εθνικα ξιφουλκουντες' εδω, ποσο μαλλον οι διαφοροι καρατζαφερισκοι, δε σκεφτηκε οτι η προαιρετικη διδασκαλια των Τουρκικων στα Ελληνικα σχολεια των υποψιν περιοχων αποτελει ισχυρο κινητρο για τους μαθητες (αλλα και τους γονεις) της Μειονοτητας να εγγραφουν στα Ελληνικα σχολεια...
Ας αναρωτηθουμε λοιπον:
Θελουμε τη Μειονοτητα με μπαρες και να σπουδαζει σε Μαντρασας ή μηπως θα ηταν καλυτερα να ληφθουν ολα εκεινα τα αναγκαια μετρα (ενα απο αυτα ειναι και το εν λογω θεμα) ωστε η μειονοτητα να αρχισει σιγα σιγα να αφομοιωνεται στην Ελληνικη κοινωνια??Τελος πλανωνται πλανην οικτραν οσοι νομιζουν οτι στα σχολεια της δικης μας μειονοτητας δε διδασκονται τα Ελληνικα.
Και στο Ζωγραφειο και στη Μεγαλη του Γενους Σχολη τα Ελληνικα διδασκονται κανονικα και εκτος των Ελληνων μαθητων και μαθητες αλλων εθνικων ομαδων της Πολης μαθαινουν Ελληνικα.
Το ιδιο ισχυει και στα σχολεια της Ελληνικης Κοινοτητας στην Αιγυπτο. -
Η Αίγυπτος που κολάει?Να πουμε και για την Αμερική?
Εδώ μιλάμε για την Τουρκία.....με την Αίγυπτο υπήρχαν δεσμοί, μην ξεχνάς ότι υπήρχε Τεράστια Ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο 50-60 χρόνια πριν.
Άλλο τα σώβρακα άλλο οι γραβάτες λοιπόν!
-
-Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ διδασκαλια μιας γλωσσας, δεν μπορω να καταλαβω τι κακο μπορει να κανει, ακομα (ή κυριως) και σε σχολεια εκτος Θρακης.
-Η ζητηση για γνωστες τις τουρκικης γλωσσας ειναι μεγαλη και διαρκως αυξανομενη. Υπαρχει ενδιαφερον εμπορικο, τουριστικο, ερευνητικο κτλ.
-Το μετρο ειναι πιθανο να αποσκοπει στο να ενθαρρυνθουν τα μουσουλμανακια που τελειωνουν το δημοτικο να συνεχισουν στο Γυμνασιο (αν η Τουρκικη διδαχθει και σε επιπεδο για προχωρημενους). Αυτο, ακομα και σε ελαχιστο βαθμο να επιτυχει, μονο θετικο μπορει να ειναι.
Τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους (και απεχω πολυ απο το να χαρακτηριστω διεθνιστης/liberal hippy).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται πως τώρα, με την Κύπρο στην Ε.Ε., παίζουμε το παιχνίδι 'good cop-bad cop' (εμείς καλοί και βολικοί, οι Κύπριοι κακοί στραβοί κι ανάποδοι). Βέβαια, από την άλλη, μπορεί μια τέτοια άποψη να υπερεκτιμά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ μας...Όντως. Η υπό την αιγίδα του δικού μας κράτους διδασκαλία της τουρκικής στους μουσουλμάνους της Θράκης (και θα παρακαλέσω να μην τους αποκαλούμε Τούρκους) μας εξυπηρετεί, γιατί καθιστά ευκολότερη την 'γαλούχησή' τους με τις ιδέες που θέλουμε εμείς και, μέσω αυτής, την απομάκρυνσή τους - επιτέλους - από την επιρροή της Τουρκίας.
Πολύ διπλωματικό και έξυπνο μου φαίνεται για να ισχυει !!!
(too good to be true!) -
Κατά τ'άλλα, τι να πω ρε παιδιά.... Ελπίζω να έχετε δίκιο!
Απλά, επειδή έχουμε συνηθήσει να μας 'δίνουν' στεγνα οι δικοί μας, να χορεύουμε ζειμπεκικα, να κανουμε κουμπαριες, να κατεβαζουμε σημαίες, να κρυβουμε πυραλους, να το 'κλείνουμε' γενικώτερα, όλα αυτά τα σεναρια μου φαίνονται ...πολύ αισιοδοξα.... -
Ο χρονος θα δειξει αν ολα αυτα που γινονται θα φερουν θετικα αποτελεσματα ή οχι.
-
Η υπό την αιγίδα του δικού μας κράτους διδασκαλία της τουρκικής στους μουσουλμάνους της Θράκης μας εξυπηρετεί, γιατί καθιστά ευκολότερη την 'γαλούχησή' τους με τις ιδέες που θέλουμε εμείς και, μέσω αυτής, την απομάκρυνσή τους - επιτέλους - από την επιρροή της Τουρκίας.
Ομως το μετρο απο μονο του δεν εγγυαται τιποτα,πρεπει να ριξουμε γεφυρες προς αυτους τους μουσουλμανους εαν τους θελουμε διπλα μας.
Πιστευω-δυστυχως- οτι οτι γινεται ειναι για να ικανοποιηθει η ΕΕ,και να μην εκτεθουμε οτι καταπιέζουμε μειονότητες.Δεν υπαρχει καποιο master plan.
Και οσοι εχετε ζησει στην Θρακη και εχετε δει την αθλιοτητα και την απομονωση που εχουν προκαλεσει και οι δυο χωρες σε αυτη την μειονοτητα (κατα μεγαλο μερος),αν ειστε εστω και λιγο φιλανθρωποι,θα εισαστε εναντιον της τωρινης καταστασης.
-
Αν δεν το καταλάβατε, η κουβέντα έγινε για την (υποθετική) επέκταση της διδασκαλίας των τουρκικών στα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας, όχι μόνο στη Θράκη. Κάποιοι είπαν 'Γιατί όχι' και ξεκίνησε ο τζερτζελές.
Για το Ζωγράφειο άστε το καλύτερα, το επισκέφτηκα και μου σφίχτηκε η καρδιά. Διδάσκονται τα ελληνικά σε 50 ελληνόπουλα και 50 τουρκόπουλα. Πού είναι τα υπόλοιπα παιδιά; Μ' αυτούς που εν ψυχρώ έκλεψαν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας, αρνούνται τη λειτουργία της σχολής της Χάλκης και λιθοβολούν κάθε λίγο το Φανάρι θέλετε να ζήσουμε μες την καλή χαρά;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν το καταλάβατε, η κουβέντα έγινε για την (υποθετική) επέκταση της διδασκαλίας των τουρκικών στα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας, όχι μόνο στη Θράκη. Κάποιοι είπαν 'Γιατί όχι' και ξεκίνησε ο τζερτζελές.Να πω ότι ούτε η επέκταση της διδασκαλίας σε όλη την επικράτεια θα με προβλημάτιζε εφόσον φυσικά μιλάμε για προαιρετική (κάτι άλλο θα ήταν αδιανόητο άλλωστε). Το γεγονός ότι στο σχολείο της γειτονιάς μου το παιδί μου αν θέλει μπορεί να μάθει (και) τούρκικα (εφόσον φυσικά καλύπτονται οι 3 βασικές γλώσσες, Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά) μόνο θετικό μπορώ να το θεωρήσω...Δεν έχει τίποτα το αρνητικό, μόνο θετικά...Φυσικά δεν θα έπρεπε όπως προείπα να 'αντικαταστήσει' άλλες ξένες γλώσσες, αλλά αν διδάσκεται ως 4η - 5η δυνατή γλώσσα (οκ και τα ισπανικά παίζουν αλλά δεν θα το κάνω θέμα ), επικροτώ...Άλλωστε το είπαν και άλλοι, για μας τα τουρκικά έχουν μια ιδιαίτερη αξία λόγω γειτνίασης, χωρίς να πρέπει να παραγνωρίζουμε και τα 70 εκατομμύρια που σε 20-30 χρόνια θα γίνουν 100...
Δεν μου λένε τίποτα απολύτως οι μη φιλικές σχέσεις με την Τουρκία σε κρατικό επίπεδο σχετικά με την (προαιρετική)διδασκαλία της τουρκικής στα σχολεία...
Ναι θέλω πολλούς Έλληνες να μιλάνε τουρκικά (και άλλες γλώσσες βέβαια )...Δεν μας βλάπτει σε τίποτα εκτός από την ψωροπερηφάνεια μας η οποία αποτελεί συνήθως φυσικό επακόλουθο έλλειψης άλλων ικανοτήτων και προσόντων...Δεν ξέρω τίποτα, δεν θέλω να μάθω τίποτα, ε ας είμαι τουλάχιστον περήφανος που είμαι Έλληνας, είναι τζάμπα και δεν θέλει και πολύ μυαλό και γνώσεις για να το στηρίξεις, κάνα δυο αναφορές στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό βουλώνουν όλα τα στόματα...Αξίωμα, δεν χρήζει αποδείξεως...
Δε βαριέσαι που γράφει κι ο Νάσος... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν δεν το καταλάβατε, η κουβέντα έγινε για την (υποθετική) επέκταση της διδασκαλίας των τουρκικών στα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας, όχι μόνο στη Θράκη. Κάποιοι είπαν 'Γιατί όχι' και ξεκίνησε ο τζερτζελές.
Να πω ότι ούτε η επέκταση της διδασκαλίας σε όλη την επικράτεια θα με προβλημάτιζε εφόσον φυσικά μιλάμε για προαιρετική (κάτι άλλο θα ήταν αδιανόητο άλλωστε). Το γεγονός ότι στο σχολείο της γειτονιάς μου το παιδί μου αν θέλει μπορεί να μάθει (και) τούρκικα (εφόσον φυσικά καλύπτονται οι 3 βασικές γλώσσες, Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά) μόνο θετικό μπορώ να το θεωρήσω...Δεν έχει τίποτα το αρνητικό, μόνο θετικά...Φυσικά δεν θα έπρεπε όπως προείπα να 'αντικαταστήσει' άλλες ξένες γλώσσες, αλλά αν διδάσκεται ως 4η - 5η δυνατή γλώσσα (οκ και τα ισπανικά παίζουν αλλά δεν θα το κάνω θέμα ), επικροτώ...Άλλωστε το είπαν και άλλοι, για μας τα τουρκικά έχουν μια ιδιαίτερη αξία λόγω γειτνίασης, χωρίς να πρέπει να παραγνωρίζουμε και τα 70 εκατομμύρια που σε 20-30 χρόνια θα γίνουν 100...
Δεν μου λένε τίποτα απολύτως οι μη φιλικές σχέσεις με την Τουρκία σε κρατικό επίπεδο σχετικά με την (προαιρετική)διδασκαλία της τουρκικής στα σχολεία...
Ναι θέλω πολλούς Έλληνες να μιλάνε τουρκικά (και άλλες γλώσσες βέβαια )...Δεν μας βλάπτει σε τίποτα εκτός από την ψωροπερηφάνεια μας η οποία αποτελεί συνήθως φυσικό επακόλουθο έλλειψης άλλων ικανοτήτων και προσόντων...Δεν ξέρω τίποτα, δεν θέλω να μάθω τίποτα, ε ας είμαι τουλάχιστον περήφανος που είμαι Έλληνας, είναι τζάμπα και δεν θέλει και πολύ μυαλό και γνώσεις για να το στηρίξεις, κάνα δυο αναφορές στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό βουλώνουν όλα τα στόματα...Αξίωμα, δεν χρήζει αποδείξεως...
Δε βαριέσαι που γράφει κι ο Νάσος...Προαιρετικα ο καθενας μπορει να μαθει οποια γλωσσα θελει, εσυ αν θες μπορεις να ξεκινησεις και σταυροφορια για την διαδοση της Τουρκικης γλωσσας
Και γιατι οχι Ρωσσικα? Η ρωσια ειναι γειτονας του γειτονα ασε που εχουν 200.000.000 ατομα και σε 10 χρονια θα γινουν 500.000.000Η περηφανεια με την ψωροπερηφανεια εχει καποια διαφορα, αλλα εδω δεν νομιζω να ειναι θεμα περηφανειας η μη. Ειναι θεμα ταξεως και αισθημα δικαιου, ας μαθουν οι αδελφοι μουσουλμανοι Τουρκικα, αλλα και τα αδερφια μας οι Κωνσταντινουπολιτες να μαθαινουν με την ιδια λογικη Ελληνικα, μην καταντησουν οπως στον Ποντο οπου το βαθυ Τουρκικο κρατος κυνηγησε καθε τι ελληνικο ειτε σε γλωσσα ειτε σε μνημειο μεχρι εσχατων
Η Τουρκικη ως γλωσσα δεν με ενοχλει καθολου, με ενοχλει η ελειψη ισονομιας και ισων ευκαιρειων αναμεσα στους μουσουλμανους εδω και στους Κωνσταντινουπολιτες εκει.....εξαλου το κορανι στα αραβικα ειναι, ας μαθουν αραβικα, νομιζω πως πανω απο 70.000.000 κοσμος μιλαει την αραβικη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η υπό την αιγίδα του δικού μας κράτους διδασκαλία της τουρκικής στους μουσουλμάνους της Θράκης μας εξυπηρετεί, γιατί καθιστά ευκολότερη την 'γαλούχησή' τους με τις ιδέες που θέλουμε εμείς και, μέσω αυτής, την απομάκρυνσή τους - επιτέλους - από την επιρροή της Τουρκίας.
Ομως το μετρο απο μονο του δεν εγγυαται τιποτα,πρεπει να ριξουμε γεφυρες προς αυτους τους μουσουλμανους εαν τους θελουμε διπλα μας.
Πιστευω-δυστυχως- οτι οτι γινεται ειναι για να ικανοποιηθει η ΕΕ,και να μην εκτεθουμε οτι καταπιέζουμε μειονότητες.Δεν υπαρχει καποιο master plan.
Και οσοι εχετε ζησει στην Θρακη και εχετε δει την αθλιοτητα και την απομονωση που εχουν προκαλεσει και οι δυο χωρες σε αυτη την μειονοτητα (κατα μεγαλο μερος),αν ειστε εστω και λιγο φιλανθρωποι,θα εισαστε εναντιον της τωρινης καταστασης.
Ίδωμεν. Αν δεν πάψει ΤΩΡΑ η απομόνωση των μουσουλμάνων της Θράκης, θα το πληρώσουμε ακριβά αργότερα.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Προαιρετικα ο καθενας μπορει να μαθει οποια γλωσσα θελει, εσυ αν θες μπορεις να ξεκινησεις και σταυροφορια για την διαδοση της Τουρκικης γλωσσας
Και γιατι οχι Ρωσσικα? Η ρωσια ειναι γειτονας του γειτονα ασε που εχουν 200.000.000 ατομα και σε 10 χρονια θα γινουν 500.000.000Η περηφανεια με την ψωροπερηφανεια εχει καποια διαφορα, αλλα εδω δεν νομιζω να ειναι θεμα περηφανειας η μη. Ειναι θεμα ταξεως και αισθημα δικαιου, ας μαθουν οι αδελφοι μουσουλμανοι Τουρκικα, αλλα και τα αδερφια μας οι Κωνσταντινουπολιτες να μαθαινουν με την ιδια λογικη Ελληνικα, μην καταντησουν οπως στον Ποντο οπου το βαθυ Τουρκικο κρατος κυνηγησε καθε τι ελληνικο ειτε σε γλωσσα ειτε σε μνημειο μεχρι εσχατων
Η Τουρκικη ως γλωσσα δεν με ενοχλει καθολου, με ενοχλει η ελειψη ισονομιας και ισων ευκαιρειων αναμεσα στους μουσουλμανους εδω και στους Κωνσταντινουπολιτες εκει.....εξαλου το κορανι στα αραβικα ειναι, ας μαθουν αραβικα, νομιζω πως πανω απο 70.000.000 κοσμος μιλαει την αραβικηΌπως αντιλαμβάνεσαι δεν έχω πρόβλημα ούτε με τα ρώσικα, ούτε με τα αραβικά ...Ας κρίνει το κράτος ποιες από τις 'δευτερεύουσες' γλώσσες θα εισάγει στα σχολεία...Το πρόβλημα αντίθετα το έχουν κάποιοι με την τουρκική, χωρίς όμως να τεκμηριώνουν καθόλου λόγους συγκεκριμένους και πρακτικούς για τους οποίους η διδασκαλία της τουρκικής θα βλάψει τη χώρα και το σύστημα παιδείας...
Αναμένω επιχειρήματα λοιπόν : ποιες αρνητικές συνέπειες θα έχει για το ελληνικό κράτος η προαιρετική διδασκαλία της τουρκικής στα σχολεία? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν τους κάνει Τούρκους. Είναι Έλληνες πολίτες._Και είναι δική μας δουλειά, ευθύνη και καθήκον να τους κρατήσουμε Έλληνες πολίτες.
-
Να αντιστρεψω λιγο την ερωτηση: ποιες θετικες συνέπειες θα έχει για το ελληνικό κράτος η προαιρετική διδασκαλία της τουρκικής στα σχολεία?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όχι, δεν τους κάνει Τούρκους. Είναι Έλληνες πολίτες._
Και είναι δική μας δουλειά, ευθύνη και καθήκον να τους κρατήσουμε Έλληνες πολίτες.
Προφανέστατα...Και του κράτους αλλά και ατομικά...Και με 'ξύλο - βία' (μεταφορικά) δεν θα πετύχουμε πολλά πράγματα....
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.