-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
funkyreverendΓιατί? Δεν έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μεγάλη δύναμη? Ξεχνάμε τις 4άδες στο Παγκόσμιο με όλους μέσα? Εντάξει, υπήρξε και πτώση... Αλλά είναι όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα...
Eκείνη ήταν μεγάλη πορεία πραγματικά. Και έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που δεν ανεβήκαμε παραπάνω ήταν αυτή η γ@μημένη ψυχολογία μας με τους μικρούς τελικούς κλπ. Εκεί ήμασταν ψηλά, με όσα εργαλεία και όπλα είχαμε -που ήταν λίγα- και απέναντι σε γεμάτες ομάδες!
Συμφωνώ για τη διάρκεια της εθνικής μπάσκετ σε σχέση με άλλες εθνικές και με συλλόγους.
Οι Γιούγκοι αποφάσισαν να χτίσουν ομάδα του μέλλοντος ή απλά να ικανοποιήσουν μερικά ψώνια προπονητάδες...Οι Κροάτες λιμνάζοντα ύδατα πλέον, παρ'όλα αυτά να έχουμε κάνα μάτι ανοιχτό, είναι παραγωγοί οι άνθρωποι όπως και οι Σέρβοι...Εμείς δεν είμαστε παραγωγοί και τα φυτώρια μας είναι της πλάκας, τα λέω επειδή τα έχω δει από μέσα και ξέρω. Μικροεξαιρέσεις υπάρχουν (π.χ. Ηρακλής, με 4 παίχτες δικούς του φέτος) αλλά και αυτοί αγοράζουν από μικρότερες ομάδες, λες και δική του εφήβων δεν έχει, τα ίδια και ο ΠΑΟΚ. Οι αθηναϊκές δεν σκοτίζονται κλπ.
-
Επρεπε να λειψω Πεμπτη με Κυριακη και 2 μερες για λογους μαζοχισμου εκατσα και διαβασα 65 σελιδες στο τοπικ. Και επειδη πλεον εχουν απομεινει αυτοι που ξερουν με ποσους παικτες παιζεται το αθλημα, σε ποια ομαδα αγωνιζεται ο Ζησης λχ ή ποιος θα επαιζε αν τραυματιζοταν ο Χ παικτης, ας πω και την πτωχη μου γνωμη για ολο το τουρνουα:
-
Κατ'αρχην το φετινο ΠΚ ηταν το τουρνουα, οπου καταρριφθηκαν ΟΛΑ τα κλισε των ασχετων αναλυτων και σχολιαστων. Η Ελλαδα κερδισε τις ΗΠΑ σε ανοιχτο παιχνιδι, η Ισπανια βασιστηκε στην αμυνα και την αλληλοκαλυψη για να κερδισει, οι Αμερικανοι δεν καρφωναν ανηλεητα αλλα το εριξαν στα τριποντα, οι Γιουγκοσλαβοι δεν ανεδειξαν ουτε μισο παικτη, οι Τουρκοι παιξαν μπασκετ και οι Αφρικανοι δεν ηταν σακος του μποξ.
-
Η εθνικη μας ειναι μια ομαδα που εχει το ακριβως ιδιο πλεονεκτημα με μειονεκτημα. Δεν εχει καποιον παικτη που θα παρει την ομαδα πανω του. Αυτο σε γενικες γραμμες την εχει βοηθησει και την εφερε εδω που ειναι, αλλα αυτο την 'εριξε' στον τελικο. Κατα τα αλλα ειναι μια ομαδα υπερπληρης κυριως απο την αποψη οτι πρεπει να ειναι η ομαδα παγκοσμιως που δεν την νοιαζει το foul trouble ή καποια μεμονωμενη απουσια (πλην ισως του Διαμαντιδη). Το οτι ελειψε ο Ζησης στον τελικο υποθετικο ειναι μπορει και αυτος να δοκαριαζε.
-
Διαβασα περι αναπτυξιακου και ΕΟΚ κλπ. Αν καποιος προ 10ετιας ελεγε οτι το 2005 και 2006 η εθνικη θα ηταν η κορυφαια στον κοσμο, ολοι θα το εβρισκαν λογικο με δεδομενη την κατακτηση του παγκοσμιου στους εφηβους. Κι ομως αυτη η ομαδα εδωσε μονο ΕΝΑ παικτη.
-
Στον τελικο: Θα πω το τετριμμενο οτι στην Ελλαδα ευκολα θεοποιουμε κλπ. Στην παρουσα φαση ειχαμε θεοποιησει την αμυνα και θα μας δωσει το παιχνιδι κλπ. Η αμυνα ομως δε μας προδωσε! Μονο 70 ποντους η Ισπανια δεν εβαλε σε κανεναν. Καλως ή κακως αν δεν μπουν τα σουτ κανεις δεν μπορει να αλλαξει κατι. Και για να μπουν τα σουτ πρεπει να γινουν με καλες προϋποθεσεις. Και για να εχει καλες προϋποθεσεις το σουτ πρεπει να εχεις ευκολο αμυντικο ρημπαουντ, ακομα καλυτερα απο δευτερο παικτη (Διαμαντιδη) με μπλοκ-αουτ. Δηλαδη; Οσο κακος και να ηταν επιθετικα ο Λαζος επρεπε να παιξει 40λεπτο. Μην πω και διδυμο με Σοφο. Αυτο ειναι που δεν ειχαμε στον τελικο. Δεν βγαλαμε το παιχνιδι εντελως εξω απο τη φιλοσοφια των Ισπανων να το κανουμε μπουρδελο.
-
Ασχετο αλλα χρηζει σχολιασμου: Καπου διαβασα οτι επαιξαν οι 2 κορυφαιες σχολες του ευρωπαϊκου μπασκετ. Ουτε για αστειο. Γιουγκοι και πρωην Σοβιετικοι ηταν ειναι και θα ειναι (edit το εγραψε και ο Ικαρ), γιαυτο και η φετινη ηταν τεραστια ευκαιρια για χρυσο παγκοσμιο. Οι πρωην Γιουγκοσοβιετικοι δε θα κοιμουνται εσαει και οι Αμερικανοι, κακα τα ψεμματα θα παψουν να ειναι της καρπαζιας. Ηδη οι 3 φιρμες ηταν για 2ο συνεχομενο τουρνουα στην εθνικη και απο οτι καταλαβα απο τις δηλωσεις τους, θεωρουν τους εαυτους τους 'Αμερικανους διαθνεις' δηλαδη μονιμα στελεχη της εθνικης. Ο Μπραντ ειναι 3ο τουρνουα, ενας κορμος δημιουργειται, σιγα-σιγα οι 3 θα γινουν 5 και 6. Μακρι να διαψευστω βεβαια, αλλα...
-
Το ροστερ της ομαδας δυστυχως δεν εχει επαρκες ουτε μπακαπ ουτε επομενη γενια τετοιου επιπεδου. Μαυροκεφαλιδης, Βουγιουκας, Βεργινης κλπ δε μου γεμιζουν το ματι
-
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Στον τελικο: Θα πω το τετριμμενο οτι στην Ελλαδα ευκολα θεοποιουμε κλπ. Στην παρουσα φαση ειχαμε θεοποιησει την αμυνα και θα μας δωσει το παιχνιδι κλπ. Η αμυνα ομως δε μας προδωσε! Μονο 70 ποντους η Ισπανια δεν εβαλε σε κανεναν. Καλως ή κακως αν δεν μπουν τα σουτ κανεις δεν μπορει να αλλαξει κατι. Και για να μπουν τα σουτ πρεπει να γινουν με καλες προϋποθεσεις. Και για να εχει καλες προϋποθεσεις το σουτ πρεπει να εχεις ευκολο αμυντικο ρημπαουντ, ακομα καλυτερα απο δευτερο παικτη (Διαμαντιδη) με μπλοκ-αουτ. Δηλαδη; **Οσο κακος και να ηταν επιθετικα ο Λαζος επρεπε να παιξει 40λεπτο. Μην πω και διδυμο με Σοφο. **Αυτο ειναι που δεν ειχαμε στον τελικο. Δεν βγαλαμε το παιχνιδι εντελως εξω απο τη φιλοσοφια των Ισπανων να το κανουμε μπουρδελο.
Αυτό μάλλον έπρεπε να το δοκιμάσει -ναι, μετά το τέλος του αγώνα, αλλά κουβέντα να γίνεται. Αφού χαμένο φαινόταν να είναι, ας ρίσκαρε με 'δίδυμους πύργους' μιας και οι Ιθπανοί δεν είχαν ψηλούς κι είχαμε και πρόβλημα στα ριμπάουντ.
Βέβαια δεν έμπαινε με τίποτα μέσα η 'σπυριάρα'
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
........ Και επειδη πλεον εχουν απομεινει αυτοι που ξερουν με ποσους παικτες παιζεται το αθλημα, σε ποια ομαδα αγωνιζεται ο Ζησης λχ ή ποιος θα επαιζε αν τραυματιζοταν ο Χ παικτης..........καλα, μη βαλεις και το χερι σου στη φωτια γιαυτο..
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
3. Διαβασα περι αναπτυξιακου και ΕΟΚ κλπ. Αν καποιος προ 10ετιας ελεγε οτι το 2005 και 2006 η εθνικη θα ηταν η κορυφαια στον κοσμο, ολοι θα το εβρισκαν λογικο με δεδομενη την κατακτηση του παγκοσμιου στους εφηβους. Κι ομως αυτη η ομαδα εδωσε μονο ΕΝΑ παικτη.Στα περισσοτερα εχεις δικιο ή απλα δεν εχεις αδικο....
Μπορεις μηπως να εξηγησεις αυτο? Εννοεις οτι η ομοσπονδια εκανε το καθηκον της με το παραπανω ή οτι εστησε μια φουσκα?
(σημ. της ιδιας γενιας ειναι και ο Παπαλουκας με τον Χατζηβρεττα) -
Εννοω οτι τα αναπτυξιακα και αλλα τετοια εχουν για τη στελεχωση της εθνικης ανδρων μικρη σημασια. Γιατι; Γιατι στην Ελλαδα ΟΛΕΣ οι ομοσπονδιες δεν προωθουν τα ταλεντα με βαση τις μελλοντικες αναγκες της εθνικης ομαδας, αλλα το μονο που κανουν ειναι να στηνουν 'μικρες' εθνικες με προοπτικη κατακτησης τιτλων στις μικρες κατηγοριες. Αρα εννοω οτι το τοτε παγκοσμιο ηταν (οπως αποδειχτηκε) μια φουσκα (ασχετο αλλα ο Παπαδατος θα ερθει σε μας ). Οπως επισης στη λογικη της φουσκας ηταν και η προωθηση παικτων τυπου Βασιλειαδη που βοηθουν σε τιτλους υποδομης αλλα δεν προσφερουν προοπτικη.
Και επειδη αναφερθηκε η λεξη 'υποδομη' και 'ακαδημιες' και το παραδειγμα ηταν ο Ηρακλης. Παιδια μην ξεγελιεστε, κατα λαθος εγινε ο Ηρακλης των περασμενων 5-10 ετων που προσφερε τοσα στο ελληνικο μπασκετ (βαλτε στους 4 και τους Παπαϊωακειμ και Ηλιαδη που αν συνεχιζαν να δουλευουν θα θεωρουνταν καλες εναλλακτικες ειδικα ο δευτερος). Δουλεψαμε και επενδυσαμε στα παιδια αυτα γιατι δεν ειχαμε αλλη επιλογη. Αλλιως θα συνεχιζαμε με Μολτεντο, Σαντατζελο, Χουπμαν και Καρασεφ. Οπως ολοι
-
Μπραβο, αυτο λεω κι εγω.
Θα προσεθετα οτι την ορεξη του συστηματος για 'επιτυχιες', δεν την ανοιγει η προοπτικη προοδου του αθληματος αλλα το ενστικτο της επιβίωσης μεσ' από αυτες.ΥΓ Ο Παπαδατος???? Τον ειχα χασει και νομιζα οτι το ξαναριξε στο πολο
-
Πόσους προπονητές ξέρετε που ασχολούνται με μικρές ηλικίες και έχουν το μυαλό τους τι θα κάνει ο νεαρός όταν θα γίνει άντρας.????
Το 'αναπτυξιακό' βλέπει πολύ μακρυά ή βλέπει τόσο κοντά οσο λέει ο 'γηραιός????
(Μήπως είμαστε για το άλλο θέμα................το καλαθοσφαιρικό ??)
-
ANGEL13 εξαρταται τι οδηγιες εχει. Εμεις πχ τον προπονητη που πηραμε για τις νεανιδες του ζητησαμε να δωσει βαση σε πρωτη προτεραιοτητα την ατομικη βελτιωση των κοριτσιων και σε 2ο ρολο την επιτυχια του τμηματος.
Για οσους θεωρουν κατι τετοιο αυτονοητο, να τους υπογραμμισω οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Ο λογος ειναι οτι τοσο οι προπονητες οσο και οι εφοροι των τμηματων υποδομης ειτε σε ομοσπονδια ειτε σε συλλογους ειναι διαφορετικοι και ανεξαρτητοι απο τους αντιστοιχους των ανδρικων-γυναικειων τμηματων και θελουν να εμφανισουν αμεσες 'επιτυχιες'. Ετσι ενα διμετρο αγορι 16 χρονων στην Αναγεννηση Κουκουβαουνες θα μπει πιβοτ για τις 'αναγκες της ομαδας' και δε θα δουλευτει να γινει καλος σμολ φοργουορντ.
Σε μεγαλυτερους συλλογους υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να δουλευτει σωστα, αλλα εκει μπαινουν συνηθως οι διαμαχες μεταξυ των τμηματων και οι προσωπικες φιλοδοξιες των προπονητων που συνηθως ειναι πιο 'ονοματα'. Το ιδιο και περισσοτερο στις ομοσπονδιες και στα κλιμακια. -
greo
πιβοτ;;;Χρονια ειχα να το ακουσω/διαβασω αυτο...
Πως ξεχωριζουν οσοι ασχολουνται με το αθλημα απο παλια, ε; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Το ροστερ της ομαδας δυστυχως δεν εχει επαρκες ουτε μπακαπ ουτε επομενη γενια τετοιου επιπεδου. Μαυροκεφαλιδης, Βουγιουκας, Βεργινης κλπ δε μου γεμιζουν το ματι
Σάκοτα; Γιαννακίδης;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επρεπε να λειψω Πεμπτη με Κυριακη και 2 μερες για λογους μαζοχισμου εκατσα και διαβασα 65 σελιδες στο τοπικ.Ό,τι και να πεις μετά από αυτό που διάβασα, έχεις δίκιο εκ των προτέρων!
- Στον τελικο: ...Καλως ή κακως αν δεν μπουν τα σουτ κανεις δεν μπορει να αλλαξει κατι. Και για να μπουν τα σουτ πρεπει να γινουν με καλες προϋποθεσεις. Και για να εχει καλες προϋποθεσεις το σουτ πρεπει να εχεις ευκολο αμυντικο ρημπαουντ, ακομα καλυτερα απο δευτερο παικτη (Διαμαντιδη) με μπλοκ-αουτ. Δηλαδη; Οσο κακος και να ηταν επιθετικα ο Λαζος επρεπε να παιξει 40λεπτο. Μην πω και διδυμο με Σοφο. Αυτο ειναι που δεν ειχαμε στον τελικο. Δεν βγαλαμε το παιχνιδι εντελως εξω απο τη φιλοσοφια των Ισπανων να το κανουμε μπουρδελο.
α. Αυτό που λες, ενώ έχεις δίκιο, εμένα μου φαίνεται ότι καταδεικνύει την ένδεια ψηλών στο ελληνικό μπάσκετ. Από τον Διαμαντίδη θα περιμένουμε για να κάνει σοβαρό μπλοκ άουτ, ή από τα over 2,05 παλικάρια μας; Είδατε με τι θέληση καθάριζαν τα αμυντικά ο Χιμένεθ και ο Γκασόλ ο νεότερος; Και είναι ξυλοκόποι και οι δυο τους, αλλά η θέληση και το πάθος φέρνει αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα δεν θυμάμαι κάποιον παίκτη ('Ελ' και 'πίβοτ' για τον kantoniou ) που να καθαρίζουν φάσεις διεκδίκησης, αντίθετα τα περιμέναμε από τον Λάντσμπεργκερ, τον P.J. Μπράουν και τον Σάκλφορντ και άλλους αμέτρητους να σπρώξουν, να διεκδικήσουν και να κρατήσουν την μπάλα με πυγμή.
β. Ο Λάζαρος γενικά δεν μου φαίνεται παίκτης με πόρωση που θα μπορούσε να 'γυρίσει' το ματς υπέρ μας. Ο Σόφο έχει ίσως το attitude, αλλά ΔΕΝ μπορεί...
Συμφωνώ, συμφωνώ συμφωνώ σε όλα όσα είπες, δεν μπορούσες να τα πεις καλύτερα.
lkar
Aκριβώς αυτές οι 'απουσίες' των διαμελισμένων χωρών της Γιουγκοσλαβίας και της ΕΣΣΔ (οι ΗΠΑ είναι πλέον άλλο καπέλο) είναι που υποστηρίζουν την άποψή μου περί 'παγκόσμιου πρωταθλητή' και ο greo δείχνει να συμφωνεί. Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία, την τραβήξαμε όσο μπορέσαμε και μας αδίκησε λίγο στο τέλος η τύχη...Δεν πειράζει...[/img] -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
lkar
Aκριβώς αυτές οι 'απουσίες' των διαμελισμένων χωρών της Γιουγκοσλαβίας και της ΕΣΣΔ (οι ΗΠΑ είναι πλέον άλλο καπέλο) είναι που υποστηρίζουν την άποψή μου περί 'παγκόσμιου πρωταθλητή' και ο greo δείχνει να συμφωνεί. Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία, την τραβήξαμε όσο μπορέσαμε και μας αδίκησε λίγο στο τέλος η τύχη...Δεν πειράζει...[/img]δεν είναι απουσίες, απλώς αυτή την περίοδο δεν έχουν παίκτες ή ομάδα. Συνέχεια στην κορυφή δεν μπορείς να είσαι, κάμψη πάντα έρχεται. Ούτε οι Πλάβι -όλες οι φυλές- ήταν πάντα στην κορυφή, ούτε οι Σοβιετικοί.
Και μεις το 87-90 ήμασταν στην κορυφή, μετά αιωνίως 4οι-5οι σε όλες τις διοργανώσεις -κι ακόμα πιο κάτω με ξανθό προπονητή - και τώρα πάλι ψηλά, κύκλους κάνουμε(ν)
Αν δυναμώσουν σε δύο χρόνια οι Ρώσσοι πχ σημαίνει ότι θα παραμείνουν δυνατοί οι Αργεντίνοι και θα χουμε 5 κορυφαίες ομάδες; ή θα υπάρξει άμεσος αντικαταστάτης του Τζινόμπιλι;
-
Ο Σοφοκλης ειναι ο πιο ταλαντουχος center που εχει υπαρξει ποτε σε Ελλαδα και σε Ευρωπη. Τι θελατε δηλαδη? Με 1 χρονο μπασκετ υψηλου επιπεδου να βαζει 40 ποντους σε καθε παιχνιδι και να κανει πιρουετες σαν μπαλαρινα? Το παληκαρι βασανιστηκε χρονια ολοκληρα απο Ηρακλη και Αρη οπου ηταν 180 κιλα,απροπονητος,νευριασμενος κ.τ.λ.
Για καλη του τυχη βρεθηκε ο Ολυμπιακος και ο Σφαιροπουλος και δουλεψαν μαζι του ,γιατι τον πιστεψαν. Και φετος θα δουλεψουν το ιδιο σκληρα και θα γινει ακομα καλυτερος ο Σοφο.
-
στα λεγομενα του greo για την εθνικη στη προηγουμενη σελιδα +1....
-
-
Ευτυχώς έφυγε το τρολ και μιλάμε για μπάσκετ στο thread για το μπάσκετ.
-
Συμφωνώ 100% με το 2 του greo. Αυτό που λέγαμε για το αν είναι πλεονέκτημά η μειονέκτημα.
-
Γιατί κολλάτε στις 'παραδοσιακές' δυνάμεις; Δηλαδή αν η καλή ομάδα αντί για 'Σερβία' λέγεται 'Ισπανία' και αντι για 'Ρωσία' λέγεται 'Λιθουανία' τι διαφορά έχει; Είχε παλιότερα η Αργεντινή αυτή την ομαδάρα; Καλές ομάδες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Τα ονόματα αλλάζουν. Ευκαιρία για να πάρουμε το παγκόσμιο, ήταν γιατί είχαμε καλή ομάδα όχι γιατί δεν υπήρχαν καλές ομάδες.
-
funkyreverend αδικείς τον Λάζο. Όχι και μία κίνηση! Καλό τουρνουά πάντως όντως δεν έκανε. Στα φιλικά ήταν πολύ καλύτερος.
Ο δεύτερος φυσικά και είναι ο Σοφοκλής. Δεν σου γεμίζει το μάτι;
Παίχτες για το Hall of Fame δεν ξέρω αν έχουμε, πάντως έχουμε τον 'δις καλύτερο αμυντικό της Ευρωλίγκα', τον 'καλύτερο γκαρντ της Ευρώπης', τον 'δευτερο καλύτερο ρούκι της Ευρωλίγκα', τον άνθρωπο που στην πρώτη του χρονιά έσπασε το ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα στην Ισπανία, τον, τον , τον ... και 2-3 παίχτες-πρωταγωνιστές σε κάθε θέση. Και αυτά δεν είναι προσωπικές μου απόψεις.
Μάλλον υπάρχει παρανόηση στο τι θεωρούμε καλή ομάδα.
Αν καλή ομάδα χωρίς αδυναμίες είναι αυτή που σε κάθε παιχνίδι, παίζει θανατηφόρα άμυνα, καθαρίζει όλα τα ριμπάουντ, δεν χάνει σουτ, έχει 30 κλεψίματα, 50 ασιστ και 0 λάθη και κερδίζει όλα τα ματς με 40 πόντους διαφορά κάνοντας συντήρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο, τότε δεν έχουμε καλή ομάδα και ούτε πρόκειται να έχουμε ποτέ.
Αν καλή ομάδα είναι αυτή που σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει είναι φαβορί για τα μετάλλια και το αποδεικνύει, τότε έχουμε καλή ομάδα και θα έχουμε για τα επόμενα 5 χρόνια.
-
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Όποιος ισχυρίζεται ότι κάναμε τέτοια εμφάνιση επειδή είχαμε έπαρση ούτε την εθνική γνωρίζει ούτε από μπασκετ κατέχει. Sorry ...
Πες τα άνθρωπέ μου!!!!
Κώστας Τσαρτσαρής: 'Φαίνεται ότι αδειάσαμε ψυχολογικά στο ματς με την Αμερική. Πιστέψαμε οτι είμαστε το φαβορί μετά την απουσία του Γκασόλ. Αυτό το ματς πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά όχι και την πορεία μέχρι εδώ'.
Μήπως όμως το να πιστεύεις ότι είσαι το φαβορί σε έναν αγώνα τελικά σε φορτώνει από την αρχή κιόλας του αγώνα με περιττό άγχος; Γιατί εμένα περισσότερο μου φαίνεται ότι δηλώνει ο Τσαρτσαρής ότι είχαν ένα μείγμα εφησυχασμού (πριν το ματς) και άγχους (με το που άρχισε) παρά έπαρση.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Τα ονόματα αλλάζουν. Ευκαιρία για να πάρουμε το παγκόσμιο, ήταν γιατί είχαμε καλή ομάδα όχι γιατί δεν υπήρχαν καλές ομάδες.- funkyreverend αδικείς τον Λάζο. Όχι και μία κίνηση! Καλό τουρνουά πάντως όντως δεν έκανε. Στα φιλικά ήταν πολύ καλύτερος.
Ο δεύτερος φυσικά και είναι ο Σοφοκλής. Δεν σου γεμίζει το μάτι;
'Έλειπαν' οι 2 μεγάλες σχολές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, απέναντι στις οποίες είμαστε συνήθως ξεβράκωτοι. Καλή ομάδα είχαμε, με αυτήν την ομάδα όμως σε άλλες διοργανώσεις μπορεί να παίζαμε για θέσεις 5-8 και όχι 1-4, αυτό θέλω να πω. Βρεθήκαμε σε μια ευνοϊκή φάση του παγκοσμίου μπάσκετ, και είχαμε την ευκαιρία να το τσιμπήσουμε εκεί που ουσιαστικά δεν το άξιζε κάποιος άλλος. Δεν πειράζει που το πήρε η Ισπανία, μακάρι να λειτουργήσει η 2η θέση σαν καρότο για τα επόμενα χρόνια. Αν παίρναμε την 1η, ίσως να επαναπαυόμασταν και μετά να σκουπίζαμε τις τελευταίες θέσεις στα επόμενα τουρνουά.
Αδικώ τον Λάζο; Έλα τώρα, αφού είμαι σίγουρος ότι τόσες φορές που έχεις δει το συγκεκριμένο πίβοτ από αριστερά (ξέρεις, με το στραβό βηματάκι που κάνει), το έχεις μάθει και εσύ. Με άλλον τρόπο δεν τον θυμάμαι να σκοράρει σε στημένη άμυνα (και είναι 2,10, δεν είναι κάνα παιδάκι). Ο greo που είναι και μεγάλος Ηρακλειδεύς, να μας πει πόση εξέλιξη είχε από την 1η στιγμή που τον είδε...
Ο Σόφο γεμίζει και το μάτι μου και τη ρακέτα...το παιχνίδι δεν βλέπω να γεμίζει...φούσκωμα μυαλών μου μυρίζει, αλλά θα περιμένω να το διαπιστώσω σε λίγο καιρό.
Μεγάλη ομάδα για μένα είναι αυτή που έχει λύσεις στο τσεπάκι, που έχει ηγέτη, που έχει ψηλούς έτοιμους για μάχες, που έχει άμυνα, που έχει σουτ όχι μόνο από ακροβολισμένους σκοπευτές αλλά και πάνω στην κίνηση, που έχει δυναμικούς πλέι μέικερ κλπ. Πραγματικά μεγάλη ομάδα είναι αυτή που θα αποδεικνύει αυτά τα πράγματα για πολλά χρόνια, με τις απαραίτητες προσθήκες ή αλλαγές.
Έχουμε μερικά από αυτά, άλλα για το μέλλον καλύτερα να είμαστε ταπεινοί. That's my point. Και είδατε ότι έκανα λάθος ('την Ισπανία, με ή χωρίς Γκασόλ θα την κερδίσουμε πιστεύω') αλλά τελικά η ύβρις, όπως είπε και ο Σκουντής, μας τιμώρησε για την αναίδειά μας.
- funkyreverend αδικείς τον Λάζο. Όχι και μία κίνηση! Καλό τουρνουά πάντως όντως δεν έκανε. Στα φιλικά ήταν πολύ καλύτερος.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
**Στηθηκε ετσι με τα υπερ και τα κατα. Πρεπει να τα ζυγισουμε, να αποφασισουμε αν μας αρεσει. Εμενα μου αρεσει, μου εφερε δυο μεταλλια…. **΄ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλα τα λεφτά
Επειδή κόλλησα λίγο από το μαζοχισμό του greo έκατσα και διάβασα κι εγώ όσα είχαμε γράψει πέρσι στο euro.
Γράφαμε ακριβώς τα ίδια και οι 'ευχαριστημένοι' και οι 'γκρινιάρηδες'. Αποτέλεσμα: ΠρωταθλητέςΝα το συνεχίσουμε έτσι και στις διοργανώσεις που έρχονται μια και μας πάει γούρι.
-
Καλός ο Σόφο αλλά πρέπει να μάθει και άμυνα όπως και το να κάνει σωστά σκρίν.
Χμμμ αυτό με το Λάζο και τον Σόφο μαζί στο παρκέ μπορεί όντως να ήταν η λύση .
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...