-
Στον Περιφερειακό της Θεσ/νικης ο όρος 'απόσταση ασφαλείας' περνάει σε άλλη διάσταση.
Μια πύλη του χωροχρόνου που υπάρχει κάπου εκεί κάνει την απόσταση ασφαλείας να συστέλεται τόσο, ώστε να χωρά στο μισό μέτρο μεταξύ των προφυλακτήρων δύο αυτοκινήτων που κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο....
-
- Μήπως έχει κανείς σας λύση όταν το πίσω αυτοκίνητο έχει ανάψει προβολείς(τους ξέχασε, μάλλον ή αδιαφορεί); Τι κάνουμε; Είναι αρκετές οι φορές που με τυφλώνουν με προβολείς χωρίς λόγο, μέχρι που μετά από κάποια ώρα, σκέφτομαι να κάνω στην άκρη, να περιμένω να περάσει και μετά να συνεχίσω, τόσο ενοχλητικό είναι όταν διαρκεί για ώρα...
Μην μου πείτε για καθρέφτες που σκουραίνουν κ.λ.π. αστεία, γιατί έχω απλούς καθρέφτες: το ερώτημα είναι αν υπάρχει τρόπος να καταλάβει αυτός που ακολουθεί ότι κάνει κάτι ηλίθιο και επικίνδυνο. Καμιά φορά φοβάμαι μη μου στρίψει τελείως, τραβήξω χειρόφρενο επιτόπου και πάω να τον περάσω κανένα χεράκι(μαζί με τα φώτα του)
- Γενικά, πλέον, όταν είμαι αριστερή λωρίδα εθνικής, είμαι σε φάση προσπεράσματος και βλέπω άλλους 'πατητούς' να πλησιάζουν, ΔΕΝ κάνω στην άκρη: να πάνε να γ@μηθούνε και να περιμένουν να τελειώσω εγώ πρώτα το προσπέρασμά μου(όση ώρα πάρει, ακόμα και για κονβόι με φορτηγά) και μετά θα κάνω στην άκρη! Σιγά μην κολλήσω πίσω από φορτηγό με το έτσι θέλω, να πέσω στα 80(από 120+) και να κολλήσω από πίσω, μόνο και μόνο για βλάκες.
Ακόμα και να ΒΡΩ χώρο για να κάνω δεξιά αμέσως μετά την προσπέραση, ΑΝ το ρεύμα που θα μπω πάει με 80-90, θα συνεχίσω κανονικά στην αριστερή λωρίδα και δεν θα κόψω τον ρυθμό μου απλά για να με περάσει κάποιος ο οποίος θέλει πάει με 160+: ε, και εγώ θέλω να πάω με 120-140, βλάκα, αν έχεις 'μπάλες', βγες στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση, παλιοπαπάρα.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
- Μήπως έχει κανείς σας λύση όταν το πίσω αυτοκίνητο έχει ανάψει προβολείς(τους ξέχασε, μάλλον ή αδιαφορεί); Τι κάνουμε; Είναι αρκετές οι φορές που με τυφλώνουν με προβολείς χωρίς λόγο, μέχρι που μετά από κάποια ώρα, σκέφτομαι να κάνω στην άκρη, να περιμένω να περάσει και μετά να συνεχίσω, τόσο ενοχλητικό είναι όταν διαρκεί για ώρα...
Μην μου πείτε για καθρέφτες που σκουραίνουν κ.λ.π. αστεία, γιατί έχω απλούς καθρέφτες: το ερώτημα είναι αν υπάρχει τρόπος να καταλάβει αυτός που ακολουθεί ότι κάνει κάτι ηλίθιο και επικίνδυνο. Καμιά φορά φοβάμαι μη μου στρίψει τελείως, τραβήξω χειρόφρενο επιτόπου και πάω να τον περάσω κανένα χεράκι(μαζί με τα φώτα του)
Η 'κάφρικη' λύση (πέφτεις στο επίπεδο του μ@λ@κ@) είναι να ανάψεις το δικό σου πίσω φως ομίχλης.
Δεν θέλω να πέφτω στο επίπεδο των ζώων, αλλά 1-2 φορές σε δρόμο που δεν γίνεται ούτε να με προσπεράσει, ούτε να επιταχύνω και να εξαφανιστώ το χω κανει....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
- ÌÞðùò Ý÷åé êáíåßò óáò ëýóç üôáí ôï ðßóù áõôïêßíçôï Ý÷åé áíÜøåé ðñïâïëåßò(ôïõò îÝ÷áóå, ìÜëëïí Þ áäéáöïñåß); Ôé êÜíïõìå; Åßíáé áñêåôÝò ïé öïñÝò ðïõ ìå ôõöëþíïõí ìå ðñïâïëåßò ÷ùñßò ëüãï, ìÝ÷ñé ðïõ ìåôÜ áðü êÜðïéá þñá, óêÝöôïìáé íá êÜíù óôçí Üêñç, íá ðåñéìÝíù íá ðåñÜóåé êáé ìåôÜ íá óõíå÷ßóù, ôüóï åíï÷ëçôéêü åßíáé üôáí äéáñêåß ãéá þñá...
Ìçí ìïõ ðåßôå ãéá êáèñÝöôåò ðïõ óêïõñáßíïõí ê.ë.ð. áóôåßá, ãéáôß Ý÷ù áðëïýò êáèñÝöôåò: ôï åñþôçìá åßíáé áí õðÜñ÷åé ôñüðïò íá êáôáëÜâåé áõôüò ðïõ áêïëïõèåß üôé êÜíåé êÜôé çëßèéï êáé åðéêßíäõíï. ÊáìéÜ öïñÜ öïâÜìáé ìç ìïõ óôñßøåé ôåëåßùò, ôñáâÞîù ÷åéñüöñåíï åðéôüðïõ êáé ðÜù íá ôïí ðåñÜóù êáíÝíá ÷åñÜêé(ìáæß ìå ôá öþôá ôïõ)
Ç 'êÜöñéêç' ëýóç (ðÝöôåéò óôï åðßðåäï ôïõ ì@ë@ê@) åßíáé íá áíÜøåéò ôï äéêü óïõ ðßóù öùò ïìß÷ëçò.
Äåí èÝëù íá ðÝöôù óôï åðßðåäï ôùí æþùí, áëëÜ 1-2 öïñÝò óå äñüìï ðïõ äåí ãßíåôáé ïýôå íá ìå ðñïóðåñÜóåé, ïýôå íá åðéôá÷ýíù êáé íá åîáöáíéóôþ ôï ÷ù êáíåé....
- 1 ÷ùñßò íôñïðÞ
-
Ναι αλλα δυστυχως δεν το καταλαβαινουν παντα...ή το καταλαβαινουν και το παιζουν κινεζοι...
-
- Γενικά, πλέον, όταν είμαι αριστερή λωρίδα εθνικής, είμαι σε φάση προσπεράσματος και βλέπω άλλους 'πατητούς' να πλησιάζουν, ΔΕΝ κάνω στην άκρη: να πάνε να γ@μηθούνε και να περιμένουν να τελειώσω εγώ πρώτα το προσπέρασμά μου(όση ώρα πάρει, ακόμα και για κονβόι με φορτηγά) και μετά θα κάνω στην άκρη! Σιγά μην κολλήσω πίσω από φορτηγό με το έτσι θέλω, να πέσω στα 80(από 120+) και να κολλήσω από πίσω, μόνο και μόνο για βλάκες.
Ακόμα και να ΒΡΩ χώρο για να κάνω δεξιά αμέσως μετά την προσπέραση, ΑΝ το ρεύμα που θα μπω πάει με 80-90, θα συνεχίσω κανονικά στην αριστερή λωρίδα και δεν θα κόψω τον ρυθμό μου απλά για να με περάσει κάποιος ο οποίος θέλει πάει με 160+: ε, και εγώ θέλω να πάω με 120-140, βλάκα, αν έχεις 'μπάλες', βγες στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση, παλιοπαπάρα.
αυτο ειναι πολυ εγωιστικο που κανεις που δεν αφηνεις τον αλλο να σε περασει ε΄πειδη απλα εσυ θες να πηγαινεις με 30κμΖ+ απο τα φορτηγα..και ποιο εγωιστικο ειναι ακομα αυτο που λες αν εχει μπαλακια ας με περασει απο αντιθετο,για να μην πω και δολοφονικο.
κατι τετοιους που δεν με αφηνουν να τους περασω,ξερεις τι τους κανω??μολις τελικα τους περασω μπαινω μπροστα τους και πλακωνομαι στα φρενα....καταλαβαινεις την συνεχεια...αν γινει αυτο με 150κμ-
δοκιμασμενη λυση και πιανει,μετα το τυπακι -οποιο και αν ειναι αυτο-παει δεξια λωριδα και δεν τολμαει να πλησιασει... -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
κατι τετοιους που δεν με αφηνουν να τους περασω,ξερεις τι τους κανω??μολις τελικα τους περασω μπαινω μπροστα τους και πλακωνομαι στα φρενα....καταλαβαινεις την συνεχεια...αν γινει αυτο με 150κμ-
δοκιμασμενη λυση και πιανει,μετα το τυπακι -οποιο και αν ειναι αυτο-παει δεξια λωριδα και δεν τολμαει να πλησιασει...Μπραβο ω μεγιστε τιμωρε των δρομων...
-
Ακόμα και να ΒΡΩ χώρο για να κάνω δεξιά αμέσως μετά την προσπέραση, ΑΝ το ρεύμα που θα μπω πάει με 80-90, θα συνεχίσω κανονικά στην αριστερή λωρίδα και δεν θα κόψω τον ρυθμό μου απλά για να με περάσει κάποιος ο οποίος θέλει πάει με 160+: ε, και εγώ θέλω να πάω με 120-140, βλάκα, αν έχεις 'μπάλες', βγες στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση, παλιοπαπάρα.Εννοείς αν σου έχει σπάσει τα νεύρα πιο πριν ή γενικώς το συνηθίζεις αυτό;
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
δοκιμασμενη λυση και πιανει,μετα το τυπακι -οποιο και αν ειναι αυτο-παει δεξια λωριδα και δεν τολμαει να πλησιασει...Μπραβο ω μεγιστε τιμωρε των δρομων...
δηλαδη δεν σε πειραξε ο αλλος που τους στελνει στο ανιθετο για να προσπερασουν,αλλα σε πειραξε η αντιδραση μου??πας καλα??
-
δηλαδη δεν σε πειραξε ο αλλος που τους στελνει στο ανιθετο για να προσπερασουν,αλλα σε πειραξε η αντιδραση μου??πας καλα??
Ο αλλος κινειται απ'οτι λεει κανει προσπεραση και του κολανε απο πισω, οποτε ορθως πρωτα θα τελειωσει τη δικη του προσπεραση, και μετα θα κανει στην ακρη...
Εσυ εισαι στιγνος εγκληματιαςΝα σε ρωτησω?? Σε νταλικες, πλακωνεις τα φρενα, η εκει κο-κο-κο??
-
Σε νταλικες, πλακωνεις τα φρενα, η εκει κο-κο-κο??Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλώτρια...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Σε νταλικες, πλακωνεις τα φρενα, η εκει κο-κο-κο??
Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλώτρια...
Τον αραπη και αν τον πλενεις, το σαπουνι σου χαλας
-
ΑΜΕΕΕΕΕ ekei εχει μεγαλυετρη πλακα....εχεις δει πως διπλωνει νταλικα απο αποτομο φρεναρισμα και τιμονια??εκτος αν θελεις να μου πεις οτι ο dδεν θα πατησει φρενο ενστικτοειδος...
-
ΑΜΕΕΕΕΕ ekei εχει μεγαλυετρη πλακα....εχεις δει πως διπλωνει νταλικα απο αποτομο φρεναρισμα και τιμονια??εκτος αν θελεις να μου πεις οτι ο dδεν θα πατησει φρενο ενστικτοειδος...
Λέμε και μαλακίες έτσι? Σόρι, αλλά έχεις βρεθεί ΠΙΣΩ από νταλίκα που διπλώνει?
Σκέψου πώς θα νιώσεις***** , και ίσως αλλάξεις γνώμη στο να πλακωθείς στα φρένα μπροστά από νταλίκα. Οι υπόλοιποι στο δρόμο δεν φταίνε σε τίποτα.
ΥΓ: παραδέχομαι ότι κι εγώ έχω φρενάρει μπροστά σε ΙΧ που μου είχε σπάσει τα νεύρα. Αλλά, τσίμπημα δυνατά φρένο για κλάσματα δευτερολέπτου, και όχι να τον αναγκάσω να κοκκαλώσει και να αρχίσει τις τιμονιές. Το πήρε το μάθημα, χωρίς να κινδυνέψει κανείς.
***** Το έχω ζήσει, κατέληξε σε MAJOR καραμπόλα, έριξα το αυτοκίνητο σε χαντάκι για να γλιτώσω, ίσαμε 10 αυτοκίνητα καρφώθηκαν στη νταλίκα και πέρασα λίγη ώρα από τη ζωή μου βγάζοντας τραυματισμένους ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια από τα αυτοκίνητά τους. Ειλικρινά εύχομαι να μη σου συμβει ΠΟΤΕ. Σε κανέναν.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εννοείς αν σου έχει σπάσει τα νεύρα πιο πριν ή γενικώς το συνηθίζεις αυτό;
Δεν μπορεί να μου έχει σπάσει τα νεύρα πιο πριν, καθώς ακόμα έρχονταν όταν εγώ έχω ήδη βγει για προσπέραση, άσε που κάποιες φορές αν ο δρόμος έχει και ανηφόρα-κατηφόρα, ούτε που μπορείς να δεις ότι κάποιος έρχεται 'με χίλια'.
Εγώ απλά είπα ότι, πλέον, ΔΕΝ ξαναμπαίνω στη λωρίδα μου άπαξ και βγήκα για προσπέραση, μόνο για να μην κόψω τον άλλο***: και εγώ είμαι σε φάση επιτάχυνσης και πρέπει ο από πίσω μου να κόψει και να περιμένει να ολοκληρώσω την προσπέρασή μου.Στην περίπτωση(και ΜΟΝΟ τότε) που, εφόσον θα έχω ολοκληρώσει την προσπέρασή μου, δω ότι υπάρχει στη μεσαία(ή δεξιά) λωρίδα χώρος(ώστε να μπω εκεί και να φύγω απ' την αριστερή), ΑΛΛΑ, τα οχήματα κινούνται με -30/50 από εμένα, τότε ΔΕΝ θα μπω ούτε θα κόψω ΕΓΩ και θα πλακωθώ στα φρένα για να περάσει ο 'βιαστικός' από πίσω, αλλά, θα περιμένω λίγο να προσπεράσω και τα αργά οχήματα και ΜΕΤΑ θα κάνω δεξιά(εφόσον δεν κινδυνεύω πάλι να καρφωθώ εγώ ή να κόψω 50χιλ).
Δε θα είμαι εγώ αυτός που θα φρενάρει και θα πέσει στα 80 απ΄τα 120-140 απλά επειδή κάποιος από πίσω θέλει να πάει ακόμα πιο γρήγορα.Δεν πρόκειται δηλαδή, να βγω από το 'ρυθμό μου', να κινδυνεύσω ή να 'κολλήσω' πίσω από φορτηγά-λεωφορεία(ύστερα από προσπέραση) όταν έχει μεγάλη κίνηση(και συνεπώς θα περιμένω αρκετή ώρα μέχρι να μπορέσω να ξαναβγώ στην αριστερή για νέα προσπέραση), απλά και μόνο για να πάει κάποιος ακόμα πιο γρήγορα από εμένα(που και εγώ δεν πάω αργά): αν θέλει, να περιμένει να είναι και για εμένα οι συνθήκες ασφαλείς, ή αλλιώς πάει να τρέξει σε ΠΙΣΤΑ ή να πουλήσει το αυτοκίνητο και να πάει με τα πόδια.
Η 'κάφρικη' λύση (πέφτεις στο επίπεδο του μ@λ@κ@) είναι να ανάψεις το δικό σου πίσω φως ομίχλης.
Δεν θέλω να πέφτω στο επίπεδο των ζώων, αλλά 1-2 φορές σε δρόμο που δεν γίνεται ούτε να με προσπεράσει, ούτε να επιταχύνω και να εξαφανιστώ το χω κανει....
- 1 χωρίς ντροπή
Δεν έχω φώτα ομίχλης.
Το θέμα είναι να να καταλάβει ο άλλος(με κάποιο τρόπο) ότι έχει προβολείς αναμμένους και όχι να γίνω και εγώ ο ίδιος επικίνδυνος για τον άλλο.Διόρθωση
***Σημείωση: ΦΥΣΙΚΑ και δεν είμαι κάφρος ώστε να βγω για προσπέραση 'με το έτσι θέλω' και να κόψω κάποιον κινούμενο ΠΟΛΥ γρήγορα και που τον βλέπω αρκετά κοντά!!! Νομίζω πως είναι αυτονόητο! Δεν κυκλοφορώ στο δρόμο για να βγάζω τα απωθημένα μου ούτε για να πουλάω τσαμπουκά ρε παιδιά: προσπαθώ να λειτουργώ βάσει λογικής και ΚΟΚ και ελπίζω και οι συνάδελφοι οδηγοί να συμπεριφέρονται ανάλογα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λέμε και μαλακίες έτσι? Σόρι, αλλά έχεις βρεθεί ΠΙΣΩ από νταλίκα που διπλώνει?
Σκέψου πώς θα νιώσεις***** , και ίσως αλλάξεις γνώμη στο να πλακωθείς στα φρένα μπροστά από νταλίκα. Οι υπόλοιποι στο δρόμο δεν φταίνε σε τίποτα.
ΥΓ: παραδέχομαι ότι κι εγώ έχω φρενάρει μπροστά σε ΙΧ που μου είχε σπάσει τα νεύρα. Αλλά, τσίμπημα δυνατά φρένο για κλάσματα δευτερολέπτου, και όχι να τον αναγκάσω να κοκκαλώσει και να αρχίσει τις τιμονιές. Το πήρε το μάθημα, χωρίς να κινδυνέψει κανείς.
***** Το έχω ζήσει, κατέληξε σε MAJOR καραμπόλα, έριξα το αυτοκίνητο σε χαντάκι για να γλιτώσω, ίσαμε 10 αυτοκίνητα καρφώθηκαν στη νταλίκα και πέρασα λίγη ώρα από τη ζωή μου βγάζοντας τραυματισμένους ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια από τα αυτοκίνητά τους. Ειλικρινά εύχομαι να μη σου συμβει ΠΟΤΕ. Σε κανέναν.
ενοητε οτι μιλαμε για τσιμπημα φρεενου,ισα ισα για να τρομαξει και να καταλαβει οτι δεν ειναι μονος στου...βεβαια το παραδειγμα με την νταλικα ειναο ατοπο...και δεν το ανεφερα εγω...
-
Ερώτηση κρίσεως: γιατί κάποιος που, ενώ έχει αποφασίσει να πηγαίνει με 100-110 στην ΕΟ., κινείται κανονικά στη μεσαία λωρίδα (όλα καλά ως εδώ), αποφασίζει, τη στιγμή που κάποιος πάει να τον προσπεράσει, να αναπτύξει ταχύτητα (πάντα κινούμενος στη μεσαία);
Ας μου απαντήσει κάποιος (ειδικά αν είναι οδηγός Opel Astra χρώματος ασημί, με αθηναϊκές πινακίδες και, πρώτο γράμμα Υ! Το υπόλοιπο δεν το θυμάμαι, τον προσπέρασα τελικά, με 160+) -
Δε θα είμαι εγώ αυτός που θα φρενάρει και θα πέσει στα 80 απ΄τα 120-140 απλά επειδή κάποιος από πίσω θέλει να πάει ακόμα πιο γρήγορα.Δεν έχω άλλες ερωτήσεις κύριε Πρόεδρε...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δε θα είμαι εγώ αυτός που θα φρενάρει και θα πέσει στα 80 απ΄τα 120-140 απλά επειδή κάποιος από πίσω θέλει να πάει ακόμα πιο γρήγορα.
Δεν έχω άλλες ερωτήσεις κύριε Πρόεδρε...
Αν νομίζεις ότι σε παρεξήγησα, δώσε μια σκεπτόμενη απάντηση και θα σβήσω την παρούσα δημοσίευση, γιατί αν νομίζει κάποιος ότι θα κόψω 40-50 χιλιόμετρα για το κάθε μαλακοκαύλι που έρχεται γαμιώντας, μου κολλάει από πίσω και έχει την απαίτηση μέχρι και να σταματήσω το δικό μου προσπέρασμα για να περάσει αυτός, μάλλον υπολογίζουν λάθος τέτοιοι τύποι...
Ανέλυσα πολύ την σκέψη μου και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνω πιο λιανά... αν κάποιος έχει πρόβλημα, ας με σταματήσει στο δρόμο και ας μου ζητήσει το λόγο... άι σιχτίρ πια...
Διόρθωση
-
Παιδιά νομίζω ότι τζάμπα περιγηγιέστε. Για να έχει ένα νόημα η συζήτηση πρεπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένες συνθήκες κινησης. Προφανώς ο king alexander αναφέρεται σε πυκνή ροή. Μα σε τέτοιες συνθήκες κανείς δεν θα έρχεται πίσω σου με 160+.
Ζώα ζώα ζώα [#2]