-
Πάρτε και από μένα μία εύκολη...Αν βρεθεί θα ακολουθήσει μία στην ίδια θεματική ενότητα λίγο πιο δύσκολη
Κορυφαίος γάλλος ιστορικός τον οποίο εγώ ονομάζω τον Παπαρρηγόπουλο της Γαλλίας. Βέβαια δεδομένου του μεγέθους της επιστημονικής προσωπικότητας του αναζητούμενου μάλλον ο Παπαρρηγόπουλος είναι ο ..... της Ελλάδας. Είναι σχεδόν σύγχρονος του Παπαρρηγόπουλου (λίγο προγενέστερος) και το μνημειώδες έργο του για την Ιστορία της Γαλλίας το έγραφε 30 χρόνια.... -
Βρηκα τον Ερνεστο Ρεναν που ειναι την ιδια περιπου χρονικη περιοδο με τον Παπαρρηγοπουλο.
-
δε ριχνεις και τη δευτερη γιατι αυτη θα googlistei συντομα?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Βρηκα τον Ερνεστο Ρεναν που ειναι την ιδια περιπου χρονικη περιοδο με τον Παπαρρηγοπουλο.Όχι...Ο Ernest Renan εξ 'οσων γνωρίζω δεν έχει γράψει ιστορία της Γαλλίας...Άλωστε το ιστορικό του έργο νομίζω δεν είναι αξιόλογο...Είναι όμως πολύ διάσημος (ιδίως σε όσους ασχολούνται με πολιτικές επιστήμες) για το λόγο του « Qu'est-ce qu'une nation ? ». (Τι είναι ένα έθνος) το οποίο φυσικά έχει βγει σε βιβλιαράκι σε πάρα πολλές γλώσσες...
Edit :
Να προσθέσω ότι ο Renan ορίζει το έθνος με βάση τη θέληση κάποιων ανθρώπων να ζήσουν μαζί και όχι σε κριτήρια θρησκευτικά, γλώσσας, καταγωγής κτλ...Άποψη καινοτόμος για την εποχή και στο πλαίσιο της διαμάχης της εποχής μεταξύ Γερμανίας - Γαλλίας για την Αλσατία-Λωραίννη εξέφρασε την άποψη ότι η ύπαρξη ενός έθνους βασίζεται σε ένα καθημερινό δημοψήφισμα... -
Να βάλω κι εγώ μία στο κλίμα της παραπάνω που έβαλε ο πατέρας;
Από που προέρχεται η λέξη 'μπουρδέλο';
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Να βάλω κι εγώ μία στο κλίμα της παραπάνω που έβαλε ο πατέρας;Από που προέρχεται η λέξη 'μπουρδέλο';
Απο το Ιταλικο bordello= πορνειο.
(Απο Ιστορια ,χμμμ,αργω αλλα για τετοια ειμαι πρωτος. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Να βάλω κι εγώ μία στο κλίμα της παραπάνω που έβαλε ο πατέρας;Από που προέρχεται η λέξη 'μπουρδέλο';
Όπως έλεγε και ο μπαμπάς μου είναι μπορντέλο πιο ορθά αλλά έχει επικρατήσει το μπουρδέλο
Λοιπόν bord ->γερμανικής προέλευσης = ξύλινο τραπέζι - σανίδα>borda στη φρανκονική και αρχαία απροβηγκιανή όπου σημαίνει την καλύβα>αρχαία γαλλικά bordel (12ος αιώνας) σημαίνει μικρό σπίτι καλύβα> οίκος ανοχής. Κατά το 16ο αιώνα μόνο επικράτησε η λέξη bourdeau αντί για bordel. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
(Απο Ιστορια ,χμμμ,αργω αλλα για τετοια ειμαι πρωτος.Κι όμως μου έχουν πει κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει αυτό,αν και την ίδια άποψη είχα... Προέρχεται από γαλλική φράση..αν χωρίσεις λίγο τη λέξη..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
(Απο Ιστορια ,χμμμ,αργω αλλα για τετοια ειμαι πρωτος.Κι όμως μου έχουν πει κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει αυτό,αν και την ίδια άποψη είχα... Προέρχεται από γαλλική φράση..αν χωρίσεις λίγο τη λέξη..
Τσου ...Γαλλική μεν αλλά δεν προέρχεται από φράση ..Δες το προηγούμενο post μου
-
Το είδα αλλά άλλο είχα στο μυαλό μου.. Να το ψάξω λίγο παραπάνω...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....Μικρή ερώτηση: ποιος ξέρει πώς λέγονται αυτά τα κρεβάτια?
Νομιζω οτι λεγονται καριολες, σοβαρα.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι Ιταλικο,τι Γαλλικο την ιδια υπηρεσια προσφερανε (τουλαχιστον στα χρονια μου).
Κανανε τα αγορια αντρες. -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
....
Μικρή ερώτηση: ποιος ξέρει πώς λέγονται αυτά τα κρεβάτια?
Η καριόλα είναι ξύλινο κρεβάτι νομίζω...Από το ιταλικό carriola που σημαίνει κάρρο -άμαξα...Δεν είμαι και σίγουρος όμως....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
....
Η καριόλα είναι ξύλινο κρεβάτι νομίζω...Από το ιταλικό carriola που σημαίνει κάρρο -άμαξα...Δεν είμαι και σίγουρος όμως....
Ο ηλεκτρονικος φυτρακης αναφερει , παλαιου τυπου ξυλινο κρεβατι, στη Θασο λενε ετσι τα μεγαλα κρεβατια.
-
....
Κι όμως, έχει δίκιο ο Βραξ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....
Κι όμως, έχει δίκιο ο Βραξ
Πάντως και ο Μπαμπινιώτης αναφέρει την καριόλα ως παλαιού τύπου μεγάλο ξύλινο κρεβάτι...
-
Εξ ου οταν λεμε μια γυναικα καριολα (ή αντιστοιχα εναν αντρα) εννοουμε οτι ειναι μονο για 'κρεββατι' και κατ'επεκτασιν οπως οι 'κοινες' γυναικες δεν εχουν 'λογο' ή ηθικες αναστολες, ετσι και το ατομο στο οποιο απευθυνουμε το 'κοσμητικο'.
-
Πάρτε και από μένα μία εύκολη...Αν βρεθεί θα ακολουθήσει μία στην ίδια θεματική ενότητα λίγο πιο δύσκολη
Κορυφαίος γάλλος ιστορικός τον οποίο εγώ ονομάζω τον Παπαρρηγόπουλο της Γαλλίας. Βέβαια δεδομένου του μεγέθους της επιστημονικής προσωπικότητας του αναζητούμενου μάλλον ο Παπαρρηγόπουλος είναι ο ..... της Ελλάδας. Είναι σχεδόν σύγχρονος του Παπαρρηγόπουλου (λίγο προγενέστερος) και το μνημειώδες έργο του για την Ιστορία της Γαλλίας το έγραφε 30 χρόνια....Δε βλέπω κίνηση...Για να ζωηρέψουμε
δε ριχνεις και τη δευτερη γιατι αυτη θα googlistei συντομα?
Βάλε κι εσύ ένα χεράκι που μου θες και τη δεύτερη...(άλλο γάλλο ιστορικό θα σου ζητάω αλλά λιγότερο γνωστό )
-
Κορυφαίος γάλλος ιστορικός τον οποίο εγώ ονομάζω τον Παπαρρηγόπουλο της Γαλλίας. Βέβαια δεδομένου του μεγέθους της επιστημονικής προσωπικότητας του αναζητούμενου μάλλον ο Παπαρρηγόπουλος είναι ο ..... της Ελλάδας. Είναι σχεδόν σύγχρονος του Παπαρρηγόπουλου (λίγο προγενέστερος) και το μνημειώδες έργο του για την Ιστορία της Γαλλίας το έγραφε 30 χρόνια....Jules Michelet
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Κορυφαίος γάλλος ιστορικός τον οποίο εγώ ονομάζω τον Παπαρρηγόπουλο της Γαλλίας. Βέβαια δεδομένου του μεγέθους της επιστημονικής προσωπικότητας του αναζητούμενου μάλλον ο Παπαρρηγόπουλος είναι ο ..... της Ελλάδας. Είναι σχεδόν σύγχρονος του Παπαρρηγόπουλου (λίγο προγενέστερος) και το μνημειώδες έργο του για την Ιστορία της Γαλλίας το έγραφε 30 χρόνια....Jules Michelet
Αυτός ακριβώς...Εύγε
Βαριέμαι τώρα να γράψω άλλα στοιχεία γι αυτόν...
Quiz γενικών γνώσεων