-
Έχω μια απορία που φαντάζομαι έχουν και άλλοι, οπότε ανοίγω αυτό το τόπικ.
Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να αγοράσει κάποιος αγροτικό αυτοκίνητο? Μεταχειρισμένο ή καινούριο.
πχ αν έχω μία έκταση με ελιές κάπου στην ελλάδα μπορώ να αγοράσω αγροτικό αυτοκίνητο και αν ναί με τι περιορισμούς?
-
Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να αγοράσει κάποιος αγροτικό αυτοκίνητο? Μεταχειρισμένο ή καινούριο.
πχ αν έχω μία έκταση με ελιές κάπου στην ελλάδα μπορώ να αγοράσω αγροτικό αυτοκίνητο και αν ναί με τι περιορισμούς?
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έχω μια απορία που φαντάζομαι έχουν και άλλοι, οπότε ανοίγω αυτό το τόπικ.Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να αγοράσει κάποιος αγροτικό αυτοκίνητο? Μεταχειρισμένο ή καινούριο.
να βγάλεις καλό λάδι
-
Θές κανένα ντενεκέ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θές κανένα ντενεκέ?5/30 κατά προτίμηση μην τυχόν και κάψει
σοβαρά τώρα πρέπει να έχεις εισόδημα από αγροτικές επιχειρήσεις/εργασίες. Τώρα σε τι ποσοστό του συνολικού σου εισοδήματος και ποιες είναι οι ακριβείς προϋποθέσεις, καλύτερα στη ΔΟΥ σου
-
Απο οσο ξερω, ναι χρειαζεται να εχεις περιουσια π.χ. ελιες, αμπελια κλπ αν και δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος. Για να γινει ταξινόμηση παντως φορτηγακι του ενος τονου δεν ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαληση Ο.Γ.Α. Μπορει να γινει και απο αλλα ταμεια αν και η ταξινομηση κοστιζει παραπανω. Καπου 400-500 ευρω για ολα τα ταμεια και καπου 200 για οσους εχουν ασφαλεια Ο.Γ.Α.
-
Για να πάρεις αγροτικό (για καινούργιο, λογικά και για μετάχειρο το ίδιο θα ισχύει, αλλά δεν παίρνω και όρκο) δεν αρκεί να έχεις για παράδειγμα 3 χωράφια με Χ ρίζες ελιές αλλά να έχεις στην φορολογική σου δήλωση (αυτήν που ηπέβαλες προ 2-3 μηνών) ένα μικρό ποσό (απ'ότι θυμάμαι και 200 € έφταναν) από αγροτικές εργασίες (ελιές, μέλι, πατάτεεεεεεες οτιδήποτε) και να φαίνεται στο εκκαθαριστικό σου!
Εσύ δλδ μπορεί να δουλεύεις σε μαι ιδιωτική εταιρία, και να έχεις για παράδειγμα 500€ δηλωμένα απο ελιές και να πάρεις αγροτικό, ακόμη και η μόνιμη κατοικία σου είναι αθήνα και τα χωράφια σου που έχεις τις ελιές να είναι στην Εύβοια.
Για να σου λυθεί η απορία και δια της ακοής πάρε τηλέφωνο σε κάποιο έμπορο αυτοκινήτων Nissan-Isuzu-Mitsubishi κλπ και θα σε ενημερώσουν αμέσως!
Ο μοναδικός περιορισμός που ίσως να εχεις είναι ότι λόγω του ότι πλέον τα αγροτικά είναι diesel θα έχεις πρόβλημα στο να μπεις Αττική!
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
-
ερώτηση: έστω δηλώνεις 500 ευρώ/χρόνο αγροτικό εισόδημα και παίρνεις αγροτικό αυτοκίνητο.
μπορείς να το κυκλοφορείς παντού;
ακόμα και αν οι πχ ελιές σου είναι στην πιερία, εσύ μπορείς να μένεις (να φαίνεται δηλαδή η μονιμη κατοικία σου ) στη καβάλα και να κυκλοφορείς παντού χωρίς πρόβλημα ;
-
Ο χρήστης medst98 έγραψε:
ερώτηση: έστω δηλώνεις 500 ευρώ/χρόνο αγροτικό εισόδημα και παίρνεις αγροτικό αυτοκίνητο.μπορείς να το κυκλοφορείς παντού;
ακόμα και αν οι πχ ελιές σου είναι στην πιερία, εσύ μπορείς να μένεις (να φαίνεται δηλαδή η μονιμη κατοικία σου ) στη καβάλα και να κυκλοφορείς παντού χωρίς πρόβλημα ;
Πρέπει να έχεις και επιβάτες/φίλους εργάτες που εκτελούν αγροτικές εργασίες και δεν θυμάμαι σε τι απόσταση από σταση λεωφορείου επιτρέπεται να τους μεταφέρεις!!!!
-
καλό!
το θέμα είναι ότι έχω που τις έχω τις ελιές, αν μπορώ να τις αξιοποιήσω, γιατί όχι ;τέλος πάντων, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περιορισμός στην κυκλοφορία του οχήματος ;
επίσης, όλες αυτές οι κατασκευές που καλύπτουν την καρότσα είναι νόμιμες ;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ερώτηση: έστω δηλώνεις 500 ευρώ/χρόνο αγροτικό εισόδημα και παίρνεις αγροτικό αυτοκίνητο.
μπορείς να το κυκλοφορείς παντού;
Πρέπει να έχεις και επιβάτες/φίλους εργάτες που εκτελούν αγροτικές εργασίες και δεν θυμάμαι σε τι απόσταση από σταση λεωφορείου επιτρέπεται να τους μεταφέρεις!!!!
Aυτο ισχυει για τα διπλοκαμπινα με 4 πορτες,νομιζω.
-
Υπάρχει υπηρεσία, η οποία δίνει βεβαίωση όπου αναφέρεται αν κάποιος, ανάλογα με το μέγεθος της αγροτικής του δραστηριότητας, δικαιούται ένα, δύο ή περισσότερα οχήματα. Το αγροτικό όχημα, δεν έχει υπεραξία σε περίπτωση που μεταβιβαστεί σε άλλον, και έχει έκπτωση 30% από το συνολικό ποσό για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας από το ποσό ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου.
Αγροτικό αυτοκίνητο