Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Cherokee πάπαλα, πάμε γι'αλλα
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Cherokee πάπαλα, πάμε γι'αλλα
    • 1
    • 2
    • 3
    • 1 / 3
    Εκτός Δρόμου
    11
    51
    502
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stelna last edited by

Αγαπητοί,

Λόγω ανωτέρας βίας επωλήθη το cherokee 2.5L που είχα. Κατ'εμέ ένα από τα καλύτερα off road αυτοκίνητα...... αλλά μην τα ξαναλέμε, τα έχω γράψει αναλυτικά σε άλλα θέματα.

Σκέφτομαι τώρα με το budget που έχω (top 19.000) να πάρω ένα **Pajero Pinin 1.8L **διότι με ενδιαφέρει βασικά να έχει **χαμηλή κατανάλωση, καλή off road και on road επίδοση και καλή εγγύηση **(7 χρόνια μηχανικά).

Η mitsubishi δίνει το Pinin με 19.300 αλλά το 1.800 δεν έχει αργά κτλ κτλ. Έχει μόνιμη τετρακίνηση. Από την άλλη έχω βρει ένα μεταχειρισμένο του 2000 με 60.000 χλμ στα 13.000

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        stelna last edited by

Αγαπητοί,

Λόγω ανωτέρας βίας επωλήθη το cherokee 2.5L που είχα. Κατ'εμέ ένα από τα καλύτερα off road αυτοκίνητα...... αλλά μην τα ξαναλέμε, τα έχω γράψει αναλυτικά σε άλλα θέματα.

Σκέφτομαι τώρα με το budget που έχω (top 19.000) να πάρω ένα **Pajero Pinin 1.8L **διότι με ενδιαφέρει βασικά να έχει **χαμηλή κατανάλωση, καλή off road και on road επίδοση και καλή εγγύηση **(7 χρόνια μηχανικά).

Η mitsubishi δίνει το Pinin με 19.300 αλλά το 1.800 δεν έχει αργά κτλ κτλ. Έχει μόνιμη τετρακίνηση. Από την άλλη έχω βρει ένα μεταχειρισμένο του 2000 με 60.000 χλμ στα 13.000

• S
          stelna last edited by

Αγαπητοί,

• M
            meco last edited by

Η μετάδοση του δίλιτρου pinin είναι κορυφαία για μένα.
            Είναι παρόμοια με το cherokee 3.7.
            [list:3mjzxboi]Δικίνητο
            4κίνητο με ελεύθερο το κεντρικό διαφορικό (μπορεί να μπει και στην άσφαλτο)
            4κίνητο στο 50-50
            4κίνητο στο 50-50 και κοντές.
            [/list:u:3mjzxboi]
            Στο δρόμο είναι λίγο καλύτερο από το cherokee. Οπότε χτύπα το.
            Το 1.8 μπορεί να σε προβληματίσει γιατί δεν έχει κοντές και τώρα τις έχεις συνηθίσει. Πάντως με ένα σετ καλά ελαστικά θα πας σχεδόν παντού ακόμα και με το 1.8.
            Aκόμα ένα πρόβλημα είναι και οι μικρότεροι χώροι του pinin σε σχέση με το cherokee.
            Ψάξε και για μτχ Grand Vitara.
            Kαλή τύχη.

Υ.Γ. Την Κυριακή 20-08-2006 οδήγησα και πάλι ένα cherokee 3,7 για 20 περίπου χλμ.
            Εμμένω στις απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν για αυτό το αυτοκίνητο. Στην άσφαλτο είναι τραγικό... 211 άλογα και μέχρι να γίνει το kick down για να προσπεράσεις έχει νυχτώσει. Για off-road όμως πρέπει να είναι εξαιρετικό. Για αυτο άλλωστε είναι και τόσο χάλια στην άσφαλτο... Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

• S
              stelna last edited by

Φίλε meco για ακόμη μία φορά σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.

Ο χρήστης meco έγραψε:
              Το 1.8 μπορεί να σε προβληματίσει γιατί δεν έχει κοντές και τώρα τις έχεις συνηθίσει. Πάντως με ένα σετ καλά ελαστικά θα πας σχεδόν παντού ακόμα και με το 1.8.

Λες να το σκεφτώ για το μεταχειρισμένο που βρήκα? Έχει βοηθητικό σασμάν (κοντά κτλ), 65.000χλμ, 1.800cc του 2000 με 13000

• M
                meco last edited by

[quote='stelna']Λες να το σκεφτώ για το μεταχειρισμένο που βρήκα? Έχει βοηθητικό σασμάν (κοντά κτλ), 65.000χλμ, 1.800cc του 2000 με 13000

• V
                  vasdaris last edited by

To Pinin είναι ΠΟΛΥ μικρό. Είσαι σίγουρος? Κατα τ'άλλα είναι πολύ καλό. Πάντως αν το πάρεις μτχ με τα ρέστα παίρνεις και μια μπαγκαζιέρα

υγ.
                  Το ζήτημα της βενζίνης είναι κάτι που δεν θέλω να συζητάω ΚΑΘΟΛΟΥ! Αυτό μάλλον ισχύει και για γτα περισσότερα τετρακίνητα αλλά στη δική μου περίπτωση καίει...

• S
                    stormold last edited by

Eγώ έχω το 3πορτο Pinin, 1.800cc περίπου 3 μήνες και έχω κάνει 3700 χιλιόμετρα. Το πήρα με την προσφορά 19300 και τα έχει όλα και έχω κατενθουσιαστεί ...!!!
                    Κατανάλωση σταθεροποιημένη στα 9,5lt/100km
                    Το αυτοκίνητο πάει μία χαρά, δεν έχω κανένα παράπονο.
                    Από χώρους με τα πίσω καθίσματα πεσμένα έχει τεράστιο χώρο για αποσκευές. Με τα καθίσματα όρθια χωράει το πολύ δύο μεγάλα σακ-βουαγιάζ το ένα πάνω στο άλλο.
                    Από off road δεν μπορώ να γράψω και πολλά γιατί μόνο σε χωματόδρομο μπήκα και για λίγο σε χοντρή άμμο σε παραλία. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Πολύ καλός και δυνατός ο κινητήρας, χωρίς να βγάζει πολύ θόρυβο. Το αυτοκίνητο πάει σφαίρα ... Ηταν έκπληξη για μένα ότι ενώ είναι 4χ4 έχει τόσο καλές επιδόσεις.
                    Ανάρτηση πολύ καλή, δεν βγάζει θορύβους, το AC πολύ δυνατό, το αμάξωμα ιδιαίτερα στιβαρό και ευέλικτο με τιμόνι πολύ καλό χωρίς να κουράζει καθόλου. Αρνητικό το μικρό μεταξόνιο που σε ορισμένες απότομες ανωμαλίες τινάζει το πίσω άξονα χωρίς όμως ακρότητες. Με δύο άτομα το φαινόμενο δεν υπάρχει (επειδή αυξάνει το βάρος).

Κατα τα άλλα, Service κάθε 15000χιλιόμετρα, στα 1500 χιλιόμετρα σύσφιξη βιδών και αν θέλεις κάτι άλλο δες και εδώ http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtop ... t-195.html ...

Ερωτήσεις δεκτές ...

• P
                      pajerinho last edited by

Εγώ έχω το 2.0GDi το 5θυρο εδώ και 10 μήνες. Έχω κάνει 15000χλμ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του, τόσο εντός όσο και εκτός. Γι' αξιοπιστία είναι νωρίς να μιλήσω αλλά υπάρχει έτσι και αλλιώς η σιγουριά των 7 χρόνων εγγύησης, κάτι που θα χάσεις αν πάρεις το μεταχειρισμένο του 2000.
                      Θα βρεις πολλές πληροφορίες για το αμάξι αν ψάξεις στο παρόν forum αλλά και στα:
                      http://www.off-road.gr
                      http://www.to4x4.gr
                      Βάλε Pinin στην αναζήτηση και θα βρεις πολλά σχετικά topic.
                      Αν κατάλαβα καλά ενδιαφέρεσαι για 3θυρο. Είναι συνειδητή επιλογή? Σε ρωτάω γιατί οι χώροι σε σχέση με το Cherokee απλά δεν έχουν καμία σχέση. Το 5θυρο έχει αρκετά μεγαλύτερους χώρους (χωρίς βέβαια να είναι Cherokee). Τώρα για το δίλημμα μόνιμη 4κίνηση ή Super Select η επιλογή εξαρτάται απ' την χρήση που θες να κάνεις στο αμάξι. Το σίγουρο είναι ότι το Super Select είναι απ' τα πλέον εξελιγμένα και αποτελεσματικά συστήματα 4κίνησης που υπάρχουν. Για μένα το δίλημμα σου πρέπει να είναι 1.8 καινούριο ή μεταχειρισμένο 2.0GDi 2ετίας-3ετίας, το όποιο θα έχει τιμή κάπου στα 19000ευρω και αν είναι σωστά συντηρημένο (με τα service του στην αντιπροσωπία) μεταφέρεται και η εγγύηση.
                      Η κατανάλωση που παίρνω εγώ είναι καπου στα 12λτ/100χλμ στην πόλη, κάπου στα 9.5-10λτ/100χλμ σ' επαρχιακό δίκτυο, κάπου στα 11λτ/100χλμ στην εθνική με 120-130χλμ/ώρα και κάπου στα 11λτ/100χλμ για μικτή χρήση.
                      Ότι άλλο θέλεις με χαρά μου να σε βοηθήσω

• S
                        stelna last edited by

Αγαπητοί,

Διάβασα πολύ προσεκτικά τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ.

Χαίρομαι που όλοι επιβεβαιώνετε ότι το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα οικονομικό όσον αφορά στην κατανάλωση (τουλάχιστον συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα μοντέλα ιδίας κατηγορίας).

Οι χώροι είναι ένα θέμα (ειδικά τώρα που ετοιμάζουμε ένα 'κουτσούβελο') αλλά λύνεται εύκολα με την προσθήκη έξτρα χώρου (πως λέγετε αυτό??) στην οροφή.

Οι προβληματισμοί μου επικεντρώνονται στο σύστημα τετρακίνησης αλλά και στην έκδοση 5πορτο vs 3πορτο. Έτσι λοιπόν

α) Δεδομένου ότι έχω το μικρόβιο και έχω πλέον εμπειρία, ξέρω ότι τα 'αργά' και το κλείδωμα διαφορικού θα μου λείψουν. Στην αρχή δεν θα με νοιάζει αλλά ίσως αργότερα το μετανιώσω.
                        β) Πολύ ζαχαρώνω το 5πορτο, αλλά κοστίζει 1 χιλιάρικο παραπάνω

Από την άλλη, αυτό το μεταχειρισμένο 1.800 με το σύστημα τετρακίνησης του δίλιτρου πολύ το ζαχαρώνω!!! Κοστίζει και 13.000 και έχει μόνο 67.000 χλμ. Δηλαδή όλα σε ένα..... απλά φοβάμα τα μεταχειρισμένα.

Δύο έξτρα ερωτησούλες

1) Τα service σε τι επίπεδα κυμαίνονται ?
                        2) Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο δεν έχει πατήσει ούτε χώμα..... και ότι μπορώ να το ελέγξω όπου θέλω . Λέτε τα 67.000χλμ να είναι πολλά ?

• P
                          pajerinho last edited by

Εγώ ως τώρα έχω κάνει μόνο 1 service, αλλαγή λαδιών και φίλτρου στα 7500χλμ. Μου στοίχισε 80ευρώ.
                          Το 5πορτο σίγουρα θα σ' εξυπηρετήσει καλύτερα από χώρους, ειδικά εν όψη του νέου μέλους της οικογενείας (πολύ περισσότερο αν αργότερα ακολουθήσει και 2ο).
                          Βέβαια και το 3πορτο με μια μπαγκαζίερα στην οροφή μια χαρά θα σ' εξυπηρετήσει, μόνο που βάρος στην οροφή συνεπάγεται αλλαγή της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.
                          Το 1.8GDi που έχεις βρει είναι πολύ καλό και η τιμή των 13000ευρώ είναι χαμηλή. Τόσο που ή πρόκειται για πραγματική ευκαιρία ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα......
                          Αν μπορείς να το κοιτάξεις καλά και να σιγουρευτείς ότι το αμάξι είναι μια χαρά, τι να πω..... πάρτο.
                          Τώρα για την 4κίνηση απ' την στιγμή που οδηγούσες Cherokee και σ' ενδιαφέρει η εκτός δρόμου κίνηση, τότε σίγουρα είναι καλύτερα να έχεις Super Select.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • S
                            stormold last edited by

Φίλε stelna δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα, αν τυχόν όμως είσαι κάνε το κόπο να πας από τον Παπρά στη Θηβών γιατί είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η χρυσή λύση να πάρεις 5πορτο. Στείλε μου ένα PM να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Εκεί μπορείς να ελέγξεις και το μεταχειρισμένο που έχεις βρει.

Λοιπόν επειδή είμαι σίγουρος ότι θα θέλεις χώρους προτείνω να πάρεις το 5πορτο και μην σκέφτεσαι καθόλου το 3πορτο. Καλή η λύση της μπαγκαζιέρας στην οροφή αλλά και αυτή κοστίζει αρκετά (περίπου στα 400euro αν θυμάμαι καλά).

Οσο για τα service εμένα μου είπαν ότι μέχρι τις 90000χιλιόμετρα τα service αφορούν λάδια, φίλτρα και γενικό έλεγχο. Στις 90000 είναι το πρώτο μεγάλο service. Οι τιμές είναι φυσιολογικές αφού η Mitsubishi βάζει λιπαντικά Shell.

To 'κακό' είναι ότι προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες στο 'προφορικό' να κάνουν και ενδιάμεσο service (λάδια/φίλτρο) δηλ. 7500>15000>22500>30000 κλπ... Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στο βιβλίο συντήρησης για τα IX παρά μόνο για τα επαγγελματικά που λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες π.χ. αγροτικές εργασίες κλπ...

Τα 67000χιλιόμετρα για το μεταχειρισμένο δεν είναι πολλά να θυμάσαι όμως ότι στις 90000 είναι το μεγάλο service που σίγουρα δεν θα είναι τσάμπα ... Αν θέλεις όμως να το κοιτάξεις μπορείς να το πας από τον Παπρά (Θηβών) και θα το κοιτάξουν από πάνω μέχρι από κάτω ...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • C
                              coyote last edited by

To 1,8 είναι μία χαρά.

Παρε καινουργιο γιατί εχουν εκπτωσεις.

Το παλιό που βρηκες δεν εχει ακόμη εγγυηση? (δεν ειναι απο τα επτα χρόνια?)

• M
                                meco last edited by

Ο χρήστης coyote έγραψε:
                                To 1,8 είναι μία χαρά.

Παρε καινουργιο γιατί εχουν εκπτωσεις.

Το παλιό που βρηκες δεν εχει ακόμη εγγυηση? (δεν ειναι απο τα επτα χρόνια?)

Eίναι μοντέλο του 2000 οπότε δεν... Αν θυμάμαι καλά η 7ετής εγγύηση άρχισε να ισχύει από το 2002 και μετά ( ? )

• C
                                  coyote last edited by

Τοτε χλωμό..... Γιατί να το παρεις....

Ενα σωρό υπάρχουν με εγγύηση

• S
                                    stormold last edited by

Η 7ετής είναι με επέκταση της 3ετής εργοαστασιακής εγγύησης. Δηλ. 3+4 χρόνια. Αλλά δεν ξέρω πότε ξεκίνησε αυτή η επέκταση ...

• C
                                      coyote last edited by

MITSUBISHI PAJERO, '02, 12.800 €
                                      PININ, 1800κυβ., ΙΧΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ,
                                      ΙΧΕ, ΡΕΜΕΣ-RENAULT ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ Α.Ε., τηλ.210-6047681

http://www.autoepiloges.gr/Aggelies/SearchEngine/ResultForm/default.asp?sel_agg=&page=3&id_area=&marka=MITSUBISHI&category=&montelo=PAJERO&kyb_from=&kyb_to=2000&etos_from=&etos_to=&tekm_from=&tekm_to=&timh_from=&timh_to=&typ_plhr=M&prokatab=&doseis=6&CatgSmall=&CatgMicro=&CatgMicMed=&CatgMedium=&CatgMega=&CatgJeep=&CatgCoupe=&CatgMultiSh=&CatgPickup=&CatgEpaggelmatiko=&CatgForthgo=&ixe_=&aytom_=&kaysimo=&xlm_from=0&xlm_to=all&ColWhite=&ColBlack=&ColRed=&ColBlue=&ColGreen=&ColYellow=&ColSilver=&ColBordau=&ColGray=&ColCoal=&ColGold=&ColOrange=&ColBrown=&absacc=&AIRBAGOD=&AIRBASYN=&PLEYRIKOI=&IMMOBILIZE=&AC=&YDRTIMONI=&HLPARA=&KENTRIKO=&HIFI=&CD=&SYNAGERM=&ZANTES=&METALIKO=&DERMA=&HLIOROFH=&KLIMATISMO=&HL_MIRRORS=&KOTSADOROS=&OMIXLHS=&EGGYHSH=&perATTIKI=&perSALONICA=&perMACEDONIA=&perTHRACE=&perTHESSALIA=&perWESTSIDE=&perSTEREA=&perPELOPONESE=&perCRETE=&perDODECANESE=&perCYCLADES=&perEASTSIDE=

• P
                                        pajerinho last edited by

Για την εγγύηση νομίζω ότι ο meco τα λέει μια χαρά, πριν το 2002 (?) είχαν 3 έτη.
                                        Επίσης και μετά το 2002 να είναι θέλει προσοχή γιατί αν το αμάξι είναι από εξωτερικό μάλλον δεν ισχύει η 7ετής της εδώ αντιπροσωπίας αλλά η 3ετής της Mitsubishi Motors.
                                        Και μια διευκρίνιση (αν και μάλλον οι περισσότεροι το γνωρίζετε...)
                                        Μέχρι τέλη 2001, αρχές 2002 έβγαινε μόνο 1.8GDi με Super Select και μόνο 3πορτο.
                                        Το 2002 βγήκε το 5πορτο και καταργήθηκε ο 1.8GDi, μεγάλωσε σε 2.0GDi με Super Select πάντα (κυρίως για να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο 5πορτο αμάξωμα).
                                        Απ' το 1.8 αφαιρέθηκε ο άμεσoς ψεκασμός (GDi) και το Super Select. Δηλαδή έτσι όπως παράγονται και σήμερα.

• S
                                          stelna last edited by

Διάβασα προσεκτικά τις απαντήσεις σας. Ομολογώ πως έπεσα και πάνω σε αυτό το άρθρο

http://www.autotriti.gr/ams/_magazine/P ... inin3d.asp

και σκέφτομαι μήπως τελικά να γλυτώσω τα 7χιλιάρικα, να το ριψοκινδυνέψω και να πάρω το μεταχειρισμένο (αφού ελεγχθεί σχετικά) με GDI κινητήρα και super select.

Ελπίζω μόνο στα 67.000 χλμ που έχει να μην θέλει τα κ^%$^τά του όπως αμορτισέρ, δίσκους κτλ κτλ ..... ίδωμεν.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας, θα σας κρατάω ενήμερους για την πορεία του 'έργου'

• C
                                            coyote last edited by

εγω στο λέω και πάλι
                                            Παρε κάτι Ελληνικό να έχεις εγγυηση.
                                            Τζιπ είναι, μπορεί να βγάλει φθορές.....
                                            τοσα μαγαζιά μεταχειρισμένα υπάρχουν

μη πουμε για το ιντερνετ.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ