-
Ακριβώς.
Χθές, σε μια ερώτηση μαρκουτσοφόρου, μια κυρία που έμενα εκει είπε 'Συννέφιασε και είχε κεραυνούς. Είδαμε ένα κεραυνό να πέφτει και αμέσως ξεκίνησε η φωτιά'.Πριν 2 χρόνια είδα παρόμοια φαινόμενο, στα 2 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι μου στο χωριό. Το εντυπωσιακο ηταν ότι ενω η φωτιά ξεκίνησε εν μέσω καταιγίδας, δεν έσβηνε με τίποτα...
-
Έχω καιρό να ανέβω εκεί αλλά οι πληροφορίες λένε για οικιστική έκρηξη στην περιοχή και άναρχη δόμηση. Απλά κρίμα!!!! Όλα έχουν ένα όριο ρε γαμώτο.
Δεν είμαι από αυτούς που εμμένου στην και καλά 'προστασία' του δάσους...... το δάσος πρέπει να το απολαμβάνουν οι πολίτες αλλά με τον σωστο τρόπο!!!!
Θέλω κάποιοι να μπορούν να έχουν σπίτι μέσα στο δάσος αλλά με τον σωστό τρόπο. Αυτό για μένα σημαίνει δημιουργία ειδικής οικιστικής ζώνης με περιορισμένο αριθμό κατοικιών και πολύ αυστηρά πρότυπα δόμησης με φυσικά υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον!!!
Οι κάτοικοι να δείτε ότι θα φρόντιζαν το υπόλοιπο δάσοςΘα χρειαστεί να κοπούν μερικά δέντρα ίσως αλλά δεν θα γίνεται αυτό που γίνεται τώρα να καίνε ότι βρίσκουν χύμα και μετά να μην τους ενοχλεί κανείς και να χτίζουν τα εκτρώματα!!!!!!
-
Παιδιά οι πληροφορίες είναι από ανθρώπους που πήγαν για κατάσβεση εκεί, εθελοντές φίλοι μου.
-
Ακριβώς.
Χθές, σε μια ερώτηση μαρκουτσοφόρου, μια κυρία που έμενα εκει είπε 'Συννέφιασε και είχε κεραυνούς. Είδαμε ένα κεραυνό να πέφτει και αμέσως ξεκίνησε η φωτιά'.Πριν 2 χρόνια είδα παρόμοια φαινόμενο, στα 2 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι μου στο χωριό. Το εντυπωσιακο ηταν ότι ενω η φωτιά ξεκίνησε εν μέσω καταιγίδας, δεν έσβηνε με τίποτα...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Από οτι λέγεται, δεν ήταν εμπρησμός αλλά κεραυνοί...
Οι πληροφορίες λένε για εμπρησμό
Οι 'πληροφορίες' συνήθως προέρχονται από πολίτες που απαντούν 'ναι, μάλλον' στην ερώτηση μαρκουτσοφόρου 'πιστεύετε οτι ήταν εμπρησμός;'
Δεν ξέρω αν ήταν εμπρησμός ή όχι αλλά με τέτοιον αέρα που είχε χτες δε χρειαζόταν πολλή ωρα για να βγει εκτος ελέγχου η φωτιά
Όπως και στην περίπτωση των πολλαπλών πυρκαγιών στις περιοχές της παράλιας Αττικής και του Σέιχ Σου, πάντα ήξεραν ότι οι άνεμοι θα εμφανίζονταν την κατάλληλη στιγμή. Και ελπίζω να μη βρούμε του χρόνου χιλιάδες μικρά οικοπεδάκια στα Λιβαδάκια...
-
Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι μια αεροφωτογράφιση της περιοχής στοιχίζει ΜΟΝΟ 500 ευρώ. Αφού δήθεν δεν ήταν εμπρησμός και δεν θα χτιστούν οι καμμένες εκτάσεις γιατί να μη γίνει αεροφωτογράφιση; Γιατί αυτοί που το κάψανε έχουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά και δύναμη και όποιος σταματήσει την οικοπεδοποίηση δεν θα ξαναεκλεγεί.
Όλα χτισμένα θα είναι σε 5 χρόνια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλα χτισμένα θα είναι σε 5 χρόνια.
Πόσοι ακόμα θα χωρεσουμε;;; Το Πευκοχωρι έχει υποδομές για ρευμα και νερο για το πολύ 8-10 χιλιάδες κόσμο. Πέρσι φουλ σεζόν είχε πάνω απο 50 χιλιάδες... Πόσοι ακόμα ;;
-
Νερό; εδώ και χρόνια τραβάνε θάλασσα από την υπεράντληση.
Καθώς ποτίζουν μέρα νύχτα το ωραίο γκαζόν, το λίγο αλάτι που έχει το νερό μένει στο έδαφος καθώς το νερό εξατμίζεται και με τα χρόνια δεν θα φυτρώνει τίποτα εκεί (ή μάλλον θα χρειάζεται να φέρουν χώμα για το κήπο από αλλού).
-
Κάτι άλλο που πρέπει να βγει στο προσκήνιο κάποιοα στιγμή είναι ότι παλιά υπήρχε η Δασική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παιδιά της Δασικής ασχολιούνταν μόνο με δασικές εκτάσεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε κανονικά την δουλειά της στις πόλεις.
Κάποιο τζιμάνι πήρε την απόφαση και τα ένωσε και έκανε το Πυροσβεστικο Σώμα χωρίς πλέον να υπάρχουν δυνάμεις που ασχολούνται αποκλειστικά με το δάσος!!!!!!!
Έιναι σαφές ότι η φωτιά στο δάσος είναι πολύ ειδική φωτιά και η Δασική Υπηρεσία ήξερε πάρα πολλά, είχε τα σωστά Unimog για το βουνό και βασικά ήξερε καλά τα βουνά!!!!!!
Φαντάσου τώρα το κακόμοιρο τον πυροσβέστη που υπηρετεί στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Θεσ/νίκης και συνήθως σβήνει κανά διαμέρισμα, κάνα κάδο, κάνει απεγκλωβισμούς σε ασανσερ και αυτοκίνητα (τροχαία) να του λένε τρέξε Χαλκιδική και άρχισε να ψάχνεις τα μονοπάτια στο δάσος με λάθος αυτοκίνητο!!!!! Όσο και να θέλει δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός .... κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν. -
Να υπήρχαν και μονοπάτια
Το πρόβλημα ήταν α) ελλιπή μέτρα δασοπροστασίας ( γιατί και εκεί δεν δίνουμε όσα λεφτά χρειάζονται ) β) κακός κάκιστος συντονισμός γ) άχρηστη τροχαία...αν το πυροσβεστικό που έρχεται να ενισχύσει τις τοπικές δυνάμεις κάνει 4 ώρες να φτάσει από την Θεσσαλονίκη στην Χαλκδική δ) κακή (????) συγκυρία (???? ) με αρκετά Canadair off λόγω βλαβών ή προγραμματισμένης συντήρησης -
Το κοντινότερο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής πού είναι; Μουδανιά; Πολύγυρος; Στην Καλιθέα δεν είχε τπτ;
-
η καλλιθεα μονο κλαμπ της κακιας ωρας εχει...
παει τοσο δασος... τι να πω...
-
Τί γίνεται βρε παιδιά εκεί κάτω στη Χαλκιδική;
Κατακάηκε η Κασσάνδρα; Από τις πιό ωραίες περιοχές της βόρειας Ελλάδας;Ήταν εμπρησμός ή αυτανάφλεξη λόγω υψηλών θερμοκρασιών; Σημειωτέον ότι με τέτοιες θερμοκρασίες πολλά μπορεί να συμβούν για να ξεκινήσει από μόνη της μια φωτιά. Την περίπτωση να είναι εμπρησμός δε θέλω καν να τη σκέφτομαι, δεν πιστεύω να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Αν θέλουν να λέγονται άνθρωποι κι όχι τέρατα-δολοφόνοι.
Κι εντούτοις, διαβάζω ότι ο κρατικός μηχανισμός ολιγώρησε πάλι. Αν είναι δυνατόν να τους πιάνουν στον ύπνο οι πυρκαγιές, με τέτοιο καιρό και τέτοια εποχή πλέον. Απαράδεκτοι. Ανίκανοι να προστατεύσουν τουλάχιστον τις τουριστικές μας υποδομές, που από αυτές ζει η Ελλάδα...τί να πει κανείς.
Άκους εκεί τα Canadair λέει δεν πετάνε με τέτοιες θερμοκρασίες, ενώ τα μισά ήταν καθηλωμένα.
Τόσα χρόνια τώρα συζητάνε να αγοράσουν πιό σύγχρονα πυροσβεστικά αεροπλάνα, όπως τα Beriev Βe200, τί θα γίνει πρέπει να καεί ολόκληρη η Ελλάδα μέχρι να το αποφασίσουν να πάρουν κάτι τελος πάντων; -
Το πιο όμορφο μέρος στο 1ο πόδι (αυτό που άξιζε), καταστράφηκε...
Γεγονότα μιλούν για πατεράδες που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους (τα οποία και κάηκαν),
πήραν τα παιδιά τους -μωρά ακόμα- και κολυμπήσανε στη θάλασσα για να σωθούνε από την πυρκαγιά και την ασφυξία που προκαλούσε ο καπνός...Ήθελα να 'ξερα, ο 1ος που θα ζητήσει οικοδομική άδεια στην καμμένη περιοχή, τί πρέπει να πάρει κανονικά;;; @@@
Όποιοι προκάλεσαν τέτοιο κακό σε συνανθρώπους, θα επιστρέψει μοιραία το κακό σε δ' αύτους;;
-
Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω! Μάλλον οικοπεδάκια και βιλίτσες θα δούμε σύντομα (με φοίνικες που ως γνωστόν είναι γηγενείς...)
-
Και κάηκαν πολλοί χτες...Όλοι λέγανε άρπαξε ο φοίνικας και άρπαξε ο φοίνικας
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ήθελα να 'ξερα, ο 1ος που θα ζητήσει οικοδομική άδεια στην καμμένη περιοχή, τί πρέπει να πάρει κανονικά;;; @@@
Τι θα ζητήσει;
-
Κάπου πήρε το αυτί μου πως κάηκε μέχρι και αντλιοστάσιο νερού και η πυροσβεστική δεν μπορούσε να το προμηθευτει... Τόοοοση οργάνωση ρε γμτ; (αν αληθεύει)
-
Στις ειδήσεις είπαν πως 'χάλασε'. Το πως δεν το ξέρω.
Και φυσικά έπρεπε να γίνει όλο αυτό για να δούμε πως δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες (μάλωνε live ο υφ. Εσωτερικών με τον νομάρχη για το ποιού αρμοδιότητα είναι ), δεν υπήρχαν συντηρημένοι δασικοί δρόμοι, τα Canadair είναι παρωχημένα, στο πρώτο πόδι -τίγκα στο πεύκο- υπήρχαν 4 πυροσβεστικά οχήματα και τα υπόλοιπα, απ' τη Θεσσαλονίκη έκαναν 4 ώρες να φτάσουν μέσα στο μποτιλιάρισμα. (ΛΕΑ; Ποιά ΛΕΑ; ) Τέτοια αχρηστοσύνη πια; Τι να πω ρε παιδιά. Τελικά κανείς απ' τους μεγάλους δεν ενδιαφέρεται.Το ανέκδοτο. Το πρωί στις 10 μισή έκανα ζάπινγκ, μπας και μάθω κάποιο νέο και το μόνο κανάλι που έπαιζε ήταν το αντικειμενικό και δημοτικό TV100. Μιλούσε ο Ψωμιάδης κι ο Σπηλιόπουλος κι αλληλοσυνέχαιραν ο ένας τον άλλο για το πόσο κοπίασαν και βοήθησαν στις δύσκολες ώρες. Ουστ!
edit: ορθογραφία
-
Απορία...Ξέρω ότι το Μηχανικό έχει τις Μέδουσες ( τεράστια μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους μέσα σε δάση σε μερικά λεπτά ). Γιατί ούτε ένα δεν έχει χρησιμοποιηθεί προληπτικά ;
Διακοπές στη Χαλκιδική...!