-
έδω ψηφίζουμε... μόνο για τις αλλαγές ... τα τεχνικά για τα λαδια σε άλλα τοπικς ...
-
Δεν είναι σωστό ότι αν καίει λίγα λάδια σημαίνει ότι λαδώνονται καλά οι κύλινδροι. Το κάψιμο του λαδιού σημαίνει μόνο φθορά στον κινητήρα και όχι μόνο απο ενα σημείο, αν υπάρχει φθορά στους κυλίνδρους το λάδι περνάει στον θάλαμο καύσης και καίγεται, αυτό το βλέπουμε όταν επιταχύνουμε και απο την εξάτμηση βγαίνει γαλάζιος καπνός, αν υπάρχει φθορά στα τσιμουχάκια των των βαλβίδων και στους οδηγούς φαίνεται γαλάζιος καπνός όταν αφήνουμε το γκάζι, αν ο κινητήρας είναι τούρμπο μπορεί να καίει λάδι και απο τα κουζινέτα της τουρμπίνας και απο μεγάλη φθορά στους κυλίνδρους στο overboost να περνάει η πίεση απο τον θάλαμο καύσης στον στροφαλοθάλαμο και να βγαίνει απο τις αναθυμιάσεις, σε κάθε περίπτωση όμως κάψιμο λαδιού σημαίνει φθορά και όχι υγεία στο μοτέρ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έδω ψηφίζουμε... μόνο για τις αλλαγές ... τα τεχνικά για τα λαδια σε άλλα τοπικς ...@21 Quadra
Αν θέλεις δημοσίευσε ξανά σε ένα από τα άλλα θέματα για τα λιπαντικά. Υπάρχουν αρκετά θέματα, ας αφήσουμε αυτό για ψηφορία. -
Καθε 7500 ημισυνθετικα...
(λεω να το κανω καθε 10κ συνθετικα...?)
-
Eγω βαζω στο peugeot 407 diesel(TAXI) τα Shell Helix ultra plus 10-40 καθε 12.000χλμ
Γιατι καποιοι βαζετε λαδια 5w 40w ??
Μηπως ειναι και ακριβοτερα κ δεν προσφερουν παραπανω σε σχεση με τα 10-40 ??? -
Ό,τι ποιότητα λέει ο κατασκευαστής. Αυτός σίγουρα έχει κάνει περισσότερες δοκιμές από τον κάθε κάτοχο, επισκευαστή και 'ειδικό'.
-
Κάθε 5000km αλλάζω. Το αυτοκίνητο είναι παλαιάς τεχνολογίας και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έχω την υποψία ότι το «ταλαιπωρώ». Ας έχει πάντα καθαρό λάδι.
-
Βρίσκω τις επιλογές της ψηφοφορίας λίγο ελλειπείς, πάντως βοηθάει να δούμε τι γίνεται.
Αλλάζω σύμφωνα με τον κατασκευαστή, που λέει οτι οι αλλαγές υπολογίζονται από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον τρόπο χρήσης. Το διάστημα αυτό παίζει μεταξύ 15-30.000χλμ, ή 2 χρόνια μέγιστο χρονικό διάστημα.
Στο δικό μου βγαίνει ένδειξη στα 30.000χλμ (τα κάνω σε λιγότερο από χρόνο). Τα λάδια είναι 0w-30 συνθετικά. Εννοείται οτι ενδιάμεσα, κάθε 5.000χλμ περίπου, συμπληρώνω το λάδι που καίει (πολύ μικρή ποσότητα).
-
Σήμερα άλλαξα λάδια στο corsa μετά από 13 μήνες και 9.700km.
60 ευρώ -
5-30; Προληπτικά υποθέτω. Καλά έκανες.
-
Καθε 7000 castrol Rs
-
Στα 5000χλμ η πρώτη αλλαγή(σήμερα).
Λάδια:5W-30 της ford
Αλλαγή φίλτρου στα 12000χλμ.
Η ford προτείνει κάθε 20000 ή δύο χρόνια.
Επόμενη αλλαγή στα 12000χλμ(μαζί με το φίλτρο)και μετά στα 20000χλμ.
car:fiesta ST
-
Καλησπέρα.
Πρό 10 ημερών έκανα τη 2η αλλαγή λαδιών στο Almera 1.5 Ν16 που έχω, στα 15.000χλμ μαζί με σέρβις & μου έβαλαν ημισυνθετικά Νισσάν 15W40, τα οποία τα αλλάζω κάθε 7.500χλμ σύμφωνα με τις υποδείξεις της αντιπροσωπείας.
Κόστος λαδιών: 27
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Στα 5000χλμ η πρώτη αλλαγή(σήμερα).Λάδια:5W-30 της ford
Αλλαγή φίλτρου στα 12000χλμ.
Η ford προτείνει κάθε 20000 ή δύο χρόνια.
Επόμενη αλλαγή στα 12000χλμ(μαζί με το φίλτρο)και μετά στα 20000χλμ.
car:fiesta ST
Χωρίς να θέλω να κάνω κουμάντο στη τσέπη σου. Θα σου πρότεινα, σε κάθε αλλαγή λαδιών να αλλάζεις και φίλτρο.
-
Δεν σε αφήνουν πάντα ρε φίλε, εγώ με το ζόρι τους έβαλα να το αλάξουν την προηγούμενη φορά, με το ζόρι και έβαλαν συνθετικά, αυτη τη φορά που δεν τους επέβλεπα έβαλαν ημισυνθετικα 10-40 και δεν άλαξαν φίλτρο!
-
Τι εννοείς δε σε αφήνουν. Δηλαδή εάν τους πεις ότι θέλω και αλλαγή φίλτρου θα σου πουν όχι;
Σε πια αντιπροσωπεία έγινε αυτό αν επιτρέπεται;Μάλλον σκέφτονται τη τσέπη του πελάτη περισσότερο από τη δική τους.
-
Bmw χανίων, μου είπαν ότι πρέπει να αλαχτεί στο πρώτο σέρβις λαδιών με βάση των υπολογιστή του αυτοκινήτου, το ίδιο και για τα μπουζιά, έχω 30.000χλμ και δεν έχω αλάξει ακόμα!
-
Στο AX '95: κάθε 5000 χλμ (το βιβλίο λέει 7500) με Shell Helix 15-50 ημισυνθετικά
Στο Colt '98: κάθε 5000 χλμ (το βιβλίο δεν θυμάμαι τι λέειμε Shell Helix 5-40 συνθετικά.
Κανένα από τα δύο δεν καίει ούτε έχει κάψει ποτέ σταγόνα λάδι (έχουν κάνει 170.000 και 115.000 χιλιόμετρα αντίστοιχα) και οι κινητήρες είναι φτου-φτου πεντακάθαροι. Εννοείται πάντα φίλτρο!
(Μεταξύ μας, το χειμώνα αναμιγνύω στο Σιτροέν 1 ή 1,5 λίτρο συνθετικό - κάνει μεγάλη διαφορά στον ήχο)
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Δεν σε αφήνουν πάντα ρε φίλε, εγώ με το ζόρι τους έβαλα να το αλάξουν την προηγούμενη φορά, με το ζόρι και έβαλαν συνθετικά, αυτη τη φορά που δεν τους επέβλεπα έβαλαν ημισυνθετικα 10-40 και δεν άλαξαν φίλτρο!Αλλαγή λαδιού σε αντιπροσωπεία χωρίς αλλαγή φίλτρου λαδιού. Το ακούσαμε κι αυτό.
Σε ποια αντιπροσωπεία το κάνουν αυτό; -
Ο χρήστης YiannisMark έγραψε:
(Μεταξύ μας, το χειμώνα αναμιγνύω στο Σιτροέν 1 ή 1,5 λίτρο συνθετικό - κάνει μεγάλη διαφορά στον ήχο)
Aνάμειξη λιπαντικών διαφορετικής σύνθεσης??
Κάθε πόσα χλμ αλλάζετε λάδια