-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα.
Ποια είναι η άποψή σας για το παρακάτω??
http://www.autopress.gr/tnews/show.asp?ID=120
Έχει κάποια επιστημονική βάση? Είναι τελικά επικίδυνα τα Xenon?
Υπερβολες και ανακριβειες.....
Τα εργοστασιακα φωτα xenon δεν εχουν τετοια προβληματα.....καποια μαιμουδιαρικα after sales ισως....
Πάντως αν ισχύουν εστω και κάποια από ολα αυτά το θέμα είναι σοβαρό.
Ξεχωρίζω από το κείμενο την παρακάτω παράγραφο που αφορά ζήτημα υγείας:
'Προσέξτε την συμβουλή Νο 2: Μην στρέφετε το βλέμμα σας ποτέ κατευθείαν σε μία αναμμένη λάμπα. Γιατί άραγε; Γιατί το φως είναι εξαιρετικά δυνατό και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβη του κερατοειδούς. Και αν μεν ο οδηγός μπορεί να προφυλαχθεί από αυτό πως μπορεί να κάνει το ίδιο ο ερχόμενος οδηγός από το αντίθετο ρεύμα ή ο ανυποψίαστος πεζός;'*
Βέβαια ξαναλέω οτι δεν ξέρω αν όλα αυτά εχουν επιστημονική βάση. Όπως μπορεί να πει κάτι επ'αυτού ας μας διαφωτίσει.
Στο ιδιο site καποιο εχουν δημοσιευση απαντητικες επιστολες για το θεμα ...
-
αν υποθεσουμε οτι ειναι σωστα αυτα που (αντι)γραφει το αρθρο, *(πηγη:stern lighting, μεγαλος κατασκευαστης λαμπτηρων αλογονου)
*- και μιλαω για το τελευταιο μερος, γιατι αυτα περι εκρηκτικων λαμπων ειναι σκετη παραπληροφορηση -
τοτε οσοι οδηγουνε βραδυ καλο ειναι να φορανε πυτζαμουλες, παντοφλιτσες, ρομπιτσα και να ειναι ετοιμοι για νανι στο τιμονι..εγω συνηθως εκνευριζομαι οταν οδηγω την ημερα, με τα φωτα σβηστα, λογω κινησης.
τη νυχτα ειμαι πολυ πιο ηρεμος οταν οδηγω, ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΙΟΣ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ και ΜΕ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ!το θεμα δε της ευρωπαϊκης στατιστικης, η οποια λεει οτι πανω απο το 50% των ατυχηματων γινονται επειδη ο ενας απο τους δυο δεν βλεπει τον αλλον,
τον αρθρογραφο δεν φαινεται να το απασχολει...
με τα φωτα xenon, αυτο το 50%, για να μην πω εξαλειφεται, μειωνεται εξαιρετικα δραματικα.το γεγονος δε οτι η ορατοτητα βελτιωνεται κατα 300%, ουτε αυτο φαινεται να απασχολει το αρθρο...
απο αυτα που γραφει γενικα ο συγγραφεας, εγω συμπεραινω οτι η επαφη του με τα xenon ειναι εξαιρετικα μικρη, εως ανυπαρκτη.
και θα ελεγα οτι ειναι και biased..
10 παραγραφοι κειμενο, και μονο αρνητικα...σε τεχνικα θεματα δεν θα μπω, δεν χρειαζεται καν.
χαζο αρθρο κατα τη γνωμη μου...
Υ/γ.
ΕΚΤΟΣ και αν ειναι τοσο ασχετος ο συγγραφεας, που μπερδεψε τα hid xenon kits, με τις aftermarket λαμπες αλογονου 'τυπου xenon'.
για τις τελευταιες εχω εκφρασει τη γνωμη μου απο παλιοτερα (εχοντας δοκιμασει απειρες απο δαυτες)
οτι τελικα σε κλειστο χωρο φωτιζουνε καπως πιο εντονα απο τις μαμα, αλλα σε ανοιχτο σκοτεινο δρομο, ειναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ. -
Nομίζω ότι στο τέλος του άρθρου όπου ο συντάκτης αναρωτιέται γιατί εξακολουθούμε να βάζουμε αυτά τα «κίτς» φώτα στα αυτοκίνητα μας καταλαβαίνουμε ποιές είναι γενικότερα οι απόψεις του για αυτά και από πού προέρχεται όλο αυτό το μένος...
Επίσης αυτή η «έρευνα» περί επηρεασμού του σωτερικού βιολογικού ρολογιού το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι γελοία...
Αν είναι δυνατόν να επηρεάζεται το βιολογικό ρολόι μας με μία ώρα οδήγησης έχωντας μπροστά μας φώτα που προσομειώνουν το ηλιακό φώς... Έλεος..... -
Αν και οι προλαλήσαντες με κάλυψαν,προσωπικά έχω aftermarket xenon και αν όλα όσα λέει είναι αλήθεια,τότε εγώ ή σας μιλάω από τον άλλο κόσμο (λόγω της έκρηξης ) ή έχω μάθει τυφλό σύστημα και γράφω στο laptop( )!
Ατεκμηρίωτα πράγματα....δεν μπορώ να το δεχτώ...Ίσως μόνο ότι επειδή είναι πιο δυνατά σαν φώτα αυξάνει η ευθύνη να έχεις σωστά ρυθμισμένα τα φώτα σου.(που θέλω να πιστεύω ότι όλοι προσπαθούμε να τα έχουμε ρυθμισμένα ανεξάρτητα από τον τύπο λάμπας )
Γενικά, όμως όπως έχω γράψει και παλιότερα,σε επαφή μου με μαμά (σε 2 αυτοκίνητα) και ένα aftermarket (στο δικό μου) παρατηρώ ότι με λίγη προσοχή στην τοποθέτηση και μια καλή ρύθμιση (όχι μόνο σε ηλεκτρολόγο αλλά και στην πράξη μετά στο δρόμο και σε κάποιο τοίχο κτλ) μπορεί κάποιος να είναι και ενσυνείδητος οδηγός και να αυξήσει την ορατότητά του τη νύχτα και να τον βλέπουν και καλύτερα.
ΥΓ:Φυσικά καλύτερα να έχουμε όλοι εργοστασιακά xenon αλλά αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε βουρ για ψάξιμο στο aftermarket. -
εγώ τα Xenon μου τα αλλάζω μόνο με.... BisXenon
-
οπως θα ξερετε τα φωτα τυπου ξενον εχουν ταση 25000 βολτ...εγκατεστησα πριν μερικες μερες αφτερμαρκετ στο αμαξι μου...μου εχουν μπει ιδεες απο εναν φιλο μου που επιμενει μηπως γινει διαρροη η καμια εκρηξη λογω του οτι οι μετασχηματιστες ειναι σχετικα κοντα στην μηχανη αλλα και για οποιονδηποτε αλλο λογο...οπως καταλαβαινετε θα γινουν ολα καρβουνο...
γνωριζετε αν εχει συμβει η ακουστει κατι τετοιο??πιστευετε πως ειναι πολυ πιθανο??
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
εγκατεστησα πριν μερικες μερες αφτερμαρκετ στο αμαξι μουΟλα εΙναι δυνατΑ με αυτΟ που εΙπες...
-
οπως θα ξερετε τα φωτα τυπου ξενον εχουν ταση 25000 βολτ...εγκατεστησα πριν μερικες μερες αφτερμαρκετ στο αμαξι μου...μου εχουν μπει ιδεες απο εναν φιλο μου που επιμενει μηπως γινει διαρροη η καμια εκρηξη λογω του οτι οι μετασχηματιστες ειναι σχετικα κοντα στην μηχανη αλλα και για οποιονδηποτε αλλο λογο...οπως καταλαβαινετε θα γινουν ολα καρβουνο...γνωριζετε αν εχει συμβει η ακουστει κατι τετοιο??πιστευετε πως ειναι πολυ πιθανο??
μην ανυσηχεις!
-
και για τον φοβο των ιουδαιων να πω οτι εφεραν και 2 slk ολοκαινουργια απ την αντιπροσωπεια και εβαλε και σ αυτα...τα οποια ειναι ετοιμοπαραδοτα και καποιος κακομοιρης θα τα πληρωσει χρυσα τα ξενον του...
αυτο για να μην νομιζετε οτι ολα ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζουν οι εταιριεσ...
-
ποια αντιπρωσοπια mercedes το έκανε αυτό?
-
δεν ξερω αλλα αν κρινω απ την τοποθεσια (αργυρουπολη) πολυ πιθανον να ηταν ο ισμαηλος...
-
Οι πολλαπλασιαστές ου έχεις πάνω σε κάθε μπουζί ξέρεις με πόσα volt δουλεύουν; Έχεις ακούσει ποτέ να έχουν πουθενά εκραγεί; Μην ανησυχείς. Αν πάθουν βλάβη απλά δεν θα έχεις φώτα και τίποτα παραπέρα.
-
xristaras
Iσως να ηταν με τη γνωση ή την απαιτηση του πελατη,ειδικα αν τα αυτοκινητα ηταν ετοιμοπαραδοτα.Χλωμο το βλεπω να εβαλαν ασχετα aftermarket και να τα πουλανε ως αυθεντικα.Ειναι πολυ ευκολο να τα ξεχωρισεις. -
οπως θα ξερετε τα φωτα τυπου ξενον εχουν ταση 25000 βολτ...Εεεε μήπως είσαι φυσικός; Εχεις κάνει ένα λάθος στην τάξη μεγέθους.
-
Τόσα θέματα έχουμε για το φώτα xenon, ήταν ανάγκη να ανοικτεί κι άλλο;
-
ειδικα οι μηχανικοι στη mercedes ειναι μεγαλοι αλητες !!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τόσα θέματα έχουμε για το φώτα xenon, ήταν ανάγκη να ανοικτεί κι άλλο;done! [moderator]
-
Καλησπέρα
Θα μπορούσε κάποιος να συστήσει έστω με pm κάποια μαγαζιά που να κάνουν εγγυημένη και σωστή δουλειά στην τοποθέτηση HID conversion kits και να έχουν διάφορες μάρκες Xenon και σχετικά προσιτές τιμές. Το αυτοκίνητο μου είναι 2006 Civic 4-πορτο. Thanks -
Tί λέτε για το επόμενο. Φτηνό μου φαίνεται λέτε να αξίζει?
Μήπως και οι εδώ τα πάιρνουν σε τέτοια τιμή και μετά τα πουλάνε 350+
-
Υπάρχει περίπτωση η τοποθέτηση aftermarket Xenon να ακυρώνει την εγγύηση του αυτοκινήτου? Το δικό μου είναι Civic.
Φώτα Xenon...