Jul 5, 2006, 2:48 PM

Ο χρήστης tony78 έγραψε:

1. 'Πότε πρέπει να τρέχουμε': Διαφωνώ, κατ`εμέ, ΠΟΤΕ!

Αν ο δρόμος είναι άδειος ή κόβεις όταν συναντάς αυτοκίνητα, γιατί να μη τρέχεις;

EO Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Καμένων Βούρλων... Κολλητός μου κάθεται στο πίσω κάθισμα (ευτυχώς) και μπροστά οδηγεί ο θείος του, συνοδηγός η θεία του. Έτρεχε, αλλά όχι υπερβολικά. Ο δρόμος άδειος.... Όλα ωραία και καλά, μέχρι τη στιγμή που τρύπησε το λάστιχο. Το αυτοκίνητο είχε τον αμάζευτο, προσπάθησε να το επαναφέρει αλλά μάταια. Έσκασε σε μια κολώνα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η θεία του.
Και επανέρχομαι στο θέμα των συνθηκών. Ο δρόμος άδειος, το οδόστρωμα καλό, ουδεμία στροφή που να χρειάζεται ελιγμούς. Ποιο το αποτέλεσμα; Βέβαια, σε άδειο δρόμο όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε πατήσει (για να μην πω ξεσκίσει), το θέμα είναι να μην είσαι γκαντέμης και κάτσει η στραβή...

Γι'αυτό λέμε, όταν τρέχω (το 'τρέχω' δυστυχώς ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει) έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω κακό.

Ακόμα κι αν δεν πάθω τίποτα εγώ ή κάποιος άλλος, δεν είναι κρίμα το αμαξάκι που το πήρα με κόπο και ιδρώτα να το πετάξω ή έστω να το διπλοπληρώσω;

Ορίστε (άλλο) ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πόσο μεγάλη ΠΛΑΝΗ είναι όταν **νομίζουμε **ότι γνωρίζουμε / ελέγχουμε τις συνθήκες και το όχημά μας...