Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί ρε παληκάρι μου, πρέπει να σε γνωρίσω και προσωπικά για να μαντέψω όλους τους πιθανούς λόγους για τους οποίους νομίζεις πως δεν πρόκειται να σου συμβεί παρόμοιο περιστατικό με του nass...
Που ξέρεις πως οδηγώ, με πόσα, σε ποιον δρόμο, τι μου έχει συμβεί, τι έχω γλυτώσει κλπ;
Μη μπερδεύεσαι. Δε χρειάζεται να γνωρίζω τίποτα από τα παραπάνω για εσένα για να περιγράψω τον πλέον συνηθισμένο τρόπο σκέψης των 'γρήγορων'.
Το αν σε εκφράζει (και) εσένα, εσύ θα το αποφασίσεις.
και ποιος είναι αυτός ο 'πλέον συνηθισμένος';
η πλάκα είναι ότι έχω 'πλακωθεί' με τον kacey (και κάποιους άλλους) σε άλλο θέμα για τις κόντρες
για πες μας λοιπόν τον πλέον συνηθισμένο τρόπο
Ξαναδιάβασε τι έγραψα παραπάνω (κάνοντας quote το ποστ του nass) και θα καταλάβεις τι θεωρώ ως συνηθισμένο τρόπο σκέψης των 'γρήγορων' - μέχρι τουλάχιστον να τους τύχει κάτι αντίστοιχο.
Δεν ξέρω (και δε με αφορά) με ποιόν έχεις 'πλακωθεί' σε άλλο θέμα αλλά σε διαβεβαιώ ότι από τα όσα γράφεις εδώ τουλάχιστον, ούτε για 'κοντράκια' ούτε για 'δολοφόνο' σε κόβω. Απλά έχεις ένα γρήγορο αμάξι και γουστάρεις να το πατάς όπου θεωρείς ότι σε παίρνει. Δεν καταδίκασα ποτέ τυφλά αυτή τη λογική - καλώς ή κακώς κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανήκω, και μέρος από αυτά που γράφω τα γράφω για να τα 'ακούω' και εγώ, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται κάτι τέτοιο.
Η διαφορά μας ίσως έγκειται (κρίνοντας από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις σου σε αυτό το θέμα) στο πότε νομίζω εγώ ότι με παίρνει/αξίζει/μπορώ να το πατήσω, και πότε νομίζεις εσύ. Μπορεί να έχω τελική 240+ αλλά ΔΕΝ θα περάσω ΠΟΤΕ δίπλα από άλλους που κινούνται με το όριο με +100 km/h 'για να ξεμπερδεύω με την προσπέραση νωρίτερα'. Προτιμώ να κάνω αυτό που κάνει και ο nass, γιατί ΑΝ (μία στις 1000 έστω) είναι ζώο/άσχετος/άπειρος/τρομάζει εύκολα κλπ ο άλλος, θεωρώ ότι πραγματικά ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ρισκάρω τη ζωή τη δική μου, των επιβατών που είναι μαζί μου, των άλλων που ακολουθούν από πίσω και ακόμα και του 'ζώου' για να μου ανέβει λίγο η αδρεναλίνη. Οδηγώ με το μυαλό μου πρώτα απ' όλα στην ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, και έχω μάθει από τα παθήματα άλλων (σε κάποιους από τους οποίους ήμουν συνοδηγός και είχα επιδοκιμάσει τις συγκεκριμένες επιλογές τους - χωρίς ευτυχώς να μου κοστίσει περισσότερο από κάποιες γρατζουνιές).
Μη μπλέκεσαι λοιπόν, δεν 'κυνηγάω' την ταχύτητα. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι η λογική της ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (πες το 'αμυντική οδήγηση' ή όπως αλλιώς θέλεις). Αν διαφωνείς, το συζητάμε.
[Παίζει και το άλλο βέβαια, το τι γνώμη έχεις εσύ και κάποιοι άλλοι...
Ελπίζω να έχεις καταλάβει τι γνώμη έχω εγώ και σε τι διαφωνούμε (για τους 'κάποιους άλλους' δεν ξέρω). Αν παρόλα αυτά θέλεις να ολοκληρώσεις την πιο πάνω σκέψη σου, μη διστάζεις.