-
Καλημερα,
Χρειαζομαι την βοηθεια σας.
Τετραμελη οικογενεια (παιδια 2.5 & 4 ετων) με αρκετο
χωρο και για ποδηλατα! για εκδρομες κτλ.Το budget ειναι 20,000 ευρω.
Απο πληροφοριες που εχω βρει υπαρχουν τα
Citroen Picasso 1.6 110 hp
Ford C-max 15hp
Renault Grand Scenic 1.6 (νο,ιζω περναει τις 20.000)Δεν γνωριζω κατι αλλο....χρειαζομαι την εμπειρια ολων σας.
Σας ευχαριστω...και αναμενω...
Νικος
-
Καλημερα,
Ford C-max 15hp
Renault Grand Scenic 1.6 (νο,ιζω περναει τις 20.000)Δεν γνωριζω κατι αλλο....χρειαζομαι την εμπειρια ολων σας.
Νικος
-
Καλημερα,
Ford C-max 15hp
Νικος
-
Δε ρίχνεις μια ματιά και στο nissan note 1.6; Αρκετά κάτω από το χρηματικό όριο που έχεις θέσει, και τα reviews μιλάνε για άριστη εκμετάλλευση χώρων, πρόθυμο μοτέρ και συμπαθητική οδική συμπεριφορά.
Από κει και πέρα, θα κοιτούσα κάτι σε κλασικό sw (π.χ. megane sw, 307 sw) ή και την καινούργια γενιά light τετρακίνητων (π.χ. suzuki sx4, fiat sedici και daihatsu terios [που η τετρακίνησή του δεν είναι καθόλου light, έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, αλλά υπερβαίνει ελαφρώς το budget σου]).
Τέλος, εξαιρετικό είναι το vw touran, αν δεν έχεις πρόβλημα με την άχρωμη σχεδίασή του. Χώροι για πολύτεκνους, αψεγάδιαστο στο δρόμο, αλλά υπερβαίνει κι αυτό το budget σου.
-
toyota corolla verso με 5 καθισματα, ΟΧΙ 7
-
nissan note 1.6 και απο εμενα , φρεσκότατο , αρκετοι εσωτερικοί χώροι , καλό μοτερ 110ps, αξιόπιστο (λογικά πρέπει) και με 15.500 εισαι ετοιμος με τον τυπικο εξοπλισμό (abs + air cool)
-
Μπορείς να πάρεις ένα station-wagon της προτίμησής σου. Για τα ποδήλατα υπάρχουν βολικές εξωτερικές σχάρες που μπαίνουν εξωτερικά στο πίσω μέρος μόνο όποτε τις χρειάζεσαι.
http://www.autoweek.nl/images/800/f/b8a ... bcc42f.jpg -
scenic και αντε γεια!!
-
Ο χρήστης Nikos67 έγραψε:
Καλημερα,
Ford C-max 15hp
Renault Grand Scenic 1.6 (νομίζω περναει τις 20.000)Ξέρεις πολύ λίγοι εδώ μέσα 'συμπαθούν' τα πολυμορφικά αυτοκίνητα
(κουβάδες, δεν στρίβουν κλπ) και οπως είδες σε έστειλαν σε SW κλπ.Θα σου πώ και εγώ που τα έψαχνα από τον Φεβρουάριο ως το Μάιο
-
Το nissan note είναι πολύ μικρό για αυτό που θέλεις, ας το ξεχάσεις από τώρα.
Είναι ευχάριστο, πρωτότυπο, με μικροχώρους κλπ αλλά ρίξε μια ματιά στο port-μπαγκάζ
και θα με θυμηθείς (έχω και εγώ δύο παιδιά). -
Το C-max είναι ικανοποιητικότατο, και απο χώρους και απο κινητήρα (το 115hp)
αλλά βγαίνει με το κλειδί στο χέρι πάνω από 21.000€ εκτός αν τα δώσεις μετρητοίς
και πάρεις τα 2000€ έκπτωση (οπότε πάει 19.000€). Είναι ικανοποιητικότατο αυτοκίνητο,
στο δρόμο πολύ καλό για πολυμορφικό, ταξιδιάρικο γιατί απορροφάει λακούβες κλπ . -
Το corolla verso είναι επίσης ικανοποιητικότατο από τις απόψεις άνεσης, μικρότερο
πορτ-μπαγκάζ από ότι περιμένεις αλλά εντυπωσιακά καλορυθμισμένο για πολυμορφικό εκτός
από το τιμόνι. Πάλι ξεφεύγει στην τιμή 21.000€ εκτός αν πάρεις την έκπτωση μετρητοίς. -
Το opel zafira είναι επίσης στα μέτρα σου, με τεράστιο χώρο αποσκευών οπότε τα
ποδήλατα θα τα βάζεις μέσα και όχι έξω, λίγο ψόφιο το 1.6 (105hp) αλλά όχι σε
εκνευριστικό βαθμό. Τσιμπιμένο στην τιμή με το κλειδί στο χέρι γύρω στα 21.500 και
η opel κάνει μόνο 800€ έκπτωση. Σε χώρους έχει τεραστια διαφορά απο τα
προηγούμενα. -
To picasso δυστυχώς (!!!) έχει όλα αυτά που θέλεις, άπειρους χώρους, ανέσεις,
οδηγείται άψογα, σχετικά ήσυχο και με τρελές (τώρα) προσφορές.
Είναι όμως πάνω στην κατάργηση, η μεταπωλητική του αξία (πίστεψέ με) θα είναι
μηδενική και δίνει 2 χρόνια εγγύηση όταν όλοι οι προηγούμενοι δίνουν 5 ή 6 που
προσωπικά θα τα εκτιμούσα αν τα έδινε και η citroen
Η επιλογή σου είναι δύσκολη. Αν είσαι 'στριμωγμένος' οικονομικά και δεν σκοπεύεις
να το πουλήσεις, πάρε picasso. Αν τα χρήματα τα έχεις πάρε το C-max
(το 115) και μήν το σκέφτεσαι καθόλου. -
-
μια χαρα τιμονι εχει το βερσο........ υδραυλικο μαλιστα....
-
Εγώ θα κοιτούσα μόνο το C-max κ το Grand Scenic
-
Opel Zafira Essentia 1.8 140 ιπποι, 21.810 ευρω.
-
+1 για το Βέρσο!
-
Όπως είπα και ποιό πάνω http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 379#617379
το Zafira έχει μεγάλη (ως τεράστια) διαφορά στους αποθηκευτικούς χώρους λόγω του
flexspace-7.
Αν το μετασχηματήσεις στην 5θέσια έκδοση, μήν πώ την 4θέσια που θα κάνουν πίσω πάρτυ
τα παιδιά και θα έχεις 680lt πορτ-μπαγκάζ = δύο ποδήλατα άνετα, μαζί με μπαγκάζια.
Πλεονέκτημα και τα 6 χρόνια εγγύηση. Οδηγικά όμως (δεν πρέπει να το αφαιρείς από την
εξίσωση), δεν λέει πολλά. Είτε με τα 105 είτε με τα 140 άλογα (=τεράστια κατανάλωση
δές τις μετρήσεις) το αμάξι είναι κάπως 'μονολιθικό'.
Το C-max και το Verso οδηγικά είναι κλάσεις ανώτερα. -
Σχετικά με τις σχάρες ποδηλατου. Υπάρχουν 3 είδη
-
Σχάρες που μπάινουν στην πίσω πόρτα με ιμάντες και παίρνουν μέχρι 3 ποδήλατα.. Ειναι ευκολη η τοποθετηση τους, μπαίνουν και βγαίνουν σε 5 λεπτά και συνήθως διπλώνουν και αποθηκευονται ευκολα ακόμα και στο πορτ μπαγκαζ. Μπορείς να τις βρείς απο 50 ευρώ (δεν σου τις συνιστώ)
-
Σχάρες που κουμπώνουν πάνω στον κοτσαδόρο. Καλύτερη κατανομή βάρους πιο ανθεκτικές και μερικές έρχονται και με προσθετα φώτα για ταξίδια το βράδυ..
-
Σχάρες που μπαίνουν στην οροφή. Ισως οι πιο ακριβές αλλά οι πιο σταθερες αν δεν εχεις κοτσαδοροι και δεν θελεις να πεσεις στην παραπανω κατηγορια. Τα ποδηλατα αυξανουν λιγο την καταναλωση αλλα ειναι σταθερα και δεν προκειται να φυγουν απο τη θεση τους αν τις εχεις βαλει σωστα...
Και στις 3 περιπτωσεις δεν αγοραζουμε σχαρουλα no name.. Κοιταμε κατι επώνυμο και καλο. Ας δωσουμε μερικα χρήματα παραπάνω και ας πάρουμε μια πιο στοιβαρη κατασκευη..
Προτείνω ανεπιφύλακτα http://www.thule.com .. Ριξε μια ματια...
Σχετικά με το πραγματικό σου ερώτημα εγώ προτεινω το φορντ. Καλύτερη κατανομή χώρων και θηκών απο το σιτροεν, πιο σύγχρονο σχήμα και καλύτερος εξοπλισμός αν θυμαμαι καλα. Το έχει θείος μου και το εχει καταβολευτεί...
-
-
Dodge-caliber Ξεκινά στα 17.500 με 140 αλογάκια μάλλον πρέπει να το δείς
Προσωπικά (απο τις φωτό) μου αρέσει καλύτερα απο όλα.http://www.worldcarfans.com/photos.cfm/ ... ge-caliber
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Προσωπικά (απο τις φωτό) μου αρέσει καλύτερα απο όλα.http://www.worldcarfans.com/photos.cfm/ ... ge-caliber
Η αλήθεια είναι ότι όντως το συγκεκριμένο δείχνει πολύ ενδιαφέρον, αν και θα το προτιμούσα σε τετρακίνητο. Τα άλογα από μόνα τους δε λένε τίποτα όμως, το αυξημένο του βάρος τού δίνει επιδόσεις ευρωπαϊκού 1.6.
-
Ford Focus c-max!!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τελικά το Dodge δεν είναι και τόσο καλή λύση. Εμφανισιακά μπορεί να είναι ωραίο αλλά πάσχει στην ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού. Φυσικά η τιμή του και ο εξοπλισμός του είναι δελεαστικά.
Διαβάστε μία πρώτη δοκιμή επί ελληνιού εδάφους:
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_ar ... 006_155926Διαθέσιμο στην Ελλάδα από τον Ιούλιο.
-
παιδες εψαξα παντου στο φορουμ και βρηκα ελαχιστες πληροφοριες για το c- max.επειδη ο χρονος που ειχα για αναζητηση σχεδον τελιωσε και μετα απο αρκετο ψαξιμο το duster kai to clio sporttourer απορριφθηκαν σαν επιλογες για 4τραμελη οικογενεια με μικρα παιδια και εχω καταληξει στο c- max και to picasso - c4 .diesel και τα δυο εχουν 22.000.καποια γνωμη ??
ΒΟΗΘΕΙΑ!¨ΠΟΛΥΜΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΩΣ 20.000 ΕΥΡΩ