-
Με αφορμή αυτό το σχόλιο
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά οι ΗΠΑ σαν κράτος μ'αρέσει
Και μένα. Και τους θαυμάζω για όσα έχουν πετύχει. Αλλά δεν είναι ο παράδεισος επί γης και ούτε όλα τέλεια. Και ούτε είναι η #1 χώρα που θα ήθελα να ζω (ούτε καν η #2).θέτω το ερώτημα προς συζήτηση: άσχετα με τους λόγους για τους οποίους μένετε στη χώρα που μένετε, αν είχατε την επιλογή να μείνετε σε κάποια άλλη χώρα, ποια θα ήταν αυτή; Και γιατί; (Φυσικά, αν δε θα αλλάζατε την Ελλάδα, επίσης μπορείτε να το δηλώσετε!)
-
Με αφορμή αυτό το σχόλιο
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και μένα. Και τους θαυμάζω για όσα έχουν πετύχει. Αλλά δεν είναι ο παράδεισος επί γης και ούτε όλα τέλεια. Και ούτε είναι η #1 χώρα που θα ήθελα να ζω (ούτε καν η #2).θέτω το ερώτημα προς συζήτηση: άσχετα με τους λόγους για τους οποίους μένετε στη χώρα που μένετε, αν είχατε την επιλογή να μείνετε σε κάποια άλλη χώρα, ποια θα ήταν αυτή; Και γιατί; (Φυσικά, αν δε θα αλλάζατε την Ελλάδα, επίσης μπορείτε να το δηλώσετε!)
-
Με αφορμή αυτό το σχόλιο
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και μένα. Και τους θαυμάζω για όσα έχουν πετύχει. Αλλά δεν είναι ο παράδεισος επί γης και ούτε όλα τέλεια. Και ούτε είναι η #1 χώρα που θα ήθελα να ζω (ούτε καν η #2).
θέτω το ερώτημα προς συζήτηση: άσχετα με τους λόγους για τους οποίους μένετε στη χώρα που μένετε, αν είχατε την επιλογή να μείνετε σε κάποια άλλη χώρα, ποια θα ήταν αυτή; Και γιατί; (Φυσικά, αν δε θα αλλάζατε την Ελλάδα, επίσης μπορείτε να το δηλώσετε!)
-
Σε οποιαδήποτε βορειοευρωπαϊκή χώρα... Τους λόγους θα τους αναλύσω, όχι τώρα όμως, ζέστη και μπύρα δεν βοηθάνε!!!
(Θα γίνω αλκοολικός στο τέλος! Μήπως να πάω Γερμανία; )
-
Ολλανδία
-
Στη Βόρεια Ιταλία (Emilia Romagna) κατά προτίμηση.
Το μόνο που δεν θα άντεχα (και για αυτο δεν έμεινα τότε στα 20 μου...) είναι η έλλειψη της βόλτας με το αμάξι κοντά στη θάλασσα.
Τώρα όμως που 'γέρασα' και έβαλα μυαλό, μάλλον θα το θυσίαζα κι αυτό για τις υπόλοιπες χαρές και χάρες της Β. Ιταλίας. -
Στην Ελλάδα, εκτός Αθήνας όμως.
-
Για να απαντήσω κι εγώ, πρώτη επιλογή Ελβετία. Ίσως επειδή είναι η μόνη χώρα που έχω 'μείνει' εκτός Ελλάδας (5 μήνες συνολικά). Αλλά έχει φοβερή οργάνωση και επαγγελματισμό σε όλους τους τομείς, πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, πολύ καλές υπηρεσίες, αρκετά φιλική προς τους ξένους (έχει πάρα πολλούς), φοβερή φύση με πολλές εναλλαγές τοπίων για τόσο μικρή χώρα, ωραίες πόλεις μικρές καθαρές και συμαζεμένες. Για αντίστοιχους λόγους πιστεύω θα μπορούσα να μείνω και σε άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες.
Αν ήμουν Ιάπωνας σίγουρα η πρώτη επιλογή μου θα ήταν Ιαπωνία. Πρέπει να είναι φοβερή χώρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ένας μη-Ιάπωνας στην κουλτούρα της.
-
Βόρεια Ιταλία (από Ρώμη και πάνω δηλαδή ). Είναι αρκετά όμορφη χώρα, καμία σχέση με Ελλάδα πάντως, ο λαός έχει αρκετά κοινά στοιχεία με εμάς, αλλα έχουν κάτι ουσιώδες που λείπει σε εμάς. Οργάνωση. Οπότε η Ιταλία για εμένα είναι μία οργανωμένη Ελλάδα
-
Στην Ελλάδα, .... χωρίς τους 'Ελληνες'
Αν δεν γίνεται το πρώτο,
Αυστρία ή Ελβετία! -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Βόρεια Ιταλία (από Ρώμη και πάνω δηλαδή ). Είναι αρκετά όμορφη χώρα, καμία σχέση με Ελλάδα πάντως, ο λαός έχει αρκετά κοινά στοιχεία με εμάς, αλλα έχουν κάτι ουσιώδες που λείπει σε εμάς. Οργάνωση. Οπότε η Ιταλία για εμένα είναι μία οργανωμένη Ελλάδαούτε στα όνειρα
-
Γαλλία κυρίως κυανή ακτή , βόρεια Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Βόρεια Ιταλία (από Ρώμη και πάνω δηλαδή ). Είναι αρκετά όμορφη χώρα, καμία σχέση με Ελλάδα πάντως, ο λαός έχει αρκετά κοινά στοιχεία με εμάς, αλλα έχουν κάτι ουσιώδες που λείπει σε εμάς. Οργάνωση. Οπότε η Ιταλία για εμένα είναι μία οργανωμένη Ελλάδα+1
100%
(Από Firenze και πάνω δηλαδή!)
-
στη χωρα του ποτε (βλ. ελλαδα)
-
Στην Αιθιοπια.
-
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.
Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.
Ειναι σαν το αλλο λαθος ερωτημα: 'Ποιο υπεραυτοκινητο θα αγοραζες εαν ειχες 1 εκ. δολλαρια?' Και ολοι εχουν απαντηση ετοιμη. Που ξερεις? Εχεις οδηγησει/τεσταρει τα 5-10 οχηματα αυτης της τιμης για να ξερεις?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.
Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.Άρα μόνο εγώ έκρινα σωστά!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.
Ειναι σαν το αλλο λαθος ερωτημα: 'Ποιο υπεραυτοκινητο θα αγοραζες εαν ειχες 1 εκ. δολλαρια?' Και ολοι εχουν απαντηση ετοιμη. Που ξερεις? Εχεις οδηγησει/τεσταρει τα 5-10 οχηματα αυτης της τιμης για να ξερεις?
οχι.αλλα θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχεις τωρα οπως και ναχει.μετα σε οδηγει η καρδια.ετσι κ με τη χωρα.
ελβετια απο εμενα. .&- -
gavriil1
εάν δεν σου αρέσουμε μην μας κάνεις παρέα! Ελεος ρε όλα τα σχολιάσεις ειρωνικά!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα μόνο εγώ έκρινα σωστά!Κατσε βρε μοναχοφαη
Κι εγω ο ερμος που γραφω για την Emilia Romagna περασα 2 ολοκληρα χρονακια εκεί κάνοντας ακριβως αυτο που ελεγε σε ενα παλιο του δισκο ο Χαρρυ Κλιν.
*'Οι Ελληνες είναι βαρεμένοι και φευγάτοι. Μόλις φύγουν από την Ελλάδα παρακαλάνε να γυρίσουν και μόλις το κάνουν, λένε στον εαυτό τους τι μ...κας ήμουνα που γύρισα' *
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;